Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי טויוטה קורולה שנת 2008 עם הגיר רובוטי,עכשיו יש לה מחשב שמודד פחות או יותר כמה ק''מ אני יכול ליסוע עם הכמות דלק שיש לי , היום תידלקתי את האוטו מיכל מלא {55 ל'} ,וראיתי שכמות הק''מ שאני יכול ליסוע היא 400 חילקתי את מספר הק''מ במספר הליטרים ויצא שהאוטו שותה כמעט אחד ל7 ק''מ .עכשיו לפי הנתוני הצריכה של היצרן הממוצע הוא פחות או יותר 14 וזה היה אחד השיקולים לקנות את האוטו מה עכשיו אני יכול לעשות אם קניתי תאוטו מהחברה ויש אחריות והכל.

פורסם

אל תתייחס לזה זה ממש לא מדויק.

בצע בדיקה לצריכת הדלק בשיטה הישנה והמדוייקת.

תדלק פול, תיסע כ50ק"מ חזור לתדלק פול וחשב את מס' הליטרים שנכנסו לפי הק"מ שנסעת.

פורסם

50 ק"מ? מה זה יתן לו? 500 ק"מ זה יותר בכיוון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש גם עוד איזה משהו כזה שמחשב כמה ליטרים זה צורך ל100 ק''מ וזה רושם 8.8 שזה משהו כמו 11ק''מ לליטר.

אני לא יודע למה אבל אני מרגיש שהאוטו שותה המון אולי זה כי הייתי רגיל לדיזל ולטנק יותר גדול {A4 שנת 99}.

הממוצע של היצרן לא מתקרב בכלל לתצרוכת דלק לפחות לפי האוטו שלי.

ועוד כמה בעיות כמו כתם קטן מאוד של חלודה ואיזה שתי בליטות פנימה של האוטו על הגג ועל הדלת של המיכל דלק משהו מוזר מה אפשר לעשות בנוגע לזה ?.

והפלסיטיקים החיצונים רופפים כאילו הם לא מודבקים טוב זה דברים ממש מעצבנים שאתה לא מצפה להם שאתה קונה אוטו חדש מהחברה ולפני שקניתי טויויטה שמעתי רק דברים טובים על היבואן וזה היה אחד השיקולים.

ולמי ששואל האוטו לא קיבל דפיקה באותם מקומות פשוט בליטה כלפי פנים שמציקה לעין.

פורסם

1.המחשב מחשב צריכה רגעית כך שהוא ממש לא מדייק

2. אני לא חושב שאי פעם מישהו הצליח להגיע לצריכה שהייצרן מפרסם, אולי בנסיעה כמו סבתא

3. אם אתה רוצה לעשות חישוב נכון, מלא מיכל מלא עד שהפייה קופצת, סע לפחות 200 ק"מ ואז חזור לתדלק, (המהדרין יתדלקו באותו מקום ואותת פיה) חלק את הכמות במס' הקילומטרים והנה לך החישוב המדויק.

4. לגבי החלודה, ייתכן ומדובר בג'ינג' שמגיע בעקבות זיהום האויר, נסה להורידו עם וקס עדין, בכלל כדאי למרוח את הרכב בוקס מידי מס' חודשים, הוקס מונע את התופעה הזאת.

4.לגבי הלחיצות בגג, אתה הבעלים הראשונים של הרכב? אם כן לא ראית את הלחיצות שקנית את הרכב?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

בדיוק היום צפיתי בעונה 4 של טופ גיר, פרק מספר 4. ג'רמי נוהג באוודי V8 טווין טורבו דיזל ומנסה לנהוג בחסכוניות, כל הדרך מחשב הדרך לא עבר את ה39 וברוב הזמן הראה כ35.

בסוף הנסיעה הוא חישב ואמר שהוא עשה כ44 MPG.

מסקנה? מחשב הדרך לא ממש מדייק..

פורסם
בדיוק היום צפיתי בעונה 4 של טופ גיר, פרק מספר 4. ג'רמי נוהג באוודי V8 טווין טורבו דיזל ומנסה לנהוג בחסכוניות, כל הדרך מחשב הדרך לא עבר את ה39 וברוב הזמן הראה כ35.

בסוף הנסיעה הוא חישב ואמר שהוא עשה כ44 MPG.

מסקנה? מחשב הדרך לא ממש מדייק..

נכון אבל יש הבדל בין לא ממש לדייק שזה איזה ליטר ל10 ק''מ אבל ליטר ל7 ק''מ זה מוזר

4.לגבי הלחיצות בגג, אתה הבעלים הראשונים של הרכב? אם כן לא ראית את הלחיצות שקנית את הרכב?

זה משהו שנוצר עם הזמן זה לא משהו שהיה בקנייה והכתם חלודה זה פשוט נכנס לי פנימה ויש חלודה על הדלק הקידמית של הנהג, זה כתם קטן אבל מציק.

אני גם לא מצפה שבאמת לפי נתוני יצרן הבין עירוני {שזה רוב הנסיעות} יקח לי 1 ל17 אבל שיקח אחד ל14 בין עירוני.

פורסם

אם רוב הנסיעות שלך בעיר, אין סיכוי שתקבל צריכת דלק 1:14.

לפי נתוני היצרן, בעיר הרכב הזה צורך 1:11.9 ק"מ לליטר.

אם אתה תקוע בפקקים בעיר, עם מזגן , לא תקבל גם 1:10.

כמו שכבר אמרו לך, תמדוד כמה פעמים (מיכל מלא, עד שהפייה קופצת- תיסע 400 ק"מ - שוב מיכל מלא, באותה התחנה ובאותה הפייה).

אם אחרי 2-3 תידלוקים כאלה שוב תקבל בממוצע (של הנסיעה, לא של העמידה במקום עם מזגן פועל) 1:7, תיגש למוסך לצורך בדיקה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קצת לא ברור מה זאת הלחיצה בגג, האם זה משהו מקומי מאוד כמו אבן שנפלה או ברד וכד' או שחתיכה גדולה מהגג קיבל כיפוף פנימה, אם זה משהו קטן יכול להיות שמישהו עשה לך את זה?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
קצת לא ברור מה זאת הלחיצה בגג, האם זה משהו מקומי מאוד כמו אבן שנפלה או ברד וכד' או שחתיכה גדולה מהגג קיבל כיפוף פנימה, אם זה משהו קטן יכול להיות שמישהו עשה לך את זה?

משהו מקומי ואין סיכוי שמישהו עשה לי את זה.והכיפוף פנימה בגג יש את אוטו כיפוף במיכל דלק רק ביותר קטן .

ולזה שאמר בנוגע לנסיעה בתוך העיר אני בקושי נוסע בתוך העיר ובטח שלא בפקקים אני גר בישוב.

פורסם

גם לי וגם לאח שלי יש קורולה רובוטית 2008. כמה דברים :

- המחשב דרך דווקא מדוייק למדי (יצא לי להשוות לא מעט פעמים מול הצריכה בפועל), מה שצריך לשים לב : החישוב של הק"מ עד לתדלוק הוא למעשה לא עד סוף המיכל אלא עד להדלקת נורת האזהרה. כשנדלקת הנורה יש לך עוד 10 ליטר במיכל (בדוק), או בערך 100 ק"מ נסיעה.

- אצלי הממוצע בנסיעה שהיא בין עירונית (הררית לרוב) ומאד אגרסיבית - ליטר ל-9 ק"מ בערך, ממוצע של 50 אלף ק"מ.

- אצל אח שלי שהוא קצת יותר רגוע, גם לרוב בין עירוני - ליטר ל10.5 בערך, על 80 אלף ק"מ.

- בנסיעה ממש רגועה וחסכונית הצלחתי להגיע לממוצע של 1 ל-14 בערך.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
גם לי וגם לאח שלי יש קורולה רובוטית 2008. כמה דברים :

- המחשב דרך דווקא מדוייק למדי (יצא לי להשוות לא מעט פעמים מול הצריכה בפועל), מה שצריך לשים לב : החישוב של הק"מ עד לתדלוק הוא למעשה לא עד סוף המיכל אלא עד להדלקת נורת האזהרה. כשנדלקת הנורה יש לך עוד 10 ליטר במיכל (בדוק), או בערך 100 ק"מ נסיעה.

- אצלי הממוצע בנסיעה שהיא בין עירונית (הררית לרוב) ומאד אגרסיבית - ליטר ל-9 ק"מ בערך, ממוצע של 50 אלף ק"מ.

- אצל אח שלי שהוא קצת יותר רגוע, גם לרוב בין עירוני - ליטר ל10.5 בערך, על 80 אלף ק"מ.

- בנסיעה ממש רגועה וחסכונית הצלחתי להגיע לממוצע של 1 ל-14 בערך.

אז זה צריכה גבוה מאוד זה אפילו לא מתקרב לממוצע של היצרן, אי אפשר לעשות משהו בנוגע לזה אני {יותר נכון אמא שלי} קנתה את האוטו בעיקר בגלל התצרוכת דלק, אם היינו יודעים שזאתי התצרוכת לא הינו הולכים על האוטו הזה.

פורסם

הנתון של היצרן בד"כ לא ממש קשור למציאות כי הוא נבדק בתנאי מעבדה, המציאות תמיד תהיה פחות טובה.

רוב רכבי ה-1600 החדשים עושים סביב 10-11 ק"מ לליטר, זה לא משהו חריג. לאח שלי לפני כן הייתה מאזדה 3 1600 שעשתה גם בערך 1 ל-10, לי הייתה מאזדה 3 2000 שעשתה 1 ל-8. בכל המקרים אגב - מזגן פועל, גם בחורף וגם בקיץ.

הרבה מאד גם תלוי בנהיגה - כמו שאמרתי, אם תתאמץ תוכל לעשות גם 1 ל-14 בבין עירוני.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...