Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית בדוק את הדברים הבאים: 1. האם חום המנוע תקין? חום נמוך מדי (בגלל טרמוסטט תקוע) יגדיל את צריכת הדלק בצורה משמעותית. בנוסף, גם אם חום המנוע תקין בדוק כי הטרמוסטט פועל. (היה על זה שירשור לפני כשבוע.) 2. החלף תחנת דלק, אולי הדלק בתחנה שאתה רגיל לה מעורבב. 3. נסה לנסוע כמו סבתא(...) כשבוע, ואני לא מתבדח. קרא בהמשך.

הנתון של היצרן בד"כ לא ממש קשור למציאות כי הוא נבדק בתנאי מעבדה, המציאות תמיד תהיה פחות טובה.

רוב רכבי ה-1600 החדשים עושים סביב 10-11 ק"מ לליטר, זה לא משהו חריג. לאח שלי לפני כן הייתה מאזדה 3 1600 שעשתה גם בערך 1 ל-10, לי הייתה מאזדה 3 2000 שעשתה 1 ל-8. בכל המקרים אגב - מזגן פועל, גם בחורף וגם בקיץ.

הרבה מאד גם תלוי בנהיגה - כמו שאמרתי, אם תתאמץ תוכל לעשות גם 1 ל-14 בבין עירוני.

חלק גדול מאוד מצריכת דלק תלוי בצורת הנהיגה. נקודה. ברכב הקודם שלי (מזדה לאנטיס 1.6 ליטר '01) הגעתי ל-15 ק"מ/ל בנסיעה משולבת שליש עירוני (נטול פקקים ברובו) ושני שליש בין עירוני. לפני מספר חודשים עברתי לרכב אחר (מרצדס C240 עם מנוע 2.4 ליטר בתצורת V6 משנת 98 ) וצריכת הדלק שלי היום, באותו מסלול ואותה תחנת דלק, היא בין 12.5 קמ/ל בחורף ל 13.5 קמ/ל בקיץ. (דרך אגב, בספר הרכב כתוב כי הצריכה אמורה להיות 14.6 קמ/ל) שים לב שאף שנפח המנוע גדל בשליש, צריכת הדלק גדלה רק בחמישית. כן, אני נוהג כמו סבתא. רגוע, בלי פתיחות, בלי האצות לפני רמזור ושומר את הסלד ב 2000 (85 קמ"ש) עם בקרת שיוט. בצורה כזאת אני חוסך המון דלק. לשם השוואה, כאשר ביצעתי את אותו מסלול ברכב הליסינג של החברה (מזדה 3), ונהגתי נהיגת ליסינג(...) הגעתי ל 9 קמ/ל.

• תוכן חדש...