Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרסטון או מים מזוקקים???

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשתף אתכם בהתלבטות קשה: איזה מים לשים לברנדה? מזוקקים או ירוקים (אמרו לי שאם ירוקים אז רק פרסטון).

בנוסף, רמת השמן אצלי ע"פ המדיד היא מעט מעל המקסימום. האם להוריד מהכמות ע"י ריקון??

פורסם

אם זה ממש כלום - לא קריטי. גם המדיד יכול לזייף.

אם זה הרבה מעל - תוריד את המפלס, ודחוף!

ואני לא חושב שיש הבדל משמעותי בין מים מזוקקים לירוקים... העיקר שהמערכת תעבוד פיקס.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

נוזל קירור ייעודי מיצרן ראוי, הוא מה שיש לשים במע' הקרור, בהתאם להוראות היצרן.

מים מזוקקים בלבד, לא רעיון טוב לדעתי בגלל כמה וכמה סיבות. יונים חופשיים של חמצן מחפשים להיקשר לחומרי המנוע הפנימיים ומפוררים את קירות מעברי הקרר הפנימיים (מזיק מאוד לחלקי אלומינים אבל לא אידאלי גם למנועי סגסוגת ברזל), מחסור בחומרי הרחפה מסייעים לשקיעה של משקעים במע' וקיים גם מרכיב של סיכה לציר משאבת המים.

פורסם

מה זה יונים חופשיים של חמצן?

בעיקרון מים מזוקקים הינם מים חומציים ולכן יגרמו לקורזיה מהירה יותר.

אייל

פורסם
נוזל קירור ייעודי מיצרן ראוי, הוא מה שיש לשים במע' הקרור, בהתאם להוראות היצרן.

מים מזוקקים בלבד, לא רעיון טוב לדעתי בגלל כמה וכמה סיבות. יונים חופשיים של חמצן מחפשים להיקשר לחומרי המנוע הפנימיים ומפוררים את קירות מעברי הקרר הפנימיים (מזיק מאוד לחלקי אלומינים אבל לא אידאלי גם למנועי סגסוגת ברזל), מחסור בחומרי הרחפה מסייעים לשקיעה של משקעים במע' וקיים גם מרכיב של סיכה לציר משאבת המים.

:ok: כל הכבוד על ההערה על מים מזוקקים,עוד כשהיתה לי סימקה 1000 כבר אז התריע המהנדס של קריזלר משימוש במים מזוקקים במגע עם אלומיניום,הבאת מידע חשוב בנושא.

פורסם

נוזלים שונים מתאימים למכוניות שונות עם מנועים שונים והרכבי חומר שונים.

אני לא מבין בפרטים הטכניים, אבל לא מומלץ לשים נוזל אדום/ורוד בכל מנוע. יש לו רכיבים שונים מהנוזל הכחול/ירוק.

שורה תחתונה - תמיד לשים נוזל קרור ייעודי. אף פעם לא מים. לא מהברז, לא מזוקקים, ובטח לא מינרליים (כבר שמעתי מישהו ממליץ על זה פעם...)

יש עוד הרבה יצרנים חוץ מפרסטון. אני הייתי חושש מלקנות את המוצרים ההכי זולים שאפשר למצוא על המדפים ממקור לא ידוע ובאיכות לא ידועה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ומה עם הנוזל קירור הירוק של דלקול? שווה משהו?

אפרופו נוזל אדום- גם אני שמעתי יותר מפעם אחת, שאסור בפרוש לשים נוזל אדום ברכבים הישנים- מכוון, שהוא מתאים לחומרים של היום, ולא של פעם, ועלול לגרום נזק במערכת הקירור! בעניין הפרסטון- פרסטון, לפחות תאורטית, אמור להיות יצרן די גדול ומוכר דווקא בעיקר של נוזלי קירור. רק מה הבעיה- אני לא ממש בטוח, שבארץ נמכר ה"טופ" של הסחורה שלהם! במיוחד בזמן האחרון- כאשר פתאום הג'ריקנים של פרסטון, במקום ג'ריקנים של 5 ליטר "המקוריים"- "הפכו" לג'ריקנים של גלון (4 ומשהו ליטר), שבאופן מחשיד ביותר זהים לגמרי, חוץ מהצבע, לג'ריקנים של "אמריקאן איגל"! מחיר, אגב, לא השתנה (לג'ריקאן יותר קטן!:evil: )!!! לא ממש אהבתי את זה, לכן בפעם האחרונה, כשקניתי נוזל קירור- לקחתי את ה-5 ליטר של הדלקול- ואז, פתאום, בא אליי העובד של המחלקה, ואמר: "אז תקח כבר את הפרסטון!"- ובתשובה קיבל את מה, שכתבתי מעל!:lol:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

כאחד שמבין בנושא מים פרסטונים ושאר מיני,כיצד אתה מסביר שליטר מים לרדיאטור עולה כפול מליטר דלק אחרי זיקוק .

או במקרה הפחות גרוע כיצד ליטר מים של מצננול עולה כמו ליטר דלק ?

ליטר פרסטון=2 ליטר בנזין

ליטר מצננול של דורון=ליטר אחד בנזין

דעתם של מי השתבשה? שלנו ? או של יצרני המים ?

ולמהדרין,ליטר שמן מנוע של דלקול עולה כמו ליטר מים של פרסטון.

????????????????

פורסם

אני אישית ממש אוהב את הפרסטון בגלל שהוא מעט שממנוני מה שאני מאמין טוב למנוע ובנוסף כאשר יש לי נזילה קל מאוד לאתר אותה כי החומר ירוק זרחני וגם הוא לא מתאדה מהר ממקום הנזילה כמו מים, כנראה בגלל שהוא שמנוני.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
מה זה יונים חופשיים של חמצן?

בעיקרון מים מזוקקים הינם מים חומציים ולכן יגרמו לקורזיה מהירה יותר.

אייל

מים מזוקקים מורכבים ממולקולות של H20 (השניים אמור להיות קטן) מולקולה זו מורכבת משני יונים חיוביים של מימן ויון שלילי של חמצן. בגלל מבנה טבעות האלקטרונים של כל אחד מהיסודות (מימן ומים) המטען של החמצן הוא 2- ושל המימן 1+ וזו הסיבה לכך ששני יונים של מימן נדבקים ליון אחד של חמצן.

בגלל ששום דבר אינו מושלם בטבע, אחוז קטן של מולקולות מתפרק חזרה ליונים, ומחפש למי להיקשר. החמצן אוהב מאוד מתכות (ברזל אלומיניום, מגנזיום) וישמח להקשר אליהם ליצירת תחמוצות.

תהליך התחמצנות של מתכת נקרא קורוזיה.

ולגבי הצבע של הנוזל - הצבע הוא רק צבע, מה שחשוב הוא מרכיבי הנוזל.

פורסם

אבל למען שיהיה נוח להבחין, מקובל בקרב היצרנים שנוזלים עם מרכיב X צבועים בדר"כ באדום או ורוד, ונוזלים עם מרכיב Y צבועים ירוק או כחול.

אין לי מושג אם יש תקן בינלאומי כלשהו שמגדיר את זה, או האם זה סתם הסכמת ג'נטלמנים בין היצרנים.

המכונאי שלי הזהיר אותי לשים רק נוזל כחול או ירוק ברדיאטור שלי (מודל 84). הוא לא הסביר למה, ואני לא יודע אם זה עניין של הגיל, או של היצרן, או של משהו אחר.

גם במכוניות מודרניות יותר שהיו/יש לי (סיטרואן, פיג'ו, פורד ואלפא רומאו) אמור להיות נוזל קרור ירוק/כחול.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

תהליך התחמצנות של מתכת נקרא קורוזיה. = שיתוך בעברית

חידוד קל.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תוכן חדש...