Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבל ההתנעה עדיין קשה. צריך לסחוט את הסטרטר ולפמפם את הדוושה עד שהוא מניע.

האם יש קשר? כדאי לחזור אליו שוב או שזו יכולה כבר להיות בעיה של סטרטר?

ככל הנראה בעיה ל צ'וק

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
צביקה איש יקר שלום.

עד כמה שידוע לי ,רצועת תיזמון שנקרעת בלגאסי אינה פוגעת בשסתומים.

מכיוון שאני בעל לגאסי ,חשוב לי לדעת .

בברכה

מוטי.

מוט ידידי שלום רב !

לצערי אני לא איש בשורות היום.

פותח שרשור זה , נתקע עם הרכב בגלל חגורת טיימינג שנקרעה, ובעקבותייה, פגשו השסתומים את הבוכנות, קרא בבקשה את השרשור הבא, והתמקד בעיקר בתגובה האחרונה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=253850

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה פספסתי כנראה את השרשור הזה ובכל מקרה אני מצטט את דבריו של שמר :

"אם מדובר בהח' רצועה + מותחן בלבד, המחיר מעט גבוה, אבל סביר.

אם התעקמו שסתומים ויש להוריד ראשים (בסובארו עם מנוע הבוקסר יש שני ראשים) המחיר נמוך בצורה חשודה

למיטב זכרוני תכנון המנוע בלגאסי הוא כזה שמונע נזק לשסתומים ושאר חלקי המנוע בעת קריעת הרצועה, כך שיכול להיות שמזלך באמת שפר עליך (הכל יחסי)."

לא נראה לי שראש מנוע ושסתומים שהתעקמו נסגר בנזק-1000 ש"ח . אולי אני טועה ,אבל תסכים איתי שמשהו לא מסתדר כאן.

בברכה

מוטי.

פורסם

מוטי ידידי שלום רב !

בתור חבר פורום וותיק ומוערך החבר בפורום רכב מכובד נוסף, אל תיקח ברצינות לגבי מחיר שצויין, לגבי השמצות על מוסכים ועל בעלי מקצוע, ולקחת זאת בפרופרצייה, תמיד נשמעת גירסה של צד מתחרה, בוודאי למדת שלרוב בתגובות של פותחי השרשורים, יש להתייחס

בערבון מוגבל, ולא להתייחס, מבלי שניתנת האפשרות לצד השני להגיב ולומר את גרסתו, ואם מתאפשרת גירסה שכזו מתברר שלא מנייה ולא מקצתה.

בוא נתמקד לא במחיר שצויין, שהוא בוודאי גובה לפחות פי 3, אלא לעובדה הטכנית, שכן קיים מפגש של השסתומים עם הבוכנות במנועי בוקסר, מה שמרמז שיש להקפיד ולהחליף חגורת טיימינג בזמן.

איזה מידע קיבלת מהמוסכניק שלך וממוסך ד"ר סובארו, שאין סכוי למפגש שסתומים עם הבוכנות בלאגסי?

בברכה

צביקה

פורסם

את המידע שיש לי קיבלתי מהמוסכניק שלי וממוסך ד"ר סובארו .

אבל בהחלט יתכן שחסכת לי עוגמת נפש בתשובתך , ומעבר לבדיקת המידע שברשותי ,יתכן שאחליף את הרצועה כבר בזמן הקרוב ,אם כי עברו 3 שנים ו-50000 ק"מ מאז ההחלפה האחרונה.

בברכה

ותודה

מוטי.

פורסם

צביקה,

יום ראשון ב"ה ,אצור קשר עם המוסכניק ואשתדל לעדכן לגבי מידע רלוונטי בנושא חגורת תיזמון בלגאסי .

בברכה

מוטי.

פורסם
שלום רב !

מיקי קרבורטור בירושלים בתלפיות הוא בעל שם טוב שהגיע עד אלי לנתניה.

איך התניע המנוע בעבר לפני הראשים, האם הערת את תשומת ליבו של מיקי , לבעיית ההתנעה במנוע חם?

בברכה

צביקה

האמת שגם לפני הראשים ההתנעה הייתה קשה, ואני מניח שבגלל זה אבא שלי לקח את הקרבורטור לניקוי וכיוון.

עכשיו גיליתי גם עוד בעיה, נגיד הרכב דולק ואני מכבה אותו ומיד מתניע - הוא מתניע בקלות.

אבל אם אני מחכה כמה דקות בין הכיבוי להתנעה, אז ההתנעה שוב נהיית קשה.

כשהייתי אצל מיקי הוא ביקש ממני לכבות את הרכב (אחרי שהוא כיוון סל"ד) ולהניע שוב, כשהנעתי שמתי את הרגל על דוושת הגז לראות אם הוא משחק במצערת, והוא אכן שיחק וזה נדלק לו יחסית בקלות. אבל שוב, בקושי עברה חצי דקה בין הכיבוי להתנעה.

מקווה שהתיאור הארוך יוביל לפתרון הבעיה..

פורסם

שלום רב !

יש לבדוק האם מצערת הצוק ,לא סגורה מדי, בעת התנעת מנוע שעמד מספר דקות, ולכן הדבא חונק את הקרבורטור בגלל

חוסר באוויר ועודף דלק, התנעה בעזרת לחיצה על דוושת התאוצה, מחדירה אוויר למנוע , ומקלה מעט על משך ההתנעה.

יש לציין שהדבר לא תקין.

האם בעת התנעת מנוע קר, נפלט עשן שחור, מצינור הפליטה ?

בברכה

צביקה

פורסם

שבוע טוב צביקה איש יקר.

מצטער על ההתעלקות בשרשור (שייך לא שייך).

לא יכולתי להתאפק ,והרמתי טלפון כבר עכשיו למכונאי שלי וביקשתי תשובה חד משמעית בנוגע לרצועת תיזמון (טיימינג) והשפעותיה על מנוע במידה ונקרעת ,ובכן להלן תשובתו החד משמעית :

בלגאסי עד שנת 1995 (שינוי צורה בשנה זו) , לא נגרם שום נזק למנוע .משנת 1995 ואילך יהיה גם יהיה נזק.

למי שחשב שעכשיו אני רגוע - טעה .אני עדיין מבולבל ורוצה לדעת מה נכון .אשמח לשמוע עוד דיעות מבעלי מקצוע .

בברכה

מוטי

פורסם

מוטי שלום רב !

המתן לתגובתם, או צור איתם קשר בפרטי, עם בני ל. ואיציק נ.

חזור לעדכן אותנו במידת האפשר.

אתה לא מתעלק, שאלתך חשובה, והתשובה עלייה יכולה לעניין את כל חברי הפורום.

בברכה

צביקה

פורסם

אני גם חושב שהבעיה היא בצ'וק כי כשאני מניע את האוטו כשהוא קר לוקח לו זמן להתניע, ואם אני לא לוחץ לו טיפה גז אחרי ההתנעה אז הוא נכבה. אחרי שהוא נכבה אני מתניע שוב ורק אז אני שם לב שהצ'וק נכנס לפעולה! (שומע את הטורים יותר גבוהים בסרק מבלי שאני לוחץ על הגז)

לא שמתי לב לגבי עשן שחור - אני צריך לבדוק את זה כשעוד מישהו עומד מחוץ לאוטו.

נניח וזאת הבעיה, זה עניין רציני? ייקח הרבה לתקן את זה?

• תוכן חדש...