Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפור מע' קירור פיג'ו 106

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר ראשון שלום לכולם אני חדש בפורום הזה ושמח מכך,

יש לי אוטו פיג'ו 106 95' 1400 וכרגע אין לי טרמוסטט והתקנתי יוניט על הרדיאטור 82/62 , אני יודע שאוטו בלי טרמוסטט לא טוב לו, ואני כן רוצה לשים לו אבל לא יודע איזו. פעם ניסיתי לשים טרמוסטט 82 והמחוג טיפס לי עד ה3/4 ללא מאמץ. ומה בקשר ליוניט? שמעתי משהו על החלפת ליוניט של 205? המטרה שלי היא שהחום מנוע לא יעלה על ה1/2 בשום מצב. רציתי לדעת איך אני עושה את זה.

תודה רבה וערב טוב

peugeot 106 95' 1400

פורסם

הייתי עם אותה בעיה השבוע, אני חושב.

הייתי אצל מוסך אורן בחולון והוא הסביר לי את הדבר הבא:

למאוורר יש 2 מהירויות מהירות ראשונה שאמורה לעבוד ב 92 מעלות ושניה ב 98 (חום מנוע לא רדיאטור), בהקבלה זה חצי חום מנוע וקצת מתחת ל 3/4 .

בעיה מוכרת שיש לפיג'ו זה שהתרמוסטט שאחראי על ברירת המהירויות (בין ראשונה לשניה) מתקלקל, עלותו יקרה ובדרך כלל מבטלים אותו ועובדים רק עם מהירות שניה, יותר רועש, אבל מקרר את המנוע באותה מידה ויותר מהר.

מה הבעיה?

מהירות שניה נדלת רק בגבול העליון (כלומר 98 מעלות או קצת מתחת ל 3/4) מה שיש לעשות זה לשים נגד בין היוניט המאוורר לבין המאוורר.

אורן שלח אותי לקנות נגדים ולנסות, אחרי 2-3 נגדים הגעתי לתוצאה רצויה, קצת מעל החצי המאוורר נכנס לפעולה, ולא קצת מתחת ל 3/4.

אם באמת תתגלה אצלך הבעיה הנל כמו אצלי, נשארו לי מספר נגדים, אתה מוזמן לבוא לקבל אחד מוכן להתקנה.

אני , כדי למנוע צרות בעתיד, הרכבתי את הנגד על לוח פיברגלס מחורר וציפיתי אותו בבידוד מתכווץ, בגלל העדינות של הנגד, ממליץ גם לך.

נ.ב.

תודה לאורן :)

בברכה,

טל

פורסם

מה התפקיד של הנגד? וכמה נגדים התקנת?

יש לי באוטו מאוורר אחד, אם זה כמו שלך אז בשמחה הייתי רוצה ליצור קשר איתך בהקדם כדי לפתור את הבעיה. ועל הדרך תסביר לי בדיוק איך להתקין אותו.

ואגב איזה טרמוסטט לשים? 82?

מה שגם שמתי לב יש אם אנילא טועה ליד המאוור לא יודע אם זה נגד או קבל ליד המאוור והוא מזמזם קבוע לזה אתה מתכוון?

תודה רבה

נ.ב אני משאיר לך את המייל שלי, [email protected]

peugeot 106 95' 1400

פורסם

למאוורר יש 2 מהירויות מהירות ראשונה שאמורה לעבוד ב 92 מעלות ושניה ב 98 (חום מנוע לא רדיאטור), בהקבלה זה חצי חום מנוע וקצת מתחת ל 3/4 .

בעיה מוכרת שיש לפיג'ו זה שהתרמוסטט טרמוסוויץ' שאחראי על ברירת המהירויות (בין ראשונה לשניה) מתקלקל, עלותו יקרה ובדרך כלל מבטלים אותו ועובדים

...........

פורסם

לטל יש לי כמה שאלות אליך.

1) איזה טרמוסטט יש לך מותקן?

2)איזה יוניט יש לך מותקן?

3)המד חום על איזה קו נמצא המחוג כשהרכב במאמץ? ועל איזה קו נמצא המחוג כשלא במאמץ?

4)מה התפקידים של הנגדים? והאם החלפת יוניט ליותר נמוכה לא תכסוך ממני את האילתור הזה?

חשוב לי מאוד לדעת...

תודה רבה ושבת שלום

peugeot 106 95' 1400

• ספונסר פורום
פורסם

מערכת הפעלת המאוורר ברכב שלך וברכב של טל שונות,אי לכך העצה שטל נתן לך לא טובה בשביל הרכב שלך.

תרכיב טרמוסטט מקורי ויוניט עם טמפ' פתיחה של 90-94 מעלות.

בברכה,אורן

פורסם

ודבר שני היוניט שאתה מדבר עליו זה כמו של ה205? והטרמוסטט אני צריך לשים של 82 או של 70?

התשובה קצת דחופה לי כי מחר אני הולך לקנות את החלקים תודה..

peugeot 106 95' 1400

פורסם
ודבר שני היוניט שאתה מדבר עליו זה כמו של ה205? והטרמוסטט אני צריך לשים של 82 או של 70?

התשובה קצת דחופה לי כי מחר אני הולך לקנות את החלקים תודה..

70 ??? לא, אולי אתה רוצה לשים טרמוסטט של 50 ? יותר טוב !

וברצינות: לכל רכב קיימת מערכת הקירור שלו, מדובר בטרמוסטט שנפתח בטמפ' מסויימת (הטמפ' המוטבעת על הטרמוסטט מציינת את הטמפ' בה הטרמוסטט מתחיל להיפתח ! הטרמוסטט נפתח לגמרי רק כמה מעלות מעל מה שרשום).

לכל דגם קיים מחשב מאווררים ולפי מק"ט וצבע אפשר לדעת מתי נכנסת מהירות ראשונה ושניה. בפג'ו 106 הטמפ' הכי נמוכה מכל האופציות המוצעות היא 88 מעלות.

אי לכך ובהתאם לזאת כדאי לשים טרמוסטט של 83 מעלות ולוודא שהמאוורר נכנס למהירות ראשונה סביבות 95 מעלות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עד לפני שהרכבתי יוניט 82 על הרדיאטור, היוניט המותקנת(מקורית שלא יודע באיזו חום מפעיל את המאוורר) הייתה מדליקה את המאוורר על מהירות גבוהה כמעט לפני ה3/4 לפני זה שום דבר לא היה מפעיל את המאוורר על מהירות נמוכה, הבנתי שהביטרון זה תפקידו לווסט את המהירות בין המהירה לנמוכה. כנראה שאצלי הוא לא תקין ורק מפעיל אותו ישר במהיר ולא מספיק כדי לקרר כל כך מהר. האם יש דרך לעקוף את התקלה הזאת? והאם הפיטרון שטל המליץ לי הוא כן טוב לגביי?

ואם מישהו יכול להגיד לי איפה נמצא הביטרון הזה כי אין לי שמץ של מושג איפה נמצא ואיך הוא נראה (תמונה),

תודה לכולם על העזרה..

peugeot 106 95' 1400

פורסם

פעם שנייה, קרא את ההפניות שנתתי לך. הבעייה (ככל הנראה) לא בביטרון אלא במערכת הממסרים. המנוע מגיע ל-3/4 כי אין לך מהירות נמוכה, והמהירות הגבוהה לא אמורה להיכנס לפני.

האם שני המאווררים עובדים במהירות גבוהה? לדעתי רק אחד עובד לך.

ממליץ לא לנסות קומבינות, עד שלא תהיה בטוח שהמערכת שלך עובדת על פי התכנון המקורי (אחרי שהיא תעבוד כך - אז תחשוב על קומבינות, אם בכלל).

פורסם

אין לי 2!!

ואני הולך לעשות ככה תקן אותי אם אני טועה במשהו!! (לפי מה שהבנתי מהקישורים)

1) לבדוק יוניט מאווררים או להתקין יוניט 92, בדיקה של התנגדות של 2000 אוהם +-

2)לבדוק טרמוסטט

3)אני אתקין נגד של 100אום 5W על החוט בין היוניט מאוורר למאוורר עצמו וזה אמור לפתור את כל הבעיות

תודה רבה ואין צורך להתעצבן סה"כ מנסים לעזור אחד לשני פה.

נ.ב אני מאוד נעזרתי בקישורים שהבאתי לי ואני אסתמך על נסיון של אחרים..

שבוע טוב

peugeot 106 95' 1400

פורסם

אם אין לך שני מאווררים, אז אין לך ביטרון, והוספת הנגד רק תעשה את המצב יותר גרוע.

אם אכן יש רק מאוורר אחד (אין לך מזגן?), המאוורר אמור להיות מופעל ע"י יוניט חום שתקוע ברדיאטור. יוניט זה מעביר זרם למנוע הרדיאטור ברגע שהטמפ' עולה.

לעומת זאת, המערכת שהפניתי אותך אליה מופעלת באמצעות חיישן חום מסוג NCT, שהתנגדותו יורדת ככל שהטמפ' עולה.

אם אתה לא מבין מה אתה עושה, יש מצב לשרוף אטם ראש - חבל.

• ספונסר פורום
פורסם

כמו שכתבתי לך כמה פעמים בשרשור,אין לך ביטרון,יהעצה שטל נתן לך(שאני נתתי לו) לא מתאימה לך.

תרכיב תרמוסטט מקורי,ויוניט מקורית והכל יהיה בסדר.

בכל מקרה,לדעתי אתה מתעסק במשהו שאתה לא מתמצא בו,ורצוי שתעשה את זה בעזרת מישהו שכן מבין כדי שלא יגרם לך נזק.

אורן

פורסם

ידידי שלום

ניראה שאתה מבלבל בין מע' קירור שונות של מכוניות שונות במהותן.

ברכב שלך היות וקיים רק מאוורר אחד מותקן לצידו של הרדיאטור רכיב חשמלי שניקרא נגד מהירויות מאורר.

תפקידו להפעיל את המאוורר בשני מהירויות בהתאם לטמפ' נוזל הקירור ברדיטור או במקרה של הפעלת מזגן (מופעלת מהירות שניה).

כדי לפתור את הבעיה עליך:

1. להרכיב טרמוסטט מקורי.

2. יונית מאוור מקורי או בהתאם להמלצות יצרן

3. לוודא כי חוטי החשמל הבאים להתחבר לנגד המהירויות לא מאוחדים לחוט אחד מעין "קצר" ממה שיגרום להפעיל את המאוור רק במהירות הגבוהה.

4. תוכל לפנות אלי בהודעה פרטית או ליצור איתי קשר טלפוני ואני ינסה להדריך אותך עד כמה שאפשר.

יצא לי להתקל בבעיה שציינת. אשמח לעזור לך בנידון.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

• תוכן חדש...