Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אחרי התלבטויות בחרתי כרכב את הפיג'ו 307 שנת 2002 - לא אמור להיות יקר מדי להחזיק, מפנק בנסיעה, לא צפוף ואפילו לדעתי נראה טוב ודיי צעיר למרות שהוא משפחתית קטנה.

הרכב עבר 98K, ונראה טוב - לא החליפו אף פלסטיק חיצוני הכל מקורי.

התוצאות שמעניינות אותי מדינמומטר הן :

מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה - "בלאי מנוע דרוש תיאום מנוע, רעש מערכת תזמון ושסתומים, תושבות מנוע פגומות, סימני שריפת שמן בעומס, קורוזיה בצנורות אביזרי קירור, לטפל מערכת קירור, תפקוד מערכת דלק והצתה לקוי"

מערכת פליטה - "מערכת פליטה פגומה - חלודה, סדקים בסעפות\דליפות"

סרן קדמי ומערכת היגוי - "נקישה בהגה, לתקן זויות במתלה קדמי"

העברת כוח - "בלאי דיסקיות בגיר ורעש, שילוב הילוכים לקוי השהייה ונקישה, חופש ציריות, נזילה מדפרנציאל, תושבת גיר פגומה"

הרכב נמכר בלובינסקי - ולאחר הבדיקה נשלח למוסך המרכזי.

בלובינסקי טוענים כי כל הריג'קטים יתוקנו במלואם ואני אקבל אוטו במצב טוב. - השאלה שלי היא אם התיקונים האלה בדרך כלל מחופפים או שזה יתוקן ברצינות ?

הרכב נמכר במחירון שלו - 53K אך אני מקווה להוריד במחיר אחרי הריג'קטים.

בנוסף, כמו תמיד בלובינסקי הם מציעים שנה של אחריות על מנוע גיר ומזגן.

מה אתם אומרים ?

תודה מראש.

פורסם

מה שהיה מדאיג אותי זה מערכת הקירור והגיר (נקישה, השהייה, בלאי דיסקיות).

לאחר הטיפול של לובינסקי קח את הרכב לבדיקה במכון לבחירתך.

השנה אחריות זה יפה, אבל מפחיד לחשוב שגיר יילך אחרי שנה וחצי, לצורך העניין.

מה לגבי השילדה?

פורסם

הבדיקה נראית כמו כסת"ח סטנדרטי.

אם אתה מקבל אחריות לשנה אתה מכוסה - אם משהו במנוע\גיר לקוי במידה כזו שמכון בדיקה יכול להבחין בו בקלות, האחריות תכסה זאת (בהנחה שמדובר באחריות אמיתית, ולא בכזו שרשימת הפריטים שהיא אינה כוללת מכסה את כל המנוע והגיר...)

אשר לסוגיית המחירון - זה נטחן כאן על ימין ועל שמאל בשבועות האחרונים.

המחירון רלוונטי למי שרוצה להאמין לו, ורק לו.

פורסם

לגבי השלדה - נקייה לחלוטין, הרכב לא קיבל מכות בכלל ולא הוחלף שום דבר, רק איזו שריטה קטנה מחנייה - זה דבר שהרשים אותי.

לגבי האחריות - לובינסקי טוענים כי יתחייבו לאחריות מלאה על מנוע גיר ומזגן - ומבטיחים שייתקנו במשך השנה כל בעיה שתהיה בין אם זה יהיה תיקון או החלפה לחדש.

הבדיקה נעשה במכון שאני בחרתי ואני שוקל לקחת לבדיקה נוספת אחרי שיצא מהמוסך לבדיקה סופית לפני קניה. (אולי דינמומטר יעשו לי מחיר כי זאת בדיקה חוזרת).

ובהחלט מפחיד שהגיר יילך תוך שנה וחודש, אך האם זהו סיכון סביר לקחת כשלוקחים בחשבון את כל העסקה ?

שוב תודה לעונים !

פורסם

תודה על התשובות , בנתיים אני לא רואה סיבה ברורה לוותר על הרכב.

אני אעביר אותו עוד בדיקה אחרי שייצא מהמוסך של לובינסקי ומידה והוא יצא כמו שהם מבטיחים, נמשיך הלאה.

כמובן שאשתף אתכם בתוצאות כדי שישאר פה מידע על סוג העסקאות האלו.

פורסם

ראשית, הבחירה בהחלט טובה. אני מקווה שהמדובר בדגם XT או XS המאובזרים והמפוארים יותר, כולל 6 כריות אוויר, חישוקים קלים ועוד הרבה פיצ'רים נחמדים שאצל המתחרים לא קיימים או שעולים המון (ר"ד עם שליטה מההגה, חיישני אור/גשם, ריפודי קטיפה, תאי אחסון רבים, גימור עץ/מתכת, מחשב דרך מלא ועוד).

לגבי הבדיקה - כפי שאמר ארנון - כסת"ח רגיל. אין שום דבר מהותי. שים לב שכל רכב בן 6 ועם כמעט 100 אלף ק"מ לוקה בבלאי וזה טבעי לחלוטין. גיר יכול "ללכת" גם אחרי שנה, תלוי איך נוהגים, ולפיכך הסיכון תמיד קיים והעובדה שיש לך אחריות לשנה מורידה ממך לחץ.

אני בהחלט הייתי קונה, במיוחד שה-307 סופסוף נתפסת בישראל כפי שהיא - אופציה מאובזרת, נוחה ומשתלמת יותר ליפנומטיות מחד ולגולף האנמית מאותן שנים מאידך. גם שמירת המחיר טובה, אפילו טובה מאוד.

גילוי נאות - לאשתי יש אחת, שנת 2002 בדגם ה-2 ליטר XT, ואנחנו מאוד מרוצים ממנה, עד כדי כך שהיא מסרבת לעבור למשהו חדש יותר. מצד שני, עם 5000 ק"מ לשנה היא גם לא צריכה.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

msigal תודה על החיזוק, אני מקווה שאהנה ממנה.

המודל הוא XT ובאמת מאובזר היטב.. למרות שעוד לא החלטתי אם הגימור עץ לטעמי :)

עוד פלוס קטן הוא שבמהלך ההתתלבטות המחירון ירד ב2000 שח.

פורסם

אגב, ה-2 ליטר מתניידת הרבה יותר טוב מה-1.6, במיוחד אם אתה מתגורר בחיפה/ירושלים וכדומה. צריכת הדלק הבינעירונית שלה מצויינת - 1:14 בנסיעה רגועה, אבל בעיר כמו חיפה יכולה להגיע גם ל-1:7-8. באם יש לך אופציה לבחור, הראשונה עדיפה (וגם הג'נטים שלה גדולים יותר...). עוד אופציה נהדרת היא ה-XSI שנותנת המון בתמורה למחיר זהה לגרסאות המשפחתומטיות.

ואגב, הפלוס שלך הוא המינוס שלי... :) בהצלחה!

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

לדעתי האישית, בתקציב הזה ובמודל הזה ה 307 לטעמי (מבחינת מחיר) נופלת דיי באמצע בגלל הקסארה שנמצאת לצידה.

נכון שהקסארה מעט פחות בטוחה - אבל לקסארה יש גם 4 כריות אויר, יש גם ABS, יש EBD, בקרת אקלים, בקרת שיוט, שליטה על הרדיו מההגה והיא גם יותר מהירה (בצורה מורגשת) וזריזה מה-307. ה 307 נופלת באמצע כי הקסארה עולה משמעותית פחות, אוחזת טוב יותר ומשמעותית (אם זה מעניין מישהו) יותר מהנה לנהיגה (כל זה מתייחס לקסארה-II). אם להשוות 53K על 307 משנת 2002 מול קסארה-II מודל 2003 ב 30K ש"ח, נראה לי שהקסארה היא עסקה טובה יותר בשורה התחתונה.

איציק (גילוי נאות בחתימה שלי).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
msigalבמהלך ההתתלבטות המחירון ירד ב2000 שח.

המשפט הזה מסכם כמה שרשורים מהזמן האחרון...:roll:

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

סחבק גם החזיק רכב כזה עד לפני שנתיים. אין לי מה להוסיף על מה שכתבו לפני.

לגבי העץ שלא סבלתי, הנה עיצה.

תתקשר ל"המאגר", בסביבות 1500 ש"ח אתה קונה את כל הפלסטיקים לדשבורד + הפלסטיקים שמסביב לידיות בדלתות.

תעיף את הפלסטיק בצבע חום, שים לך פלסטיק בצבע כסף שיתאים ללוח שעונים.

או כמו שהבוס שלי אומר לי תמיד "אני מקנא בך שיש לך צרות של אנשים מיוחדים"8)

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

nepet - תודה !! אני כבר שבוע מחפש באינטרנט ולא מצאתי מקום אחד שמוכר סט כזה.

איציק - דבר אחד שהיה לי חשוב הוא שהאוטו יהיה בעל 5 דלתות, ואני רואה שלקסרה אין גרסא כזאת (או שאני טועה ?)

לכן היא לא כל כך אופציה מבחינתי, אבל תודה.

ולגבי צריכת הדלת וההתנהגות, אני גר במרכז ועושה מקסימום הרצליה-תל אביב.. (האם ה1.6 תהיה חסכונית יותר?) אין כרגע אקזמפלר גרסת 2 ליטר שמעניין אותי לכן אם לא אמצא סיבה משמעותית לחכות, אלך על ה1.6.. בכל מקרה אני אבקש לנהוג על כזאת בשביל להרגיש את ההבדל.

ולגבי הירידה במחירון - במחשבה שניה אני יכול להבין איך זה חסרון..

האם בינואר הירידה אמורה להיות עוד יותר משמעותית ? איך זה בדר"כ בתחילת שנה ?

תודה !

פורסם

לפני שאתם מפנים אותי לאיפה שדובר על זה רבות, קראתי כבר, תודה.

אני רואה שהדעה היא שההשפעה לא תהיה אסטרונומית לכן אמשיך לבדוק את העסקא הנוכחית..

פורסם
nepet - תודה !! אני כבר שבוע מחפש באינטרנט ולא מצאתי מקום אחד שמוכר סט כזה.

איציק - דבר אחד שהיה לי חשוב הוא שהאוטו יהיה בעל 5 דלתות, ואני רואה שלקסרה אין גרסא כזאת (או שאני טועה ?)

לכן היא לא כל כך אופציה מבחינתי, אבל תודה.

קסארה יש רק בגרסת 5 דלתות וסטיישן - והיא אופציה מעולה (מודל גבוה יותר במחיר זול יותר) עם אותה ארכיטקטורה, אותם מנועים, אותן תיבות הילוכים ואותם הפינוקים. הקאסרה גם מציעה אמינות טובה וחלפים זולים יותר - היא נשענת על בסיס מכוניות מוכרות עם שפע חלקי חילוף במחירים טובים משמעותית מאלו של ה 307.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...