Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם שני בני הזוג (או מי שגר בדירה) עובדים למשל בהייטק וחוזרים כל יום בשעות מאוחרות ולפעמים עובדים גם בימי שישי, אז למי יש כוחות להתחיל לנקות את הבית?

הבית זה לא מה שאמור להטריד אותם.

מסכנים הילדים :?

ומי צריך בכלל עוזרת?! אפילו חפשן עצלן כמוני מנקה את האבק בחדר כשכבר נהיה מגעיל. (ובדרך כלל החדר שלי מסודר, אני לא מבולגן.)

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה לעונים.

היא מנקה ממש טוב, היא הר אדם בסגנון הודפות כדור הברזל המזרח אירופאיות, לפני הרמת מסך הברזל ולפני שהיו בדיקות סמים והורמונים באולימפיאדה. היא מזיזה ריהוט כבד בקלילות ושולפת את החלונות הענקיים בסלון, מנקה ומחזירה למקום כמו שאנחנו שולפים את השטיחונים מהאוטו ומנקים אותם.

למרות זאת, כניראה שניפרד ממנה.

בשלב ראשון אנחנו נוריד אותה מפעם בשבוע לפעם בשבועיים (עקב "המצב") ונחביא את הטלפון.

לפני חודשיים היא העלתה את המחיר מ 40 ל 45 ש"ח לשעה והסבירה לאשתי שיש הרבה ביקוש והיומן מלא.

לאחרונה היא פוטרה משני בתים באיזור - בית יהלומן בקשיים ובית הייטקיסט שפוטר. אני מניח שעכשיו יהיה קל יותר למצוא עוזרת חדשה.

במקביל, כשהיא תהיה, אפעיל את המצלמה שמצלמת את הסלון (ואת המטפלת...), כדי שיהיה לי סרטון שלה במידה והיא תיעלם יום אחד. גניבה זה לא ימנע, אבל מי יודע.

4. לנקות את הבית לבד?

לא מרגיש צורך להצטדק - זוג עם ילד + שתי קריירות תובעניות שגם רוצה לעשות קצת ספורט ולנוח מהעבודה הקשה.

ובכל זאת: משפט חשוב שמוסכניק אמר לי לאחרונה כשרציתי להעמיס את הקטנוע המושבת שלי על הפוקוס והוא שכנע אותי להשתמש בשירותי מחלץ אופנועים. הוא אמר לי:

"אם יש לך פרנסה, תן קצת פרנסה לאחרים"

כשאני חושב על זה, הוא כל כך צודק. כל עוד שפר מזלנו ואנחנו מועסקים (לא דבר של מה בכך בימים אלה ואנחנו אסירי תודה על כך..), 200 ש"ח ישמחו מישהו אחר יותר מהנזק שיגרם לתקציב המשפחתי שלנו.

כשאנחנו מעסיקים עוזרת ומטפלת הן בתורן יוצרות ביקושים.

העוזרת אולי שולחת כסף לחו"ל אבל המטפלת שלנו חתמה אבטלה קודם. עכשיו אנחנו גם חוסכים לקופת המדינה וגם היא מוציאה עכשיו קצת כסף על בתי קפה, בגדים ונותנת פרנסה לעוד אנשים.

לסבתא שלי היתה עוזרת סיעודית

אם חלילה אחד מבני משפחתי היה נזקק לעזרה סיעודית, שיחות טלפון היו הדבר שהכי פחות מטריד אותי אחרי ההתעללויות שנחשפו בכלבוטק.

במידה ויש מחשב בבית, מצלמה אלחוטית שמשדרת למחשב, כמו שלנו יש, עולה 850 ש"ח.

אתם יכולים לבקש ממישהו/י שדובר/ת אוקראינית .

סתם אנקדוטה, אבל מידידה עולה מאוקראינה ומאוקראינים שפגשתי בחו"ל לצרכי עבודה הבנתי שבאוקראינה מדברים רוסית.

באוקראינית, שהיא ניב דומה לפולנית, משתמשים בערך כמו שאצלנו משתמשים באידיש.

לאחרונה, יש מאמץ של הממשלה להחדיר שוב את השפה וללמד אותה בבתי הספר, אבל כל האוקראינים שדיברתי איתם זועמים על זה ולא מוכנים להשתמש בשפה.

פורסם
כל האוקראינים שדיברתי איתם זועמים על זה ולא מוכנים להשתמש בשפה.

זה בגלל שאתה מדבר עם מהגרים יהודים, ולא עם האוקראינים שגרים שם כיום.

האוקראינית נפוצה שם כמו הערבית אצלנו. רוסית הייתה השפה העיקרית במשך עשרות שנים,

כאשר אוקראינה הייתה תחת ברית המועצות, וגם אז נלמדה האוקראינית בביה"ס כשפה שניה.

מן הסתם, לאנשים שגדלו כדוברי רוסית אין חשק לעבור פתאום לדבר אוקראינית.

בשנים האחרונות חזרה אוקראינה לעצמאותה, וכך גם השפה. כיום היא השפה הרשמית, אבל

רוסית נותרה ברקע כשפה שניה, בדומה לערבית בישראל.

בקיצור, זה כמו המשפט על המלבן והריבוע - כמעט כל אוקראיני מדבר רוסית, אבל לא כל רוסי מדבר אוקראינית.

פורסם

צביקי, אין שום דבר לא חוקי במה שציינתי, הכוונה היא שבתום יום העבודה אתה תציג לה את החשבונות שלה ואז תסביר לה שהיא מוזמנת לשלם אותם ואז לקבל את מה שמגיע לה עבור נקיון הבית,או לחילופין להתקזז איתה.

לא דיברתי על גניבה בשום צורה שהיא.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מאחר וזאת היא שבאה מיוזמתה ורצתה לשלם על שיחה לחו"ל בהתחלה, האם יכול להיות שתגובה פולנית שלכם בסגנון של :"אוי, באמת לא היית צריכה..." היא שעומדת בשורש האי הבנה הזאת?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הבית זה לא מה שאמור להטריד אותם.

מסכנים הילדים :?

ומי צריך בכלל עוזרת?! אפילו חפשן עצלן כמוני מנקה את האבק בחדר כשכבר נהיה מגעיל. (ובדרך כלל החדר שלי מסודר, אני לא מבולגן.)

כן ברור שאתה מנקה את החדר שלך, אבל חכה שתהיה לך דירה שלמה לנקות....

מטבח, סלון , שירותים ,מקלחות,מרפסות, רהיטים, לשאוב אבק , לנקות אבק מרהיטים, מתחת לרהיטים וכו'

זה בהנחה שכלים, כביסה (כיבוס וקיפול) וסדר אתה עושה לבד.

עכשיו תוסיף לזה שאתה יוצא בבוקר מוקדם וחוזר ב20-21, ורק שישי נשאר לך לכל הסידורים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
צביקי, אין שום דבר לא חוקי במה שציינתי, הכוונה היא שבתום יום העבודה אתה תציג לה את החשבונות שלה ואז תסביר לה שהיא מוזמנת לשלם אותם ואז לקבל את מה שמגיע לה עבור נקיון הבית,או לחילופין להתקזז איתה.

לא דיברתי על גניבה בשום צורה שהיא.

התכוונתי, שבאם היא לא תסכים לשלם אותם, אני לא בטוח שחוקי לעכב את התשלום המגיע לה עבור הניקיון.

פורסם

לא חוקי לעכב לה את התשלום? וחוקי לבצע שיחות לחו"ל בזמן העבודה? מה היא תעשה? תתלונן במשטרה "ניקיתי את הדירה של המעסיקים שלי, וכאשר רציתי לגבות את התשלום ביקשו ממני לשלם עבור שיחות הטלפון שבצעתי לחו"ל על חשבונם על זמן העבודה!!, זה ממש לא בסדר!!".

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אני מבין את זה היטב תאמין לי, 4 וחצי שנים ניסיון בבטחון בית מלון. התנסיתי מספיק במקרי גניבה, גם של "עוזרות", ואם יש אמת אחת אוניסרסלית היא שגנב נשאר גנב, לא משנה מה כמה ואיך תדבר איתו. ולכן לא טכנית לא נראה לי שהעוזרת תפנה לרשויות החוק במקרה זה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

סליחה, ואם אתה מעכב את תשלום חשבון הטלפון,חברת הטלפון רשאית להשהות לך את הקו ?

בדיוק אותו דבר.

תסביר לה שבגלל שהיא מתעכבת בתשלום שיחותיה לחו"ל אתה מתעכב עם תשלום המשכורת.

לא נראה לי שהיא תתלונן עליך במשטרה....

מה גם שהיא לא בדיוק משלמת מס בעבודתה,לא ?.....

בקיצור,הפן החוקי של העניין לא ממש אמור לעניין אותך,כי מבחינה טכנית זה אמנם לא חוקי,מבחינת התכל'ס-אף אחד לא יתלונן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני לא חושב שצריך לעשות מזה עניין כה גדול.

אנחנו בזמנים לא הכי טובים, ולדעתי מספיק שפיטרת אותה, ואמרת לה את הסיבה - בכדי להוציא ממנה בושה רבה.

אין צורך "לגבות" את הסכום - כפי שאמרת, מעמדך הכספי לא רע ואתה יכול לספוג זאת.

לדעתי פיטורין זה מספיק. בעיקר בתקופה כזו.

פורסם

לא חייב מחשב אפילו. אפשר לחבר למכשיר וידיאו VHS או למקליט יעודי (דבר מאוד שימושי - אפשר לחבר עד 4 מצלמות, תופס מאט מאוד מקום).

850ש"ח למצלמה אלחוטית זה יקר להחריד אם סנסור שלה CMOS. אפשר לקנות מצלמת CCD זעירה אבל חוטית, איכותית בהרבה בחצי מסכום הזה.

קיימות גם מצלמות מוסלקות בתוך גלאי תנועה ושאר פטנטים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תודה לעונים.

היא מנקה ממש טוב, היא הר אדם בסגנון הודפות כדור הברזל המזרח אירופאיות, לפני הרמת מסך הברזל ולפני שהיו בדיקות סמים והורמונים באולימפיאדה. היא מזיזה ריהוט כבד בקלילות ושולפת את החלונות הענקיים בסלון, מנקה ומחזירה למקום כמו שאנחנו שולפים את השטיחונים מהאוטו ומנקים אותם.

למרות זאת, כניראה שניפרד ממנה.

בשלב ראשון אנחנו נוריד אותה מפעם בשבוע לפעם בשבועיים (עקב "המצב") ונחביא את הטלפון.

לפני חודשיים היא העלתה את המחיר מ 40 ל 45 ש"ח לשעה והסבירה לאשתי שיש הרבה ביקוש והיומן מלא.

לאחרונה היא פוטרה משני בתים באיזור - בית יהלומן בקשיים ובית הייטקיסט שפוטר. אני מניח שעכשיו יהיה קל יותר למצוא עוזרת חדשה.

במקביל, כשהיא תהיה, אפעיל את המצלמה שמצלמת את הסלון (ואת המטפלת...), כדי שיהיה לי סרטון שלה במידה והיא תיעלם יום אחד. גניבה זה לא ימנע, אבל מי יודע.

לא מרגיש צורך להצטדק - זוג עם ילד + שתי קריירות תובעניות שגם רוצה לעשות קצת ספורט ולנוח מהעבודה הקשה.

ובכל זאת: משפט חשוב שמוסכניק אמר לי לאחרונה כשרציתי להעמיס את הקטנוע המושבת שלי על הפוקוס והוא שכנע אותי להשתמש בשירותי מחלץ אופנועים. הוא אמר לי:

"אם יש לך פרנסה, תן קצת פרנסה לאחרים"

כשאני חושב על זה, הוא כל כך צודק. כל עוד שפר מזלנו ואנחנו מועסקים (לא דבר של מה בכך בימים אלה ואנחנו אסירי תודה על כך..), 200 ש"ח ישמחו מישהו אחר יותר מהנזק שיגרם לתקציב המשפחתי שלנו.

כשאנחנו מעסיקים עוזרת ומטפלת הן בתורן יוצרות ביקושים.

העוזרת אולי שולחת כסף לחו"ל אבל המטפלת שלנו חתמה אבטלה קודם. עכשיו אנחנו גם חוסכים לקופת המדינה וגם היא מוציאה עכשיו קצת כסף על בתי קפה, בגדים ונותנת פרנסה לעוד אנשים.

אם חלילה אחד מבני משפחתי היה נזקק לעזרה סיעודית, שיחות טלפון היו הדבר שהכי פחות מטריד אותי אחרי ההתעללויות שנחשפו בכלבוטק.

סתם אנקדוטה, אבל מידידה עולה מאוקראינה ומאוקראינים שפגשתי בחו"ל לצרכי עבודה הבנתי שבאוקראינה מדברים רוסית.

באוקראינית, שהיא ניב דומה לפולנית, משתמשים בערך כמו שאצלנו משתמשים באידיש.

לאחרונה, יש מאמץ של הממשלה להחדיר שוב את השפה וללמד אותה בבתי הספר, אבל כל האוקראינים שדיברתי איתם זועמים על זה ולא מוכנים להשתמש בשפה.

אהבתי את צורת המחשבה שלך ואכן כך זה צריך לעבוד..כך עובדת הכלכלה ...בזה שאתה קונה שרותים אתה מפרנס אחרים שקונים שרותים מאחרים וכך הלאה בגלגל..

דרך אגב...למדינה אתה לא צריך לדאוג..זה לא שיקול שצריך לעניין אותך.

לגבי העוזרת..אם אתה מסוגל כלכלית לממן אותה(ויש כאלו שאת ה200 שקלים היו מוציאים על דברים נחוצים יותר)אז אתה לא צריך להצתדק..זכותך המלאה להתפנק.לגבי השיחות לחו"ל..לפעמים שמעלימים עין מדבר קטן..אנשים מקבלים ביטחון ואז עוברים לדברים גדולים יותר.אם אתם באמת מרוצים ממנה אז אולי בכל זאת כדי לדבר איתה גלויות ולהסביר לה את המצב(בצורה שהיא לא תצא מושפלת) ולמה זה לא נראה לכם בסדר וכמו כן פתרונות שהעלו כבר כאן שאולי יעזרו לה ..(סקייפ,מסנג'ר ,מסלולים מוזלים שהיא תשלם עליהם)אני לא חושב שצריך לחרוץ דין של אדם על טעות אחת(אני לא הייתי רוצה שיעשו לי את זה)..אולי בהזדמנות נוספת שתתנו לה , היא תקבל את זה כאצילות שלכם ואפילו תהיה טובה יותר מאשר מה שהיא הייתה עד עכשיו. כמובן שאם היא תמעל באמון שוב,אני לא הייתי מעסיק אותה יותר.

בהצלחה.

• תוכן חדש...