Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום קשה מוד למצוא עוזרת בית, יותר קל למצוא רופא שיניים טוב מעוזרת.

פשוט מאוד קרא לה לשיחה תבהיר לה שממש אין דבר כזה לטלפן מהבית בלי רשות, לאף קו, פרט לשיחות חירום.

ושאתה דורש שהיא תשלם את כל השיחות שביצעה ו/או תקזז לה אותם משכרה.

זה לא קשור לגנבה, זה קשור לאמון...

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מדובר באדם לא ישר.

אם אתה חושב ששיחה איתה - תחזיר אותה בתשובה - הסבר לה ששיחת טלפון כזו, ללא אישורך היא מעילה באמון.

אם זה יעזור - רפאת אדם לא ישר והפכת אותו לישר.

אם נראה לך שאי אפשר לתקן חוסר חינוך, מוסר וערכים בשיחה של 2 דקות - תחשוב לבד אם כדאי לך להחזיק בביתך, בהעדרך, אדם לא ישר.

גנב, לא משנה אם הוא גונב שקל או מליון - הוא גנב.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
איציק להעסיק עוזרת כשאתה בבית זה לא נראה לי חכם כי אם אתה בבית ואין לך מגבלה פיזית למה שאתה לא תעשה את העבודה בעצמך? ככה אתה חוסך כסף, כאבי ראש וגם הבית נקי כמו שאתה אוהב.

אתה אומר לי את זה ?!?! :roflmao:

אבות אבותינו הסתדרו יופי בלי עוזרת בית, פשוט אנשים נהפכו למפונקים יותר (תירוצים כמו "אין לי זמן" לא עובדים אצלי, מצטער!) ומוכנים לשלם למישהו אחר בשביל שינקה להם את הבית. יש לי שכנים וחברים שכולם בקושי בני 30 וחלקם מחזיקים עוזרת. למה ? כי לא בזין שלהם לנקות לבד.

מה גם שלהישאר עם העוזרת זה לא הכי עוזר, אצלנו בתקופה שהיתה עוזרת למרות שאמא שלי או אני הינו בבית בכל זאת היא גנבה, לא תמיד אתה רואה מה היא עושה ולכן בזמן הזה יש לה אפשרות להעלים דברים. אצלנו לצורך העניין היא היתה מביאה בקבוק קטן מהבית ופשוט שופכת לשם אקונומיקה מהבקבוק שלנו. כשאמא שלי שאלה איך הולך כל שבוע ליטר אקונומיקה התירוץ היה שהיא משתמשת בהרבה שיצא נקי ויסודי. בפעמים אחרות נעלמו לי גרביים מהארון ועוד כמה דברים, וגם 3 ראשי שום נגנבו מהמקרר, וזה רק הדברים שתפסנו אותה גונבת כשהינו בבית! אז אולי היא ניקתה טוב, אבל גנבה והתשלום על העבודה פלוץ מה שנגנב כבר עלה יותר מידי כלכלית ולא השתלם.

אתה צודק. אי אפשר למנוע לחלוטין גניבות במידה ואכן נפלת על גנב. מה שכן, רוב הגנבים היו נרתעים מזה שבעל הבית מסתובב בבית ועלול כל רגע להגיח - לכן הצעתי לאיתן_כ שאם ממש קשה לו להיפרד ממנה ועדיין כלום לא נעלם מהבית, שיעסיק אותה בזמן שהוא נמצא בבית.

אני בכלל לא הייתי שוקל להכניס אדם זר הביתה ללא נוכחות של אחד מבעלי הבית לפחות, זה נראה לי אבסורד שאדם זר ישוטט לי בבית ללא נוכחותי או נוכחות אישתי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אפשר תמיד לנתק את הקו מהקיר בזמן שהיא נמצאת בבית.

להורים שלי הייתה בעיה דומה, אבל עם עוזרת שגרה בתוך הבית 24 שעות ביממה.

במשך כמה חודשים הגיעו חיובים על סך 1200 שקל בערך (110000 פזו) כל פעם, כי היא הייתה מתקשרת לאנשים שקוראים בקלפים ודברים כאלו כל הזמן.

חברת הטלפון לא עזרה כאן וסירבו לנתק אותנו מהשירות הזה (לך תתווכח עם חברת טלפון דרום אמריקאית).

בסוף התחילו לחייב אותה ב800 ש"ח לחודש עד שכבר לא היה לה חוב איתנו.

בקשר לעניין ה"לסמוך עליה", אם היא לא בן אדם שאתה מכיר טוב מאוד, אל תשאיר אותה לבד.

אצלנו תמיד יש מישהו בבית שמשגיח באקראי על העבודה שלה אבל בלי להפריע, ובגלל שאנחנו עובדים מהבית, אין בעיה עם זה או עם הכסף, כי לעשות את זה בעצמי היה עולה יותר כסף (שעת עבודה שלי היא לא שעת עבודה שלה).

אין מה לעשות, אי אפשר לסמוך על אנשים.

אגב, העוזרת של ההורים שלי עבדה אצלם 10 שנים, אז מערכת היחסים שונה ובגלל זה לא העיפו אותה לקיבינימאט.

פורסם
4. לנקות את הבית לבד?

מחזק.

ואם חייבים עוזרת - אז להגיד לה, לגבות ממנה את החוב, ובנוסף לנתק שיחות לחו"ל, סקס, קוראים בקלפים, הקו החם של הנביא זובינאמו, וכו'

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בדיחה...

איש אחד מקבל חשבו טל' בטל' הקווי שלו על סך כמה מאות שקלים. הוא מחליט לברר את העניין.

הוא יודע שזה לא הוא, כי יש לו טל' מהעבודה ורק ממנו הוא מדבר.

אישתו מסבירה לו שגם לה יש טל' מהמשרד שבבעלותה.

לילדים גם יש טלפונים אשר רשומים על חשבון העסק המשפחתי...

נישארה העוזרת.

מגיע הבעל ותופס אותה לשיחה.

מסבירה לו העוזרת כי לו יש טל' מהעבודה והוא מדבר בו.

לאשתו יש טל' מהעבודה, והיא מדברת בו.

לילדים שלו יש טל' על חשבון המשרד של אישתו.

"לכל אחד יש טל' מהעבודה שלו, אני עובדת בבית" ענתה העוזרת...

:roll:

לסבתא שלי היתה עוזרת סיעודית שהיתה מדברת כשסבתא שלי לא היתה שמה לב. כמובן שנתנו לה לדבר בטל' בשעות שבהן התעריף זול בהרבה. אלא שלא תמיד היה לה חשק לחכות לשעות אילו.

כשהיה מגיע חשבון הטל' סבתא שלי היתה שואלת אותה למה היא מדברת בשעות שהתעריף יקר ולא מחכה (למשל בשעות הצהריים כשסבתא שלי הלכה לישון), והיא היתה עונה שהיא לא יודעת מי דיבר באותו זמן ושזה לא היא.

השיחות היו לפיליפינים, הקרובי משפחה היחידים שיש לסבתא שלי בחו"ל הם בפולין, וכולם מתו לפני 60 שנה בערך.

אחרי דין ודברים שלא עזר, סבתא שלי נעלה את החוגה של הטל' עם מנעול קטן. העוזרת קנתה טל' קטן וחיברה אותו כשהיא רצתה לחייג לחו"ל.

הציפיה היתה שהיא תפחית את מספר השיחות ותצמצם את חשבונות הטל' שהגיעו לאלפים.

העניין ניגמר ביום שהתערבנו והכרחנו אותה לשלם את חשבון הטל'.

נכון, עזרה טובה קשה למצא.

קח את שני הסיפורים שסיפרתי לך עכשיו ותעשה מהם אחד.

אתה נישמע כמו "ילד גדול" שיכול לקחת מספר נתונים, לחבר בינהם ולקבל תוצאה.

בהצלחה!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אני אישית הייתי מזמין אותה ואומר לה שתתכונן ליום עבודה אינטנסיבי כי הבית צריך לעבור ניקוי יסודי,ובסוף יום העבודה מציג לה את פירוט השיחות וחישוב סה"כ העלות ומתקזז איתה בהתאם (ואם צריך גם הייתי דורש ממנה שהיא תשלם לי אם יש עדיין חוב מצידה).

לאחר מכן הייתי נפרד ממנה לשלום,כי אתה ממש לא צריך שהיא תבוא אלייך ותנקה לך את הרכוש מהבית (אתה גם לא יודע את מי היא מכירה וכו' שיכול לבוא לעזור לה בזה).

היא לא היתה ישרה,והיא צריכה ללכת.

ולהבא,אתה לא צריך להחביא את הפלאפון,אתה יכול פשוט לבקש שיגדירו לך סיסמא ליציאה לשיחות חוץ לחו"ל,מאוד פשוט ומונע אי נעימויות כאלה.

אבל שוב,היא גנבה אותך בשיחות,היא עלולה לגנוב אותך בדברים אחרים.

נ.ב

גם אני מעסיק עוזרת שבאה אליי יום יום לכמה שעות,ואני יכול לומר לך שיותר ממה שחשוב לי שהיא תיהיה "ספצית" בניקיון,קודם כל חשוב לי שאדע שהיא אמינה, כי לעיתים יש לי סכומי כסף מאוד גדולים בבית,ולא מתאים לי שיצפו לי הפתעות (לא משנה שהכסף נעול בארון וכו'),אז לעיתים אני בודק אותה ומשאיר כסף גלוי או שעון יקר או משהו בצורה שאומנם יהיה גלוי אבל שלא תחשוב שהשארתי את זה כדי לבדוק אותה, וכשאני חוזר הביתה אני רואה אם מה שהשארתי לה אכן נמצא או נעלם.

עד עכשיו לא היו לי בעיות בנושאי אמינות,אבל בכנות,אם הייתי רואה שאפילו דולר אחד נעלם לי,הייתי שולח אותה לדרכה ומוצא אחת אחרת שאוכל לסמוך עליה יותר,גם במחיר של פחות פדנטיות בניקיון.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אתה אומר לי את זה ?!?! :roflmao:

אבות אבותינו הסתדרו יופי בלי עוזרת בית, פשוט אנשים נהפכו למפונקים יותר (תירוצים כמו "אין לי זמן" לא עובדים אצלי, מצטער!) ומוכנים לשלם למישהו אחר בשביל שינקה להם את הבית. יש לי שכנים וחברים שכולם בקושי בני 30 וחלקם מחזיקים עוזרת. למה ? כי לא בזין שלהם לנקות לבד.

אתה צודק. אי אפשר למנוע לחלוטין גניבות במידה ואכן נפלת על גנב. מה שכן, רוב הגנבים היו נרתעים מזה שבעל הבית מסתובב בבית ועלול כל רגע להגיח - לכן הצעתי לאיתן_כ שאם ממש קשה לו להיפרד ממנה ועדיין כלום לא נעלם מהבית, שיעסיק אותה בזמן שהוא נמצא בבית.

אני בכלל לא הייתי שוקל להכניס אדם זר הביתה ללא נוכחות של אחד מבעלי הבית לפחות, זה נראה לי אבסורד שאדם זר ישוטט לי בבית ללא נוכחותי או נוכחות אישתי.

איציק

אם שני בני הזוג (או מי שגר בדירה) עובדים למשל בהייטק וחוזרים כל יום בשעות מאוחרות ולפעמים עובדים גם בימי שישי, אז למי יש כוחות להתחיל לנקות את הבית?

דווקא אני מבין את אלה שלוקחים, למרות שאני אישית מנסה להסתדר לבד בלי לקחת.

מה שכן, אם וכאשר אני אקח עוזר/עוזרת בחיים לא הייתי משאיר אותם לבד בבית. זה תנאי חשוב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אתם יכולים לבקש ממישהו/י שדובר/ת אוקראינית לחייג למספר באוקרינה ולהסביר להם את מה שעושה עוזרת הבית שלך, שתסביר להם שאצלנו קוראים לזה גניבה ושסכום הנזקים עומד על X דולר/רובל (הם לא יודעים מה זה ש"ח).

סביר להניח שבפעם הבאה שהעוזרת תבוא לנקות ותתקשר לאוקרינה, כבר יספרו לה מה אמרו עליה. אם היא לא תקבל דום לב באמצע, היא אמורה להסיק מסקנות לבד - להתנצל, לשלם ולסגור ענין.

אם היא לא תתנצל ולא תציע לשלם, זה אמור לתת לכם מושג טוב יותר לגבי אמינותה.

האפשרות הנוספת היא, שהיא תסיים את יום העבודה ומהבושה לא תחזור יותר. אם בכל זאת היא תחזור בידיים ריקות, היא פשוט חוצפנית וכדאי שתראו לה את הדלת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

וואו אמיר - זה כנראה לא ישמע לך סימפטי במיוחד, אבל כנראה שאנשים לא מחזיקים אצלך משרות הרבה זמן אם ככה אתה מלבין את פניהם ברבים.

יש לתפוס אדם בשעת מעשה ולהסביר לו שמה שהוא עשה זה לא בסדר כדי לשמר צלם אנוש ויש לעשות את מה שהצעת ופשוט להיות חתיכת חרא.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

העוזרת הזאת התחילה עם שיחת טלפון, והיא לא תסיים בזה.

על זה אני מוכן לחתום. המנטליות שלה גררה אותה לשיחה הזאת וכך היא גם תגרור אותה להרים לך איזה תכשיטון מהבית.

הייתי מפטר אותה.

פורסם

אמיר, בד"כ העצות שלך ממוקדות וענייניות, אבל הפעם הצלחת להפתיע אותי.

עוזרות בית זרות (לא משנה מאיזה מוצא) בד"כ עוסקות במלאכתן עקב מצב כספי בעייתי וקשיי שפה.

הדבר האחרון שצריך לעשות במצב זה הוא לרמוס את שארית כבודן העצמי בפעולות מהסוג שתיארת.

אם זאת דרך הטיפול שלך באנשים, כדאי לשקול טיפול פסיכולוגי.

פורסם
אמיר, בד"כ העצות שלך ממוקדות וענייניות, אבל הפעם הצלחת להפתיע אותי.

עוזרות בית זרות (לא משנה מאיזה מוצא) בד"כ עוסקות במלאכתן עקב מצב כספי בעייתי וקשיי שפה.

הדבר האחרון שצריך לעשות במצב זה הוא לרמוס את שארית כבודן העצמי בפעולות מהסוג שתיארת.

אם זאת דרך הטיפול שלך באנשים, כדאי לשקול טיפול פסיכולוגי.

תעשה חיפוש, עם כל הערכתי לאמיר, ברגע שהנושא מגיע לעובדים, הוא הופך להיות הזוי לחלוטין.

אני לא בטוח שהשיטה של עידן חוקית, כי אם מישהו גנב ממך אתה אמור להוציא את הכסף בדרך חוקית ולא לגונבו חזרה.

איתן, אני חושב שאכן המומלץ הוא קודם כל לחסום את השיחות לחו"ל.

אם חשוב לך שהיא תחזיר את הכסף, ערוך איתה שיחה ופרוס לה לתשלומים.

אם פחות, ויותר חשוב לך העתיד - בחסימת השיחות פתרת את הבעיה.

צביקי

פורסם

1)תפוס אותה לשיחה, ותלמד אותה איך עובד הסקייפ, ו\או אייסיקיו.

כך לא תצטרך לשלם,גם היא לא, היא לא תעשה שטויות, כולכם מודעים לזה, והכל מסתדר יפה.

אם לא יעזור:

2)חסימת שיחות לחו"ל מספק הטלפון שלך גם עובד יופי.

אם לא יעזור:

3)שים קוברה קשור ברצועה ליד הטלפון לפני שאתה יוצא מהבית. באם יש יותר ממכשיר אחד, ניתן לגוון ולהשתמש בצפעים, ממבה שחורה, ועוד.

באם תחזור הבייתה ותמצא את הנחש\ים ממורק\ים למשעי, תמיד ניתן:

4)קנה לה וויברטור.

לכל מי שהרים גבה, הליך השימוש הנכון הוא להבהיר לעוזרת, שאם עוד פעם אחת היא מתקשרת לחו"ל, היא יכולה ללכת להז*יין.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...