Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם יש לי גולף 2000 שנת 2000

אתמול נדלקה לי נורה מאוד מוזרה באמצע לוח המחוונים

חיפוש מעמיק בספר לא נתן אינפורמציה

יש את הנורה מימין משמאל אך שום מידע על הנורה המדוברת

זהו עיגול צהוב ריק בפנים ומסביבו קיוקווים וזו לא הנורה של

האוטו נוסע רגיל בדקתי מים שמן נוזל בלמים והכל תקין

פורסם

נורה כזו, רק בצבע כתום ?

060320_WarningLightsPR_3_small.jpg

אם כן, זו התראה על שחיקה של הרפידות בבלמים הקדמיים. גש למוסך לבדיקת הבלמים (יכול להיות שזה קצר על החוטים המגיעים מהרפידה, אבל BETTER SAFE THAN SORRY.

פורסם

וואו איזה תשובה מהירה

כן זה הסימן

אתה אומר זה רפידות!?

אני אפנה למוסך להמשך טיפול

צירפתי גם תמונה

IMG_0057.jpg

פורסם

לחבר שלום רב,

הנורה מצביעה על רפידות שחוקות (נשארו כ-2 מילימטר בשר) ויש לגשת למוסך בהקדם האפשרי.

רק דגמים מסויימים או בעליי רמת גימור מסויימת הגיעו עם מנורת חיווי על מצב שחיקת הרפידות ולצערינו המידע לא תועד בספר הרכב לנהג.

איזה כייף לי :)

פורסם

נדחף לשרשור..

למרק, אתה יודע אם גולף פסיפיק 2000, שנת 2004 הגיעה עם נורת החיווי הזאת?

והאם יש עוד נורות חיווי מיוחדות בדגם הנ"ל?

תודה,

עודד

פורסם

עודד שלום רב,

שנת 2004 הייתה שנה אחרונה עד כמה שזכור לי שבא נמכרו גולף דור 4 ובאותה שנה הגיעו גם כמה דגמים מיוחדים לארץ לכן עלייך לציין האם אתה מדבר על גולף דור 4 או 5.

פורסם

מרק שלום , אני חייב לברך אותך על כל מה שאתה עושה ותורם לפורום זה, מגיעה לך תודה (לדעתי מכולנו) על הרצינות שלך ועל הידע והמקצועיות. כל הכבוד.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

לכול השואלים/מתעניינים בקשר למנורת חיווי מצב בלאי רפידות אנא קראו את תשובתי המתייחסת לגולף דור 4 וגם 5.

קיימות מספר אפשדויות בכדי 'לגלות' האם קיים מנגנון המתריעה על רפידות במצב בלאי מתקדם והם.

1. כאשר מסובבים את המפתח בסווי'ץ למצב ON (לא חייבים להתניע) צריכה להדלק מנורה צהובה כמוראה בציור המצורף למשך 3-5 שניות ולאחר מכן המנורה כבית כחלק מבדיקה עצמית של לוח השעונים.

2. בספר הרכב (בדרך כלל בעמודים האחרונים) קיימת מדבקה עם מספרי PR המציינים תוספות או פרטים על סוג בולמי הזעזועים המותקנים ברכב (קשיים/רכים),סוג מערכת הבלימה (דור II או III), ועוד מידע מעניין...מצורפת דוגמא

לאחר שתמסרו לי את מספרי ה-PR אוכל לבדוק את סוג מערכת הבלמים והאם קיים מנגנון התרעה על מצב הרפידות.

3. פירוק הגלגלים ובדיקה חזותית האם קיים קונקטור שמספרו 17 בתמונה המצורפת שמחובר לפלטה האחורית של הרפידה שהינו חלק ממערכת החיווי על מצב הרפידה.

4. בספר הרכב של גולף דור 5 כול המידע קיים בספר ואין צורך לחקור

הערה

נורת החיווי בלוח השעונים נדלקת כאשר עובי הרפידה מגיע ל-4 מילימטר ולפי הוראות הייצרן מידת המינימום של הרפידה הינו 2 מילימטר כלומר בחישוב גס ניתן לנסוע במצב זה עוד בערך 1000-2000 קילומטר.

עובי רפידה חדשה הינו 14 מילימטר.

המלצתי להגיע מיד למוסך עם הידלקות המנורה !

במידה ונפלה טעות במידע המדוייק שצירפתי אתם מוזמנים להגיב ולשאול שאלות.

PR.JPG

קונקטור.JPG

מנורה.JPG

פורסם

המלצתי להגיע מיד למוסך עם הידלקות המנורה !

במידה ונפלה טעות במידע המדוייק שצירפתי אתם מוזמנים להגיב ולשאול שאלות.

אפשר גם לבדוק עובי רפידה ע"י הורדת גלגל (בגלגלי סגסוגת אין צורך אפילו בפעולה זו בד"כ). לעיתים (אם לא מנווטים את החוטים היוצאים מהרפידה כהלכה), הבידוד של החוטים נשחק, נוגע בגוף - ואז נדלקת הנורה בלוח השעונים גם כן.

אם אין את הידע - בהחלט לגשת למוסך, אבל הבדיקה היא פשוטה למדי.

אגב, מרק - אם המידע שמסרת מדוייק, לא יכולה ליפול בו טעות. או יש טעות, הרי שהמידע לא מדוייק. אוקסימורון.

• ספונסר פורום
פורסם

כמעט בכל הגולפים מהדור הרביעי (99-2004)למעט מקרים נדירים ממש

קיימת נורת התראה על מצב רפידות הבלמים (הקדמיים בלבד)

ולכן אני מניח שכל מי ששאל אם יש לו ברכב מערכת כזו אז כנראה שכן

וכמובן כמו שאמר מרקו ניתן לבדוק את זה עם הדלקת מתג ההנע

ואמורים לראות את הנורה דולקת למס שניות .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...