Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח מקיף לנהג בן 17 [כמה אמור לעלות?]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאבא שלי יש VW Bora 2.0 שנת 2002 או 2003.

הוא משלם על הביטוח שלו 3800 וזה כולל הכל [גם גניבה].

בקרוב אני אמור לקבל רשיון, והוא התקשר לחברת הביטוח כדי להעביר את הביטוח עלי.

הסוכן אמר שאת אותם הדברים רק עלי יעלה כמעט 10,000.

אני לא יודע את המחירים של הביטוחים היום אבל זה נראה לי הזוי. חבר שלי משלם 4000 שקל אבל אין לו נגד גניבה (שמעתי שזה עולה הרבה).

רציתי לדעת אם זה הגיוני, או יש פה משהוא מסריח ואם מישהוא מכיר חברת ביטוח אם אותם התנאים בסכום זול יותר?

**ההודעה נערכה בטוב טעם ע"י הנהלת הפורום. **

פורסם

10 אלף נישמע לי קצת מוגזם,

להורים שלי יש הונדה סיויק שנת 2006, הם משלמים על הביטוח 3 ומשהו אלף,

בזמנו כשביררנו על ביטוח דרשו כ7 אלף שקל. ביטוח מקיף צעיר.

אני לא ממש יודע על פי מה הולך הביטוחים, אבל יכול להיות שהבורות גניבות יותר / משהו.

כמו כן היא נפח 2000, וידוע שהביטוח הולך גם לפי הנפחים לפי מה שהבנתי.

בכל אופן, בהפרש של הביטוח שדרשו מאבא שלך, זה ממש לא משתלם [לפי דעתי.]

Fiat Bravo 1.6 Sx 16V

<---------------------

פורסם

כשה יעבור לי המלווה אני יתחיל כנראה להתקשר לעוד חברות ביטוח לברר תעניין אני רק רוצה לברר אם יש טעם בזה ולפי התגובה שלך יש...

אני חושב שהונדה סיויק הרבה יותר נגנבת מVW Bora ההונדות הן אחת המכוניות הכי נגנבות בארץ אם לא הכי נגנבת...

לגבי הנפח אני יברר.

תודה,

אשמח לשמוע עוד תגובות

פורסם

5.5K למיצובישי לנסר 08,

ביטוח לנהג צעיר[מגיל 17, 0 שנות וותק, כל נהג עם רישיון ישראלי] - הרכב רשום על נהג עם 20 ומשהו שנים של רישיון, 0 תביעות, 0 שלילות.

זה המחיר בסיס, אנחנו הוספנו עוד כמה פיצ'רים כמו רכב חלופי במידה והרכב מושמד בצורה כלשהי, גרירה ועוד כל מיני דברים[הגנה משפטית ובלה בלה בלה], בסוף שילמנו 6.5K.

המחיר מסוכנות כלביטוח[אחרי תאונה שעברתי-רכב נכנס בי- הם עובדים טוב רק כבעל הפוליסה מתחיל לצעוק עליהם]

----

פורסם

אתה מבלבל כאן מושגים שונים ורכבים שונים שאין להם ממש מקום להשוואה.

ראשית, אבא שלך לא צריך להעביר את הפוליסה על שמך (מה שאתה קורא לו "עליך") אלא להכניס אותך כנהג משני לפוליסה. זה יאפשר לך לנהוג ברכב, להנות מכל הכיסויים הביטוחיים הדרושים אבל יוזיל את עלות הביטוח.

שנית, עלות הביטוח לנהג חדש וצעיר אכן גבוהה יחסית ויכולה להגיע גם לסכום של 10,000 ש"ח לשנה כשמדובר בשילוב של נהג חדש עם רכב גניב יחסית (הגיוני שהפאסאט נמצאת ברשימה הזאת היות והיא נפוצה בקרב נהגי המוניות). כדי להוזיל את עלות הביטוח אתה יכול לנסות לבטח את הרכב בביטוח צד ג' בלבד (מה שאתה קורא לו "ללא גניבה") שיהיה זול משמעותית או לחפש סוכנות ביטוח אחרת שתעשה לך מחיר טוב יותר. אתה יכול להתחיל את החיפושים שלך באתר http://www.b2bit.co.il

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה, גם אתה עשית מעט סלט.

תרשו לי , במחילה, להסביר לכם כיצד נקבעת פרמיה (עלות הפוליסה):

1. סוג הרכב - לא ניתן להשוות עלות ביטוח בין סוגי רכב שונים, ואפילו לא בין שני דגמים שונים של אותו רכב (דוגמאות - לנסר GLI מול GLXI, סיוויק ISR מול SR, פוקוס טרנד מול פוקוס גיה), ואפילו, על אותו דגם, אבל עם הבדלים באבזור (גג נפתח ו/או 4 חלונות מחושמלים מול 2 למשל). כל רכב שוויו שונה כאשר באים לבטח אותו, כי בוודאי תרצו תשלום על הגג הנפתח שהוספתם בעלות של שבעת אלפים שקל, או על המערכת ב-20 אלף שקל וכיו"ב, אם חלילה הרכב ייגנב או יישרף.

לפיכך - כל רכב "מסומן" ע"י לוי יצחק ושות' בקוד קבוצה, ועפ"י הקבוצה נקבע מחיר הפרמיה, שכמובן ישתנה אם יש או אין תוספות שונות.

2. שנת ייצור של הרכב (מתקשר לערך הרכב, בדומה לסעיף 1) - ככל שהרכב חדש יותר, הוא שווה יותר, ובעיקר ברכב חדש, שם חלקים מקוריים הם חובה בעת קלקול/שבר - העלות לחב' הביטוח עלולה להיות גבוהה יותר - ואתם משלמים פרמיה בהתאם.

3.הנוהגים ברכב - חברות הביטוח אוספות סטטיסטיקות על החתך הממוצע של הנהגים ומעורבותם בתאונות, כשהדבר היחיד שמעניין אותן הוא כמה כסף יצא על כל קבוצת גיל (ומין), כשלא משנה אם מדובר על מישהו שנוהג 3 ק"מ בחודש, או עשה 17 קורסים לנהיגה מתקדמת וכו'. על פי הנתונים נלקחת תוספת כזו או אחרת, כאשר נהגת בת 40 למשל, נחשבת להרבה פחות מסוכנת מבחינת הוצאה אפשרית לחברת הביטוח מאשר ילד בן 17 וחצי, וגם נהג בן 74 ייחשב למבוטח פחות טוב מאשר בעל משפחה בן 33 עם 2 ילדים. גם ותק בנהיגה קובע - נהג שהוציא רשיון לפני שנה ופחות, ישלם יותר מאשר אחד שנוהג עשר שנים. אפשר להתווכח עד מחר אם זו חשיבה נכונה, אבל לא עם חב' הביטוח :|. את הפרמיה הנוספת הן ייגבו.

4. מקום מגורים של בעל הרכב ו/או מקום הימצאו של הרכב ברוב הזמן - אם אתם גרים בסביון בתוך חצר מגודרת ושיש בה אזעקה ומוקד שמירה, והרכב שוהה בחנייה מקורה ונעולה בלילה, ועובדים בהרצליה פיתוח בחניון שמור ומקורה, תשלמו פחות על אותו רכב בדיוק, אבל מקום מגוריכם הוא בבאר שבע, רכבכם חונה ברחוב חשוך למדי בלילה, ואתם עובדים באיזור רמת חובב, ומשאירים את רכבכם בשטח פתוח במשך היום (מצטער על הסטיגמות, נתתי פשוט דוגמאות לצורת החשיבה של החברות, שנובעת מהוצאותיהן על גניבות/תאונות באיזורים מסויימים לעומת אחרים).

5. שבתות וחגים - אם אתם מסורתיים ולא נוסעים בשבתות וחגים - תקבלו הנחה נוספת. לא, לא בגלל שלחברות הביטוח יש הסכם סודי עם ש"ס. החשבון הוא פשוט - מי ששומר שבת נוהג בכבישים כמעט 20 אחוז פחות זמן מאשר מי שלא שומר (שבתות + חגים), ולכן סיכוייו להיות מעורב בתאונה קטנים באחוז מסויים. לפיכך מגיעה לו הנחה.

6. עבר ביטוחי - אם לא הגשתם בעבר תביעות כנגד חברת הביטוח בגין תאונה (נהוג לקחת 3 שנים אחורה), לדעת חברות הביטוח אתם נהגים זהירים מספיק כדי לתת לכם מתנה בדמות הנחה נוספת. תביעות, לצורך העניין, הן תביעות עצמיות - כלומר - אם תבעתם מישהו אחר בגין נזק שעשה לכם, זה "לא נחשב". כנ"ל גם אם הנזק לא היה גדול מספיק כדי להפעיל את הפוליסה, ושילמתם אותו בעצמכם.

7. אילו פוליסות היו לכם בעבר - אם ביטחתם עד היום רק צד ג' (כלפי פגיעה ברכב אחר בלבד. גניבה ונזק עצמי לא מכוסה (זה בדיוק ההבדל בין פוליסת מקיף ללא גניבה לבין צד ג', ואני לא בטוח שמשווקים מקיף ללא גניבה, אפשר לבדוק) - עבור חברת הביטוח הייתם לקוח הרבה פחות רווחי, כי לא שילמתם סכומים גבוהים (ולא משנה אם לא היו לכם תביעות), ולכן לא ייתנו לכם הנחות מכסימליות מייד.

מכל הדברים הללו, ניתן להבין שאין טעם להשוות מה קיבל דויד עם מזדה לאנטיס 1.6GLX, להצעה שקיבל יצחק עם קורולה 1600GLI, למרות ששניהם נהגים צעירים עם משפחתומטית 1600 יפנית, וזאת משום שיש עוד משתנים רבים.

אם אתם רוצים לקבל מושג - צרו קשר עם שני סוכנים וחב' ביטוח ישיר אחת לפחות, וקבלו הצעות מחיר. לא בושה לעשות זאת כל שנה, לפעמים זה לא מעט כסף. אל תשוו לעולם הצעות "דומות", כי הן לא מתאימות למקרה שלכם.

פורסם
כשה יעבור לי המלווה אני יתחיל כנראה להתקשר לעוד חברות ביטוח לברר תעניין

למען הסר ספק - גם כשאתה בתקופת המלווה ויושב לידך אביך, אזי אביך חייב להרחיב את הביטוח לנהג חדש (ואם אתה צעיר, אז גם לנהג צעיר), אם הוא רוצה שיהיה כיסוי למקרה שקורה משהו בזמן שאתה נוהג ברכב. גם אם הוא איתך ברכב ואתה נהגת, לצורך הענין אתה הנהג מבחינת החוק ומבחינת הביטוח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
צביקה, גם אתה עשית מעט סלט.

גם אחרי קריאה חוזרת של ההודעה שלך לא הבנתי איפה הסלט שלי. אני רק מקווה שאין בו הרבה עגבניות, הן יקרות מאוד לאחרונה.

בכל מקרה, לעניין ההודעה המושקעת שלך -

אף פעם לא שמעתי על חברת ביטוח ששואלת איפה אתה עובד ומה טיב החניון במקום עבודה שלך. גם בנושא ביטוחי רכב בב"ש הופתעתי לטובה לאחרונה, היות ויש לפחות חברת ביטוח אחת שמצעתי שמצהירה שמבחינתה הפרמיה לרכב שבעליו מתגורר במרכז ולרכב שבעליו מתגורר בב"ש זהות.

אפשר למצוא חברות ביטוח שמתחשבות בעבר ביטוחי של צד ג' בלבד שבוצע בחברות אחרות. התחרות היום גדולה, ואני לא בטוח שלרווחי העבר יש משמעות כאן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
כדי להוזיל את עלות הביטוח אתה יכול לנסות לבטח את הרכב בביטוח צד ג' בלבד (מה שאתה קורא לו "ללא גניבה")

זה הסלט שלך, קצוץ דק. :wink: צד ג' מכסה אותך אך ורק על נזקים שאתה גורם לצד שלישי.

מה זה צד שלישי?

אתה זה צד החתן, החברה היא צד הכלה, זה שני צדדים, ותבוא בבקשה לצד של החתן לחתום.

פגעת ברכב אחר, מדרכה שנחבלה, גדר שנעלבה, תמרור שפרץ בבכי - לכל אלה מותר לתבוע אותך על הנזק שגרמת, והם נחשבים בתור הצד השלישי שבחוזה (פוליסת הביטוח). חברת הביטוח "מואילה בטובה" לשלם במקומך, אם תקנה אצלך ביטוח צד ג'.

ביטוח זה אינו מכסה פגיעות שאתה או אחרים עלולים לגרום למכוניתך בשום מקרה, בין אם מדובר בתאונה, גניבה, שריפה, פיצוץ, מדרכה שקפצה לכביש באמצע כיכר, או השד יודע. המכונית שלך לא מבוטחת בכלל, זבש"ך.

ביטוח מקיף, לעומת זאת, כולל באופן סטנדרטי את ביטוח צד ג', ומרחיב גם על נזקים שעלולים לקרות גם לרכושך, ברמה כזו או אחרת (לרוב יתנו לך ביטוח נגד כל תאונה, גניבה, שריפה וכו' - כל עוד לא מדובר בכח עליון, ולכך יצרפו גם ביטוח גרירה, ביטוח שבר שמשות ורכב חליפי ברמה כזו או אחרת. כל זה עולה כסף נוסף (לא הרבה) ואינו כלול בפוליסה הסטנדרטית. לגבי ביטול סעיף גניבה בלבד - אני לא בטוח שניתן להוריד רק סעיף זה, אבדוק אולי מחר.

פורסם

ה10 אלף ביטוח זה רק לך או שזה תוספת של 6200 ש"ח עלייך?

הגיוני מאוד שיוסיפו 6200 לנהג חדש,בעיקר שזה כולל מקיף וצד ג'.

לדעתי אין שום דבר מוזר בכך.

פורסם

6200 ש"ח נוספים אומר שחברת הביטוח לוקחת בחשבון כמעט מוחלט שאתה תעשה תאונה כלשהי במהלך השנה (הביטוח על הסיכון שבנהיגת הנהג האחר כבר נלקח, וכן על סיכון הגניבה). הסטטיסטיקה של נהגים צעירים אמנם גרועה, אבל לא עד כדי כך...

פורסם

לאיזו חברת ביטוח פנית שהיא הציע לך מחיר מופרז שכזה?

בורה זה לא רכב מספר 1 ברשימת הגניבות ובטח שבטח שמנוע בנפח 2.0 לא יכול לבד להקפיץ ביטוח מ6.5 ל10.

גם הביטוח של אבא שלך נשמע לא זול במיוחד במיוחד לאור העובדה שהוא נהג ותיק מן הסתם ולאור העובדה שזה לא ג'יפ.

האם אבא שלך עבר פעם תאונה? (מה שמקפיץ את המחיר של הביטוח בלא מעט).

תגיד לנו מהי חברת הביטוח שנדע להיזהר מהעוקץ.

• תוכן חדש...