Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שירותי סיכה - מה זה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעם היה נפוץ בתחנות דלק מקומות שמציעים שירותי סיכה, מה בדיוק כוללים השירותים האלה ולמי הם מיועדים? , למה זה לא נפוץ היום?

פורסם

לחבר שלום,

אכן בעבר היו נפוצים שירותי סיכה כמעט בכול תחנת דלק גדולה, השירות כולל החלפת שמן מנוע,שמן גיר ושאר נוזלים ברכב.

השירות מיועד לכול בעלי הרכבים (פרטיים,מסחריים,מוניות,משאיות).

למה השירות הזה הולך ונעלם אין לי תשובה.

איזה כייף לי :)

פורסם

לחבר שלום,

אכן בעבר היו נפוצים שירותי סיכה כמעט בכול תחנת דלק גדולה, השירות כולל החלפת שמן מנוע,שמן גיר ושאר נוזלים ברכב.

השירות מיועד לכול בעלי הרכבים (פרטיים,מסחריים,מוניות,משאיות).

למה השירות הזה הולך ונעלם אין לי תשובה.

כמו ש "פעם היו סנדלרים - היום כל אחד מכון/בוטיק הנעל " סתם ..:lol:

היום עוברים לטיפול במוסכים מתמחים - שמני המנוע שונים , נוזלי הגיר , ממסרה שונים .( צריך ידע טכני )

ובמסגרת הטיפול , בודקים כבר את כל מכלולי הרכב , זה טוב וזה רע , אבל כך יש פיקוח טוב יותר .

גם החוק במדינה מגביל את אחריות היצרן , ולכן חובה לטפל ( גם החלפת שמן ) רק במוסך מורשה משרד התחבורה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני מעריך שהעסקים האלו נסגרו מהסיבה הפשוטה שבעבר שהשמנים היו פחות איכותיים, ההחלפה הייתה מתבצעת כל3000 או 5000 ק"מ. היום כאשר מרווחי הטיפולים המומלצים הם 15-30K אנשים מעדיפים לבצע זאת במוסך יחד עם שאר הטיפולים הנדרשים.

אגב נדמה לי שבארה"ב, בה הגישה עדיין אומרת החלפה כל 5K, קייימם עדיין שירותי סיכה כאלו.

פורסם

עשיתי סיכה לקורסיקה שלי לפני חודשיים.

יש להם מגוון רחב של שמנים! הם לא שמים מה שעולה על רוחם, בחרתי את השמנים האיכותיים המתאימים לרכב שלי!

זהו טיפול בו מחליפים פילטר שמן, שמנים במערכת, אני עשיתי גם החלפה של פילטר אוויר, וגירוז של הקפיצים.

העלות ממש ממש לא גבוהה, ועדיף על מוסך משום שהוא ידרוש פי 2 ממש שאתה תשלם בשירותי סיכה, בכל מקרה ככה זה אצלי.

לפי מה שזכור לי לא עברתי את ה 400 שקל. זה לאחר החלפת שמן גיר, שמנים במנוע, פילטרים ( שמן ואויר) ועוד נראה לי 2 שמנים לחלקים אחרים, ברח לי מהראש.

כולל גירוז כולל הכל!

פורסם

חברים יקרים .

יש לכם טעות קטנה .

עיקר הפעילות של מכוני הסיכה היו לגרז ולתשמן ולטפל בבעיות קטנות שהיו למשאיות הישנות שהיו עובדות 24 שעות ביממה .

עיקר הפעילות הייתה לגרז קווי הנעה .

וגם החלפת פילטרים ושמן .

לעולם אל יתבייש אדם להודות בטעותו.הוא רק אומר בכך שהיום הוא חכם יותר משהיה אתמול.

פורסם

טוב, אני רואה שצריך פה זקן.

פעם היו למכוניות עשרות פטמות גירוז במערכת ההינע (דרייבשאפט,צלבים,בקאקס), גלגלים,מתלים,הגה.

מאז המצאת המיסב האטום ומגורז לכל החיים מילוי הגריז עם אקדח בלחץ (הרבה נהגים החזיקו אחד ידני באוטו),- נעלם.

האחרון שהיה לי- לארק . לפני כל יציאה לשארם/5000 ק"מ הייתי עושה.עד לפני כמה זמן עוד התייבש לו דלי הגריז מתחת לבית.

פורסם

פטמות הגירוז עדיין חיות, קיימות ונסתמות במסחריות, רכבי שטח ורכב כבד (שזה בגדול כל מי שעובד בהנעה אחורית ויש לו גל הינע).

מרווחי הטיפולים לרכב כבד גדלו מאוד, עד כדי החלפה פעם בשנתיים או 75000 ק"מ לשמן מנוע, למשל. אבל עדיין צריך לבצע טיפול סיכה - גירוז פעם ב10000 ק"מ ואת זה הרבה בעלי משאיות מעדיפים לעשות בתחנות סיכה ולא במוסך. זה זמין, מהיר וזול יותר.

פורסם

הוותיקים צודקים, עם תשימו לב בכל תחנות הסיכה היו ליפטים רצפתיים שמתאימים להרמת משאיות.

ובאמת זה פלח השוק העיקרי שלהם בזמנו.

עד היום יש מספר תחנות סיכה כאלה למשאיות באיזור הנמלים באשדוד וחיפה שמשרתי את ציבור נהגי המשאיות לצורכי גירוז והחלפת שמנים.

ושאר המכונים עשו הסבה לטיפולים בסיסיים לרכב פרטי וגם שטיפת מנוע לפני טסט שנתי.

אבל באמת הרוב נעלמו.

פורסם

ישנה תחנת שטיפת מכוניות מסויימת ברחובות המציעה עדיין שירותי סיכה עם הליפט היוצא מהאדמה בעזרת צילנדרים גדולים ועם שבבי נשורת עצים על הרצפה ע"מ לספוג את השמן העודף.

כבר לא רואים דברים כאלה.

• תוכן חדש...