Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודש החלפתי חוטים לפלגים מכיוון שהתפוררו.

הבעיה התגלתה לאחר ששלפתי את אחד החוטים וראיתי שחלק מראש החוט (החלק שמתיישב על הפלאג) נקרע ונשאר על הפלאג. נאלצתי לסוע עד לחנות החלפים עם שניים או שלושה צילינדרים מתפקדים בלבד. (מקווה שבכך לא גרמתי לנזק...)

מאז שהוחלפו החוטים, תפקוד המנוע לוקה בכמה בעיות:

1. המנוע רועד בטורי סרק, באופן משמעותי יותר מבעבר.
  2. בתחילת נסיעה, בזמן שיחרור הקלאץ', המנוע נכנס לרעידות חריגות, דבר המעיד לדעתי על כוחות לא שוים המופעלים בתוך המנוע.
  3. צריכת דלק עלתה בכ-15%.
  4. הכח המופק בד"כ מהמנוע, בזמן נסיעה, לא קטן באופן שניתן להבחין בו, אך יתכן וירד מעט.
  5. קיים רעש של ניצוצות הפורצים מראש המנוע בזמן פעולה ... האם יתכן שאכן יש פריצה של ניצוצות - דבר שבהכרח יכול להביא לתפקוד חלקי של צילינדר.

אינני מכונאי, ואין לי ניסיון במכונאות, אך ניחן בחוש טכני טוב.

חשדותי הם שאחד הצילינדרים לא מתפקד, מאז החלפת החוטים, אך הבעיה אם קיימת, אינה קשורה לחוטים (המנוע נבדק עם סט חוטים נוסף)

שאלותיי:

1. האם מישהו מכיר תופעה דומה?
  2. האם הסברה שלי תיתכן, לאור הסימפטומים המתוארים?
  3. האם יש דרכים מקצועיות (באמצעות מכשור מתאים) לבדוק תפקוד של צילינדרים ולבודד צילינדר בעייתי, במידה ויש?
  4. במידה שקיימות בדיקות מסוג זה, היכן אפשר לבצע?

אודה לכל עצה מועילה.

תודה.

פורסם

כדאי לגשת תחילה לחשמלאי רכב לבדוק האם קיימת תקלה במע' ההצתה.

ייתכן, שהחוטים שהרכבת אינם מתאימים לרכב שלך ואם התופעות שהזכרת לא היו טרם החלפת החוטים הרי שמקור הבעיה עדיין נשאר למרות ההחלפה בחשד שהחוטים עושים את הצרות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
יתכן וניגרם נזק לכוייל (סליל הצתה/מודול הצתה).

או שרכשת חוטי הצתה מאיכות לא טובה (BS ביתן ספארק)

בסבירות גבוהה, בעייתך קשורה לחוטי ההצתה החליפים שהרכב מתוצרת ביתן ספארק.

החלף אותם לחוטי הצתה מסוגו בירו המומלצים מאד.

חזור לעדכן בנידון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה !

האם הכויל יכול להיות לא תקין גם אם מספק ניצוץ בכל ארבעת החוטים?

האם ישנה חשיבות לסדר חיבור החוטים?

נושא הרעידות בזמן שחרור הקלאץ' ורעש הניצוצות הפורץ היה גם זמן קצר לפני החלפת החוטים - זו היתה הסיבה שניתקתי את אחד החוטים לפני שהתגלה הבלאי בהם.

צביקה, קיימת חשיבות גדולה לאיכות החוט? לא מדובר ברכיב שמתפקד טוב או לא מתפקד בכלל?

האם יתכן שעקב לכלוך באיזור תבריג פלאג, או עקב פלאג בעייתי, קיימת פריצה של ניצוץ מחוץ לראש המנוע?

רוב תודות,

טל

פורסם

לאיכות חוטי ההצתה חשויבות מכרעת לתפקוד מערכת הההצתה. דאג להתקין חוטי הצתה מיצרן ידוע או מקורי.

לכלוך על ראש המצת בהחלט יכול להשפיע ויתכן כי החלפת המצתים יפתרו לך את הבעיה.

פורסם

עזוב את עניין סדר כבלי ההצתה. זה לא המקרה שאתה נתקלת בו. אתה לא היית נוסע חודש עם חוטי הצתה מוחלפים ועוד עם טענה שכוח המנוע לא ירד באופן משמעותי. תחליף במנוע סדר חוטי הצתה והוא בקושי יסכים להתניע ולעבוד, שלא לדבר על לסחוב את הרכב.

פורסם

טוב, אז להלן הצעדים שננקטו היום:

1. חוט אחד (להזכירכם הוחלף לפני חודש) נמצא לא תקין, אף עפ"י שכנראה תפקד. (המתכת בתוך ראש החוט, שמתלבשת על הפלאג, נשארה עליו לאחר שליפת החוט) והוחלף יחד עם כל השלושה האחרים, באדיבותו של איש מיוחד בשם אבי מחלקי חילוף - "חדד" בכפר סבא. אגב החברה היא אכן B.S, אבל זה מה שהיה. אכן, חיבור חוטים בסדר לא נכון לכויל גורם למנוע לקרטע באופן חריג - זאת למדתי על בשרי, מאחר ושכחתי לסמן איזה חוט הולך לאן. אחרי מספר נסיונות בקומבינציות שונות, מצאתי את הסדר הנכון.
  2. החלטתי להחליף בהזדמנות זו גם פלאגים. קניתי של DENSO, עם זוג אלקטרודות על כל אחד, לפי מס' דגם התואם את המנוע. (הקודמים היו משלושים) גם זה לא פתר את בעיית הרעידות.

בנסיעת מבחן קצרה, לאחר ההחלפות, לא חשתי בשינוי ניכר בתפוקת המנוע. ניסיתי לשחזר את תופעת הרעידה (המשמעותית) בזמן שחרור הקלאץ', וזה לא קרה. יש לי תחושה שזה יחזור...

רעש הניצוצות הפורץ מהמנוע (איש מקצוע שהחליף לי את הפלאגים טען שזה נקישה של שסתום) גם כן לא עבר.

נותר לראות אם צריכת הדלק חוזרת לרמה שהייתה עד לפני חודשיים לערך, ואם נושא הרעידה בזמן שחרור הקלאץ' עוד יחזור.

מחשבות ורעיונות נוספים יתקבלו בברכה !

תודה.

פורסם

קבל רעיון על חשבון הבית:

חפש לך חוטי הצתה איכותיים מקוריים, או מתוצרת בירו(ערוך חיפוש בנושא חוטי הצתה איכותיים וחוטי בירו) וזרוק את חוטי ההצתה BS לפח.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה ידיד, אני חייב לעשות סולחה בינך לבין BS יצרני כבלי הצתה. :-P

למה אתה כל כך שונא אותם ?. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

להלן ציטוט שנמצא במערכת אודות חוטי הצתה:

"דווקא בזה אני לא רואה שום סיבה ללכת על משהו יקר ללא תועלת.

כיום ישנם סטים תחליפיים באיכות טובה מאוד (הכבל עצמו תוצרת ארה"ב) בבידוד של 7 או 8 ממ שעלותו כ 60-70 שח ללאונה. אין שום סיבה לקנות משהו יקר יותר כי בניגוד לרכבים אחרים בלאונה אין שום סופיות מיוחדות שדורשות חומרים איכותיים שלא יסדקו/ישברו.

"ביתן ספארק", הנמצאים בת"א ומספקים סחורה לאן שתרצה, מייצרים את החוטים הללו (קונים את הכבל מחו"ל ומבצעים את החיבור בין הסופיות לחוט עצמו כאן בארץ בהתאם לדגמים הנדרשים - ויש להם ה-כ-ל).

יש רכבים שלא כדאי לגעת בחוטים תחליפיים בגלל הסופיות, אבל במקרה הלאונה אין שום סיבה מיוחדת ללכת על משהו יקר - וזה מניסיון."

על הכבלים אכן רשום שיוצרו בארה"ב...

במקום אחר בפורום, היה רשום שהכבלים של B.S מאופיינים בהתנגדות גבוהה (דבר שיכול להוריד מעצמת הניצוץ...)

נושא הרעידות בסרק יכול להיות קשור להתנגדות הגבוהה בכבלים?

אם כן, אני אעשה ניסיון נוסף ואלך לקנות אותם...

פורסם
להלן ציטוט שנמצא במערכת אודות חוטי הצתה:

במקום אחר בפורום, היה רשום שהכבלים של B.S מאופיינים בהתנגדות גבוהה (דבר שיכול להוריד מעצמת הניצוץ...)

נושא הרעידות בסרק יכול להיות קשור להתנגדות הגבוהה בכבלים?

אם כן, אני אעשה ניסיון נוסף ואלך לקנות אותם...[/quote](האם אתה לא סותר את עצמך, ידועה לך העובדה שחוטי ההצתה מתוצרת ביתן ספארק, הם בעלי התגדות גבוהה, ובכל זאת, אתה רוצה לעשות ניסיון נוסף והולך לקנותם, מוזר מאד?!).

אתה מצטט מציטוט הנמצא בחיפוש שערכת,שהכבלים של BS, מאופינים בהתנגדות גבוהה, אשר גורמת לניצוץ חלש, כידוע ניצוץ חלש ברכבים בעלי הצתה אלקטרונית , בשנים האחרונית, בעלי מחשב הצתה, סליליי הצתה אחד לכל צילנדר דורשים ,התנגדות

נמוכה וניצוץ חזק, אחרת נשרפים סלילי הצתה ומודלים בתדירות גבוהה, קיימים קשיים בהתנעה, הרכב מזייף חותך בנסיעה, ומתקשה להאיץ, צריכת הדלק עולה, וקיימת רעידות בסרק, בעיקר ברכב בעל הילוכים אוטומטים.

והבהרה: לחברי דוד מזר, אינני שונא את חוטי BS. מנסיון של לקוחות שלי, וחברי פורום רבים, קיחימת תלונות רבים של זיופים וקרטועים בהרכבת חוטי הצתה אלה, ומכיוון שאני נוהג לתת ולהמליץ ללקוחתי על הדבר ביותר, אני ממליץ רק על חוטי הצתה מקוריים, ו/או על חוטי הצתה בירו, שיקרים יותר, אך איכותם משתלמת ובשורה התחתונה זולים יותר.

התגנבה שמועה לאוזני, שחברת ביתן ספארק, לאור תלונות רבות, החלה לספק חוטי הצתה משופרים יותר, אך אני עדיין לא נתקלתי בהם.

ואכן נכון ביתן ספארק, מספקת את חוטי ההצתה שלהם לכל מקום ופינה בארץ, הזמינות של חוטי ההצתה ומחירם הנמוך, מגדילים את כושר הפצתם, ולכן בחנויות רבות ניתן למצןוא רק חוטי הצתה מתוצרת ביתן ספארק.

בברכה

צביקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...