Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגי צ'ינג-לינג - מה דעתכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רכב בלי ABS הוא מסוכן. נקודה. בלתי-אפשרי לבלום איתו על רטוב.

אני לא התפשרתי, וכשחיפשתי רכב למשפחה - זה היה עם ABS בלבד.

להזכירך, את הABS המציאו אי שם בסוף שנות ה70, ככה שכרגע ביטלת את הבטיחות של רוב המכוניות בהיסטוריה.

מצטער אבל אתה מדבר שטויות.

עם נהג טוב שיודע מה הוא עושה, גם בלי ABS אפשר לנהוג. עובדה, מעולם לא היה לי רכב עם ABS.

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני דווקא לא כל כך מסכים.

כל הצמיגים כולל צמיגים מהמזרח עם שמות עלומים שנמכרים בפנצ'ריות מוכרות ורשתות גדולות ,לא נכנסים לארץ ללא בדיקה של מכון התקנים שאינם מסכנים חיים.אני מסכים שאולי,לא בטוח, איכות הצמיג נמוכה יותר מצמיגים מחברות מוכרות אבל אני דיי משוכנע שאלו לא צמיגים מסכני חיים ובטוחים לנסיעה ב100%/.אני נוסע כבר 4 שנים עם צמיגים סיניים שנקנו ב800ש"ח ואין לי חצי טענה על תפקודם,גם ברכבי הקודם רכשתי זוג צמיגים מחברה סינית כלשהיא וגם הם שירתו אותי שנתיים ללא טענות עד שמכרתי את הרכב איתם,הצמיגים עוברים טסט כל שנה,הבלאי הוא רגיל כמו כל צמיג אחר.

טענות כמו "הצמיגים זה הקשר היחיד בין הרכב לכביש" אמנם נכונות אבל משרתות את החברות המוכרות יותר ,יותר מאשר את הלקוח שמוכן לשלם בעבור טענה זאת מחיר גבוה יותר כולל הפחדות של בעלי המקצוע(שכמובן מרווחים יותר על הצמיגים היקרים יותר).

טענות של אנשים ש"עם החיים לא משחקים וכו..." קצת אבסורדיות לפעמים,אפשר לחשוב שכל אחד שטען כאן את המשפט הזה נוסע ברכב רק עם 8 כריות אויר,ABS,מחשבים שמייצבים בזמן סיבוב וכו וכו וכו....

כל עוד אני קונה את הצמיג ממקום מוכר ומאושר וישנו תו תקן לצמיג ואחריות ,אני נוסע ללא חשש.

לא יודע אם נבדק כל צמיג, אבל חלק מהם בטוח נבדק, ויש תוצאות טובות

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3429911,00.html

פורסם

רכב עם ABS ביום גשום הוא מסוכן.

גם לי היו רכבים בלי ABS. ויצא לי להחליק על רטוב, לכן אני אומר את זה.

נהג שיודע מה הוא עושה לא יצליח לבלום בכביש רטוב בלימת חירום בלי ABS. אפשר לנסות לבלום בלימה דגרסיבית (בכל הרכבים שהיו לי בלי ABS הצלחתי לבלום מאוד חזק על סף נעילת הגלגלים, בלי לנעול) - אבל 99% מהנהגים בשעת חירום ילחצו על הדוושה עד הסוף. שים לב - דבירתי על בלימה בכביש רטוב.

אם יש נהג שהתנסה בכל-כך הרבה בלימות חירום על רטוב, בכל-כך מעט ימי הגשם שיש לנו כאן, ובולם דגרסיבית 'בשליפה' - כל הכבוד.

פורסם

אביעד, הכל שאלה של מיומנות (הרבה תירגול), וכושר נפשי..

אם מישהו חש שהוא אינו מסוגל לבלום כראוי ללא ABS, ומסכים להכיר בך - אני מוריד את הכובע.

אביחי

פורסם

בואו נחזיר את הדיון לנושא הצמיגים הסינים.

בשבוע האחרון החלפתי צמיגים גם לאוטו שלי וגם לקסרה של אמא שלי.

אם השיקולים ברכישת הצמיגים לאוטו שלי (רכב ספורטיבי) היו שונים מהשיקולים של כל עם ישראל, בקסרה של אמא שלי השקעתי עוד 500 ש"ח לסט צמיגים בשביל לקבל צמיג מוכר ולא של חברת עלומת שם.

צמיגים של חברה מוכרת יקצרו את מרחק הבלימה, יתנו אחיזה טובה יותר בסיבובים, הסיכוי לתקלה בהם נמוך יותר ובעוד שנה הם ישמרו על תכונותיהם טוב יותר מצמיג זול. כל היתרונות האלו מקבלים משנה חשיבות בכביש רטוב.

הטיעון של "משרד התחבורה שומר עלינו ולא היה מכניס צמיג לא בטיחותי לישראל" לצערי לא שווה הרבה. היצרנים הסיניים למשל מוכנים להטביע איזה לוגו של תקן שתרצו, אפשר גם לקבל לוגו CarsForum על הצמיגים שלהם...שמעתי שזה תקן משהו משהו!

משרד התחבורה לא בודק במעבדה מיוחדת כל דגם של צמיג שמגיע לארץ. משרד התחבורה מאשר מותג X באופן כללי ולא מבצע בדיקות מדגמיות מה בפועל מביאים באוניה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אתם הלכתם שלב אחד רחוק מידי עם איכות יצרן הצמיג.

השאלה כמה הבדל בין צמיג סיני לצמיג מפירמה ידועה יש באחיזה, במרחקי הבלימה ובחוסן הצמיג כאשר הוא נוסע רוב חייו ללא לחץ אויר תקין?

שזה המצב הנפוץ בארץ.

בכל מקרה, גם ברכב עם כ50 כ"ס בעליה אני מרגיש הבדל בין צמיג סיני לצמיג מעט איכותי יותר באחיזה.

בכל סיבוב, כל מה שצריך זה קצת גז (אני מזכיר לכם כ50 כ"ס על רכב של טון וקצת), כדי לפתוח בסימפוניה מהצמיגים הקידמיים הסיניים.

אני חושב שצריך לתת לסינים עוד כמה שנים להתפתח ואז לנסות, כמו עם הקוריאנים.

פורסם

אני חושב שצריך לתת לסינים עוד כמה שנים להתפתח ואז לנסות, כמו עם הקוריאנים.

האמת הם כבר התפתחו מספיק. היום הם בשלב של למידה בשימוש בסוליה מעוצבת. את הצמיגים הפשוטים הם כבר יודעים לעשות.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
האמת הם כבר התפתחו מספיק. היום הם בשלב של למידה בשימוש בסוליה מעוצבת. את הצמיגים הפשוטים הם כבר יודעים לעשות.

אשרי המאמין.

מי שרוצה להיות קמצן, מוצא סיבות להיות אחד כזה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
רכב בלי ABS הוא מסוכן. נקודה. בלתי-אפשרי לבלום איתו על רטוב.

אני לא התפשרתי, וכשחיפשתי רכב למשפחה - זה היה עם ABS בלבד.

ומה אתה חושב עשינו לפני שהמציאו את ה-ABS? :lol:

נכון, בלי ABS צריך הכשרה ומיומנות לבלימת חירום על רטוב, אבל מכאן ועד מסוכן המרחק הגדול.

עם זאת, חשוב לזכור שכאשר לא היתה ABS לרכבים היתה הרבה פחות אחיזה, מה שאומר שההגעה למגבלות התרחשה הרבה יותר מוקדם, במהירות יותר נמוכה.

פשוט נסעו יותר לאט, זה כל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אשרי המאמין.

מי שרוצה להיות קמצן, מוצא סיבות להיות אחד כזה.

מה קשור לקמצן? תמיד יהיו צמיגים יותר יקרים, גם מאלה שמורכבים אצלך.

צריך לדעת למה כל צמיג וצמיג מתאים. מי שצריך צמיג ספורטיבי לנסיעה מטורפת ירכוש מוצר א', והדרישות של האחר הם למוצר ב'. החוכמה היא לדעת למה לצפות מצמיג X בעט הרכישה ולא להתלהב משמות מפוצצים או להתלהב ממחירים מופקעים.

קשה מאוד להתייחס לצמיגים סיניים בכלליות, הרי יש עשרות חברות ולא כולן דומות. כמובן שאין הצדקה לקנות צמיג של חברה "צ'וקומוקו" ולעלות על אוטובאן. אך לשימושים סבירים גם צמיגים סיניים יתאימו. אלא אם כן אפשר לדעת או לחשוד בצמיגים מסוכנים (אף אחד גם לא יכול לתת ביטוח שגודייר או דאנלופ לא יתפוצצו או יחליקו).

בסופו של דבר לפי דעתי ניתן לחסוך ולהשתמש בצמיגים סיניים לנסיעות רגועות ומתונות, להשתדל לא בחורף. מה שמאוד חשוב הוא לקבל קצת אינפורמציה ממקורות באינטרנט, וזה בדיוק מה שעשיתי לאחרים כאשר פירסמתי את מה שפירסמתי בהודע הקודמת. אתה יכול להעלות עליי ביקורת, אך לפי דעתי אין לה מקום.

לגבי רעשים ושריקות בפניות: לא חייב להיות צמיג סיני כדי לנגן סימפוניות. מאוד תלוי בחומרי הגלם ממנו מיוצר הצמיג. גם צמיגים מחברות מוכרות שורקים, נפתח שרשור על זה גם?

פורסם

בסופו של דבר לפי דעתי ניתן לחסוך ולהשתמש בצמיגים סיניים לנסיעות רגועות ומתונות, להשתדל לא בחורף. מה שמאוד חשוב הוא לקבל קצת אינפורמציה ממקורות באינטרנט, וזה בדיוק מה שעשיתי לאחרים כאשר פירסמתי את מה שפירסמתי בהודע הקודמת. אתה יכול להעלות עליי ביקורת, אך לפי דעתי אין לה מקום.

ומה תעשה כשתגלה באמצע סיבוב שממטרות העיריה משקות את הכביש ולא את הצמחיה?

מה תעשה בקטע כביש עם אספלט משתנה כשדווקא בסיבוב הוא נהיה חלק מאוד?

וכן, מה תעשה אם יהיה קצת חול על הכביש במקום שלא ציפית לו?

אחיזה טובה היא משהו שתמיד חשוב שיהיה, בלי קשר לסוג הרכב, סגנון הנהיגה ותנאי הנהיגה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
בסופו של דבר לפי דעתי ניתן לחסוך ולהשתמש בצמיגים סיניים לנסיעות רגועות ומתונות, להשתדל לא בחורף.

ממתי קונים צמיג לעונה אחת? אם הכל תקין, צמיג אמור להחזיק לפחות שלוש שנים. אז מה, נחזיק שני סטים של צמיגים - אחד לקיץ ואחד לחורף? :roll:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
מה קשור לקמצן? תמיד יהיו צמיגים יותר יקרים, גם מאלה שמורכבים אצלך.

צריך לדעת למה כל צמיג וצמיג מתאים. מי שצריך צמיג ספורטיבי לנסיעה מטורפת ירכוש מוצר א', והדרישות של האחר הם למוצר ב'. החוכמה היא לדעת למה לצפות מצמיג X בעט הרכישה ולא להתלהב משמות מפוצצים או להתלהב ממחירים מופקעים.

קשה מאוד להתייחס לצמיגים סיניים בכלליות, הרי יש עשרות חברות ולא כולן דומות. כמובן שאין הצדקה לקנות צמיג של חברה "צ'וקומוקו" ולעלות על אוטובאן. אך לשימושים סבירים גם צמיגים סיניים יתאימו. אלא אם כן אפשר לדעת או לחשוד בצמיגים מסוכנים (אף אחד גם לא יכול לתת ביטוח שגודייר או דאנלופ לא יתפוצצו או יחליקו).

בסופו של דבר לפי דעתי ניתן לחסוך ולהשתמש בצמיגים סיניים לנסיעות רגועות ומתונות, להשתדל לא בחורף???????. מה שמאוד חשוב הוא לקבל קצת אינפורמציה ממקורות באינטרנט, וזה בדיוק מה שעשיתי לאחרים כאשר פירסמתי את מה שפירסמתי בהודע הקודמת. אתה יכול להעלות עליי ביקורת, אך לפי דעתי אין לה מקום.

לגבי רעשים ושריקות בפניות: לא חייב להיות צמיג סיני כדי לנגן סימפוניות. מאוד תלוי בחומרי הגלם ממנו מיוצר הצמיג. גם צמיגים מחברות מוכרות שורקים, נפתח שרשור על זה גם?

אם זאת הסיבה שקנית צמיג זול אז החשיבה שלך לא הגיונית לפי דעתי.

ולגבי השאר..אתם ממש מגזימים בחשיבה על איכות הצמיגים הללו...לא טובים בנהיגה רטובה ,לא טובים בפניות..מה ,אתם לא נורמאליים??ייצרו אותם לנסיעה על אספלט יבש בנסיעה ישרה בלבד?? יש לי 4 צמיגים סיניים מחברה עלומת שם שנקנו ב800 שקלים כבר 4 שנים,קיץ,חורף,סתיו ,אביב,נסיעות ישרות,פניות חדות,בלימות חרום...לא הייתה לי בעיה מעולם ולא לאשתי..גם על כבישים רטובים ממטרות וגם בעצירות פתע...הסוד הוא כנראה לשמור מרחק טוב מהרכב לפנים(שזה צריך לעשות תמיד ולא קשור לצמיגים)ולנהוג כמו אדם נורמאלי ולבצע סיבוב במהירות נורמאלית ולא ב50 קמ"ש...

צמיגים פחות אייכותיים? אולי ,מרחק בלימה טיפה יותר ארוך? כנראה שכן.. המרחק מלהפוך את הצמיגים הללו למוצר מסכן חיים ולא בטיחותי הוא ארוך מאוד...לי לפחות המוצר נתן תמורה למחירו מעל ומעבר וכנראה שפעם הבאה שאצתרך להחליף צמיגים ,אם לא אמצא איזה מבצע עם הפרש נמוך מאוד בין צמיג מוכר לצמיג לא מוכר,אקנה שוב צמיג "סיני".

פורסם
ומה תעשה כשתגלה באמצע סיבוב שממטרות העיריה משקות את הכביש ולא את הצמחיה?

מה תעשה בקטע כביש עם אספלט משתנה כשדווקא בסיבוב הוא נהיה חלק מאוד?

וכן, מה תעשה אם יהיה קצת חול על הכביש במקום שלא ציפית לו?

אחיזה טובה היא משהו שתמיד חשוב שיהיה, בלי קשר לסוג הרכב, סגנון הנהיגה ותנאי הנהיגה.

הלוואי ורק הצמיג היה הבדל בין תאונה או לא תאונה. מדבריך אפשר להבין שכל התאונות קורות עם מכוניות שמורכבים אצלהם צמיגים סיניים. לנהוג על פי תנאי הדרך, זה מה שיכול להציל. כמובן שצמיג מאוד תורם, כמו גם גורמים רבים אחרים. בפועל אחוז גבוהה מאוד של נהגי מוניות/פרטיים/משאיות נוסעים על צמיגים סיניים, שלא להזכיר את כל הצי של חברות ליסינג. הלוואי ורק צמיג סיני היה ההבדל בין כבישים מסוכנים לבין כבישים בטוחים.

אני לא בא להגן על התוצרת הסינית, אני נמנע ממנה. כיום אני לא במצב כלכלי כזה שאשקול קניית צמיגים סיניים, אבל גם לא צריך להגזים, ואתם מגזימים. צריך לדעת למה לצפות ממוצר כזה ומי שרוכש אותו חייב להבין את זה. מצד השני אין הרי אפשרות להכריח את כולם לקנות רק מישלין ב-1000 ש''ח לצמיג אחד.

צמיג מסוכן? - כל צמיג הוא מסוכן אם לא נוהגים על פי תנאי הדרך.

צמיג פגום? - קורה בכל סוגי וחברות הצמיגים.

צמיג מחליק? - קורה עם כל הצמיגים המיוצרים בטכנולוגיות יצור קדומות.

צמיג מתפוצץ? - קורה בכל סוגי וחברות הצמיגים.

צמיג סיני? - מוצר נחות, אך לא הייתי שם עליו תג של "מסוכן".

אז מה, נחזיק שני סטים של צמיגים - אחד לקיץ ואחד לחורף?

יש משהו בזה, אבל אצלינו חורף זה לא חורף.

פורסם

נקודת המוצא של חלק ניכר מהמגיבים בשרשור הזה היא שצמיג מיצרן מוכר וגדול תמיד יהיה טוב יותר מצמיג של יצרן סיני עלום שם.

לדעתי, נקודת המוצא הזאת פשוט אינה נכונה. גם ליצרנים הגדולים והמוכרים יש דגמים מסוימים שהם בינוניים ומטה. עד כדי כך מטה, שגם צמיג סיני זול יכול להתחרות בהם מבחינת ביצועים ואחיזת כביש.

הלוואי והיה תקן אוביקטיבי כלשהוא לדירוג איכות של צמיגים. הלוואי והיה איזשהו מדד, משהו שדומה לדירוג אנרגטי של מוצרי חשמל או כוכבים במלונות ומסעדות יוקרה, שהיה מאפשר לנו לקבוע איזה צמיג בטיחותי יותר ואיזה פחות. האמת העצובה היא שעד שיופיע מדד כזה, רובנו נאלצים להסתמך על שמועות, חצאי אמיתות והנוסחא הידועה "מחיר=איכות" שלצערי לא תמיד נכונה בחיים האמיתיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...