Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מכיר עוד לפחות 7 מאקים כאלה בדיוק שעוד עובדים אפילו יותר ישנים מזה.. משנות ה 70 ועוד עובדים.. שבוע שעבר בנמל אשדוד ראיתי מאק כזה אבל מדגם ישן שנות ה 70 של חברת "המניע" אם אינני טועה

הנה מאק אר 600 מודל 80 הייבר עדיין עובד

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מחפש ספרות למשאית פורד קרגו 709 שנת 88 לאחר החלפת מנוע ל 92 - אמנם לא אספנות אבל לא רכב חדש ....

כמו כן צריך בדחיפות משאבות בלם לדגם הנ"ל וז'נט מתאים (9.5R17.5 6 חורים טיובלס)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לגבי ספרות לא יודע אבל ממש במקרה במסוף המטענים בבן גוריון נטושים שני משאיות פורד קרגו (אחד מהם שנת ייצור 1988 ושניהם שייכים לחברת א.חיון אני בטוח שהוא ישמח להיפטר מהגרוטאה שעומדת שם כבר כמה שנים.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

דב קרדו שלח אלי מספר תמונות של הצלם קורט ברמר ואני מעלה אותם כאן במקומו מי שמזהה את האותובוסים או המקומות אז מתכבד ללכתוב,אני מזהה רק את המשאיות וויט משנות השלושים אלה של קואופרטיב החוף

Bremer_TA-23.jpg

פורסם

האוטובוס זה פורד שכונה בפי העם "טפלה"(סיר ביידיש). המקום - אני חושב משהו באיזור צפת או ירושלים. התקופה - בטוח אחרי קום המדינה (החיילים לבושים מדי צה"ל), כנראה שנות החמישים, אבל יכול להיות שמדובר בשחזור משנות השבעים, הרצפה והעמוד נראים מודרניים משהו, גם איכות הצילום ניראית טובה מדי, מצד שני האוטובוס לא בדיוק במצב אספנות, כנראה מצאו אחד נוסע.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
האוטובוס זה פורד שכונה בפי העם "טפלה"(סיר ביידיש)...

עלפי ידיעתי הפורד הזה הוא על בסיס F8ולא כונה "טפלה"

"הטפלה" היו מודלים מוקדמים יותר.

פורסם
והנה עוד תמונה לא מזוההbremert11a42fr9.jpg

לדעתי מיקום ה צילום צומת דרך פתח תקווה החשמונאים תל אביב איפה שנמצא היום גשר מעריב

"ברוכים הבאים לעולם הטילונים"

אלבום צילומים - http://public.fotki.com/ufd41/

אתר הטילונים הקלאסיים I.C.M וכל השאר - http://icmisrael.com/

פייסבוק - http://www.facebook.com/groups/icmisrael/

פורסם
לדעתי מיקום ה צילום צומת דרך פתח תקווה החשמונאים תל אביב איפה שנמצא היום גשר מעריב

מכיוון מכוניות הדר ?

הפינה ממול לא נראית כמו גרר בלאט

פורסם
OK, אז עכשיו זה רשמי: פרוייקט "The Big Gluk" התחיל!

לא רציתי לספר, עד שלא סידרתי את עניין הבעלות באופן הרשמי.

אז, ככה: הסיפור התחיל, כאשר לפני כמה שבועות, בדרך לטיול אופניים ליילי במנהרת הקמח, בשעה 10 ומשהו בלילה ביום חמישי, נשמע לפתע צילצול הפלאפון אצלי באוטו. בצידו השני של הקו שמעתי קול נרגש, שמלמל משהו כמו: גנאדי, שמעתי על הליילנד-צ'יפטיין למכירה! -לחברה, שהיו איתי באוטו, לקח זמן-מה להבין, למה פתאום קפצתי במקום ונהיה לי חיוך מטומטם על כל הפנים!:loco: :loco:

בכל מיקרה, יום למחרת, לאחר שיחה עם הבעלים- טסטי לכפר שמואל.

כשבאתי וחניתי- הבעלים לקח אותי דרך השטח "לראות את הכלה". לאחר הליכה קצרה, הוא הצביע לאנשהו ביד, ואמר: הנא המשאית!

-איפה?!?! -שאלתי, מכוון, שמלבד הצמחיה ואיזו צורת ברזל מוזרה, לא ראיתי כלום! -הנא, אתה לא רואה?

-ואכן, לאחר סריקה מעמיקה של הנוף- נקלט בעיניי משהו.

התגובה השניה הייתה: אלוהים, מה זה הדבר הזה?!?!? -כלומר, אני לא אוהב להגדיר רכבים כלשהם כ"גרוטאה", אבל ככה זה היה נראה!

לאחר הזדחלות מטורפת דרך כל הקוצים האפשריים (והייתי במכנס קצר וכפכפים, לתדהמת בעל המשאית- המושבניק), וסיבוב מקיף (ככל האפשר היה בתנאים הנתונים)- התגובה השלישית הייתה: יאללה, בא נסגור! love.gif:inlove: :inlove: ידעתי, שאת הליילנד השלישית אני לא רוצה לפספס, ויהי מה! war.gif

לאחר סגירת קניה תאורטית, בעל המשאית הבטיח לסדר לי את העתק של הרישיון (כמובן, לא בתוקף- המשאית, הסתבר, עמדה בשיחים הנ"ל לפחות 10 שנים).

לתדהמתי, כאשר באתי אליו שבוע אחרי- היה מונח לפניי על השלחן רישיון "רכב אספנות" עם תוקף עד איזה חודש של 2007!! -הסתבר, שמשקלה הכולל של המשאית היה כ-11.5 טון- מתאים לתקנה!! אתם מתארים לעצמכם את האושר שהיה לי!

לאחר מכן היה שלב של סידורי ניירות (שבסופו של דבר, היום בבוקר, משאית רשנית הועברה על שמי).

עוד לפני סיום של כל הניירת, אחרי שהבעלים קיבל את הכסף ונחתם יפוי כח- ביום שישי האחרון, ב-7:30 בבוקר, בא הגרר, ואחרי מספר תמרונים ותרגילים- נשלפה המשאית בהצלחה ממקום החנייתה ב-10 שנים האחרונות, והובלה בכבוד למוסך "פאנוס" ברמלה (שקיבלתי עליו המלצות מכמה אנשים).

היה מעניין לראות את התגובה של המוסכניקים, לאחר שראו, מה הבאתי להם!

התגובה הראשונה הייתה בערך::shock2: :shock2: :shock2: :shock2: :shock2: :shock2:

התגובה השניה (בעיקר של מישהו, שנראה לי קצין בטיחות שלהם) הייתה: ....את זה אתה רוצה לקחת לטסט?!?!33.gif:roll:

-כאשר שמע: כן, התגובה הייתה: יש כמה מטרים מכאן סוחר ברזל - בא ניקח לשם, לפחות תחזיר חלק מהכסף, ותיקנה משאית יותר חדשה, שתוכל לעבוד איתה!

-כאשר שמע את התגובה: "אני לא רוצה משאית חדשה, ובכלל לא מתכוון לעבוד איתה - זה בשביל האוסף"- הבן האדם החליט כנראה לא לדבר עם הפסיכים, והלך...6.gif

בקיצור, סוכם שהם מתחילים לעבוד עליה, ויודיעו לי, מה קורה, מה, מו, למה ובעיקר- כמה!

קצת פרטים: משאית במצב יחסית סביר, לפחות הרבה יותר טוב, ממה שהיה אפשר לצפות: יש את רוב החלקים, מה שחסר זה כמה ווינקרים, פנס שבור, וטמבון קידמי. בנוסף יש כמה שברים של פיבר (להזכירכם- כל התא הנהג עשוי פיבר).

אין לי מושג לגבי המכני- לטענת הבעלים- הגיעה למקום בכוחות עצמה, ונעמדה. מנוע לא נראה חלוד, וכך גם רוב החלקים האחרים, כולל שילדה - יש חלודה שיטחית בלבד.

דוושת הקלאץ' תקועה - לא ניתן ללחוץ, אין לי מושג למה.

הברקסים לא תקועים - גלגלים מסתובבים חופשי.

זה הכל בערך. מקווה לטוב, ושיספיק לי הכסף, לפחות לשלב של ה"החייה"- את השלבים הבאים אני מתכוון להמשיך לבד.

ניתן לתמונות לדבר.

גלוק שלום

קראתי את הכתוב בעיון רב

רציתי לשאול שאלה. ברשיון רכב איך מוגדרת המשאית רכב אספנות להובלת משאות?

אני שואל כי נתקלתי בבעיה עשיתי החלפה מרכב רגיל לאספנות לתלת אופן שהיה רשום ברשיון המקורי תלת אופן משא וברשיון החדש רשום תלת אופן בלבד.

רציתי לדעת האם גם במשאית אספנות מורידים את המילה \משא

תודה

חיים

נ.ב

אתה יכול לראות את ההודעה המקורית עם תמונות בקטגוריה אספנות תחת שם משתמש UFD41 כותרת רשיון רכב.

היום בשעה טובה ניגשתי עם הבעלים של הלמברו לבצע העברת בעלות ושינוי לרכב אספנות.

כשקיבלתי את הניירות החדשים הבחנתי בשינויים ברישום לעומת מה שרשום ברשיון המקורי מ 1965.

השינויים הם:

1. בכותרת הרשיון המקורי רשום תלת אופן למשא בחדש רשום תלת אופנוע.

2. במקורי רשום שמורכב על השילדה ארגז בחדש אין התייחסות לכך .

3. במקורי רשום שרשאי להסיע שני נוסעים בארגז בחדש אין התייחסות לכך.

כשפניתי לפקידה ושאלתי אותה מדוע יש את השינויים האלה נאמר לי שזה מה שהמחשב הוציא והפנת אותי יחד אם הרכב למשרד הרישוי בחולון עמדה מס' 1 להגיש עירעור.

שאלתי היא:

1.האם להמשיך בתהליך הרישוי על שמי ובמקביל להגיש עירור. (ואז יכולה להיות טענה ממשרד הרישוי ידעת מה אתה קונה למה אתה מערער כעת.

2. האם לא לבצע העברת בעלות ולהגיש בשם הבעלים עירעור ולטעון ששינויים אלו פוגעים מהותית בשימוש ברכב(אין אישור להסיע נוסעים,אין אישור לארגז,אין אישור לקחת מטען ומה שיוצא בזה שלמעשה אני יכול לנהוג ברכב זה סולו)

מצורפים תמונות של הרכב להמחשה רשיון רכב מקורי מ 1965

זקוק לדעחכם בנושא

"ברוכים הבאים לעולם הטילונים"

אלבום צילומים - http://public.fotki.com/ufd41/

אתר הטילונים הקלאסיים I.C.M וכל השאר - http://icmisrael.com/

פייסבוק - http://www.facebook.com/groups/icmisrael/

פורסם

לא ירד לי שום דבר ברישיון- עדיין האוטו מוגדר כ"משא-רגיל", אבל מופיע בהערות ומגבלות: "רכב אספנות- אסור להוביל משא", ועוד דבר מטומטם- נשאר לי צורך ב"רישיון מוביל" להעברת הטסט- מה מוביל בדיוק- לא הבנתי, הרי אסור לי להוביל כלום! צריך לעשות משהו בעניין...

מה שאני לא הבנתי- מה זה משנה לך בעצם? -כלומר, מה, אתה מתכוון להוביל איתו משהו? -אסור בכל מיקרה, בין אם כתוב או לא. ולמה לך להוביל נוסעים בארגז?:shock: לא רשום לך, שבתא הנהג מותר לך נוסע ליד הנהג? -אני לא חושב, שאם תשים גלגל ספר/תיק גדול/מזוודה/ארגז כלים מאחורה- מישהו ייתעסק איתך בגלל זה, כל עוד אתה לא מראה בצורה ברורה, שאתה עובד עם האוטו- אני מניח, שאם יתפוס אותך שוטר עם הרכב מלא בבלטות- תהיה בבעיה...:roll: אבל שוב- למה לך? -אתה ברציינות מתכוון להעמיס את הצעצוע שלך? -אותי אישית לא עניינה כל מיגבלה בעניין העמסה לגבי המשאית שלי....

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אפרופו, אם כבר המשאית שלי: אז מפעם האחרונה שכתבתי, סודר רוב החשמל, עכשיו הכל עובד, הורכבו פנסים אחוריים ונוריות חדשות, מפסק אורות חדש (שכלל לא היה קיים), ועוד דברים. כמו כן- הטמבון הקידמי הועבר ניקוי חול, בוצע לו תיקון ייסודי אצל המסגר, והוא נצבע בפריימר בינתיים- לפני, שאני צובע אותו בצבעים "המקוריים"- שחור/לבן ואדום. בגלל המזג האוויר הגשום- העבודה קצת איטית בזמן האחרון, אבל נמשכת.

למישהו יש שלט "במבחן" להשאיל לי לאיזה חצי-יום שישי? (לא זה כנראה- הגשם המובטח, אני צריך לנסוע לפנצ'ריה):roll::-)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...