Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפאנוס אמור להיות סט משומשים, עוד לא ראיתי מצבם, פשוט אתמול כבר לא נגענו בזה- היה לקראת שעת סגירה של המוסך, והצמיגים היו על הג'אנטים הלא-מתאימים. חדשים אני לא אקנה- יש גבול להוצאות, שאני יכול להרשות לעצמי עכשיו- ואני גם ככה כבר בחריגה די רצינית. ברור, שבכל מיקרה אינני מתכוון לנסוע עם אלו, שיש לי עכשיו- לקרוא להם "צמיגים"- זה כבר קצת בעייתי...

אני לא התכוונתי אפילו להרכיב שעון כלשהו חדש ללוח שעונים- גם אין שם מקום, וגם זה ישר יבלוט ויפגע במקוריות, שאני מאד רוצה לשמור. הכוונה לדחוף אותו איפשהו בצד למטה, כדי שלא יבלוט, ואוכל מדי פעם להיסתכל עליו, רק ליתר בטחון. תקח בחשבון, שנהגים, שנהגו בעבר בצ'יפטיינים, היו עם הרבה ניסיון על הכלים האלה, ואני נוהג על משהו יותר גדול מפיירמונט פעם ב-... בסופר ביבר שלי, אגב, יש באמת שעון, וגם הוא "לא מקורי"- אני די בטוח, שהוסיפו אותו בארץ, אבל בכל מיקרה, כנראה כבר בזמן שהרכיבו את האוטו- אז, אפשר להגיד, שכבר הפך ל"מקורי"!:-)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חברים, שאלה: כמה שווה לתת עבור 4 פנסים ראשיים של הליילנד (משומשים, במצב טוב)? מה עלות החדשים, אם יש דבר כזה, יש מושג למישהו?

ואיפה בכלל אפשר להשיג פנסים בשביל הליילנד- אני ממש לא מתכוון להרכיב ווינקרים "סטנדרטיים"- אני רוצה את העגולים הקטנים, שהיו להם, כתומים או לבנים! היו כאלה גם לביברים, וגם לצ'יפטיין, אותו

הדבר!

תודה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

הנה בתמונות אוטוקר מודל 1942 עם מנוע בנזין מקורי ללא הפנסים נגר בנו קבינההקדמיים ומאק לנובה שהיה מעודפי הצבא האמריקאי נבמלחמת העולם השניה והיה ללא קבינה רק עם גג פרזנט כמו הריאוסים בצבא ,ובארץ כל מסגר ונגר בנו קבינה.התמונה של המאק בי 61 סינגל שהיה רכב נפוץ וכבד באותם זמנים

אוטוקר.jpg

מאק2.jpg

מאק בי 61.jpg

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1110285#post1110285

(תרדו למטה בדף שעולה, עד להודעה 205)

בפורום השכן, מישהו צילם... מגרש זרוע במשאיות ישנות ומעניינות...

ואני לא מכיר ולא יודע!

מישהו מזהה את המשאית בתמונה השמאלית העליונה, זו שרואים תא נהג, רדיאטור וכנף קדמית? זה נראה לי מאן משנות החמישים...

(ניסיתי לחפש באינטרנט תמונה של מאן כזה להשוות, אבל זה לא פשוט, אני לא ידוע את הדגם, ומשאיות מאן, אם להיות עדין, לא מככבות במפגשים של אספנים באירופה שאינה גרמניה...

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

כן נכון, זה המאן, אבל צריך תמונה מהצד, כדי להשוות את הדלתות ולראות אם אני צודק שהגרוטאה בשדה זה אכן מאן כזה.

הידעתם שבמאנים האלה, כבר בשנות החמישים היתה תיבת הילוכים סינכרונית מלאה? דבר מאוד נדיר לתקופה.

דב

הנה עוד שניי דגמיםשל מאן

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

ואם אנחנו מדברים כבר על התיבות ההילוכים- אז שאלתי היא כזאת: ממתי באמת התחילו להופיע תיבות סינכרוניות במשאיות, ואם להיות יותר ממוקדים- האם בצ'יפטיין שלי יש תיבה סינכרונית, או שעוד לא? שמעתי דעות לכאן ולכאן לגבי הצורך ב"דאבל-קלאץ'", ואני בעצמי עוד לא בטוח, למרות שכבר עשיתי עם המשאית כ-40 ק"מ...

פורסם

אוה, זו שאלה טובה... שאני לא יודע לענות עליה במדוייק!

מה שבטוח זה בוולבו ובסקניה היו תלה"כ סינכרוניות כבר בשנות החמישים, בשעה שבליילנדים - ברובם, ותיכף אסביר, היו תיבות לא סינכרוניות, כמו בצ'יפטיין שלך.

כן, אתה חייב ללמוד לעשות דאבל קלאצ' ולתת גאז ביניים נכון, אחרת אין מצב שתחליף הילוכים בצורה הנכונה, בוודאי שלא להוריד הילוכים!

הליילנד היחידי עם גיר רגיל שהיתה לו תיבה סינכרונית (בארץ אני מתכוון), היה הליילנד הפיני, מה שנקרא ליילנד סיסו. שם היה גיר ZF סינכרוני.

במשאיות אמריקאיות, עד היום תיבות ההילוכים אינן סינכרוניות. היתרונות של תיבות כאלה הם תנועה הרבה יותר קצרה של ידית ההילוכים, ו, אם מתאמים נכון את סיבובי המנוע למהירות הנסיעה, החלפה הרבה הרבה יותר חלקה!

דב

ואם אנחנו מדברים כבר על התיבות ההילוכים- אז שאלתי היא כזאת: ממתי באמת התחילו להופיע תיבות סינכרוניות במשאיות, ואם להיות יותר ממוקדים- האם בצ'יפטיין שלי יש תיבה סינכרונית, או שעוד לא? שמעתי דעות לכאן ולכאן לגבי הצורך ב"דאבל-קלאץ'", ואני בעצמי עוד לא בטוח, למרות שכבר עשיתי עם המשאית כ-40 ק"מ...

פורסם

תוצאות של עבודה בשני השישי האחרונים: גיליתי דבר מעניין: ברגע, שה+ הראשי מנותק- לא יכול להיות חשמל בשום מקום! :-D :-D (איזה חוכמולוג מסתבר, חתך כבל ראשי לתא הנהג). אחרי שחיברתי אותו- מגיע החשמל. חסר מתג אורות ראשי, ועוד כמה מתגים- כל החוטים מפוזרים, אז כמובן, שלא עבד כלום. לאחר כמה ניסיונות- התחיל לעבוד זמזם "לחץ אוויר נמוך", התחילו לעבוד אורות (כאשר מחברים חוטים ידנית- אין לי עדיין מתג, שמתאים לשים שם באופן קבוע), ונוריות הווינקרים יכולות שוב להידלק- אבל, זה עדיין לא אומר, שהווינקרים עובדים- יש איזו בעיה.

הבעיות:

א. אני צריך פנס חדש לאחור- פנס עגול אדום הכי-פשוט, עם חלון קטן לתאורת מספר מלמטה, ו-3

נוריות בפנים- שלי שמאלי כבר גמור לגמרי.

ב. הווישרים לא עובדים- עוד לא התעמקתי בזה.

ג. האיתות, כאמור לא עובד- עוד לא גיליתי, למה.

ד. חסר מתג אורות ראשי- צריך להיות מתג עגול, משיכה, לשלושה מצבים- "סגור"-"חניה"-"אור דרך".

ה. צופר לא עובד (כלומר, הצופרים עצמם דווקא עובדים- הפיקוד לא מגיע)- עוד לא התעמקתי...

ו. אין אור ברקס (נוריות תקינות, והכבלים גם- בחיבור ידני נידלקות)- למישהו יש מושג,

איפה יושב סוויץ אורות הברקס- עוד לא מצאתי!

ו. אה, כמעט שכחתי- הביעה "השולית" נוספת- אין טעינה! ניסיתי לשחק עם האלטרנטור וווסת - אין.

בסוף הוצאתי אלטרנטור, ושבוע הבא כנראה אביא אותו לבדיקה ושיפוץ.

זהו לבינתיים...

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

ועוד הנה סופר וויט 48 שימו לב לחור האליפסי בטמבון באמצע ,כן למי שזוכר זהו החור למנואלה על מנת להניע ללא סטארטר חשמלי במנוע בנזין,יותר מאוחר הוחלפו המנועים לדיזל מסוגים שונים במו ליילנד 375 קמינס וסקניה, וגם פורד קנדי ובדפורד משנות השבעים

16453197.jpg

16453222.jpg

16453206.jpg

פורסם

למסירה אוסף חוברות "טראק" הישראלי, החל מגליון הראשון ועד האחרון. עם התפתחות האינטרנט כבר אין לי צורך בהם :)

למעוניינים - ה"פ או התקשרו אליי ב-054-5290045.

Spirit In The Dark

פורסם
ועוד הנה סופר וויט 48 שימו לב לחור האליפסי בטמבון באמצע ,כן למי שזוכר זהו החור למנואלה על מנת להניע ללא סטארטר חשמלי במנוע בנזין,יותר מאוחר הוחלפו המנועים לדיזל מסוגים שונים במו ליילנד 375 קמינס וסקניה, וגם פורד קנדי ובדפורד משנות השבעים

הרכב הוא לא פורד קנדי אלא מוריס קומרשיאל

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...