Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחלק משיטוטי וחיפוש, כבר לפני שנים ניתקלתי יותר מפעם בדב קרדו (ושני הליילנדים, שיש לי עכשיו- אצלי חלק ניכר בזכותו)!:-D :-D :-D מה שכן- אם אני, או מישהו, ינסה לשלוח לו הודעה פרטית- הוא יענה עוד שנה בערך- הבחור עסוק רוב הזמן, בחיים לא פגשתי איש עסוק יותר! כל הזמן על הטלפונים! 8):mm_cool:

ובהזדמנות- נאחל לו מכאן שנה טובה, אני לא הספקתי להיתקשר!:beerchug::mm_yeah::beerchug:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום לכולם וכמובן ברכת שנה טובה וחג שמח!!!

לא צריך להגזים ביכולותי ותכונותי, יש כאן בפורום עוד כמה ידענים לא קטנים שמפתיעים אותי כל פעם מחדש (חן פרחי, רוני שרון, ישראל נחמן ויש עוד, אני כרגיל חסר סבלנות למדיה הזו, להתחיל לחפש). הדבר הכי נכון להגיד עלי זה שאני חולה על משאיות ישנות משנות החמישים והשישים, ומפרגן מפה עד להודעה חדשה לכל מי שעושה משהו אמיתי בתחום, כמו גנאדי, אמנון טרנצ'נר, אודי עמיר (אני לא טועה אני מקווה) שמשפץ את האוטוקאר מהקמ"ג, ירון בונדר, ששומר על סקניה 85 יפה וכל השאר שאולי איני יודע על מעשיהם.

שלא לדבר על החבר'ה נאמני מוזיאון אגד (קפצו לבקר בפורום תחבורה ציבורית בתפוז, פה ושם נזכרים שם בטייגרים בצורה מאוד מוחשית ואוהבת) שעוזרים לנוח לתחזק את האוטובוסים במוזיאון...

בכל אופן תמיד אני שמח לראות שמזכירים וזוכרים אותי, אני מחזיק לכולכם אצבעות ומקווה שהתחום ימשיך ויתפתח כמו שבזמנו מועדון החמש, שהתחיל מכמה משוגעים לדבר הגיע היום למעמד ונוכחות מכובדים מאוד מאוד בארץ ובעולם בסופו של דבר.

אז שוב שנה טובה ופוריה לכולם, שנת גילוי ענתיקות מעניינות, שנת העלאת משקל כולל לרישוי אספנות... צריך עוד משהו?

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

מערכות אלו קיימות לא משום שיש להן יתרון זה או אחר. הן בעצם תולדה של צורך מסוים, או ענין התפתחותי, אם תרצו. לפני הרבה שנים, כאשר נוצרו המשאיות הקלות יותר - הן בעצם היו יציר כלאיים אשר נוצר מהטנדרים הרגילים שנמתחו ושונו לדגמי משא גדולים יותר. אז היה גם צורך לתגבר את מערכת השמן הקונבנציונאלית במשהו חזק יותר - וזה נעשה ע"י מערכת אויר שהורכבה "מעל" המערכת הרגילה. אם היו משאירים את המערכת כמערכת שמן מלא - היה צורך להרכיב מיכל שמן ענק ומגבר השמן היה מגיע לממדי ענק בכדי להתמודד עם תוספת המשקל. בעצם, יש למערכת יתרון אחד - אמינות. אמנם כאשר מתקלקל מגבר השמן/אויר הדבר כואב בכיס, אולם עד שזה היה קורה הייתה הבירה מתחממת והקפה מתקרר. מדובר במערכת סגורה אשר בה ישבו משאבות הגלגל בתוך האופנים עצמם (טוב לרכבי שטח). לעומתה מערכת האויר המלא, שהיא מערכת פתוחה, רגישה לשמן וליכלוך שזורק מדחס האויר וזה בעצם פוגם באמינות שלה. מצד שני יש כיום מגמה ברורה של מערכות אויר מלא למשאיות הקטנות יותר וזאת משום שיש גדילה של צרכני האויר במשאית (מתלי כריות אויר וכ'). כך שיש צורך ביותר אויר אבל מצד שני לא ניתן להרכיב יותר מיכלים, או מיכלים גדולים יותר. זאת הסיבה שרוב הרכבים הקטנים משתמשים במערכות אויר מלא, עם מיכלים קטנים בלחץ גבוה יחסית.

פורסם

שאלה למביני העניין: כמה צריכים להיות סיבובי סרק בליילנד סופר-ביבר, ללא טורבו? -נכון לעכשיו, יש לי משהו כמו 450-500, ויש לי הרגשה, שזה נמוך מדי. האוטו רועד, וגם מד לחץ שמן לא מראה, שיש לחץ- הוא עולה, ברגע שהטורים עולים מעט! אני חושש, שככה אני אגמור את המנוע, אז, אנא, תעזרו לי לישון בשקט!:-D תודה לכולם, וגמר חתימה טובה!

אגב, עשיתי איתו היום סיבוב קצר בפעם הראשונה בחיים- איזה סיוט, לי, שרגיל לנהוג במשאיות החדשות- אין הגה כח, ולסובב את הדבר הזה, ולהכניס אותו לפניה המדוייקת- כמעט "משימה בלתי אפשרית"!:shock::roll:

אבל, לא נורא- אני מאמין, שלכל דבר מתרגלים, וגם אני והמשאית נתרגל אחד לשני- אחרי הכל, אנשים נהגו שנים בדברים האלה, והם עברו מאות אלפי קילומטרים ביחד, אז, אני מקבל את האתגר הזה! :-D:twisted:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אנשים!

האם מישהו מכיר את הבעלים של משאית ליילנד כתומה שעומדת זמן רב בפתח תקוה בשכונת שעריה ברחוב בן דוד?(נדמה לי שזה הרחוב)

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
שאלה למביני העניין: כמה צריכים להיות סיבובי סרק בליילנד סופר-ביבר, ללא טורבו? -נכון לעכשיו, יש לי משהו כמו 450-500, ויש לי הרגשה, שזה נמוך מדי. האוטו רועד, וגם מד לחץ שמן לא מראה, שיש לחץ- הוא עולה, ברגע שהטורים עולים מעט! אני חושש, שככה אני אגמור את המנוע, אז, אנא, תעזרו לי לישון בשקט!:-D תודה לכולם, וגמר חתימה טובה!

אגב, עשיתי איתו היום סיבוב קצר בפעם הראשונה בחיים- איזה סיוט, לי, שרגיל לנהוג במשאיות החדשות- אין הגה כח, ולסובב את הדבר הזה, ולהכניס אותו לפניה המדוייקת- כמעט "משימה בלתי אפשרית"!:shock::roll:

אבל, לא נורא- אני מאמין, שלכל דבר מתרגלים, וגם אני והמשאית נתרגל אחד לשני- אחרי הכל, אנשים נהגו שנים בדברים האלה, והם עברו מאות אלפי קילומטרים ביחד, אז, אני מקבל את האתגר הזה! :-D:twisted:

לגבי הטורים סרק זה זה צריך להיו סביב ה500 אם האוטו רועד יכול להיות שיש בעיה במשאבה או יותר נכון במשקולות של המשאבה

או שצריך להרים קצת את הטורים [מה שנשמע סביר יותר במקרה הזה]

בכל מקרה צריך להיות אצלך משאבה של CAV מכנית

לגבי ההגה צריך להיות הגה כוח כמו שהיה באוטובוסים לא ?

פורסם

בעיקרון, יש הגה כח, אבל או שהוא לא תקין, או שככה זה צריך להיות- אבל בלתי אפשרי לחלוטין לסובב אותו כשהאוטו עומד. ומה עם הלחץ שמן- זה נורמלי, שבסרק אין בכלל לחץ, לפחות לפי המכשיר? שמן בטוח יש- בדקתי, ומלא...

פורסם

הי

בדוק כמות שמן הידאולי במשאבה ושאין נזילות בחיבורים, במידה והמשאבה תקינה לא צריכה להיות בעייה בסיבוב ההגה, גם בעמידה, פרט אם חסר לך אוויר בצמיגים בצורה משמעותית. אם לא תספר לאף אחד אז פעם שעוד הייתי צעיר ושעיר....נהגתי על כזו, עמוסה בתפוחים הכי טעימים בעולם, בבית האריזה של מרום גולן...קיימת עד היום קבוצת תמיכה, לאלה שראו אותי נוהג.....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

הי גנאדי וכולם!

גנאדי, ליילנד זה ליילנד, לא יעזור כלום ובסרק הכל רועד ודופק פחד אלוהים. אני אמנם לא זוכר מה אמורים להיות סיבובי הסרק, אבל אני זוכר את המנוע הזה של המשאית שלך מניע בנגיעה ומנגן כמו חדש. אם לא השתנה כלום, לדעתי אין לך מה לדאוג.

ואכן, לחץ השמן במנוע לא חדש יכול להיות נמוך למדי בסיבובי סרק - מזה עדיין לא הורסים מנוע, אתה יכול להפעיל אותו חופשי.

ולגבי ההגה - זה לא הגה כוח מלא כמו שאנחנו רגילים היום אלא "כוח עזר", ואכן קשה מאוד לסובב אותו בעמידה (למי שמכיר, ראו את ההבדל בין הכוח שנדרש לסובב במקום הגה של טייגר עם הגה "כוח" של ליילנד, וטייגר יותר מודרני, עם הגה ZF).

אפשר לשפר, אבל לא בהרבה. אם תרצה לנסות, אני זוכר שהרצל ממוסך "מ.ש.א." ביהוד הפגין ידע עמוק ברכב הזה. זה אדם נחמד. מציע לך להגיע לשם עם הרכב פעם ולראות אם תוכל להעזר בהם.

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אכן, המנוע עובד יפה. לגבי השמן בתיבה- אז, מאז שהוספנו אותו לפני הנסיעה הראשונה לטסט- יש עכשיו רק חצי בתיבה. האוטו עשה מאז כמה נסיעות, לא יותר מדי. מצד שני- חבר שלי, שנהג במשאית, ויש מאחוריו כמה שנים של וותק על כל הענתיקות, שיש או היו בצה"ל- טוען, שלא רואה שום דבר חריג במשאית הזאת- היא לא הכי נוחה שבעולם, לדבריו, אבל גם לא הכי גרועה, ואפשר בהחלט לחיות איתה. טוב, נסמוך על המקצוענים- ונצטרך ללמוד ולהיתרגל. נכון לעכשיו, אחרי נסיעה קצרה- עדיין הייתי מפחד לנסוע איתה למפגש, ובמיוחד לתמרן איתה כדי להחנות אותה בין המכוניות האחרות שם- אבל, מאמין, שאתרגל למחשבה. דווקא בצ'פטיין, שהרבה יותר הרוסה- הייתי הרבה יותר רגוע, כשנהגתי- אולי, בגלל שהיא הרבה יותר קטנה, ובגודל של מה, שנהגתי עד עכשיו?:roll:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
אנשים!

האם מישהו מכיר את הבעלים של משאית ליילנד כתומה שעומדת זמן רב בפתח תקוה בשכונת שעריה ברחוב בן דוד?(נדמה לי שזה הרחוב)

את הסופר ביבר הכתום דהוי [כמעט צהוב]של הקידוחים אני מכיר כמה שנים טובות אפילו היא מדווחת כאן בשרשור השבוע אחרי הרבה מחשבות על האוטו נסעתי לבקר אותו המחזה היה מאוד עצוב שמשה קידמית מנופצת את הדלת בצד של הנוסע ניסו לפרוץ כל המסגרת של החלון עקומה הרסו כל חלקה טובה על האוטו ועוד הוא מתחיל לשקוע באדמה

בנוסף לזה יש על המגרש משאית אינטרנשיונל משנות ה90 שגם בה מתחילים להתעלל

פורסם
אכן המאקים היו ראשיי גורר מוצלחים מאוד ושירתו בנאמנה ממש כמו סוסיי עבודה אמיתיים

הם נימכרים לאפריקה כמוביליי מיים ועצים לרוב

ב1984 קנינו לחברה שהפעלנו בליבריה רכבים וצמ"ה מצ"הל . כל החברה נסעה ועבדה בציוד בצבעי

ומספרי "צ". שופלים , בולדוזרים (D7 , פיאט , JD ) גריידרים , גיפים , קומנדקרים , טנדר ויליס וגלדיאטור .... וגם 20 "סוסי" מק DM . כולם התפרקו מהר , בריוק כמו שצפו הנהגים הליבריים שלנו אחרי כמה נסיעות ביער . הקונטרקטורים החזיקו יותר טוב , אבל מלכות היער היו הצרפתיות ,- ברלייה וסאביים.

פורסם

אובכן, היום, אחרי שחודשיים הייתה בתיקון הברקסים, ליילנד צ'יפטיין שלי עברה למקום החניה החדש- למושב, ששם אני מקווה להמשיך לעבוד עליה, ולהכין אותה לטסט בסופו של דבר.

להפתעתי, לאור ניסיון האחרון שהיה לי לנסוע איתה, הפעם משאית עברה בהצלחה את הדרך (כ-40 ק"מ!)! הצמיגים הגמורים שלה שרדו- אני מתכנן להחליפם, כמובן לפני הטסט, אך היום זה היה בלתי אפשרי. כבר התרגלתי להגה מכני, שצריך לסובב אותו איזה 20 סיבובים. אבל ההפתעה העיקרית הייתה: המנוע הפסיק לעשן! כלומר, עכשיו הוא מעשן, כמו כל דיזל "רגיל" אחר! יותר מכך- הנסיעה הפכה להרבה יותר זריזה, הצלחתי אפילו להגיע לבערך -70 קמ"ש, ואני מרגיש, שהמשאית יכולה אף יותר- אבל עקב הצמיגים הגמורים בעיקר, ועקב חוסר שעון טורים- לא רציתי לנסוע יותר מהר.

מישהו יודע, איך אפשר להוסיף שעון טורים למנוע דיזל?

פורסם

הי גנאדי,

משמח לשמוע שהמצב של הצ'יפטיין משתפר!

לגבי הצמיגים:

1. תקפיד של לנסוע בשעות העבודה - אם יקלוט אותך שוטר הוא יוריד את הרכב מהכביש וזה יכול להיות בעייה רצינית
  2. תן לי את המידה, אני אבדוק אולי אוכל לעזור לך להשיג סט משומש טוב, למרות שכדאי בעצם לקנות חדשים, כי הם אמורים להחזיק אצלך הרבה שנים

שעון טורים אני לא זוכר באף ליילנד "קטן" - אפילו בביבר היה שעון טורים, משום מה, רק באלו עם גיר וילסון וטורבו, אבל אני מאמין שזו לא אמורה להיות בעיה. רק מה - זה יפגע באותנטיות של לוח השעונים... תראה, כל כך הרבה נהגו בצ'יפטיינים, בקליידסדיילים ובביברים בלי שעון טורים, שאני מאמין שגם אתה יכול. מהירות "גבוהה" סבירה לצ'יפטיין זה 90 קמ"ש (איך הוא מרעיש במהירות הזו, אה?) אבל תשאר בסביבות ה- 80 והכל יהיה בסדר.

שוב אני חושב שכדאי לך מאוד להתחבר למוסך מ.ש.א. ביהוד. הם יותר נחמדים וסבלניים. רק תתחיל עם משהו שיהיה להם ברור שאתה רציני, זאת אומרת שתהיה להם עבודה שאתה משלם (אולי ההכנה לטסט?) ממש לפני שאתה הולך לשם דבר איתי ואני אדבר איתם.

דב

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...