Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבודה מועדפת, כן או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות השרשור הזה

ובעקבות הודעות כגון אלו:

ממש לא מבין (בפעם השלישית) מה הבעיה פשוט לקחת את הרגלייים וללכת.

אף אחד לא עוזר לך? תתפטר. נקודה!

(ובלי קשר לנושא- אני נגד עבודה מועדפת)

זו רק אחת מתוך המון סיבות למה לא לעשות מועדפת.

מצאתי לנכון לפתוח את השרשור הזה.

אשמח אם החברים שהביעו את דעתם (וגם אלו שלא, כמובן) יבואו ויסבירו למההם נגד\בעד\ נמנעים.

גילוי נאות:

אני עובד בעבודה "מועדפת" ולמרות שכבר קיבלתי את מענק המועדפת אני ממשיך לעבוד באותה עבודה, ורק כי אני רוצה.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

אני עבדתי בעבודה מועדפת, לפני 3 שבועות סיימתי את המכסה של ה- 150 יום אבל עוד לא הלכתי לקבל את הכסף, האישורים אצלי.

זה היה סיוט... אתה מקבל משכורת מינימום (19.95 ש"ח לשעה, רק חודש שעבר עלה ל- 20.70 ש"ח לשעה) ומאלצים אותך לעבוד גם שעות נוספות. במפעל שעבדתי בו היה תקן שאם לא עובדים לפחות 14 שעות נוספות בחודש מעיפים אותך.

היו ימים שעבדתי 13 שעות ביום וביום שישי 7 שעות.

שורה תחתונה עזבתי לפני שבוע וטוב שנגמר, גם ככה עוד 3 שבועות מתחילים הלימודים.

פורסם

כל מקרה לגופו.

שני חברים טובים שלי עשו מועדפת לאחר השחרור מהצבא באותה תחנת דלק. אחד מהם הסתכסך עם הבוס לקראת הסוף, כך שכדי להגיע למכסה הדרושה, הוא עבד עוד תקופה קצרה מאוד בתחנת דלק אחרת, אולם החבר האחר סיים שם את המכסה, ואם לא היה מתחיל ללמוד בעיר אחרת (איך שהזמן רץ... היום הוא כבר אחרי התואר), הוא היה בשמחה נשאר לעבוד שם.

בסה"כ, שני החברים, כולל ההוא שרב עם הבוס, די העבירו בנעימים את העבודה בתחנת הדלק ההיא.

מצד שני, אני מכיר גם כאלה שעבדו בתחנת דלק והתייחסו אליהם באופן מחפיר - כולל ניסיונות להלנת שכר.

לכן, כפי שכתבתי בהתחלה, כל מקרה לגופו. אתה יכול ליפול על עבודה טובה, ואתה יכול ליפול על עבודה מאמללת.

בדיעבד, אני קצת מצטער שלא בחרתי גם כן לעבוד במועדפת. גם אם לא היה הולך לי, לפחות הייתי יודע שניסיתי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אחרי חודש בתחנת דלק שבה שהעסיקו גנבים ביודעין ועוד אי אילו מחלות מצאתי עבודה טובה בה נשארתי כמעט שנתיים עד שהתחלתי ללמוד!

בסיום העבודה קיבלתי פיצויים כאות הוקרה למאמצים שלי במהלך עבודתי!

מיותר לציין שהפיצויים האלו שווים יותר מהמענק וגם השכר גבוהה יותר במרוב העבודות האלו.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

אני מצאתי עבודה בתור פועל שחור ("מפעיל מכונה") בחברת הייטק ליד הבית.

עם הזמן גיליתי שמגיע לי על זה גם מענק עבודה נדרשת, כי זה היה מפעל ייצור.

שנה וחצי אחרי, השתדרגתי ממפעיל למנהל לוגיסטיקה, ומשם למחלקת המכירות.

בסוף החודש אני יוצא לרילוקיישן בספרד לתקופה בלתי מוגבלת. מה הלאה? לך תדע.

בקיצור, עניין של מזל.

פורסם

אני נגד מועדפת מהסיבות הבאות:

1. העובדה שהם יודעים שאתה צריך את השעות, גורמת לך להיות תלוי בהם, והם יודעים זאת, וכך הם בעצם יכולים להתנהג איתך איך שירצו (גם אם זה אומר לחייב אותך לשלם מכיסך נזקים, כפי שקרה למתדלק).

2. מרוויחים שם את המינימום שבמינימום. נניח 5000 בחודש?

בעבודה כמו מלצרות \ ברמן, אתה מגיע להרבה יותר, יש לך תנאים טובים יותר ואף אחד לא מחזיק אותך בידיעה שאתה חייב להיות אצלו ולרשום ימים.

לדוגמא, אני.

אני ממלצר, עושה הרבה יותר ממה שעושים במועדפת (כולל המענק שתקבלו), מקבל ארוחה חמה שבמסעדה עולה בסביבות ה-50 ש"ח, (על כל מנה אחרת, יקרה יותר, יש לי 50% הנחה), בירות מהחבית חופשי, פינוקים כמו צ'ייסרים לסוגייהם בסופ"שים, פינוקים אחרים מידי פעם, טיולים, מסיבות מטעם העבודה, אווירה של פאב, בנות, מוזיקה, צחוקים ואם אתה עומד ביעד המכירות שמציבים לך, אתה זכאי לתפריט פתוח (כולל מנות כמו אנטריקוט, פילה בקר) או בקבוק כלשהו כמו יין, פינלנדיה, שמפניה.

ובניגוד למתדלק שמשלם מכיסו על הטעויות- אנחנו לא משלמים כלום. (ואנשים עושים טעויות שיכולות לעלות הרבה, גם אם זה אומר להפיל מגש עם בקבוק יקר וכו').

הדבר היחיד שיוצא מהכיס שלנו, זה חוסר בקופה, שבד"כ מגיע ל 10-20 ש"ח (תחלקו את זה בין 7 מלצרים ותבינו כמה כל מלצר נותן), או במקרה היותר גרוע- אם שולחן לא שילם (נדיר, ולא מדובר על שולחן שהתעצבן וקם והלך- את זה המסעדה מכסה). עריכה: כל עודף בקופה, עובר אוטומטית אלינו.

מה יותר טוב מזה, בשביל חייל משוחרר לפני לימודים?

פורסם
שלא בכל מקום יש אווירה וכיף כמו שאתה מתאר .. לפי מה שאתה אומר עדיף למלצר מאשר לעבוד בהייטק :D

לא, כי בהייטק אתה מרוויח משכורת גדולה פי-4.

אני אמרתי בפירוש- עדיף למלצר מאשר לעבוד עבודה מועדפת.

ובוא נהיה רציניים- בהרבה מקומות אפשר למלצר ושתהיה אווירה "קצת" יותר טובה מלעבוד בתור מתדלק \ מפעיל מכונה \ מנקה מכונה וכו'.

פורסם

אני חושב שהכל תלוי איפה אתה עובד ומי הבוס שלך.

אבא שלי חקלאי, מעסיק יוצא צבא, ואין לו שום תלונות.

הוא עובד קשה, אבל זה בגלל אופי העבודה (חממות), ומעבר לזה יש לך את הסיפוק של עבודת אדמה, פיתוח הארץ (מי שעבד אי-פעם בחקלאות יבין על מה אני מדבר).

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם
אני חושב שהכל תלוי איפה אתה עובד ומי הבוס שלך.

אבא שלי חקלאי, מעסיק יוצא צבא, ואין לו שום תלונות.

הוא עובד קשה, אבל זה בגלל אופי העבודה (חממות), ומעבר לזה יש לך את הסיפוק של עבודת אדמה, פיתוח הארץ (מי שעבד אי-פעם בחקלאות יבין על מה אני מדבר).

יאיר.

כשאתה עובד אצל אדם פרטי, זה עניין של מזל.

בד"כ עבודה כמו תחנת דלק, מפעל וכו', זו עבודה שהבעלים מרשה לעצמו להתיחס לחייל משוחרר כמו לזבל.

במסעדה \ פאב יתייחסו אלייך שונה, וברוב המקרים כל מי שאחראי עלייך הוא צעיר שמבין את הראש שלך ובא מאותו מקום בערך.

חוץ מזה שבכל עבודה אחרת אתה מרוויח יותר מהמועדפת, ובמסעדה ופאב הבעלים יכול להרשות לעצמו לתת לעובדים תנאים יותר טובים מהתנאים שאבא שלך נותן לזה שעובד אצלו (למרות שאני לא יודע איזה תנאים הוא נותן, אז סליחה מראש)

• תוכן חדש...