Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני שוקל לקנות את האוטו פיאט פונטו גראנדה יד שניה 2007 גיר רובוטי. היום הלכתי לראות את האוטו במוקד המכירה ולאחר מכן עברנו בסוכנות סוזוקי (אבא שלי שוקל לקנות) והיה ברור להם שאני לא זה שמחפש רכב. בכל אופן התחלתי לדבר עם סוכן מכירות רכבי יד שניה שם שאמר לי שלהיתרחק מהפיאט פונטו גראנדה כמו אש! בעיקר נשתי הסיבות הבאות:

1. הוא אמר שהאוטו קודם כל בטיחותי פשוט! בגלל שהגיר הרובוטי הוא כזה שלפעמים כאשר הוא לא מצליח להשתלב להילוך או מתבלבל או משהו כזה, אז הוא יכול פשוט להכניס אותו לניוטרל במקום להילוך! ואם זה קורה בזמן שמאיצים ביציאה לצומת זה יכול להיות ממש מסוכן.

2. הוא אמר שהמערכת השהייה שיש לפיאט פונטו גראנדה בזמן זינוק בעליה (שהוא מחזיק את הברקס לעוד שתי שניות או משהו כזה) לא שווה ויש ממש סכנה להיתדרדר על האוטו שמאחורי!

בקיצור, כבר הייתי דיי סגור על האוטו אבל הוא דיי הפחיד אותי עם שני הגברים האלה,

מישהו אולי מכיר את הרכב (זה עם הגיר הרובוטי) ויודע האם זה באמת נכון?

האם באמת האוטו הזה בעייתי ושווה להתרחק ממנו?

זה דיי מפתיע מה שהוא אמר, כי אני יודע שהרכב הזה הולך ממש חזק באירופה ונחשב אחד המבוקשים שם, פה בישראל זה נראה כאילו תופעת העדר משתלטת ויצא איזה שם לא מוצלח לפיאט.

אשמח לשמוע את תגובתכם המלומדת :)

פורסם

הייתי מגדיר את איש המכירות הנ"ל במידה אחת - קשקשן - אני סמוך ובטוח שהוא מעולם לא נהג באחת כזאת.

אגב יש מספיק סיבות אחרות לא לקנות גרנדה פונטו רובוטית - המנוע חלש והאבזור (שעודכן לאחרונה בדגמים החדשים) מחפיר.

אם כבר פיאט מהשנים האחרונות הייתי מעדיף את הפונטו ספייס דגם דינאמיק (גיר רציף) שהוא מאוד מוצלח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

קח את הרכב לנסיעת מבחן ותראה אם הבעיות האלו קיימות.

מנסיוני הקטנצ'יק עם גרנדה פונטו שקיבלתי מהמוסך בעת טיפול על רכבי שלי אני יכול לסכם כך:

1. גיר רובוטי לא רע (בהשוואה למתחרות הבנתי שהוא טוב מאוד)

2. בגרסה הרובוטית, המנוע מרגיש קצת עצל. לעומת זאת הידנית מרגישה עירנית הרבה יותר.

3. זינוק בעליה, אכן, אם תעזוב את דוושת הבלם הרכב עלול להדרדר אחורנית (בדיוק כמו גיר ידני).

הבעיה הראשונה שצויינה, נכנס להילוך סרק ומתבלבל, לא היה קיים ברכב שנסעתי עליו ולדעתי אם היתה תופעה כזו הרכב היה יורד מהכביש מזמן.

מעבר לכך, איכות האבזור והפלסטיקה בגרנדה מרגישה זולה למדי ומקרקשת, ולדעתי האישית נעימה פחות מהספייס.

מעבר לזה הרכב מרווח ובעל תא מטען גדול יחסית לרכבים בקטגוריה מה שמהווה שיקול לחלק מהאנשים.

לגבי הסוזוקי, קראתי שיש כמה וכמה מקרים של לקוחות שמתלוננים שהצבע נפגם בקלות רבה מדי. גם בפורום הנ"ל יש שרשור כזה ומסתבר שגם בחו"ל. ממליץ לבחון את נושא הסוזוקי בשבע עיניים.

סיכום:

כנראה שהייתי בוחן את המאזדה 2 על-אף חיבתי הרבה לפיאט, אך לא הייתי שולל את הגרנדה על הסף. (לפחות לא את הגרסה הידנית)

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

איש מכירות של יצרן מתחרה, עם רכב שמהווה תחרות ישירה (סוויפט) - מה ציפית שהוא יגיד לך, תקנה את הגרנדה פונטו? כמו כל דבר שיגיד איש בעל עניין כלשהו, תבדוק בעצמך (נסיעת מבחן).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הגרנדה פונטו אכן נראית באירופה בכמויות שאתה רואה מאזדה 3 פה. אני לא אחזור על כל מה שכבר נכתב כאן ע"י המגיבים הקודמים, פשוט כי הכל נכון, אולם אני רוצה דווקא כן להתייחס לפן הבטיחותי עליו דיבר אותו נציג מכירות של סוזוקי:

הגרנדה פונטו זכתה במבחן ריסוק של Euro NCAP בציון המחמיא של חמישה כוכבים, כך שלהגיד על הרכב הזה שהוא אינו בטיחותי זה חתיכת שיגול שכל.

אם הייתי במצבך, הייתי בהחלט שוקל את רכישתה. ושלא תבין אותי לא נכון: אין לי דבר נגד הסוויפט (אף שאיני יכול לחוות את דעתי עליה, היות ולא נהגתי בה), אבל הגרנדה פונטו היא סוכריה אמיתית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מניסיוני במשך 3 שנים עם התיבה הרובוטית בפנדה (ואני מניח שיש הבדלים אבל הטכנולוגיה זהה לפונטו) התופעה המתוארת מעולם לא התרחשה. לדעתי הסיכוי שנהג, אפילו בעל מיומנות סבירה, יכניס גיר ידני להילוך לא נכון, גבוה יותר מהסיכוי שהתיבה האמורה תחליק לניוטרל ללא סיבה. ובוודאי שגם מרבית התיבות האוטומטיות אינן חפות מתקלות. כך שנראה שזה שיקול לא רציני ברכישת הרכב.

בנוסף, להגדיר את האפשרות להתדרדר לאחור עקב זינוק לא מיומן בעליה, כ"סכנה" זה די מופרך. לפי זה, כל בעלי הגיר הידני מסתכנים מדי יום. התדרדרות לאחור אינה סכנה אלא תופעה פיזיקלית בסיסית וצפויה, שניתן להתגבר עליה באמצעות טכניקות פשוטות שגם נהג חדש יכול לרכוש תוך עשרים דקות בערך.

בלי קשר יש לסוויפט יש לא מעט יתרונות (ודווקא לא בתחום הבטיחות) והיא אופציה ראויה. שתי המכוניות ראויות לנסיעת מבחן והשוואה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

הפיאט פנדה והגרנדה פונטו הן מכוניות מאוד מומלצות בחול ותעיד על כך כמות המכוניות העצומה שנימכרת שם(לא ניכנס לשרות הלא סימפטי של היבואן בארץ) אם יש לך את האופציה להוסיף קצת הייתי ממליץ לך ליקנות כבר את הגרנדה פונטו חדשה מהחברה כי המחיר של הוא פחות מי 100K והיא מאובזרת לחלוטין, אל תישכח שאתה חוסך טסט ועוד כמה דברים שצריך להשקיע ברכב משומש ותקבל רכב מומלץ מהניילונים, לגבי הסוזוקי סוויפט אכן רכב ראוי אבל אם הורדת המחיר של הפיאט והאיבזור הנדיב שהרכב מגיע איתו אני הייתי בוחר בפיאט.

:fadein:
  • תוכן חדש...