Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שיודעים, הייתה לי וולקן.

אני מעריך שהקאפה לא תתנהג כמוה - אבל עדיין - האם היא נחשבת מתגמלת? ממבט שטחי בחתך של הצמיגים - הולך להיות שם המון תת-היגוי. אני מקווה שאני טועה.

מה אתם אומרים? אשמח בעיקר לשמוע תשובות ממי שיש לו ניסיון - בעיקר בנהיגה ספורטיבית על הרכב.

עוד משהו שמאוד מציק לי - אני אוהב את הרכבים שלי עם גלגל הגה כמה שיותר קטן. בוולקן 96 לדוג' - הוא היה בול בגודל שאני אוהב. לי הגלגל של הקאפה נראה גדול מדי - הציק גם לכם? (מי שנהג על הרכב).

אם יש לכם עוד מה לומר על הרכב בכללי - גם יהיה נחמד. במיוחד חוויות עם האחזקה שלה.

הרכב הולך לנסוע כ-5000 ק"מ בשנה - מעט מאוד. כך שעלויות דלק פחות מטרידות אותי.

תודה! אביעד.

פורסם

הקאפה היא מכונית סלון מהירה, ואין לה יומרות כלשהן להיות רכב ספורטיבי.

היא לא בנויה לסלאלום, וגם לא לנהיגה טכנית בכבישים מפותלים, החוזקה שלה היא בכביש הפתוח ובפניות מהירות וארוכות.

יחד עם זאת, בבסיסה היא יציבה מאד, ההגה קומוניקטיבי יותר ממה שהיית מצפה, והיא ניתנת לשיפור משמעותי מבחינת המתלים, ואני יכול להעיד מנסיון אישי שקאפה יכולה להתנהג גם יפה מאד ומהנה בכביש טכני עם סט הנמכה, בולמים טובים וסטראט או שניים.

הקאפה כבדה מהתמא בכ200 ק"ג, והפרש הביצועים לטובת התמא שקדמה לה מורגש, יחד עם זאת, עדיין מדובר במכונית סלון מהירה וחזקה מאד ובמיוחד בתאוצות ביניים.

הקאפות אמינות הרבה יותר מהתדמית שלהן, ומירב החלקים לא יקרים יותר מכל אירופאית אחרת, וזולים בוודאות מוולבו למשל. מנועי 5 צילינדר נהדרים, אך קשה למצוא מפירוק כאלו, ולכן בקניית קאפה 5 מצב המנוע חשוב שבעתיים.

המכונית מאובזרת יפה, מערכות החשמל ובקרת האקלים אמינות על פי רוב, ומירב הרגישות היא לבלאי מואץ של ריפודי המושבים, כפתורי הגומי של קונסולת המזגן, התצוגה הממוחשבת של בקרת האקלים ומנגנון קיפול המראות.

בשל היותן זולות יחסית כמשומשות, הן גם מושכות קונים שהפרוטה אינה מצויה בכיסן, מה שמשליך על חיפוף באחזקה לאחר מכן, והתוצאה היא שרבות מהן סבלו מהתעללות לאורך השנים, וקומבינות שונות ומשונות שעושות להן רע בד"כ.

לכן מומלץ בחום לחפש אקזמפלר מקורי ככל האפשר.

בהצלחה

HFturbo

• ספונסר פורום
פורסם

שלום

הקאפה כאמור אינה מכונית ספורטיבית,היא כבדה,ארוכה וגדולה,גם אני עברתי לקאפה מוולקן,וההבדל הוא שמים וארץ,לטוב ולרע, עם הבולמים והקפיצים המקוריים האוטו ממש מפחיד לנהיגה,מתנדנד, ומרגיש כאילו יש לו זווית גלגולג של ביניין בגובה 2 קומות.

לאחר החלפת בולמים קפיצים וצמיגים,ההבדל הוא שמים וארץ,הרכב לא חד,אבל בהחלט אוחז בכביש,גם במהירויות כפולות מהמהירות הסופית.

הבעיה הגדולה בקאפה היא הבלמים(אם חשבת שבוולקן הבלמים חלשים,חכה שתנהג בקאפה)

אבל זה נפתר בקלות ע"H החלפה של קליפרים צלחות ודיסקיות לשל אלפא 166 ,מתאים אחד לאחד בלי שום שינוי.

סה"כ,אני מאוד מאוד אוהב את האוטו,מפנק מבחינת אבזור,תאוצות שאין באף אוטו אחר במחיר הנ"ל(כיום בכלל,עם כ-400 כ"ס)

די אמין בתנאי שטופל ע"H מי שמכיר את הדגם,מחירי חלפים מעט יקרים.

בברכה,אורן

פורסם

הבעיה הגדולה בקאפה היא הבלמים(אם חשבת שבוולקן הבלמים חלשים,חכה שתנהג בקאפה)

אבל זה נפתר בקלות ע"H החלפה של קליפרים צלחות ודיסקיות לשל אלפא 166 ,מתאים אחד לאחד בלי שום שינוי.

בברכה,אורן

גם ללא החלפת נאבות?

על איזה קוטר דיסקים מדובר (לפני ואחרי)?

תודה,

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...