Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה שעשיתי אתמול + עזרה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איציק ונהגת שודים היקרים (NOT), במקרה שלי אכן היו מעורבים מים, ונקלעתי לאובדן אחיזה, לפני 3 שנים.

לא אובדן שליטה, אלא אובדן אחיזה. יש הבדל.

עוד הבדל הוא שאני לא האשמתי בשרשור ההוא את המים בשום שלב שהוא, רק חלקתי חווייה.

השליטה במצב גרמה לכך שהרכב החליק והוחזר לנתיבו כלאחר כבוד.

כיום אני מקפיד יותר על שני דברים מאז:

1. צמיגים במצב טוב יותר ומתוצרת טובה יותר.

2. להתמקד בהעברות משקל בעת החלקות ופחות בהפניות ההגה.

ביטויים כאלו יוצרים ספק סביר כי הבעייתיות הייתה לא רק עם המים באותה פנייה:

נתתי קצת גז בסיבוב, שנה אני על סיטרואן ZX מכיר את האוטו הכי טוב בעולם,

לקחתי איתו פניות יותר חדות, האוטו באחיזה מדהימה על הכביש

יכול להיות שזה אינו המצב, אבל לא כך עולה מדבריו של פותח השרשור.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

למצוא שירשור מלפני 3 שנים שגם הוא כניראה מסופר בטיפה הגזמה+ תיאור שבו בכל רגע ורגע הבחור היה בשליטה זה סתם קטנוניות לדעתי.

בטח ובטח שהוא אחד מהנהגים היותר אחריים שאני מכיר, הבחור אפילו מרים לי את משענת הראש למצב הנכון מבחינה בטיחותית (והלא נח) כשהוא נכנס לי לרכב :shock:

בכל מקרה סיכום השרשור הוא "לך תעשה קורס נהיגה מתקדמת" ותדע פעם הבאה מה לעשות ומה לא.

ליטל, אם חסר לך כסף אפשר לדבר עם הקונדס שיעשה לך הנחה על הקורס :wink: (סתם בצחוק- אל תרביצי לי...)

פורסם
אתם נשמעים כמו זוג נשוי 20 שנה

חס וחלילה הבחור נשוי, אתה רוצה שהאישה שלו תוציא עלי דין רודף?

:wink:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מה נהיה מהודעה שכולה רציתי לדעת מה יכול להיות הנזק אחרי שאיבדתי שליטה (מה ההבדל בין זה לבין אובדן אחיזה?).

פיש - ברור שקורס נהיגה מתקדמת עוזר, אני לא חושב שיכולתי לעשות מעבר למה שעשיתי, בכל זאת לא נכנסתי במדרכה או בעמוד, חזרתי למסלול אחרי טראומה קטנה וחוויה גם לא כלכך קטנה.

כנראה שמה שאני מרגיש בנוגע לזוויות גלגול (יותר סיבובי הגה לכיכר למשל) הוא רק פסיכולוגי, אבי שנהג על האוטו גם, אמר שאין שום דבר שונה בהיגוי.

פורסם

אבדן אחיזה מתייחס למצב שהרכב לא באחיזה מלאה בארבעת הגלגלים (אתה בהחלקה)

אבל אתה יודע למה הוא החליק (איזה ציר איבד אחיזה), ומסוגל בכל רגע נתון לעצור אותה,

או לכוון את הרכב בעודו מחליק לאן שתבחר.

אבדן שליטה מתייחס למצב שבו אתה לא בטוח למה הרכב מחליק,

אתה לא מסוגל כרגע לגרום לו להפסיק להחליק, והרכב לא נוסע לאן שאתה רוצה שהוא ייסע.

יש ?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אבדן אחיזה מתייחס למצב שהרכב לא באחיזה מלאה בארבעת הגלגלים (אתה בהחלקה)

אבל אתה יודע למה הוא החליק (איזה ציר איבד אחיזה), ומסוגל בכל רגע נתון לעצור אותה,

או לכוון את הרכב בעודו מחליק לאן שתבחר.

אבדן שליטה מתייחס למצב שבו אתה לא בטוח למה הרכב מחליק,

אתה לא מסוגל כרגע לגרום לו להפסיק להחליק, והרכב לא נוסע לאן שאתה רוצה שהוא ייסע.

יש ?

זה בדיוק מה שהיה לי.

הרכב החליק בגלל מים, ראיתי שאני מחליק וישר הצלחתי להשתלט עליו (טיפה בפראות, אבל זה הצליח בסוף).

הרכב הגיב לתגובות הגה שלי.

פורסם

שמח שיצאת מזה בשלום, קודם כל.

השאלה אם אתה מסוגל להבין בוודאות למה הוא החליק לך והאם ידעת בוודאות מה אתה נדרש לעשות כדי לתקן את אותה החלקה.

זה מה שנקרא "שליטה במצב".

אגב, בהחלקות, הרבה יותר חשוב לעבוד נכון עם המצערת והבלמים, ההגה הוא משני בחשיבותו.

כך שאם "התרכזת בהגה", יכול להיות שההחלקה הסתיימה מעצמה

בשל מהירות נמוכה יותר וכוחות שאינם גדולים שפועלים על הרכב במהירות זו,

אבל ככל שהמהירות עולה, האנרגייה גדלה בריבוע, כך שמה שעובד במהירות נמוכה עלול שלא לעבוד במהירות גבוהה יותר.

כל גסות בתיקון שגרם לך לסטות 1 מטר במהירות הזו, יכול להיות גם 5 מטר במהירות גבוהה יותר,

זה מה שאני רוצה לאמר בסופו של דבר. חשוב שזה יישב לך חזק בראש.

פורסם

אני מכיר 2 אנשים שעשו בפניה הזאת טוטאלוסט ועוד כמה שהרסו קצת את האוטו

שום אוטו בעולם לא יכול לבצע פניה של כמעט 90 מעלות עם מים על הכביש במהירות

לא רואים את המדרכה שם מרוב שפגעו בה מיליון איש שם

פורסם

המהירות הייתה בערך 70.

ברגע שראיתי שהתחת נזרק שמאלה, לקחתי את ההגה טיפה שמאלה בנוסף לברקס, כנראה יותר מדי שברתי את ההגה אז שההגה נזרק ימינה שברתי ימינה לשניה עם גז וישר ישרתי את ההגה.

אני שומע דברים רעים מאוד על הפנייה הזאת, בכלל, התחיל הקיץ (ואיתו החופשה - לתלמידים שכאן) ובשעות הבוקר המוקדמות ההשקייה עובדת.. חובה זהירות.

פורסם

חייב להגיד משהו

יש בפ"ת ברחוב העצמאות (הכביש שמגשר לדרך רבין) כיכרות

הפסיכים שמו את הממטרות בלילה לכיוון הכביש,כמו שקרה כאן בדיוק הכביש רחב הכיכר גדולה ומים על כל האספלט

יצא לי להחליק כמה פעמים (טוב היו כמה פעמים בכוונה... עם הגולף זה היה כיף :mm_wink:)

אבל המקום הוא מפגע בטיחותי ממדרגה ראשונה! היו שם תאונות - ולא קלות!

מי המטומטם בכלל שמכוון ממטרות לכביש?

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

• תוכן חדש...