Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב נאסר לשימוש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלוחית פגומה - יש צורך בהחלפתה. גם הרקע הזוהר הינו חלק מהלוחית, אז מה אם רואים את הספרות היטב.

באופן כללי אני מסכים איתך, המון כלי רכב מסתובבים בארץ מזהמים ולא בטיחותיים. על הזין של הנהגים החוסר בטיחות, על הזין של נהגים עשן שיוצא ללא הפסקה מרכבים מסויימים ואין שום מודעות לעניין, אבל אם כן יש מסחטת כספים ידועה ומפורסמת זה עניין לוחית הרישוי.

ישנם המון מקומות שבאופן קבוע דורשים להחליף את הלוחית, לא משנה להם אם הצבע דהוי, אם הלוחית מלוכלכך או שסתם הבוחן לא ניקה את המשקפיים שלו, לוחית הרישוי היא המון פעמים הדרך של מכון הרישוי לסחוט עוד כמה שקלים טובים.

היו לי כמה התנסויות כאלו עם רכבים בעבר, והמון פעמים דרשו סתם כסף כל עוד חשבו שאני אשלם בקלות, ברגע שהתווכחתי, ניקיתי את המספר והראתי שמצבו מצויין הם פשוט ויתרו. גם להרבה אנשים היו ויכוחים כאלו שהשיא - מכון רישוי שהחליף לוחית רישוי לרכב שלא עבר טסט (בעיית עשן), ואחרי שבוע שהרכב חזר לטסט החוזר העיר הבוחן כי אמורים להחליף את לוחית הרישוי (החדשה כאמור). קיצור בדיחה, ומסחטה!

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לכאורה יש הכשלות "טיפשיות", אך מצד שני מי ששומר על רכבו ומטפל בו כמו שצריך יעבור טסט "במכה ראשונה" שנה אחרי שנה. גם על לוחית רישוי אפשר לשמור במצב חדש או לחילופין אם היא דהתה \ השתפשפה \ התעקמה - מה לעשות, חלק מבלאי של רכב ויש להחליפה. לא רוצה להיכשל בטסט? החלף אותה לפני.

לא ברור לי על מה ההתלהמות. הלוחית זה חלק מהרכב בדיוק כמו מגב, מחזיר אור או ונטיל.

מי ששואל למה בכלל יש את הניידות האלה, הרי לכאורה כולם עוברים טסט לפחות פעם בשנה, אז זהו, שלא כולם ובדיוק אותם הניידות מנסות לתפוס.

לפותח השרשור, אני מסכים עם טענתך לגבי משך הזמן הניתן לתיקון, אך מהו המצב של רכבך? אני מתאר לעצמי שיש סיבה שבגינה עצרו אותך, הרי הניידות האלה עוצרות רכבים ספציפיים.

האם אתה נוסע עם טסט? נשמע שהיית מופתע שדורשים תוספת במחיר לבדיקת זיהום אוויר. התקנה הזאת היא כבר לפחות בת שנתיים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בהזדמנות אני אצלם לכם ניידת כזאת שבודקת רכבים, היא עומדת על המדרכה עם 4 גלגלים ומאלצת הולכי רגל לרדת לכביש.

הם לרוב עומדים במקומות אסורים (מפרצים של תחבורה ציבורית, חוסמים נתיב וכ"ו)

אני לא רואה סיבה להמשך קיום הניידות האלה כל עוד הם מסכנים את חיי הציבור.

וכן מכוני רישוי מכשילים גם על לוחיות חדשות ותקינות רק כדי להוציא עוד כמה שקלים.

יש גם מכוני רישוי שגורמים במכוון נזקים למכוניות

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
המון כלי רכב מסתובבים בארץ מזהמים ולא בטיחותיים. על הזין של הנהגים החוסר בטיחות, על הזין של נהגים עשן שיוצא ללא הפסקה מרכבים מסויימים ואין שום מודעות לעניין,

כל מילה בסלע.

יש רכבים שאי אפשר לראות מה המספר שלהם מאחורה מרוב שהעשן סמיך.

למה אף אחד לא עוצר אותם?

פורסם
גם רכב שהורד מהכביש בגלל כננת שירדה מהרכב לצורך תיקון ויצרה מצב של חוסר התאמה בין הרשום ברשיון למצוי ברכב בפועל זה עניין בטיחותי ממדרגה ראשונה?

או שאולי זה סתם תירוץ לנבלות בירוקרטיות להתעלל באזרחים?

ההתעללות זה לא רק בנושא רישוי,תבחינו טוב כל מה שקשור ברכב הפך כבר מזמן למחלבה אדירה,אם נחשוב אין מפלט,כי תחבורה ציבורית אין,השקעה בתשתית מסילתית אין,וככה דוחפים את העדר די בקלות יש לומר,לדרך חסרת מוצא.

במצב הזה קל להמתין בפינות כמו,רישוי,טסטים,אגרות,בולים,מוסכים,מעמ על מוסכים,בלו על דלק,והמון תקלות שמרביתן נובעות מהתנהלות איטית בתנועה בעיקר בחום יולי אוגוסט,ומי שמעט מבין יודע על מה אני מתכון.

דוגמת הכננת שלך אין טובה ממנה להמחיש את ההתעללות.ואגב...התאונות אינן נגרמות בשל ליקוי ברכב,אלא ובעיקר בשל טעויות אנוש טרגיות,או פזיזות רגעית של חסרי נסיון או נחפזים וחסרי סבלנות.

אבל ביננו,לא הייתם מנצלים מצב כזה לעשיית רווחים? הרי הכל מגיע בקלות ובמזומן,וזה מבלי לשקלל את רוחי הדוחות המשטרתיים.

לא הייתי מתבטא במילה נבלות,אבל בהחלט אנשים מתוחכמים שמנצלים אהבה מוזרה של הישראלי לרכבו,ואולי מאונס....

אבל גם ביננו לא חסרים כאלו שנותנים יד לחגיגה הביורוקרטית,וזה כמובן נושא נרחב לדיון נפרד הקשור באופיו של הישראלי המתחדש.מתלהב.או השד יודע מה עוד.

חבל...היה יכול להיות אחרת תוך הפניית משאבים לחינוך והסברה,ומתוכם היה נולד דור חדש של אנשי רישוי ואוצר,אנשים חכמים שיודעים לגעת היכן שצריך,ולא בדרך של התעלקות בדרך הקלה.

הרבה יותר קשה לאיש ממשל או נציגו לעשות מהמיטב למען הציבור,זה כלל ידוע,ולכן רובם בוחרים בדרך הקלה,ושוב,גם לנו יש לא מעט תרומה למצב,בעיקר מצד השרלטנים שניסו ומנסים לחסוך ולחפש קומבינות,וזה לא טוב לא רק לנו,אלא לעתידנו !

פורסם
בהזדמנות אני אצלם לכם ניידת כזאת שבודקת רכבים, היא עומדת על המדרכה עם 4 גלגלים ומאלצת הולכי רגל לרדת לכביש.

הם לרוב עומדים במקומות אסורים (מפרצים של תחבורה ציבורית, חוסמים נתיב וכ"ו)

אני לא רואה סיבה להמשך קיום הניידות האלה כל עוד הם מסכנים את חיי הציבור.

וכן מכוני רישוי מכשילים גם על לוחיות חדשות ותקינות רק כדי להוציא עוד כמה שקלים.

יש גם מכוני רישוי שגורמים במכוון נזקים למכוניות

הניידות עומדות במקומות אסטרטגיים בכדי לתפוס את הרכבים המועדים לפורענות.

יש סיבה מספיק טובה בצורך בהן - יש רכבים בדרך שאינם תקינים/ללא טסט.

אם מכון פוסל רכב על לוחית תקינה, יש באפשרות הבעלים להתלונן באגף הרכב. סמי עובדיה ישמח מאד לטפל בתלונה.

במה בדיוק מכוני הרישוי גורמים לנזק במכוון לרכבים?

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
dorki,

מאיפה בדיוק הוא יקבל רישיון חדש ?

רק משרד הרישוי הוא הגורם המנפיק רשיונות.

.

אמיר - אני בהחלט מסכים איתך, אבל אם נבחן איך בתהליך שגרתי רכב מחדש את רשיון הרכב שלו, אז נראה שרשות הרישוי שולחת רישיון שנכנס לתוקף אחרי שהוטבעה עליו חותמת מכון רישוי.

בדיוק באותו האופן אפשר להטביע חותמת "רכב לא תקין" על רשיון הרכב שנפסל לתנועה, חותמת זו תבוטל רק אם מכון הרישוי יעביר את הרכב טסט חוזר ויחתום חתימה עדכנית על הרשיון.

שים לב שבתהליך שהצעתי לא השתנה דבר - מי שלא יתקן את הרכב, לא יתקן אותו כך או כך - רק התהליך הבירוקרטי התכווץ למינימום.

אים פקידי הממשלה יהפכו באמת למשרתי ציבור - אז ניתן יהיה למצוא הרבה שיפורים קטנים כגון אלה, שיפורים שייטיבו עם האזרחים.

פורסם
הניידות עומדות במקומות אסטרטגיים בכדי לתפוס את הרכבים המועדים לפורענות.

יש סיבה מספיק טובה בצורך בהן - יש רכבים בדרך שאינם תקינים/ללא טסט.

אם מכון פוסל רכב על לוחית תקינה, יש באפשרות הבעלים להתלונן באגף הרכב. סמי עובדיה ישמח מאד לטפל בתלונה.

במה בדיוק מכוני הרישוי גורמים לנזק במכוון לרכבים?

עמית גם במשטרה יש צורך, רק לא במתכונת שהיא פועלת בה (או לא פועלת בכלל).

אני לא רואה שום צורך בחסימת נתיב או בלהחנות על מדרכה כדי להעמיד עמדה כזאת ויהיה מקום אסטרטגי ככל שיהיה.

מבחינתי, קודם כל בטיחות, ובנינו, אם אני או אתה נחנה ככה על המדרכה, סביר להניח שנחטוף דו"ח שמן, ואם נחסום נתיב ככה להנאתנו, בכלל אנחנו נהפוך לקורבנות של המשטרה.

לעצור מכוניות על תקלות שונות זה לא דבר שדורש סיכון של הציבור.

רחוב דרך יבנה, נראה לך כמו נקודה אסטרטגית? (אגב הם גם חוסמים שם בצורה מלאה כניסה לחניון של בניין בנוסף לחניה על המדרכה), לסגור את הנתיב פניה ימינה כשבאים מאזור תעשיה לכיוון מכון ויצמן בצומת כניסה של אמריקן סיטי, זה אסטרטגי?

בעניין מכוני הרישוי, אני לא אכנס לאיזה נזקים הם עושים במכוון.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

רכב ללא טסט אפשר לתפוס בעת בדיקת רשיונות

שגרתית ,גם רכב שפולט עשן ניתן לעצור ע"י ניידת סיור. אין כל צורך להעמיד ניידות ולתפוס נתיבים במיוחד.

בכלל השיטה שהמשטרה פועלת בה מטומטמת לגמרי,אם יש היום "מבצע" של מהירות

אתה יכול לנסוע על 3 גלגלים ואף אחד לא ידבר איתך,אם השוטר קיבל הורעה לבדוק

ביטוח חובה אין סיכוי שהוא גם יסתכל ברשיון רכב !

שוטרים עובדים כמו רובוטים ואני כבר לא מדבר על אכיפת מהירות (ניידת עם שני שוטרים עומדת מונעת כל היום

שורפת טונות של דלק והכל כדי לעשות עבודה של מצלמה :evil: )

עם זה היעוד של שוטרים אפשר להחליף אותם בפועלים זרים ,המדינה תחסוך ים כסף ...

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

חסימת הנתיבים נעשיית ע"מ להאט את קצב התנועה בכדי שיוכלו לעצור את אלו המועדים לפורענות. אם לא תהיה חסימה, בעיתיים יברחו למסלול השמאלי. הרי לא תרצה שהשוטר שאיתם יקפוץ לכביש ויסכן חייו.

בהמשך למידע מהודעתי הקודמת: סמי עובדיה אחראי על מחוז המרכז. למחוז י-ם והדרום אחראי רפי אלישע(את המפקח על הצפון איני מכיר).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לכאורה יש הכשלות "טיפשיות", אך מצד שני מי ששומר על רכבו ומטפל בו כמו שצריך יעבור טסט "במכה ראשונה" שנה אחרי שנה. גם על לוחית רישוי אפשר לשמור במצב חדש או לחילופין אם היא דהתה \ השתפשפה \ התעקמה - מה לעשות, חלק מבלאי של רכב ויש להחליפה. לא רוצה להיכשל בטסט? החלף אותה לפני.

לא ברור לי על מה ההתלהמות. הלוחית זה חלק מהרכב בדיוק כמו מגב, מחזיר אור או ונטיל.

מי ששואל למה בכלל יש את הניידות האלה, הרי לכאורה כולם עוברים טסט לפחות פעם בשנה, אז זהו, שלא כולם ובדיוק אותם הניידות מנסות לתפוס.

לפותח השרשור, אני מסכים עם טענתך לגבי משך הזמן הניתן לתיקון, אך מהו המצב של רכבך? אני מתאר לעצמי שיש סיבה שבגינה עצרו אותך, הרי הניידות האלה עוצרות רכבים ספציפיים.

האם אתה נוסע עם טסט? נשמע שהיית מופתע שדורשים תוספת במחיר לבדיקת זיהום אוויר. התקנה הזאת היא כבר לפחות בת שנתיים.

איתמר.

אני נוסע עם טסט שאמור להגמר עוד שלושה חודשים , ובדרך כלל כל דבר קטן שאני מרגיש אני נגש למוסך.

הבוחן רשם בטופס: חופש בסיבובי הגה וגומיית דוושה חסרה (נקרעה לי בדיוק יום לפני).

אגב תקינתי את החופש בסיבובי ההגה דבר שדרש החלפה של מסרק הגה ושתי תפוחי הגה. לאחר מכן נגשתי לטסט ושם נכשלתי על הברקסים האחוריים זיהום אוויר ואורות .

ואת כל הדברים שרשמתי לקח לי כמעט כל היום לעשות , אין לי מושג איך הבוחן ציפה שאני יעשה את זה עד 10 בבוקר , אולי הוא חשב שיש מוסכים שעובדים בלילה.

פורסם

תראה, זה שהתקנה היא מאוד דבילית כי היא לא נותנת לך זמן להגיע למוסך, זה ברור!

מצד שני, אני מרגיש יותר רגוע אם אני יודע שיש מישהו שעוצר רכבים ומוריד אותם מהכביש על חופש בהגה.

פורסם

העברתי עשרות טסטים לרכבים שבמשפחה, לרכבים חדישים ואף לרכבים ישנים, מעולם לא נכשלתי בטסט, לא על מנורה, לא על לוחית ולא על משהו משמעותי יותר.

תמיד לפני שהלכתי לטסט, תכננתי לעשות טיפול תקופתי והדגשתי למוסך שאני לפני טסט שיבדוק מה צריך לתקן ושיתקן. בדר"כ לא היה משהו לתקן, ותמיד בתום הטיפול נסעתי לטסט ועברתי.

סטטיסטית לפחות הייתי אמור ליפול באחת הפעמים על ה"זוטות" שאתם מדברים עליהם, אז אולי בכל זאת המכונים בסדר וחלק מהנהגים לא יודעים לישר קו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

קוואסקי,

הכבוד מגיע למכונים, כי בסופו של דבר הם לא חיפשו איך לעשות עלי עוד כמה שקלים כמו שאחרים כותבים כאן. אולי בכל זאת יש מכונים ויש מכונים, יש נהגים ויש נהגים.

הגישה שלי אומרת, שאם עכשיו פתאום גיליתי שיש לי מנורה שרופה, אז עכשיו סדר היום משתנה וקודם כל מחליפים אותה. למה עכשיו? כי אני פוחד שבעוד שעתיים בדיוק תהיה תאונה בגלל שהנהג מאחורי לא ראה איתות או בלם, למה עכשיו ? כי אני פוחד שבעוד שעה תעצור אותי ביקורת.

השאלה היא כמה אנחנו לוקחים ברצינות את המחויבות שלנו לשאר משתמשי הדרך.

ובאשר למה שכתב חנן - אני מסכים שבמקרה כגון זה צריך למצוא פיתרון כלשהו. כנראה שבגלל מיעוט מקרים שכאלה ודומיהם, הנושא לא הגיע לתודעת הממונים, לא נקבע נוהל הגיוני שראוי להפעילו במקרים כגון אלה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...