Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו מכם בכלל דיבר פעם עם אנשים שנולדו פני קום המדינה?

שאלתם אותם כמה ערבים היו פה?

ואלו שהיו פה, מאיפה ולמה הגיעו?

אולי תופתעו לגלות שרוב הערבים שנמצאו בארץ לפני הקמת המדינה הגיעו לכאן לחפש עבודה בעקבות ההתיישבות היהודית.

תוכנית החלוקה נתנה אפשרות גם לערבים שגרו בארץ להקים מדינה ( אלו שקוראים לעצמם פלסטינאים, למרות שגם ליהודים היה כתוב פלסטינאים בתעודת הלידה , סה"כ המצאה של הבריטים לצורך סדר)

הערבים בחרו לצאת למלחמה, שבה הם די הפסידו.

הם יכולים לבוא בטענות רק לעצמם.

ואם כבר רוצים להתעסק בשאלה ( הדי מיותרת ) מי היה פה קודם, אז אני לא חושב שהיה פה מישהו שעוד יש לו צאצאים רחוקים.

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לך ללמוד היסטוריה.

רוב הישובים היהודיים יושבים על חורבות ישובים ערבים שחלקם עתיקים וחלקם לא. יפו היא אחת הערים העתיקות בעולם והיא לא יהודית אפילו היום.

כל איזור דרום ת"א ועד לרחובות ודרומה היה זרוע כפרים ערביים כגון סלאמה (מעל ל 7,000 תושבים), בית דגן (מעל ל 4000 איש), א- ספרייה ויש עוד הרבה.

סבא שלי פה משנת 1910 ותאמין לי שאני יודע טוב מאוד איפה גרו ערבים ואיפה יהודים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אתה צודק חלקית

תגיד לי על מה יושבות אותן חורבות?

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורסם
הטיעון שלו שהיה שם מקום חנייה מספיק גדול זה לא טיעון מספק.

כשלעצמו אולי לא אבל כשמוצאים במים ליד גלגלי זהב של מרכבות פרעונים ועצמות אדם - אולי הטיעון מתחזק יותר.

פורסם

לכל המתווכחים. עפ"י חוקי הדמוקרטיה, כל גוף המסכן את קיומה של הדמוקרטיה או המדינה, אין לו את זכות הביטוי והבחירה.

אני פשוט חושב שהשלטון צריך לטפל בקבוצה הזאת במלוא החומרה. לא מספיק שיש לנו אויבים מכל כיוון, אנחנו צריכים אותם בתוכינו? לתת להם ONE WAY TICKET לאן שהם רוצים ושלא יחזרו לפה יותר, אני מוכן לתרום לזה.

172

פורסם

ובמה בדיוק הם מסכנים את הדמוקרטיה?

אני סולד ממעשם אבל לא חושב שיש למישהו זכות למנוע מהםם להפגין נגד הקמת המדינה כמדינה חילונית דמוקרטית. לגבי שריפת הדגל ופגיעה ברכוש בהחלט צריך למצות עימם את הדין.

אם הם היו ערבים מזמן היתה שם פלוגת יס"מ חמושה מכף רגל ועד ראש.

פורסם
אתה צודק חלקית

תגיד לי על מה יושבות אותן חורבות?

אין סוף למעגל הזה כי אם אתה מנסה להגיע לישוב היהודי אז אפשר להמשיך לכנענים ולפלישתים.

הנקודה היא שתמיד היה ישוב כלשהו בארץ ולא תמיד יהודי ושאף אחד מהיישובים הנ"ל לא נעלם מכאן מרצונו החופשי.

זו גם הסיבה שלא מעניין אותי מי גר איפה לפני 60 שנים אלא מה המצב היום ואיך מוצאים פיתרון ששני הצצדים יכולים לחיות איתו לפי המצב כיום. לא רוצה שיחזירו לי את עבר הירדן המזרחי ולא רוצה שיקחו לי את ב"ש ואשדוד.

פורסם
מישהו מכם בכלל דיבר פעם עם אנשים שנולדו פני קום המדינה?

שאלתם אותם כמה ערבים היו פה?

ואלו שהיו פה, מאיפה ולמה הגיעו?

אולי תופתעו לגלות שרוב הערבים שנמצאו בארץ לפני הקמת המדינה הגיעו לכאן לחפש עבודה בעקבות ההתיישבות היהודית.

כמה ערבים היו פה? מאות אלפים. ומאות אלפים גורשו מהערים, הכפרים ושאר הישובים שלהם - מאות רבות של ישובים. ברור שערבים רבים חיפשו עבודה לאחר ההתיישבות - אחרי שגירשו אותם מה ציפית שיישאר להם לעשות?

ורק שיהיה ברור - אני לא "בעד ערבים" ולא "נגד ערבים". אני פשוט מכיר בעובדות. הם בפירוש לא חפים מפשע אבל די ברור שמאז שהגענו לפה הם נהיו די מסכנים, ועוד יותר ברור שאנחנו בהחלט לא חפים מפשע. לא צריך להתגונן - צריך רק להכיר בעובדות ולנסות להבין גם את הצד השני.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ברור שאין לזה סוף

ואיפה הכנענים והפלישתים היום?

הושמדו, הם לא באים ודורשים דברים

אז לפי זה היהודים הם הכי קדומים שהיו פה.

לא משנה איך תסתכל על הדברים, אבל קצב ההתקדמות של האירועים די מזכיר את אוקטובר 2000.

שיהודי לא יפחד לסוע עם דגל ישראל על האוטו שלו פן יפגעו בו, זה אבסורד

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורסם

ורק שיהיה ברור - אני לא "בעד ערבים" ולא "נגד ערבים". אני פשוט מכיר בעובדות. הם בפירוש לא חפים מפשע אבל די ברור שמאז שהגענו לפה הם נהיו די מסכנים, ועוד יותר ברור שאנחנו בהחלט לא חפים מפשע. לא צריך להתגונן - צריך רק להכיר בעובדות ולנסות להבין גם את הצד השני.

רוני

מסכים לחלוטין עם רוני.

פורסם

רוני

תנופת ההתיישבות הייתה לפני קום המדינה.

מי גירש אותם אז?

לא הבנתי על מה אתה מדבר

לא מזמן היה באיזה עיתון ( ידיעות אחרונות או מעריב, לא זוכר ) ראיון עם ערבי זקן מאיזור ירושלים.

שם הוא סיפר איך לפני 67 בשביל הכיף שלהם הם היו הולכים לירות על מכוניות של יהודים בדרך לירושלים...

בכל מקרה, הוא סיפר שסבא שלו הגיע לאיזור עם כל המשפחה מעירק.

ועל אלו אני מדבר, הרבה מאוד מהם הגיעו לכאן בעקבות היהודים.

תבדוק, תראה שזה נכון

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורסם

אם הוא ערבי זקן שסבא שלו הגיע מעירק אז הוא פה יותר זמן מהמשפחה שלי שהסבא שלי הגיע הנה ולא הסבא שלו. גם היהודים שהיו בארץ ברובם המכריע לא נולד פה. גם צה"ל ביצע פעולות תגמוטל שהן במילים יפות לפגוע בערבים מעבר לגבול.

תמיד היה ישוב יהודי קטן בארץ וישוב ערבי גדול. רק במאה ה 19 החלה העליה לארץ ישראל.

פורסם

אז אולי מישהו יוכל להסביר לי למה הערבים המסכנים כל כך מסכנים?

למה הם לא הסכימו לתוכנית החלוקה של 47 שהיתה אמורה לתת להם 70 אחוז ממה שהיום מדינת ישראל?

אם הם כל כך רצו שלום ודו קיום, למה הם פתחו במלחמה בנסיון להשמיד את שארית הפליטה היהודית?

אולי בגלל שהם רצו ועדיין רוצים ה-כ-ל לעצמם ושאנחנו ניזרק לים?

ואם זה אכן כך - מישהו יכול להסביר לי למה הם צריכים לעניין אותי בכלל?

הרי את הקו הזה גם ה"ערבים הישראלים" אימצו מזמן - ע"ע תהלוכת ה"נכבה" לפני מספר ימים.

אם הם כל כך לא רוצים אותנו כאן - שיסעו מאיפה שהם הגייעו

ד"א - בניגון לרוני - אני לא חושב שהם באמת מסכנים.

מי שרוצה לראות מסכנים אמיתיים, שיסע לירדן,לבנון,סוריה,איראן, עירק ויראה שם מה זה באמת מסכנים.

כאן - הם נחשבים למתפתחים ביותר בקרב החברים שלהם - למעט אולי החברה עם מזרקות הנפט.

פורסם

אייל, ההיסטוריה של האזור כאן היא כל כך מפגרת ולא עקבית, שאי אפשר להחליט על מי ראוי להיות כאן ומי לא מנקודת מבט היסטורית.

בגלל זה גם קשה להחליט מי ראוי להיות מועף מהמדינה ומי לא.

אגב, לא כל הערבים "לא רוצים אותנו כאן". חלק מהם רוצים זכות הצבעה ושהמדינה לא תהיה יהודית מטבעה.

וזה נכון, הם לא כל כך מסכנים כמו שאנחנו חושבים. אם תלך למשרד התעסוקה תראה גבר אחד עם כמה נשים, שכל אחת מהן באה לקבל כסף כי היא לא עובדת.

בגלל שמקבלים כסף לפי מספר הילדים, אין צורך לעבוד.

פורסם

אגב, לא כל הערבים "לא רוצים אותנו כאן". חלק מהם רוצים זכות הצבעה ושהמדינה לא תהיה יהודית מטבעה.

וזה אומר ש? שזו לא תהיה מדינה יהודית? ואז מה? מה יקרה?

ולמי אין זכות הצבעה?

וזה נכון, הם לא כל כך מסכנים כמו שאנחנו חושבים. אם תלך למשרד התעסוקה תראה גבר אחד עם כמה נשים, שכל אחת מהן באה לקבל כסף כי היא לא עובדת.

בגלל שמקבלים כסף לפי מספר הילדים, אין צורך לעבוד.

אתה טועה. הנשים עובדות כמו חמור וגם הילדים הקטנים. והכסף זורם לכיס של הבעל שמבזבז אותו על נערות ליווי.

ואני יודע על מה אני מדבר. את הכפר שלידי אני מכיר טוב מאד, כמו גם את הילדים שעומדים בצומת כל היום בקור ובחום ומקבלים מכות אם לא הביאו את המכסה - עד כדי כך שאני לפעמים עוצר ונותן להם 10 שקל כי אני לא יכול לעמוד במבט העצוב והמתחנן שלהם.

ושלא נדבר על הנשים

אבל מה לומר - ממש עשינו אותם מסכנים ואומללים.

מה לעשות שזה אורח החיים שלהם ואי אפשר "לחנך אותם" לאורח חיים מערבי?

רואים את זה יפה מאד בעירק, באפגניסטן, במיצרים ובשאר המדינות ה"נאורות" שלהם.

1234ק'

• תוכן חדש...