Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קובי צודק גם אצלי אין פשרות בנושא הבטיחות מעצורי דיסק קדימה אפטר מרקט בוסטר חדש משאבות ברקס אחוריות חדשות

האוטו עוצר מצויין השבוע החלפתי בולט ג'וינטים עליונים ותחתונים שקובי הביא לי מחברה מובילה מארה"ב והנהיגה כמו באוטו מודרני הגה לא מושך פשוט תענוג לנסוע באוטו

אין פשרות בבטיחות גם אם זה פוגע באספנות

חבר מס 14400

פורסם

בקיצור ולסיכום: לא שווה ליקנות מוסטנג עם מנוע 6 טורי, כדי מראש לתכנן לשפר לו את המנוע הקיים- עדיף או ליקנות אחד כבר עם מנוע V8, או ישר להתחיל להתעסק בהשגת מנוע V8. בכל מיקרה זה לא עולה בזול של ממש, בכמה אלפים בודדים העניין לא ייסתכם בשום מיקרה!

מנוע 6 טורי (כמו שיש לי אגב בפיירמונט), לפחות בגירסה "המקורית"- הוא מנוע לא רע, אבל למה, שהוא תוכנן- נסיעה רגועה וסולידית באוטו, כשיש לו גם קצת כח לתת גם להעצה יותר חזקה. וזהו. אין לו יכולות ליותר מזה. ספורטיבי הוא בטח לא. לי זה מספיק, כי אני מראש לא בא לפיירמונט בגישה "ספורטיבית", אבל לא היה מספיק, לו באמת הייתי רוצה ממנו להיות "שורף אספלט". אולי פעם אני אתעסק בהחלפת מנוע- אבל קודם חשוב לי הקוסמטיקה שלו כרגע. מוסטנג מראש לא הייתי לוקח עם מנוע 6, או לוקח וישר מחליף.

ולמי, שלפניי- הגישה שלך לא אוניוורסאלית- לדעתי, אין כל סיבה לבנות חצי אוטו מחדש, אם כל המטרה שלו- נסיעה רגועה פעם בשבועיים למפגש, הרבה יותר קל להתרגל. אבל בהחלט חובה, כאשר רוצים אוטו לנהיגה אגרסיבית תדירה, כאן באמת אין מקום לפשרות, במיוחד, כאשר אין כל בעיה לעשות את השיפורים הנדרשים!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אין פשרות בבטיחות גם אם זה פוגע באספנות

אספנות היא פשרה בבטיחות. אפשר למזער את הפגיעה בבטיחות, אי אפשר להימנע ממנה לחלוטין.

מעבר לכך, אופי רכב האספנות והשינויים שמבוצעים בו צריכים להתאים לאופי השימוש ברכב.

מכונית אספנות סטנדרטית צריך לנהוג בהתאם למצבה וגילה, כלומר לא כמו מכונית מודרנית.

רכב אספנות משופר אפשר לנהוג יותר אגרסיבי, אבל זה עדיין לא משתווה ליכולת של רכב מודרני.

פורסם

מסכים עם רועי ולא חושב שהצעקות באותיות שמנות מוסיפות לעניין.

הרכב שלי עומד בכל דרישות הבטיחות, פעמיים בשנה במוסד מכובד שנקרא "מכון טסטים".

שם הבדיקה זהה לקורדובה 2007 שיש לי.

ברור שמוסטנג V8 שווה בשוק יותר מ 6 אבל שוב, מדובר בדבר סובייקטיבי לחלוטין ולכן כששיפצתי (בהרבה כסף) את המוס 6 שלי, עשיתי זאת כי לא עלה על דעתי לזרוק את הרכב שאיתי כל כך הרבה שנים ולקנות 8 בארה"ב למרות שבחישובי עלות תועלת זה היה אולי שווה.

אבל מי שמתיחס ל"רכב אספנות" במונחי עלות תועלת, ממש מפספס את הצד הערכי של העניין.

ולבחור שצעק על בטיחות, (אם יש לו רכב אספנות) מעניין כמה עלו ה ABS וה EBD ושאר ירקות שהתקנת ברכב שלך כי

"אין פשרות בבטיחות גם אם זה פוגע באספנות"

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בקשר לבטיחות -

אני די בטוח שהדודג' שלי בולמת על הפנים, ולא ניתן להשוות את הבלימה שלה ליונדאי גץ 2007 שלי....

עדיין - גץ זה גץ, וצ'רג'ר זה צ'רג'ר....

:-)

אייל

פורסם

לא יודע מה איתכם אבל במארו שלי יש מערכת בלימה של POWERSTOP מחורצים מאוורים והיא עוצרת יותר טוב

מהרכבים היום יומיים שאני נוסע עליהם.

בכלל מיקרה בני צודק,יש מכון טסטים שיקבע מה תקין ומה לא..

אבל המכון טסטים לא יעזור לך שתאבד את הברקסים בשעת חרום או מאמץ עם 4 דראמים...

יש חכם ויש צודק...

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

קובי, הקמארו שלך היא בדיוק הדוגמה לרכב, ש"עובד קשה", ולא סתם לתצוגה, ולכן בהחלט חייב את כל המערכות בטיחות המתקדמות ביותר! כאן אין וויכוח בכלל! אבל תגיד לי, למה צריך "לאנוס" למשל פורד אסקורט 1100 סטנדרטי, שבא בלי בוסטר ועם 4 דראמים, כאשר הבעלים מחזיק אותו לצורך נסיעה רגוע למפגש פעם בשבוע? -אני יכול להעיד לך, שנהגתי על כזה אוטו כמה שנים ראשונות בתור נהג חדש, ואף פעם לא הייתה לי כל בעיה עם הברקסים שלו, וזה לא, שלא עברתי איתו מצבי "כמעט תאונה", לדוגמה- מישהו פשוט חצה לי את הצומת ב"עצור" (אוטו), כאילו זה אוויר- והאוטו שלי נעצר כמה מילימטרים ממנו ללא כל בעיה! ללא בוסטר ועם 4 דראמים! אז הכל עניין של הרגל, וידע של המיגבלות.

אבל הדיון הזה כאן כרגע לא רלוונטי בכלל, כי הבחור ששאל- בפרוש כן רוצה שיפורים, אז הוא כן יצטרך את כל השדרוגים הבטיחותיים, אם אין לו אותם עדיין, אם הוא רוצה לקבל אוטו חזק ובטוח!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

ברכב שלי אין מצב להשאר עם מערכת הבלימה המקורית האוטו פשוט לא בולם

אני מקוה שזה עונה לשאלה של הבחור מתחילת השרשור

ולבני מדובר על 8 צילינדר משופר

חבר מס 14400

פורסם

דיי עם התירוץ עובר טסט

זה שהוא עובר זה לא אומר שזה בטיחותי

קצת מים על הכביש וכל בעלי הדראמים מתפללים לעצור בקו ישר

ואין מה להשוות בכלל בין עצירה עם דיסקים לעצירה עם דראמים

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

מה הקשר בין בלמי תוף או דיסק לבין עצירה בקו ישר?

סוג הבלמים משפיע על עוצמת הבלימה (וגם זה תלוי בגודל, לא פחות מבסוג), לא על היכולת לבלום בלי לאבד שליטה.

אם הרכב שלך לא בלם ישר עם תופים, כנראה שמערכות הבלימה, הבולמים או הצמיגים לא היו תקינות.

אגב, אם כוונתך לבלימה על כביש רטוב בלי לנעול גלגלים - שוב, מה הקשר לסוג הבלמים?

פורסם

הכוונה שיותר נפוץ אי שוויון במערכת בלימה מבוססת תופים מאשר מבוססת דיסקים (אם אני מבין אותו נכון)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

רועי, כמות התקלות שיש במערכת הבלימה של הדראמים ב 6 צילנדר במוסטאנג היא פשוט מוגזמת.

כמו כן, דודי וגיורא מדברים על סמך נסיון אישי .

שורה תחתונה ואני חושב שעל זה אין ויכוח, בזמינות ומרחק עצירה אי אפשר להשוות מערכת עם דראמים קדימה לדיסקים

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

• תוכן חדש...