Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה ישתנה עוד כמה שנים? ה-DSG תהפוך ליותר איטית...?

יש כאן טיעונים לא רלוונטים בעליל באיזה ניסיון מתחכם לאמר אמירה שאין מאחוריה כלום.

יכול להיות שעוד כמה שני יהיו אוטומטיות לא פחות מוצלחות?

בהחלט יכול להיות, אם לשפוט לפי התיבה שפגשתי ב-BMW קופה החדשה.

אבל ידנית לא תביס DSG, בטח שלא בתנאי נהיגה אמיתיים.

נסה להוריד פעם מ-6 ל-2 ותגיד לי כמה זמן זה לוקח.

ב.מ.וו כנראה לא סבורה כך, וכבר הציגה תיבה רובוטית כפולת מצמד ל-M3 החדשה.

רובוטיות כפולות מצמד הן ככל הנראה העתיד של התעשייה, וכבר מוצעות - מלבד בפולקסווגן - גם בדגמים שונים בקונצרן פורד

(וולוו C30 ופוקוס המחודשת) ומיצובישי (לנסר איוו, וכנראה בעתיד גם בגרסאות אחרות). תיבות מסוג זה צפויות להפוך לנפוצות

למדי בתוך שלוש עד חמש שנים.

תיבת ה-DSG מעבירה הילוכים במהירות ויעילות שלא ניתן לשחזר עם תיבה ידנית גם במקרה של נהג סופר-מיומן. ה-DSG פשוט

תהיה מהירה יותר. ניתן לראות זאת בקלות בנתוני המיאוץ ל-100 קמ"ש בדגמי פולקסווגן, ובנתון תצרוכת הדלק.

האם היא מהנה יותר כתוצאה מכך לנהיגה מאשר תיבה ידנית? לדעתי לא, כי עדיין מדובר בפעולה אחת פחות לבצע, ובקצת פחות

מתחושת השליטה שהופכת את הנהיגה למהנה (לא רק בנהיגה ספורטיבית).

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם DSG היה קיים כאופציה לכל רכבים ללא הפרש מחיר (כמובן שהמצב אינו כך כיום), אני מוכן להתערב שקרוב ל90% מהנהגים או אפילו יותר, כולל אלה שאוהב ידני, היו לוקחים את זה - כי זה פשוט יותר טוב. כל מי שלא חושב ככה, שיקח GTI לנסיעת מבחן...

כמובן שיש הפרש מחיר, שאין את זה בכל הרכבים וכו' ולכן זה לא המצב.

פורסם
יעילות ומהירות ב- DSG אל מול הנאה ותחושת שליטה בגיר הידני.

הנאה - אני נהנה יותר בידני, כי זה קשה יותר לתפעל, אבל זה בפירוש פחות טוב.

ואין ספק שדווקא עם DSG השליטה של הנהג ברכב הרבה יותר קלה, מדוייקת וטובה.

זה רק פחות מעניין, זה הכל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא כתבתי שיש בגיר ידני שליטה טובה יותר, כתבתי שישנה תחושת שליטה טובה יותר.

החלפתי את הרכב הידני שהיה לי באוטומט 6 הילוכים עם טיפ' מההגה וגם ממוט ההילוכים. זה אמנם לא DSG נשוא השירשור, אבל בכל זאת.

לפי כל פרמטר אובייקטיבי הגיר הזה טוב בהרבה מהידני שהיה לי, אבל המשחק בהילוכים מאוד חסר לי וחסרה לי תחושת השליטה המוחלטת בהילוכי הרכב.

למען האמת, בכל הזדמנות שיש לי לנהוג ברכב ידני אני עושה את זה כדי "לשמור על כשירות"...

פורסם

איזה רכב זה? כי אני מוכן לקבל את כל מה שמהללים ומשבחים את תיבות ה DSG (בהתחשב בבעיות מינוריות שקימות כרגע, זאת ללא ספק תיבת ההילוכים של העתיד)אבל מה שאתה אומר על טיפטרוניק לא מקובל עלי לחלוטין.

במה בדיוק הטיפטרוניק טוב מהידני?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

טכנולוגיה. הכל מתחיל ונגמר בטכנולוגיה. אני יכול לומר בוודאות שתיבת ה-8 הילוכים של הלקסוס IS-F שמה בכיס הקטן כל תיבת DSG (ובוודאי כל תיבה אוטומטית רגילה), ואני סקרן לגבי תיבת ה-MCT של המרצדס SL אחרי מתיחת הפנים. לפי הדיווחים הראשוניים, היא לא פחות טובה.

אישית אני עדיין מעדיף לתפעל 3 דוושות, וממש לא אכפת לי אם הורדת הילוך לוקחת יותר זמן, או שצריך להוריד יד מההגה בשביל זה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
טל - טוב שלא הבאת תיבות של רכבים בסכומי עתק. זו לא חוכמה ולא כוחות.

1. לא הייתי מודע לכך שיש כאן תחרות. מה הקשר?

2. פעם גם כריות אוויר היו נחלת מכוניות מועטות ויקרות. היום כבר אפשר לקבל סופרמיני עם 6 כריות, שהן לא נחותות טכנולוגית מהכריות שיש ב-S-קלאס. טיבה של טכנולוגיה הוא לנזול כלפי מטה, אם יש לה ביקוש. הטכנולוגיה שעושה את התיבה של לקסוס לטובה כל כך לא מגיעה מתעשיית החלל, והיא לא יקרה במיוחד.

טל.

לא משנה עם מעבירים הילוך עם יד ימין,שמאל או ברגל שמאל.

העיקר שמעבירים מתי שרוצים.

מה עם כפתורים על ההגה כמו באלפא?

מצטער, לי אישית זה כן משנה. להעביר מתי שרוצים אפשר עם לא מעט תיבות שהן לא ידניות. לי זה לא עושה את זה. אני נהנה לתפעל את האוטו בצורה שמעסיקה את כל הידיים והרגליים, נהנה מכך שאני זה שאחראי שההילוכים יעברו בצורה חלקה, מתואמת ומהירה, נהנה מלבצע היל-אנד-טו מדוייק. יותר כיף לי כשאני זה שמבצע את הבליפ בהורדת הילוך ולא איזה מחשב, אפילו אם המחשב עושה את זה יותר מהר ויותר מדוייק.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

במה בדיוק הטיפטרוניק טוב מהידני?

ששת ההילוכים שיש לי היום נותנים פריסה טובה יותר של יחסי ההעברה ממה שהיה לי קודם (A4 ידנית, 1.8 ).

לדוגמא: ב- 100 קמ"ש באודי נסעתי על 2900 סל"ד, כיום באותה המהירות על קצת פחות מ- 2000.

אני מניח שאתה תטען שיש לי ברכב יחסי העברה ארוכים מאוד, אבל ארבעת ההילוכים הנמוכים שיש לי כיום חופפים למדי לארבעת ההילוכים הנמוכים שהיו לי באודי.

הלאה, את ההילוכים ניתן להעביר במהירות ממהגה עם הקלקה קלה באצבע, כך שלא צריך להסיר ידיים מההגה.

העברת ההילוכים רכה כמו חמאה וממש לא מורגשת, לתיבה יש ממיר מומנט ננעל כך שאין לה יותר מידי הפסדי אנרגיה.

אם אחרי כל זה אתה עדיין רוצה לטעון שהידנית עדיפה מבחינה דינאמית - זו זכותך אבל זה עדיין לא עושה את זה לנכון.

לגבי הנאה מנהיגה (נהיגה - לא נסיעה בפקק), כאן התמונה מתהפכת. לי חסרה תחושת השליטה המלאה על הילוכי הרכב ותחושת החיבור המיכני הבלתי אמצעי אל הגיר.

מכל בחינה אחרת - האוטומטי הזה עדיף.

פורסם
לגבי הנאה מנהיגה (נהיגה - לא נסיעה בפקק), כאן התמונה מתהפכת. לי חסרה תחושת השליטה המלאה על הילוכי הרכב ותחושת החיבור המיכני הבלתי אמצעי אל הגיר.

אבל על זה בדיוק מדבר כל השרשור הזה :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
1.

מצטער, לי אישית זה כן משנה. להעביר מתי שרוצים אפשר עם לא מעט תיבות שהן לא ידניות. לי זה לא עושה את זה. אני נהנה לתפעל את האוטו בצורה שמעסיקה את כל הידיים והרגליים, נהנה מכך שאני זה שאחראי שההילוכים יעברו בצורה חלקה, מתואמת ומהירה, נהנה מלבצע היל-אנד-טו מדוייק. יותר כיף לי כשאני זה שמבצע את הבליפ בהורדת הילוך ולא איזה מחשב, אפילו אם המחשב עושה את זה יותר מהר ויותר מדוייק.

טל

הכוונה שלי הייתה:

עם יד ימין כמו שעושים במכוניות ידניות בארץ.

יד שמאל כמו שרואים אותי בתמונה(אקסיג').

או רגל שמאל כמו שאני עושה על האופנוע שלי.

למה אתה לא ב"מופע המוטורי" ?

אייל

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
אני חולק עליך בשלוש נקודות:

1. החסרונות שציינת, להוציא מחיר, אלו בעיות הנדסיות של היצרן ושקופות ללקוח/נהג.

2. הרובוטי קורץ מאוד לנוהגי הידני שנמנעו מאוטומט בגלל הפגיעה בביצועים והעדר השליטה (כמו אמא שלי, לדוגמא).

3. השליטה ברכב עם DSG עדיפה על השליטה עם ידני. היתרון היחיד של ידני לעומת DSG הוא שאתה לא שוכח באיזה הילוך אתה נמצא. חוצמיזה, DSG מבצע טוב יותר, מאפשר שליטה טובה יותר וגם משאיר את הרגל המייצבת על המדרס בזמן בלימה חזקה (יתרון ענק). היתרון של ידני הוא באתגר ובחושחש של החוויה.

זה יתרון ? (לדעת באיזה הילוך אתה נמצא ?), חוץ מזה בכל הרכבים של פולקסוואגן בהם מותקן הDSG, יש צג LCD, שבזמן הפעלת מצב הדרייב בגיר, הוא מראה כל רגע נתון איזה הילוך הרכב.

לפחות כך זה אצלי.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

• תוכן חדש...