Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שאתה מפרש את זה לא נכון. אנשים לא מתנגדים לתרבות מוטורית, זה פשוט לא מעניין אותם. וגם אם זה מעניין אותם, לא תמיד מעניין אותם להיות בהילוך ספציפי או לנצל את המנוע עד המקסימום. זה הכל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי מה שאהרונוביץ' כותב כאן, כ-ל הגירסאות האוטומטיות של הגולף 6 יהיו בעלות גיר DSG!

הטכנולוגיה הזו אכן מסתמנת כעתיד תיבות ההילוכים עבור רכבי הבנזין/דיזל המסורתיים, אך זה כנראה עתיד די מוגבל בסופו של דבר, מאחר ובכל הנוגע לרכבים היברידיים (וכמובן חשמליים מלאים), שצפויים להפוך נפוצים יותר ויותר בשנים הקרובות, העתיד הוא התיבה רציפה (מתוך הכרח להשתמש בכזו בשידוך למנוע חשמלי).

פורסם
אותך מעניין שתהייה בהילוך הנכון לפי הסל"ד,שזה אותו דבר במילים אחרות.

אני לא סופר הילוכים ברכיבה על אופנוע,אני מעביר מתי שצריך.

זה ש99% מהמדינה הזאת מתנגדים לתרבות מוטורית בארץ,לא אומר שהם צודקים.

אני לא חושב שידיעה או אי ידיעה לגבי ההילוך שבו אתה נמצא , הופכת אדם לחסר מודעות מוטורית , ובוודאי שלא למתנגד לה .

ולהעביר הילוכים , למי שמשתמש באוטומט , זה רק כאשר הוא רוצה לצאת לעקיפה , ואז הוא רוצה הילוך נמוך יותר ממה שהוא כרגע (אצלי בד"כ שלישי ), אבל את זה הוא יכול לקבל לאט יותר אם הוא יתן לתיבה האוטומטית להחליט עבורו , בשאר המקרים זה בכלל לא שייך לו , ורוב האנשים גם אלו שהיו בוחרים בידני , מסתכלים על מצבם הפרקטי , ויודעים שידני בנסיעה לעבודה ובחזרה , עשוי לדחוף אותם לאי שפיות דעת , אז הם בוחרים באוטומט , ואז נוח יותר לא לעבוד . זה לא אומר שהם מתנגדים למודעות מוטורית

בברכה יהודה

פורסם
...., מסתכלים על מצבם הפרקטי , ויודעים שידני בנסיעה לעבודה ובחזרה , עשוי לדחוף אותם לאי שפיות דעת , אז הם בוחרים באוטומט , ואז נוח יותר לא לעבוד . זה לא אומר שהם מתנגדים למודעות מוטורית

עוד לנקודה זו, במדינה ובערים שרוב האוכלוסיה נמצא באיזור צפוף ומלא פקקים אני לא רואה סיבה להחזיק רכב ידני. .

אם תעשו סיבוב בעולם.

כמה שבמדינה יש יותר ערים צפופות ככה יש יותר שימוש במכוניות ידניות.

אז נשאת הסבר אחד למה ישראלים מעדיפים אוטומט בניגוד לאחרים.

אך זה כנראה עתיד די מוגבל בסופו של דבר, מאחר ובכל הנוגע לרכבים היברידיים (וכמובן חשמליים מלאים), שצפויים להפוך נפוצים יותר ויותר בשנים הקרובות, העתיד הוא התיבה רציפה (מתוך הכרח להשתמש בכזו בשידוך למנוע חשמלי).

רכבים היברידיים זה מה שמעביר אנשים לאוטומט.

רק שגיר רציף לא יצליח להחזיק מעמד בהספק של מנוע חשמלי.

טלסה עדיין לא מצאו גיר שמתאים למכונית שלהם.

אייל

פורסם
אם תעשו סיבוב בעולם.

כמה שבמדינה יש יותר ערים צפופות ככה יש יותר שימוש במכוניות ידניות.

אז נשאת הסבר אחד למה ישראלים מעדיפים אוטומט בניגוד לאחרים.

אולי העובדה שבאותו יום אתה יכול לצאת מלונדון , ולהגיע לאזור כפרי שבו תהנה מהידני , וכאן צריך לתכנן את זה מראש ובד"כ ממה שאני מבין אנשים עושים את זה רק בשבת ?

אנני יודע אם זה נכון אבל זה נראה לי יותר הגיוני מאשר התאוריה שלך

בברכה יהודה

פורסם
אני לא חושב שידיעה או אי ידיעה לגבי ההילוך שבו אתה נמצא , הופכת אדם לחסר מודעות מוטורית , ובוודאי שלא למתנגד לה .

ולהעביר הילוכים , למי שמשתמש באוטומט , זה רק כאשר הוא רוצה לצאת לעקיפה , ואז הוא רוצה הילוך נמוך יותר ממה שהוא כרגע (אצלי בד"כ שלישי ), אבל את זה הוא יכול לקבל לאט יותר אם הוא יתן לתיבה האוטומטית להחליט עבורו , בשאר המקרים זה בכלל לא שייך לו , ורוב האנשים גם אלו שהיו בוחרים בידני , מסתכלים על מצבם הפרקטי , ויודעים שידני בנסיעה לעבודה ובחזרה , עשוי לדחוף אותם לאי שפיות דעת , אז הם בוחרים באוטומט , ואז נוח יותר לא לעבוד . זה לא אומר שהם מתנגדים למודעות מוטורית

מה שיכול לדחוף לאי שפיות הדעת (ו אזהרה על עברית לא תקנית...) זו כמות הפסיקים אצלך.

לדעת באיזה הילוך אתה חשוב בכל פעם שאתה צריך להוריד יותר מהילוך אחד ורוצה לדעת כמה קליקים לתקתק. אם זה לצורך האצה (לשם עקיפה או כל צורך אחר) ואם זה לפני כניסה נמרצת לסיבוב, כאשר אתה תחת בלימה חריפה.

אבל אתה צודק, זה לא קשור למודעות מוטורית, זה קשור ללדעת לנהוג...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני נוסע חודש בג'טה TDI עם DSG.אחרי שנים של נהיגה בגיר רגיל חשבתי לקחת גם ג'טה עם רגיל.מקראות בפורומים שונים שניתי את הדעה והזמנתי עם DSG.הבדל הוא 6000 ש"ח.

עם מומנט 25.5 קג"מ אין לתיבה שום בעייה להתמודד.העברת הילוכים כ"כ חלקה שזה לא יאומן:shock:.קראתי שזמן העברה הוא 0.2 מל"ש ואם צריך להוריד הילוך אז זה מוסיף עוד 0.04מל"ש (הרי אוטומטי נכנס להמתנה הילוך גבוה).

גם העברה ידנית חלקה.

בברכה netmag.

פורסם

רכבים היברידיים זה מה שמעביר אנשים לאוטומט.

רק שגיר רציף לא יצליח להחזיק מעמד בהספק של מנוע חשמלי.

טלסה עדיין לא מצאו גיר שמתאים למכונית שלהם.

אם אתה מדבר על הטסלה רודסטר, דווקא יש לה גיר, שני הילוכים. היתה התלבטות אם להתקין בכלל גיר, כי כידוע מנוע חשמלי מספק את מלוא המומנט כבר מתחילת קשת הסל"ד ולכן אין צורך במספר יחסי העברה.

"ai motoare capul doare"

פורסם
מה שיכול לדחוף לאי שפיות הדעת (ו אזהרה על עברית לא תקנית...) זו כמות הפסיקים אצלך.

חשבתי שדווקה כך זה יותר תקין ויותר קריא , מסתבר שאתה חושב שלא

לדעת באיזה הילוך אתה חשוב בכל פעם שאתה צריך להוריד יותר מהילוך אחד ורוצה לדעת כמה קליקים לתקתק. אם זה לצורך האצה (לשם עקיפה או כל צורך אחר) ואם זה לפני כניסה נמרצת לסיבוב, כאשר אתה תחת בלימה חריפה.

אף אחד לא טען שלא , אם תסתכל היטב תראה שכשמדובר בנהג עם אוטומט הפעמים היחידות שלו יהיו בנסיון האצה , אני לא כ"כ סומך על העברה ידנית כשאני מנסה לבלום (אני תמיד חושש שמא משום מה האוטומט ישחרר את זה , זה אולי חשש שווא , אבל בלימה בסיבוב באוטומט אני מעדיף לא להסתכן )

אבל אתה צודק, זה לא קשור למודעות מוטורית, זה קשור ללדעת לנהוג...

שוב, לגבי המקרה הפרטי של אוטומט זה לא אומר כלל על כישורי הנהיגה ו/או על מודעות מוטורית

בברכה יהודה

פורסם

כנראה שזה עובד ככה: מי שלא מכיר ממש מקרוב את ה DSG בנסיעות יומיומיות לא מעריך את התיבה המדהימה הזאת וזה כנראה נובע מדעות קדומות על ההשוואה בין גיר אוטומטי וגיר רגיל, ובצדק.

אך ב DSG המצב שונה לחלוטין, הגיר עובד באופן מושלם (כך לפחות אצלי ב GTI) והעברת ההילוכים מתבצעות באופן חלק ומהיר בכל הילוך.

לגבי ההשוואות בינו לבין גיר רגיל או בין גיר אוטומטי זה כל כך ברור שכל אנשי האוטומט יהנו יותר עם ישדרגו ל DSG ועל זה אין ויכוח, לגבי אנשי הגיר הידני אז יש לחלק אותם לשתי קבוצות, הראשונה היא הנהגים שפשוט אוהבים את ה"אקט" בשליטה בידית ההילוכים הידנית והקלצ' ואת אלו יהיה קשה לשכנע (אם בכלל) וכל ויכוח שיעלה פה בפורום ייצור אין סוף שרשורים שכנראה לא יניבו הסכמה.

הקבוצה השנייה הם אלו שבחרו גיר ידני מהסיבות שהוא מהיר וחסכוני יותר מהגיר האוטומטי שמסרס לו את המכונית, אז פה ה DSG לא רק טוב יותר מהאוטומט אלה גם מהגיר הידני! ה DSG מהיר יותר מגיר ידני ואף חסכוני יותר.

פורסם

הכול יסתדר, אם תפסיקו לקרוא לגיר הזה בשם הקוד שלו.

תגיד ישר, גיר רובוטי.

ואז לא יהיה ויכוחים על הבדלים בינו לגיר רגיל. כי שנהם גיר רגיל. את ההבדלים הטכניים כבר ידועים.

Omnia mea mecum porto

פורסם
שוב, לגבי המקרה הפרטי של אוטומט זה לא אומר כלל על כישורי הנהיגה ו/או על מודעות מוטורית

קודם כל, DSG זו לא תיבה אוטומטית.

דבר שני, מה שהחל את הדיון היתה הערה שלי לגבי חיסרון מסויים של ה-DSG לעומת תיבה ידנית. החיסרון הזה קיים והוא משמעותי במצבים מסויימים (דרך אגב, לא התייחסתי להורדת הילוך בסיבוב אלא לפני הסיבוב). כמובן יש מי שאוטומטית (או רובוטית) העלבתי לו את האוטו, כי התיימרתי לטעון שהתיבה שיש לו במכונית היא פחות ממושלמת.

לגבי הפיסוק, קודם כל, רווח רק אחרי הפסיק. דבר שני, יש חוקים למתי מכניסים פסיק ומתי לא. אני לא יודע אותם, אבל אם, תחליף כל פסיק, בפאוזה בדיבור תגלה, שהפסקה שכתבת היא, בלתי קריאה.

בעליל.

והכל ברוח טובה...

פורסם

דבר שני, מה שהחל את הדיון היתה הערה שלי לגבי חיסרון מסויים של ה-DSG לעומת תיבה ידנית. החיסרון הזה קיים והוא משמעותי במצבים מסויימים (דרך אגב, לא התייחסתי להורדת הילוך בסיבוב אלא לפני הסיבוב). כמובן יש מי שאוטומטית (או רובוטית) העלבתי לו את האוטו, כי התיימרתי לטעון שהתיבה שיש לו במכונית היא פחות ממושלמת.

לא נעלבתי בכלל אני פשוט עניתי לLotusElise והוא דיבר גם על תיבה אוטומטית

ולגבי הורדת הילוך לפני הסיבוב , אם זה הרבה לפניו , האם תוכל להסביר לי למה זה טוב חוץ מאשר להיות בהילוך נכון ליציאה מהסיבוב ? כי אחרת אני מעדיף בלימה חזקה מאוד לפניה , ולא הורדת הילוך

לגבי הפיסוק, קודם כל, רווח רק אחרי הפסיק. דבר שני, יש חוקים למתי מכניסים פסיק ומתי לא. אני לא יודע אותם, אבל אם, תחליף כל פסיק, בפאוזה בדיבור תגלה, שהפסקה שכתבת היא, בלתי קריאה.

אני מבטיח לנסות לבדוק את נושא הפאוזה , לגבי הרווח אני לא ממש בטוח שאתה צודק , אבל כבר התרגלתי אחרת , וזה לבטח לא נורא

בעליל.

והכל ברוח טובה...

זה בסדר

בברכה יהודה

פורסם

לא נעלבתי בכלל אני פשוט עניתי לLotusElise והוא דיבר גם על תיבה אוטומטית

לא כיוונתי אליך.

ולגבי הורדת הילוך לפני הסיבוב , אם זה הרבה לפניו [לא כתבתי "הרבה"] , האם תוכל להסביר לי למה זה טוב חוץ מאשר להיות בהילוך נכון ליציאה מהסיבוב [אה, נו... לא סיבה טובה?] ? כי אחרת אני מעדיף בלימה חזקה מאוד לפניה [לא קשור. קודם בולמים, זה נכון] , ולא הורדת הילוך

אני מבטיח לנסות לבדוק את נושא הפאוזה , לגבי הרווח אני לא ממש בטוח שאתה צודק [אין ספק שאני צודק...], אבל כבר התרגלתי אחרת , וזה לבטח לא נורא [לא נורא]

בעליל.

והכל ברוח טובה...

עדיין בסדר

פורסם

נסיעה במצב S, מבטלת כל חשש להחלפת הילוך מיותרת לפני סיבוב ב- DSG.

לקרוא ל- DSG רובוטי זה נכון, אבל מטעה, משום שרוב האנשים משייכים את המילה "רובוטי" ככינוי גנאי לתיבות הנוראיות (או הסתם פחות מוצלחות) של קורולה כיום, קורסה בעבר, וכו'.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...