Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבקר בפורומים גדולים של VAG וגם "וורטקס"

פורומים כאלה לא מהווים מדגם מייצג של רוכש רכב טיפוסי.

מי שמגיע לפורומים הם חובבי רכב שדעתם ודרישותיהם מהרכב רחוקים מאוד מדרשותיו של הרוכש המצוי.

מבחינת חובב הרכב, כל תיבה אוטומטית גוזלת ממנו עוד נתח של שליטה על הרכב. לכן אצלו איכות התיבה היא משנית לחלוטין ועמדת הפתיחה שלו כלפי תיבה אוטומטית היא "אנטי".

מבחינת האיש שברחוב, התיבה האוטומטית לוקחת ממנו מטלה מעיקה.

מה שיקבע את עתיד התיבה הזו יהיו בעיות אמינות ואורך חיים. אם המצמדים לא ישחקו כל שני וחמישי וכל ה"מסביב" גם יראה עמידות - צפוי לתיבה הזו עתיד מזהיר.

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה-DSG מביא את נוחות השימוש של גיר רובוטי לזה של אוטומטי, ללא החסרונות של איבוד הכוח וצריכת הדלק הגבוהה יותר באוטומטי.

אולם ב-MODE הידני יש בעיה: צורת העברת ההילוכים על ידי דחיפה קדימה או משיכה לאחור שוב ושוב אינה "ידידותית למשתמש" כמו צורת העברת ההילוכים של גיר ידני.

אולי זה בגלל שלא יודעים (אלא אם יש חיווי) באיזה הילוך נמצאים, אולי זה רק פסיכולוגי, אבל לי טבעי הרבה יותר לנהוג ברכב עם גיר ידני.

אמנם עדיין לא נהגתי ברכב עם גיר רובוטי (כולל DSG), אולם אני נוהג דרך קבע בהונדה אקורד אוטומטית, עם אופציית טיפטרוניק, ולאחר מספר נסיונות לעבור ל-MODE ה"ידני" (שעובד כמו בגיר הרובוטי: על ידי דחיפת או משיכת ידית ההילוכים) התיאשתי וחזרתי ל- DRIVE.

כך שלדעתי ה-DSG טוב כפתרון הטוב ביותר לנהיגה אוטומטית, אולם בעייתי משהו כתחליף לגיר ידני אמיתי.

פיני.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
discover

אני מציע לך לקרוא, את התגובות של בעלי מקצוע באולם (מהנדסי גירים של יצרנים שונים) ולא בעלי רכבים.

הDSG כמו שהוא היום,לא ישאר להרבה זמן. יבוא גירים משופרים יותר, עם אותם יתרונות שיש לDSG וללא חסרונות שרשמתי.

תגובות של בעלי מקצוע בנוגע למה?

אני יודע שמנהיגה שלי ברכב עם הגיר הזה, לעומת רכבים עם גירים חצי-אוטומטיים (רובוטים) אחרים - הDSG מוביל עליהם בעשרות מונים. כולל על הSMG של BMW.

גם לפולקווסגן יש גיר חצי-אוטומטי שכזה (בנוסף לDSG), והם מוכרים אותו תחת השם E-GEAR בלמבורגיני ובאודי R8.

דווקא הDSG הוא בעל פחות חסרונות מאשר התיבות החצי-אוטומטיות האחרות.

הוא אמנם עולה יותר ושוקל יותר, אבל פה בערך נגמרות החסרונות שלו. בטח בדור החדש.

מה גם שהעלות תרד אחרי שהוא יהיה נפוץ יותר ויותר (כמו בגיר האוטומטי הסטנדרטי).

אתה יכול להגיד שלדעתך הוא לא יתפוס, אבל עובדה שאפילו BMW השיקה גיר בטכנולוגיה הזו למרות שיש לה את הSMG העדיף שלה (לטענתך).

וכמו שאמרתי, ניסאן כבר השיקו גיר כזה בGT-R ומיצובישי משיקה גיר כזה בEVO 10.

בשביל גיר עם כלכך הרבה חסרונות כמו שאתה מתאר - קצת מוזר שכמעט כל היצרנים קופצים על פיתוח גיר שכזה בשניה שתוקף הפטנט עליו תם.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
פורומים כאלה לא מהווים מדגם מייצג של רוכש רכב טיפוסי.

מי שמגיע לפורומים הם חובבי רכב שדעתם ודרישותיהם מהרכב רחוקים מאוד מדרשותיו של הרוכש המצוי.

עמידות - צפוי לתיבה הזו עתיד מזהיר.

מדובר אל הפורומים של בעלי אותם רכבים. אלו שנוהגים בזה יום יום.

Discover

לא מדובר כאן על ההשווא.

אני לא אומר שDSG פחות טובה מהגירים רובוטים אחרים.

אני רק אומר, שכמו שהיא היום, היא לא תשרוד. בדגמים הרגלים לפחות.

ברגע שירד העניין של בלעדיות, יצרנים אחרים יתחילו לפתח ולשפר את התיבות שלהם על בסיס DSG

מה שנכון להיום עושים בפורד ובמוו.

Omnia mea mecum porto

פורסם

מדובר אל הפורומים של בעלי אותם רכבים. אלו שנוהגים בזה יום יום.

ברור לחלוטין.

העניין הוא שאל הפורומים מגיעים חובבי הרכב מבין כל הבעלים ולא מדגם מייצג של אוכלוסיית הבעלים.

פורסם

Godflash, אחלה של התנסחות :)

שום מוצר טכנולוגי לא ישרוד למשך שנים בלי התפתחות כי תמיד יבואו מוצרים דומים אך מתקדמים יותר.

שים לב שכמעט שום מערכת ברכבים ובכלל אינה נשארת זהה לאותה המערכת לפני שנים (למעט גיר 4 הילוכים במכוניות קוריאניות ואמריקאיות).

הABS השתדרג, הESP השתדרג, מערכות ההגה החשמלי/אלקטרוני השונות השתדרגו - הכל משתדרג עם הזמן.

אז ברור שהDSG כמו שהיא לא תשאר - היא תמשיך להתפתח. ולדעתי היא תהיה התיבה שתמצא ברוב המכוניות העתידיות.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

מנסיון אישי אחרי קילומטרים רבים מאד בDSG (סקודה אוקטביה חדשה)

הגיר מריץ הילוכים במהירות הבזק (כפי שכתבו רבים)

ניתן אף לזהות בעלי תיבות כאלו לפי התאוצה האדירה שהאוטו צובר, בתחילת הנסיעה ברמזורים, כתוצאה מהחלפת ההילוכים המהירה.

בפקקים ובנסיעה איטית מאד לעומת זאת, התיבה מעיקה במקצת, בעיקר במעברים שבין ההילוך השני והשלישי, אז קיימת תחושה לא נעימה בעת שכל הרכב חווה טלטלה מסויימת, לחלקיק שניה עד המעבר.

פורסם

מוזר, לא מכיר כזו טלטלה. טוב אולי זה רק בסקודה ;-)

אפשר לטעון נגד העלאת ההילוך המהירה, כדי לחסוך בדלק (לפחות כך זה אצלי), ואז ב- 50 קמ"ש הוא כבר בהילוך חמישי, אבל תמיד יש את מצב SPORT (שאז הוא מושך גבוה מידי לטעמי לנסיעה רגילה) או המצב הידני אם זה לא מתאים לך.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני נוהג ב-D עם החלפות יזומות לפי הצורך או בידני, לפי הצורך. מצב הספורט סתם מעצבן אותי.

כולם מסכימים על יתרונות העברת הילוכים ועבודה חלקה, אבל התענה של רובם היה שאין ממש שליטה.F1

אין שליטה במה?

הילוכים אתה מעביר לבד, לא?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נגיד שאתה רוצה להעביר מרבעי לשני.

כמו שאמרתי,זה התענות של בעלי אותם רכבים עם DSG

ואני מבין שהם מתכוונים לנהיגה ספורטיבית לא בקו ישר.

Omnia mea mecum porto

פורסם
מוזר, לא מכיר כזו טלטלה. טוב אולי זה רק בסקודה ;-)

נו באמת... :roll:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
נגיד שאתה רוצה להעביר מרבעי לשני.

אז תעביר משני לרביעי בשני קליקים של האצבע ותקבל אפילו גז ביניים מדוייק.

לא מבין מה הבעיה...

פורסם

א. יש הכנה של ההילוך הבא בתור.

ב. מה זה משנה אם העברה משני לרביעי תקח עשירית שניה יותר מבגיר ידני?

ג. מי בכלל מעביר משני לרביעי? בשביל מה צריך את זה?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הבעיה היא ,שזה לא יהיה יותר מהיר מידני.

זו היתה בעיה אם זה היה נכון.

זה לא.

מרביעי לשני, משני לרביעי, מה שלא תעשה ה-DSG עושה את זה יעיל יותר.

• תוכן חדש...