Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מרביעי לשני, משני לרביעי, מה שלא תעשה ה-DSG עושה את זה יעיל יותר.

לא חושב.

רביעי ושני נמצאים עם אותו ציר. אין הכנת הלוך.

בשביל שזה יעבוד, או שגיר פורק רביעי ומכניס שני, או שהוא פורק שלישי ואז שני. בכל מקרה זה יהיה יותר אטי מהרגיל.

ולמה זה משנה? זה לא משנה. כמו שזה לא משנה שזה 8מ"ל שניות יותר מהיר בהאצה מהרגיל.

Omnia mea mecum porto

פורסם
לא חושב.

רביעי ושני נמצאים עם אותו ציר. אין הכנת הלוך.

בשביל שזה יעבוד, או שגיר פורק רביעי ומכניס שני, או שהוא פורק שלישי ואז שני. בכל מקרה זה יהיה יותר אטי מהרגיל.

ולמה זה משנה? זה לא משנה. כמו שזה לא משנה שזה 8מ"ל שניות יותר מהיר בהאצה מהרגיל.

אז זהו שלא.

הDSG יהיה יותר מהיר מידני מרביעי לשני משני לרביעי.

בכל מצב DSG זה פתרון הרבה יותר טוב גם בנהיג ספורטיבית ולא בקו ישר

פורסם

נו מה יהיה? אני יגיד כן, מישהו יגיד לא.

הזבו אותי. קח ציטוט ממאמר של Mark Wan

"Upshift takes just 8ms, 10 times quicker than BMW SMG II which is the fastest automated manual gearbox currently available. Downshift is less impressive, because the gearbox need to wait for the throttle blip to match gearbox speed with engine speed. Change down a gear therefore takes 600ms. Changing down a few gears could be more complicated. The most complicated is from 6th to 2nd (both are controlled by the same clutch while the distance between the two gears is the longest). It needs to change to 5th (controlled by another clutch) temporarily before 2nd is selected. This takes 900ms. "

Omnia mea mecum porto

פורסם

וואו. זה לוקח 900 מילי-שניות.

זה עדיין יותר מהיר מהורדת הילוך ידנית.

מה גם שאני בספק אם יש יותר מידי מקרים בהם אתה באמת מעביר מהילוך 6 להילוך 2.

אם אתה בנהיגה ספורטיבית - אתה בכלל לא מגיע להילוך 6.

אם אתה בנהיגת "שיוט" - אין סיבה שתרד באופן פתאומי מהילוך 6 להילוך 2.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
DSG הוא לא המצאה של פולקסווגן.

הוא הומצא ומיוצר ע"י BorgWarner שמכרו את הזכויות על הפטנט לפולקסווגן.

נכון לעכשיו, תיבה אוטומטית רגילה זולה (בהרבה) מאשר הDSG.

כמו כן לDSG קיימת הגבלה יחסית נמוכה של מומנט שהוא מסוגל להתמודד איתו.[/quote

וילסון ייצרו גירים כאלה לפני יותר מ-60 שנה לאוטובוסי לונדון האדומים (דניס).

הגבלת מומנט ? מהנדסי קטרפילר ידעו את זה כששמו גיר מפעיל מצמד בכל הכלים עד D-11, 994 ? הגיר הזה דוחף הרים .

פורסם
לא חושב.

זה לא עניין של מחשבה, זה עניין של ניסיון.

לגבי מה שכתב האידיוט שציטטת, בהורדה בגיר ידני לא צריך לחכות ל-blip (שהוא גם פחות מדוייק)?

ולהוריד מ-6 ל-2?!

מי עושה דברים כאלו?

זה כמו מבחן של האצה בגלגול מ-20 ל-100 קמ"ש ברביעי.

נתון חסר משמעות לחלוטין.

ועדיין, תוריד משישי לשני במכונית גיר רגיל עם גז ביניים, כולל הזמן שלוקח לך להוריד יד מההגה, ונראה אם אתה מכה את ה-DSG...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

למה מי זה Mark Wan בכלל ?

פורסם
בהורדה בגיר ידני לא צריך לחכות ל-blip (שהוא גם פחות מדוייק)?

אני לא מכיר את מבנה הDSG או מבנה של גירים רובוטיים אחרים בפרייבטים, אבל בגירים (לרכב כבד) הרובוטיים שאני מטפל בהם אין סינכרונים ולכן התאמת הסל"ד המדויקת היא מחויבת, ולוקחת את הזמן שלמנוע נדרש להעלות את הטורים או לבלם הפנימי בגיר לבלום את ציר הכניסה. בגיר ידני יש סינכרונים ולכן אין חובה להתאים סל"ד, ובתנאים מסוימים העברת הילוך בגיר ידני בהחלט לוקחת פחות זמן מהעברה בגיר רובוטי.

פורסם
אם הוא אידיוט, אז מה זה עושה אותנו?

בזה אפשר לסיים לדעתי.

תשמרו את הטריד הזה, ותבדקו אותו עוד כמה שנים.

השאלה היחידה הנותרת הינה מה היית כותב/חושב, לו הגיר הזה היה נניח מותקן ב TYPE R.
פורסם
הגבלת מומנט ? מהנדסי קטרפילר ידעו את זה כששמו גיר מפעיל מצמד בכל הכלים עד D-11, 994 ? הגיר הזה דוחף הרים .

אתה מנסה לרמוז שתיבת ההילוכים ב D-11 וב גולף זהות ב 100% בכל חלקיהן?:shock:

כי אם לא, אז מה הקשר בכלל? כמו להגיד שמנוע של פיאט אונו עם 400K ק"מ אמין מאוד כי הוא מנוע בעירה פנימית וגם המנוע בבנטלי קונטיננטל R הוא בעירה פנימית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
תשמרו את הטריד הזה, ותבדקו אותו עוד כמה שנים.

מה ישתנה עוד כמה שנים? ה-DSG תהפוך ליותר איטית...?

יש כאן טיעונים לא רלוונטים בעליל באיזה ניסיון מתחכם לאמר אמירה שאין מאחוריה כלום.

יכול להיות שעוד כמה שני יהיו אוטומטיות לא פחות מוצלחות?

בהחלט יכול להיות, אם לשפוט לפי התיבה שפגשתי ב-BMW קופה החדשה.

אבל ידנית לא תביס DSG, בטח שלא בתנאי נהיגה אמיתיים.

נסה להוריד פעם מ-6 ל-2 ותגיד לי כמה זמן זה לוקח.

אני לא מכיר את מבנה הDSG או מבנה של גירים רובוטיים אחרים בפרייבטים' date=' אבל בגירים (לרכב כבד) הרובוטיים שאני מטפל בהם אין סינכרונים ולכן התאמת הסל"ד המדויקת היא מחויבת, ולוקחת את הזמן שלמנוע נדרש להעלות את הטורים או לבלם הפנימי בגיר לבלום את ציר הכניסה. בגיר ידני יש סינכרונים ולכן אין חובה להתאים סל"ד, ובתנאים מסוימים העברת הילוך בגיר ידני בהחלט לוקחת פחות זמן מהעברה בגיר רובוטי.[/quote']

אתה מכיר דרך להוריד מ-6 ל-2 מהר בלי גז ביניים (תזכור כמה זמן לוקח להרים קלאץ' כשמכניסים להילוך נמוך בסל"ד גבוה בלי גז ביניים)? אלא אם אתה כבר במהירות זחילה שבפירושה סל"ד נמוך בשני, זה ייקח לך יותר זמן. ואם אתה במהירות זחילה (בשישי, כן?!) ונניח שאתה מוריד מ-6 ל-2, כמה מילי סקונדות לוקח לך לעשות את זה ידנית?

וכל זה בלי להתייחס לעובדה שב-DSG הרבה יותר קל להוריד הילוך תוך כדי שאתה בולם חזק ו/או נמצא בעקומה/סיבוב, כי אתה יכול להשאיר את רגל שמאל על המדרס ולכן את הגוף יציב.

אני לא נוהג ברגיל על DSG, אני אעדיף לקנות לעצמי אוטו ידני על אחד עם DSG כמכונית נהיגה, אבל האמת היא שה-DSG פשוט יעילה יותר. הרבה יותר.

אם הוא אידיוט, אז מה זה עושה אותנו?.

לקוראים שיודעים לשים טקסט בהקשר ולבחון אותו בהתאם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני לא נוהג ברגיל על DSG, אני אעדיף לקנות לעצמי אוטו ידני על אחד עם DSG כמכונית נהיגה, אבל האמת היא שה-DSG פשוט יעילה יותר. הרבה יותר.

לדעתי המשפט הזה מסכם את הנושא בצורה מצוינת.

כי מה יש לנו?

יעילות ומהירות ב- DSG אל מול הנאה ותחושת שליטה בגיר הידני.

פורסם

dorki, ועדיין משהו כמו 80% מרוכשי המכוניות בישראל לא מתעניינים יותר מידי מ"הנאה ותחושת השליטה של הגיר הידני".

ומתוך ה20% הנותרים שעוד כן מתעניינים בזה, חלק נכבד בוחרים בגיר האוטומטי בשל שיקולי פרקטיות של עמידה בפקקים.

- ובגלל עלות הרכבים במדינה הזאת שאינם מאפשרים לאנשים להחזיק רכב ליום-יום ורכב לסופ"ש.

- ובגלל שאין תחבורה ציבורית נורמלית, כך שאנשים יוכלו לנסוע לעבודה בתחבורת ציבורית לעבודה,

הם נאלצים לקנות רכב שיהיה מספיק פרקטי (=אוטומטי) לקחת אותם לעבודה כל יום תוך כדי עמידה של שעה-שעה וחצי בפקקי הבוקר.

אז לחלק נכבד מהאנשים הללו, DSG יתן מענה מושלם בין הפרקטיות היומיומית להנאה מהנהיגה ששמורה לאירועים מיוחדים.

והשאר? להם תמכור את זה מוחבא ע"י נתוני האצה משופרים, צריכת דלק יותר נמוכה וכו'.

---

ד"א, בחור מפורום של BMW בחו"ל כבר טרח לפרסם התרשמות מהM3 עם הDCT - שזה DSG בבווארית :)

http://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=129144

ולמי שלא רוצה או אין כח לקרוא את כל ההתרשמות שלו - 2 משפטים שמסכמים את הכל:

My short vedict is that my apprehension the DKG would be an mushy version of SMG didn't turn out to be true, it's rather a true evolutional step. Very well done!

I'm sure driving M-DCT myself for the first time will be great fun. Only then I'll be able to form an final opinion and tell if the impressions I got from the co-drive are true.

• תוכן חדש...