Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מפה ומשם אני קוא שהגיר הרובוטי כפול המצמדים הוא הגיר של המחר. אם כך מדוע מכוניות חדשות ואיכותיות ואפילו של קונצרן פולקסווגן עדיין מיוצרות עם הגיר האוטומטי המסורתי. האם יש לו בכל זאת יתרונות על גיר מסוג DSG?

נהג מנוסה
:roll:
  • תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם תשים לב מי שהמציא את הגיר (DSG) הינו קונצרן VW.

אני יודע שהגיר בא בתוספת של 20K בדגמים מסוג (GOLF (GTI,TSI

מה עוד בלאון FR הוא גם בא כאופציה.

לעט לעט עוד דגמים של הקונצרן באים עם אופציה לDSG.

פורסם

DSG הוא לא המצאה של פולקסווגן.

הוא הומצא ומיוצר ע"י BorgWarner שמכרו את הזכויות על הפטנט לפולקסווגן.

נכון לעכשיו, תיבה אוטומטית רגילה זולה (בהרבה) מאשר הDSG.

כמו כן לDSG קיימת הגבלה יחסית נמוכה של מומנט שהוא מסוגל להתמודד איתו.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

ישנה מגבלה מסויימת כמו שכתבו במומנט, אך זה כלל לא קריטי לנהג רגיל.

זכור לי שקראתי על גיר DSG שהוציאו בעל 7 הילוכים שהוא הבעיה העיקרית שלו שהוא מסוגל להתמודד רק עם 23 קג"מ בערך או 25 לא זוכר בדיוק.

זה פשוט די והותר לנהג ממוצע רגיל.

כמו כן, אני מניח שגיר DSG בעל שישה הילוכים או 5 יהיה מסוגל להתמודד עם קצת יותר קג"מ, לפי מה שהיה כתוב.

25 קג"מ לרכב בנזין ממנוע 2 ליטר נגיד, זה פשוט המון!. זה מטוס.

כמו כן, בגיר הזה אתה פשוט יכול ללחוץ את הדוושה עד הסוף ולא להוריד אותה והתיבה פשוט תחליף לך הילוכים כל כך מהר, שתיבת הילוכים ידנית לא מסוגלת לעמוד במהירות שלה. (הרי זה מכין את ההילוך הבא).

ישנם סרטונים עם יפניים מקצוענים שמעבירים הילוכים בידני פעמיים בזמן שממצמצים, עשו השוואה בין רכב עם הגיר הנ"ל לבין אותו רכב עם גיר רגיל ידני , אותה כמות הילוכים, נכון, תיבת ה- DSG לקחה די בקלות את הידנית, מה שהנהג עשה היה פשוט ללחוץ עד הסוף ולחכות...... לקו הסיום.

פורסם

לא זוכר בדיוק איך, אבל אם אני אמצא את הכתבה אפרסם את הלינק כאן, כעיקרון ממה שאני זוכר, לבוגאטי תיבה שונה בקמצת בלשון המעטה, נכון עדיין DSG אבל כלל לא בכיוון של רכב פולקסוואגן רגיל, אם אתה מבין את כוונתי, כמו כן החומרים שעושים בהם שימוש בגיר עמידים ובכלל לא בליגה של רכבים "פשוטים" ועוד מרכיבים רבים, כמו כן תכנון התיבה שונה גם כן , בקיצור, היא הותאמה כך שהיא כן תוכל להחזיק זאת.

אשתדל למצוא חורמ על זה, באם לא, תוכל תמיד לחש צרופים בגוגל DSG בוגאטי או איך זה עובד או איך זה מחזיק וכו' (באנגלית).

פורסם

כמו שהאנגלים אוהבים להגיד:

הגיר של הבוגאטי הוא אנגלי בשביל זה הוא כזה טוב.

פולקסווגן לא מייצרים אותו.

נראה לי שהבעיה הכי גדולה של ה DSG שקשה לשכנעה אירופיים שגיר אוטומטי יכול להיות טוב.

והבעיה הכי גדולה שרכבים שנמכרים באירופה רק עם DGS נמכרים בארה"ב עם גיר רגיל בגלל שהאמריקאים רוצים מכוניות ספורטיביות עם הילוכים.

אני אישית אחרי שכמה שנים נהגתי ורכבתי על אוטומט עברתי לאופנוע.

איזה כיף להעביר הילוך מתי שרוצים.

אייל

פורסם

והבעיה הכי גדולה שרכבים שנמכרים באירופה רק עם DGS נמכרים בארה"ב עם גיר רגיל בגלל שהאמריקאים רוצים מכוניות ספורטיביות עם הילוכים.

רק, אבל רק, בM5 (ושם זה גם לא DSG אלה SMG שהיא תיבה חצי-אוטומטית ולא בעלת קלאץ' כפול).

מה גם שכל הרכבים שנמכרים עם DSG מוצעים גם בגרסאות ידניות.

פורסם

אתם רושמים שה DSG לא מחזיק מוממנט, תיבות אוטומטיות כן מחזיקות ? (אין צורך לענות על השאלה)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

+1

מה זאת אומרת "הגבלה יחסית נמוכה של מומנט"? זה כי ל- GTI אין מומנט מספק או כי ל- FR אין?

בקלות היא יכולה להחזיק מומנט של מנועי 200 כ"ס+. המגבלות שלה ממש לא רלבנטיות לרכבים ה"רגילים" שנמכרים עם גירים אוטומטיים אלא לרכבי ספורט וכו'.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

נכון, מה שכתבתי שהבכאילו "מגבלה" היא די והותר למשתמש הרגיל, כך שבכלל לאדם רגיל, כמות הכוח ה"מוגבל" שהיא מסוגלת להחזיק, לא בטוח שיש לו כזה רכב בכלל.

פורסם

בר, לא. לGTI ולFR אין מומנט מספק. טוב?

כשיש פיתוח או המצאה חדשה הרעיון הוא לא יש לקפוץ איתה למים ולדחוף אותה לכל הרכבים. עושים את זה בהדרגה.

אז יש את הרכבים הסטנדרטיים שמקבלים את הDSG (גולף 1.4TSI, גולף 2.0TDI, A3 2.0T גולף GTI וכו')

ויש רכבים עם הרבה יותר מומנט מהמכוניות הללו והסיבה שאין ברכבים האלו תיבות DSG היא שאין אפשר לשדך אליהם תיבה כזאת (ע"ע S4, S5, RS4, S6, RS6 ואפילו לS3).

לאחרונה אודי הציעו הודעה לעיתונות על השלמת פיתוחו של הדור השני של גיר הDSG שעמיד יותר לכ"ס ומונט גבוהים יותר -

http://www.leftlanenews.com/audi-releases-details-of-new-7-speed-dual-clutch-gearbox.html

פורסם
רק, אבל רק, בM5 (ושם זה גם לא DSG אלה SMG שהיא תיבה חצי-אוטומטית ולא בעלת קלאץ' כפול).

מה גם שכל הרכבים שנמכרים עם DSG מוצעים גם בגרסאות ידניות.

גם אודי מתקשים למכור אוטומטי לאמריקאים.

אייל

• תוכן חדש...