Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת העבודה, יש לי ברכב כמה סוגים שונים של סכינים, אולר שוויצרי עם כל מיני אביזרים שימושיים בתוכו, ביניהם סכין.

סכין יפאנית לניירות וחיתוך קרטונים קטנים, וסכין קומנדו עם להב 25 ס"מ להב עם חותך טייל, לכל מה שמתנגד לחיתוך עם יפאנית.

הן כולם משמשות אותי לעבודה בלבד, ומפוזרות במקומות שונים ברכב.

האם יש הגדרה מסויימת לסכין שהיא כלי עבודה?

כי בידיים מיומנות, הן כולן קטלניות באותה מידה.

תודה לעונים,

דימה.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

שים הכל בארגז אחד עם עוד כלי עבודה , ודיגמת "ארגז כלי עבודה" , זה יהיה כיסוי טוב לדעתי (מה גם, שזה באמת מטרת הסכינים שברשותך... אני מקווה :roll: )

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

מתי זה כלי נשק? פשוט מאוד, מתי שזה נמצא בהשג יד וקרוב לנהג.

אם אתה משתמש לזה לעבודה תשים הכול בארגז בבגז' וסע לשלום

פורסם

ומה עושים עם לדרמן?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

לדרמן ניתן לנשיאה רק ע"י שוטרים / חיילים. ככה הבנתי מחייל קבע שגר בשכנות אלי.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

בארצות הברית למשל, אם תופסים נהג שיש לו אלת בייס-בול הוא נעצר על החזקת כלי נשק.

אבל צרף לזה כפפה וכדור - וקיבלת משחק...

הכל בגבולות ה"טעם הטוב".... אל תשכח שאם אתה דוקר מישהו, גם עם זה עם קיסם שיניים, והוא מת, זה רצח.

ואת אף אחד זה לא יעניין מה העניין אם אתה אשם.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

עוד משהו - סכין ברכב היא כלי נשק כשהיא נמצאת בהישג יד - ז"א מתחת למושב הנהג, בתא הכפפות, צתחת ללוח השעונים, בקונסולה המרכזית, על הנהג עצמו, או אפילו בתא הנוסעים.

סכין איננה כלי נשק רק אם היא בארגז כלים תקני, ויש הסבר ברור ושאינו משתמע לשתי פנים בדבר השימוש בסכין.

(לפי דברי גוגל).

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

עם כל הכבוד, גוגל ואפילו אתר סכינים למבינים(גילוי נאות: אני מנהל את פורום סכינים למבינים) לא יכולים לדעת מה הולך לקרות במפגש מצער עם שוטר.

אני מזכיר לכם שהיה משפט תנועה נגד נהג שחטאו היחיד היה שאמר לשוטר "אנא תיזדיין בסבלנות" כשהביטוי הנ"ל עוד היה מקובל בסלנג היום-יומי.

אין מה לעשות, בכבישי ארצנו מסתובבים להם הרבה שוטרים מטומטמים. לך תתווכח עם שוטר שסכין נועדה לקילוף תפוזים ולא לגילוף אנשים, או משהוא כזה. כששוטר ננעל עליך, אין מה לעשות ואין איך להוכיח לו "מטרה כשרה" ומשם תגיע למשפט שבו תצטרך להוכיח את חפותך, ואני מקווה שתצליח, עם גל האלימות ששוטף את ארצנו בשנים האחרונות.

בכל מקרה, משפט זה עניין של העדרות מהעבודה, שכר עוכר-דין(...), ועוד הפסדים למיניהם.

המלצה אחת היא אכן לשים את הסכין בתוך ארגז כלים בבגאז'.זה יצמצם את החשדות.

המלצה שנייה היא להעיף את הסכין-קומנדו (ביונט של קלאצ' בטח...)מהרכב לגמרי ולהשתמש במקומו בקטר עצבני.

האפשרות המועדפת עליי באופן אישי היא מולטי-טול דוגמת לדרמן \ גרבר \ סוויס-טול (מבית היוצר של האולר השוויצרי)או SOG. בכולם ישנו קטר עצבני למדיי, כולל דגם אחד של גרבר עם ראש מיוחד שכולו קטר וראש אחר שכולו פלייר (ניתנים להחלפה בהתאם לצורך), סכין רגילה ומשוננת, מסור (למה שלא הולך גם עם הקטר...) ועוד כלים יעילים, תלוי בדגם. מניסיון, נוח מאד לשימוש, לא מפריע על החגורה, וכשאתה צריך אותו הוא מציל אותך.

מנחם פ, אתה טועה לחלוטין. החייל השכן שלך כנראה לא חכם גדול או שהטעו גם אותו. עקרונית לדרמן מבחינת החוק היבש נחשב ללהב "ננעל", אך עדיין יש מרחק בינו לבין משהוא שיכול להחשב "נשק התקפי". יש גם אולרים שוויצרים עם להב ננעל, אגב. בכל מקרה, אין בעייה עם לדרמן והמשטרה, למעט מקרה אחד ויחיד ששמעתי עליו מהפורום סכינים, של מפגש עם שוטר סתום במיוחד, אבל הנסיבות המקלות הם שהבחור היה רק נער צעיר ולכן היה "חשוד יותר" בעיני השוטר. שיפוצניק ,עובד מחסן וכולי, לדרמן הוא דיי כלי חובה עבורו, ושוטרים מבינים(בד"כ) את ההבדל בין איש עם לדרמן לילד עם אולר.

וואו דפקתי פה מגילה שלמה...

עוד רעיונות, עזרה וכולי- אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי או אפילו להיכנס לפורום סכינים ולשמוע עוד דעות מאנשים שיש להם בעיות דומות...

מקווה שעזרתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני מזכיר לכם שהיה משפט תנועה נגד נהג שחטאו היחיד היה שאמר לשוטר "אנא תיזדיין בסבלנות" כשהביטוי הנ"ל עוד היה מקובל בסלנג היום-יומי.

תזדיין, במובן המקורי של המילה (בניגוד לסלנג), זו לא קללה.

"חייל הנחתים המזויין", "הוא נסע ברכב מזויין במקלע" וכדומה.

אלו היו שישים שניות מזויינות :-P

פורסם

מתוך אתר משטרת ישראל: http://www.police.gov.il/misc/01/01questions.asp

שימו לב לקטע המודגש (ההדגשה שלי).

החוק (חוק העונשין, התשל"ז - 1977 (בסעיף 186), אוסר על כל אדם ולא רק על קטין, להחזיק סכין מחוץ לתחום ביתו או חצריו, אלא אם כן יוכיח שהחזיק בסכין למטרה כשרה. העונש הקבוע בחוק לעבירה זו הוא - מאסר חמש שנים.

סכין מוגדר בחוק (בסעיף 184) כ- "כלי בעל להב או כלי אחר שסוגל לדקור או לחתוך" ואילו אולר מוגדר שם כ- "סכין מתקפלת שאורך להבה אינו עולה על עשרה סנטימטרים ושלא ניתן להפכה, בעזרת קפיץ או באמצעי אחר, לסכין שלהבה קבוע".

לענין "הוכחת מטרה כשרה" יש לדעת, שהכוונה להוכחה שמוטל על המחזיק בסכין להוכיח אותה, כשיעמוד לדין, והיא אינה מונעת לכתחילה את העמדתו לדין. כמו כן, הכוונה ב"מטרה כשרה" היא, שהמחזיק אינו מחזיק בסכין לצרכי ביצוע עבירה כלשהי ולא זו בלבד, אלא שהוא מחזיק בסכין בתום לב ולמטרה המצדיקה את החזקת הסכין על אף האיסור הכללי.

השוני בין אולר לסכין הוא, שבעוד שלגבי סכין חובת ההוכחה שהיא הוחזקה למטרה כשרה, מוטלת על המחזיק בה כאמור, הרי שלגבי אולר (העונה להגדרת "אולר" לעיל), יש חזקה שהחזקתו היא למטרה כשרה, כלומר חובת ההוכחה תהיה על התביעה והיא זו שתצטרך להוכיח שהאולר לא הוחזק למטרה כשרה.

עם זאת, החוק בסע' 186, מסייג חזקה זו, כך שהיא לא תחול על החזקת אולר במוסדות חינוך או במקומות אחרים כמפורט להלן (עפ"י התוספת השניה לחוק) וכן בסמוך למקומות אלה.

להלן רשימת המקומות (שהשר לביטחון הפנים רשאי בצו, מטעמים של שמירה על ביטחון הציבור ובאישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, לשנותה.):

1. מוסדות חינוך: גן ילדים, בית ספר יסודי, תלמוד תורה, חטיבתביניים, בית ספר על-יסודי, מוסד חינוך משלים, מפעל קיט לילדים, מרכז תרבות נוער וספורט, פנימיה, מוסד להשכלה גבוהה וכל מוסד אחר שבו ניתן חינוך.

2. בית אוכל: מסעדה, בית קפה, פאב וכל מקום כיוצא באלה.

3. מועדון או דיסקוטק.

4. מקום שבו נערכים משחקים באמצעות מכונות, משחקי ביליארד, קלפים, קוביות וכיוצא באלה.

5. מגרשי ספורט, אצטדיונים וכל מקום אחר שבו נערכות תחרויות ספורט.

6. מקום שבו נערכים מופעי תאטרון, קולנוע, מוסיקה, מחול וכיוצא באלה.

אם כן, בכל המקומות הללו גם באולר כמו בסכין, חובת ההוכחה שהוחזק למטרה כשרה, מוטלת על המחזיק ולא יהיה בעובדה שמדובר באולר, כדי למנוע לכתחילה את ההעמדה לדין.

המלצתנו היא אפוא, ככל שמדובר מחוץ לתחום הבית, להמנע מן ההרגל לשאת, אפילו אולר, דרך קבע ולצמצם זאת רק לאותם מקרים בהם יש הצדקה להחזיק אולר כזה, חרף האיסור הכללי, כאמור.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ומה לגבי מברגים למיניהם? שמענו כבר לא מעט מקרים של דקירות בעזרת מברג אז ישנו חוק או סעיף

לגבי מברגים למיניהם?

פורסם

קובי,

המחוקק מנסה לחשוב בהיגיון כלשהו, לפחות בהיגיון של אדם נורמטיבי. בצוק העיתים הוא נאלץ לחשוב כיצד יחשוב עבריין.

אם אתה שואל על מברג, למה לא לשאול על בקבוק שבור, שרשרת ברזל, נונצ'קו (שיכול לפצח ראשים טוב יותר ממברג), או פטיש.

מי שמחפש לשאת כלי חבלה, ימצא את הדרך לעקוף את החוק.

אם אנסה לחשוב בהיגיון של מחקק, נראה שהמחוקק לא מעונין שאנשים יסתובבו עם כלי נשק ללא בקרה ופיקוח. על כלי יריה המחוקק מסוגל לפקח, על סכינים אינו מסוגל ועל-כן התייחס אליהם בחוק.

אילו כל אחד היה מסתובב עם כלי נשק כלשהו, רף ההתקפיות הפוטנציאלי היה עולה בחברה. מלכתחילה צריך ליצור חסמים שינמיכו פוטנציאל זה.

המחוקק גם רואה לנגד עיניו את חיי היום יום הרגילים, בהם אנשים יוצאים לטייל, לוקחים צידה לדרך ומן הסתם האולר ישמש בדרך, לכן גם התייחס למהו אולר.

אם תלך למסעדה/ הצגה וכד' ומברג בכיסך ברור מאילו שהדבר יחשידך. אם בתא המטען של מכוניתך יש ארגז כלים ובו מברג או סכין יפנית, ההיגיון הוא שמדובר בכלי עבודה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...