Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות בסירוס כלב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמה דברים:

א. כל כלב מאולף או לא, כשהוא משוחרר לבדו ללא רסן זה כמו רולטה רוסית, יכול להיות שהוא יחזור הביתה בשלום ויכול להיות שהוא יתקוף\יותקף\יידרס, מסיבה אחת - הוא נמצא ללא השגחה וללא הבעלים שלו. כשזה קורה אז אין ערבויות לגבי איך הכלב יתנהג כשהוא משוחרר חופשי.

ב. כל עוד יש לו לסת ושיניים עליה והוא יכול לנשוך - הוא יעשה את זה, אין כלב לא נושך. אפילו פינצ'רים נושכים שהם חשים מאויימים.

ג. יוסי פרנקוס, בהתחלה לא הבנתי את הקטע של הליפסטיק, כשקראתי את התגובה להודעה שלך הבנתי מה זה - מגעיל! אבל נורא מזכיר ליפסטיק, אפשר להבין למה :)

ד. הכלב שלי מסורס, גם לו יש את הקטע של הליפסטיק, ועכשיו אני אפילו מבין למה הוא עולה לנו על הרגליים לעיתים רחוקות, בכל מקרה אני לא חושב שהסירוס שלו הוריד לו מרמת החיים. ההפך, ככה אתה בתור הבעלים יכול לישון בלילה כשאתה הרבה יותר רגוע שהכלב שלך לא יילחם בזכרים אחרים סתם כך או יברח לך כשלא תקרא לו. שמחת חיים עדיין יש לו למרות גילו המבוגר, כשאני מגיע הביתה מהבסיס הוא קופץ עליי כמו משוגע וכשיש לשנינו כוח אנחנו משחקים בתופסת :)

ה. "ללכת מכות"? איזה כלב הולך מכות? איזו דרך לא נכונה להגדיר קרב כלבים, KD2 לפי ההבנה שלי אתה מנסה להגדיר קרבות כלבים בתור דבר לגיטימי? יכול להיות שאני טועה אני אשמח אם תרחיב, כי זה לא נראה לי לגיטימי שכלב אחד ינשך כלב אחר ויגרום לו לפציעה. ההפך זו התאכזרות כלפי שני הכלבים שמשתתפים בקרב. לא הבנתי את ההגדרה הזו שלך, האמת אני גם לא מצפה לקבל תשובה הגיונית אחרי שקראתי את ההודעות שלך במשך השרשור, אבל אולי תצליח להפתיע? מי יודע.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
לכלב אין תבונה? שאלוהים ישמור, כמה ימים ולילות יכולתי לבלבל את השכל על הטעות הזאת :)

זה תלוי כיצד אתה מגדיר "תבונה" (ואין הגדרה אחת).

כוונתי היא שאין לכלב תבונה במובן שאנחנו מייחסים לאדם. תהליכי הלמידה של כלבים הרבה יותר פשוטים "והתבונה" שלהם היא שילוב של התניות נרכשות/נלמדות ונטייה בסיסית לרצות את מי שמעליהם בהיררכיה של "הלהקה".

נכון הוא שעם הזמן כלב עם יכולות לימוד טובות ובעלים שמשקיע בזה זמן יכול להגיע לרמת תקשורת שממש נותנת את האשליה שמדובר באדם, אבל בסופו של דבר לצפות מכלב שילמד כמו אדם ויפעל עם שיקולים אנושיים זה לעשות לו עוול.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא מעוניין להרחיב במילים, אבל הכלבה שלי הוכיחה לי כי התבונה שלה גדולה יותר משאי פעם ציפיתי לראות בכלב.

כלב, כפי שכולנו יודעים, הוא צאצאו של הזאב והזאב הוא חבר בלהקה ומצליח לשרוד בטבע, כמו כל שאר החיות (במיוחד הטורפות), בעזרת תבונה נטו.

פורסם
לכלב אין תבונה? שאלוהים ישמור, כמה ימים ולילות יכולתי לבלבל את השכל על הטעות הזאת :)

+1

ולגבי החרקים , גם להם יש , ברמה מסויימת , כמו שלכל דבר יש ויש חרקים "אינטילגנטים", אבל לכלב יש צד חברת יותר חזק , מעבר ליכולות הישרדותיות.

ה. "ללכת מכות"? איזה כלב הולך מכות? איזו דרך לא נכונה להגדיר קרב כלבים, KD2 לפי ההבנה שלי אתה מנסה להגדיר קרבות כלבים בתור דבר לגיטימי? יכול להיות שאני טועה אני אשמח אם תרחיב, כי זה לא נראה לי לגיטימי שכלב אחד ינשך כלב אחר ויגרום לו לפציעה. ההפך זו התאכזרות כלפי שני הכלבים שמשתתפים בקרב. לא הבנתי את ההגדרה הזו שלך, האמת אני גם לא מצפה לקבל תשובה הגיונית אחרי שקראתי את ההודעות שלך במשך השרשור, אבל אולי תצליח להפתיע? מי יודע.

יוסי , מחנך דגול פעם אמר לי בהקשר לבני אדם -

"ילד שלא הולך מכות הוא לא נורמלי".

תחשוב על זה.

אתה לא יכול להשוות כלב לילד , אבל זה הכי דומה מהאפשרויות.

כלב צריך ללמוד להגן על עצמו ולא להיות פראייר ולא להדרס ע"י כלבים אחרים.

למעט קרב אחד בין כלב עם שריטה רצינית ( קשור היום בשרשראות ברזל רק כי ריחמנו על הבעלים, לא מבין איך אנשים מחזיקים כבים כאלו , מהסוג הרוצח ) שבו אני הייתי צריך להתערב ( כן כן אסור להתערב בלה בלה בלה תגידו מה שאתם רוצים , מי שיודע לטפל במצבים כאלו לא נפצע אף פעם עדיין יש 10 אצבעות והכלב ניסה לתקוף אותי כשעמדתי לפני הכלב שלי ) ולנטרל כלב דפוק בראש בצורה רצינית, כל ה"קרבות" האלו נגמרים בכניעה די מהירה של אחד הצדדים ולא נגרם נזק למעט נזק שולי( בדר"כ בעורף וברגלים הקדמיות ).

אני אפילו אגיד לך שאם הכלב שלך חוצפן , והכלב הנוכחי שלי היה חוצפן מול כלבים גדולים ממנו זה "טוב" שהוא יקבל כמה ביסים , ויתקפל עם הזנב בין הרגלים כך הוא ירד מהעץ ויפסיק לעשות את זה.

כמו שאתה מתחצף ומחפש צרות ואז מקבל כאפה ממישהו גדול ממך ומפסיק , ככה זה עם הכלב.

פורסם
+1

יוסי , מחנך דגול פעם אמר לי בהקשר לבני אדם -

"ילד שלא הולך מכות הוא לא נורמלי". - מי זה המחנך הזה? הוא סתם אדיוט! היום אנו חיים או לפחות במדינה שלנו מנסים, לחיות בעולם מתורבת שבו הרמת יד איננה דבר שבשיגרה.

תחשוב על זה.

אתה לא יכול להשוות כלב לילד , אבל זה הכי דומה מהאפשרויות.- חולק על דעתך, אבל זה כבר נושא אחר, כנראה.

כלב צריך ללמוד להגן על עצמו ולא להיות פראייר ולא להדרס ע"י כלבים אחרים. - ממש לא!!! כלב הוא לא חית בר, הוא לא דואג לעצמו, הוא חית בית, למען השם, יש לו בעלים שצריכים לדאוג לו - למה אי אפשר לקלוט את זה? אנחנו לא חיים בג'ונגל !!!

למעט קרב אחד בין כלב עם שריטה רצינית ( קשור היום בשרשראות ברזל רק כי ריחמנו על הבעלים, לא מבין איך אנשים מחזיקים כבים כאלו , מהסוג הרוצח ) שבו אני הייתי צריך להתערב ( כן כן אסור להתערב בלה בלה בלה תגידו מה שאתם רוצים , מי שיודע לטפל במצבים כאלו לא נפצע אף פעם עדיין יש 10 אצבעות והכלב ניסה לתקוף אותי כשעמדתי לפני הכלב שלי ) ולנטרל כלב דפוק בראש בצורה רצינית - אם תרים יד על כלב שמנסה לתקוף/לפצוע/להרוג אותך, אף אחד לא יתנפל עלייך ויגיד לך שאתה מתעלל בבעלי חיים. כלב תוקפני מלידה או מחינוך אדיוטי של הבעלים, סופו ברוב המקרים הוא לא להיות בחברתנו !, כל ה"קרבות" האלו נגמרים בכניעה די מהירה של אחד הצדדים ולא נגרם נזק למעט נזק שולי( בדר"כ בעורף וברגלים הקדמיות ).- רק בור ועם הארץ רושם כאלו שטויות. הקרב נערך בדר"כ בין שני כלבים דומיננטיים והוא נועד כדי לפנות מקום רק לאחד מהם. בקרבות הכלבים, אף אחד מהצדדים לא נח, עד שהיריב מת (ובהזדמנות זו, תן לי רק לאחל מוות לאנשים שמארגנים את אותם קרבות מזוויעים). ישנם מקרים שבאמת החלש יוותר וילך, אבל הם לא הרוב, אלא ההפך! שני הכלבים נלחמים, עד שאחד מהם לא יכול יותר. והם לא בני אדם, אין להם רחמים, כשמישהו מתעייף, זהו, הכלב החזק גומר אותו.

אני אפילו אגיד לך שאם הכלב שלך חוצפן , והכלב הנוכחי שלי היה חוצפן מול כלבים גדולים ממנו זה "טוב" שהוא יקבל כמה ביסים , ויתקפל עם הזנב בין הרגלים כך הוא ירד מהעץ ויפסיק לעשות את זה. - אני מרחם על הכלב שלך. הכלבה הקטנה שלי פעם שיחקה אותה גיבורה גדולה והתחילה עם רוטווילרית, אז אתה אומר שהייתי צריך לתת לה לחטוף "קצת"? אתם כזה לא חכם. דרך אגב, כלב דומיננטי אף פעם לא יפסיק לריב, אולי רק עם כלבים כנועים וגם סירוס לא תמיד עוזר.

כמו שאתה מתחצף ומחפש צרות ואז מקבל כאפה ממישהו גדול ממך ומפסיק , ככה זה עם הכלב. - עכשיו אני גם מתחיל לרחם על הילד/ה שיהיו לך בעתיד

ידידי, הצלחת להרגיז אותי.

פורסם

לא יודע איזה סרטים ראית, אבל בקרב כלבים רגיל, של כלבי בית בין 2 כלבים במשקל דומה מישהו תמיד מתקפל ובורח.

אף אחד לא מת מזה.

הייתי מגיב בתוך ההודעה על כל נושא בנפרד , אבל בפורום אנשים לא כמו שהם פנים אל פנים, והם נוטים להיות צדקנים מידי בכל מצב , אז חבל על הדעה שלי מול הדעה שלך על גבי הפורום.

וחוץ מזה אנו חלוקים בדעותינו , אז אין על מה לדבר ולכתוב בפונטים גדולים וצבעים נוצצים.

עריכה -

הקטע על התערבות בין כלבם הוא כלל לא מה שאתה חושב , כי כנראה לא יצא לך להפריד הרבה כמעט בכל פעם הבן אדם נפצע ובחלק לא קטן מהפעמים, אפילו ע"י הכלב שלו!!!!

פורסם
לא יודע איזה סרטים ראית, אבל בקרב כלבים רגיל, של כלבי בית בין 2 כלבים במשקל דומה מישהו תמיד מתקפל ובורח. רוצה דוגמא סוטרת? נניח "קרב בבית" בין שני פיטבולים, שיצא לי, לצערי, לשמוע עליו. רוצה לנחש מה קרה בסוף?

אף אחד לא מת מזה. אתה לא צודק, אבל אתה יודע מה? אולי אני באמת צדקני מדי. בכל אופן, לא צריך לתת לשום כלב להלחם, בטח לא בבית שלו.

הייתי מגיב בתוך ההודעה על כל נושא בנפרד , אבל בפורום אנשים לא כמו שהם פנים אל פנים, והם נוטים להיות צדקנים מידי בכל מצב , אז חבל על הדעה שלי מול הדעה שלך על גבי הפורום. - כשמדובר בכלבים, בע"ח, שאני אישית, הרבה יותר מעריך ומאמין בהם מאנשים, אני לא אתמוך בשום דבר שקשור ללחימה/או קרב. בעבר, היו סוגים של כלבים שנועדו ללחימה, אבל היום הם כלבי בית לכל דבר, כולל כלבי עבודה/ציד (ובבקשה אל תזכיר לי את זה שקיימים עדיין קרבות כלבים חוקיים בעולם, זה רק מכאיב לי).

וחוץ מזה אנו חלוקים בדעותינו , אז אין על מה לדבר ולכתוב בפונטים גדולים וצבעים נוצצים. -אדום זה נוצץ? אולי בורדו :) פשוט יותר נוח לי להגיב כך. אם הצבע מפריע לך, אשנה אותו להבא :)

עריכה -

הקטע על התערבות בין כלבם הוא כלל לא מה שאתה חושב , כי כנראה לא יצא לך להפריד הרבה כמעט בכל פעם הבן אדם נפצע ובחלק לא קטן מהפעמים, אפילו ע"י הכלב שלו!!!! - יצא לי פעם אחת ואני יודע שזה לא נעים. בנוסף, כשהכלב שלך גם תוקף את הצד השני והוא באטרף, אז אני מודע לזה שהוא לא בדיוק יודע מה הוא עושה, הוא תוקף את כל מה שבא מולו. עוד לא יצא להפריד בין שני כלבים חזקים, אבל שמעתי שזה פשוט מפחיד ויכול בכייף להיות חלום בלהות

תראה,

אולי אני נשמע קצת קשוח מדי או קצת מ"אחד שחושב שהוא יודע הכל ובהכל הוא צודק".

וובכן, אני לא כזה, או לפחות חושב כך.

אני מאוד אוהב כלבים ולמרות שאימי היא אלרגית לכלבים, הצלחתי להכניס כלבה הביתה שאני לא מתבייש לומר שה"יצור הקטן עם הארבע רגליים" היא כל החיים שלי, תרתי משמע.

הכלבה שלי רק גרמה לי לאהוב את בע"ח הזה שנקרא כלב ואני פשוט לא יכול לסבול כל דבר שקשור לאלימות עם אותן חיות נפלאות.

בקיצור, אל תיקח את זה קשה, פשוט תשנה כיוון ותעזוב את כל העניין של הקרבות.

פורסם

פיטבול זה מסוג הכלבים המיותרים , ויסלחו לי הבעלים שלהם.

ובאמת , אין מה לדבר כל נושא הקרבות ,שום דבר לא ייצא מזה.

מצורפות תמונות!

כולם נאספו מהרחוב , כלבים שהיו ברחוב לדעתי , לעולם יהיו יותר איכותיים מכלבים שלא.

בתמונה השלישית מימין הנסיך שמנצח על הכנופיה , חתול שחי,אוכל ,ויישן עם כלבים.

ברביעית מבט שאי אפשר לעמוד בפניו , הכלבה הכי חכמה שיש ( מסתכלת לך בעינים כאילו היא מבינה מה אתה אומר ).

IMG_1173 (Large).JPG

IMG_1230 (Large).JPG

IMG_1211 (Large).JPG

IMG_1171 (Large).JPG

פורסם

נו טוב, עמדתי לכתוב כמה דברים אבל BLACK JOKER הוציא לי את רוב המילים מהפה.

זה נכון שכלבים לפעמים רוצים להרוג אחד את השני, וזה נכון מאוד שכלב שגודל בבית לא צריך להכנס לשום עימות עם כלב אחר. האבולוציה שלו היאכבר לא כל כך פראית והוא לא תמיד בקשר טוב עם אינסטינקטים של שרידות.

כלבים הם כמונו. לפני החיים ההתים היינו מסוגלים לצוד פילים. כיום אי אפשר כי הסתגלנו לחיי בית. כלב רחוב הוא כמה פעמים יותר חזק מכלב ביתי ולדעתי אי אפשר אפילו להחשיב אותם כאותה חיה. אולי הם נראים אותו דבר, אבל מבחינה הסתגלותית הם שונים לגמרי.

סיפור מצחיק קצת: מצאנו לפני 8 שנים האסקי סיברי ענק ברחוב. הוא התקרב אלינו במשך כמה ימים ואז החלטנו לקחת אותו הביתה. יומיים אחר כך הוא היה בחדר שלו (בית גדול) עם הדלת סגורה (שאר הכלבים ידעו לפתוח אותה אבל הוא לא). אז היו זיקוקים אבל כולנו היינו בשינה עמוקה.

תוך כמה שניות הוא נהיה היסטרי ופשוט "עבר" דרך הדלת. זה ההבדל. כלב ביתי רוב הפעמים (גם כן תלוי), לא מרגיש יותר מדי בסכנות, כי אף פעם לא קרה לו משהו רע (אם הוא גודל בצורה טובה), ככה שהוא לא היה עושה את זה. הכלב הספציפי הזה (מקס)נהיה היסטרי ושבר את הדלת, ושאר הכלבים שהיו באותו חדר פשוט נראשו במיטות שלהם והסתכלו על האדיוט שנלחם עם הדלת.

אם השרשור ימשיך פעיל עוד שבועיים אני אמצע בקופסאות שהגיעו את התמונות של כל הכלבים שהיו לי (המון!)

פורסם

ברביעית מבט שאי אפשר לעמוד בפניו , הכלבה הכי חכמה שיש ( מסתכלת לך בעינים כאילו היא מבינה מה אתה אומר ).

תקרא לי משוגע, אבל אני לא מאמין שזה רק ב"כאילו".

פורסם

משוגע. :-)

צ'מע, הם לא ממש מבינים. לא כמו בני אדם.

ואת זה כותב לך מישהו שמנהל שיחות ארוכות לא רק עם כלבים אלא גם עם חתולים. אני יודע שיותר מזה שחיות הן אנושיות אנחנו נהנים להאניש אותן, אבל זה כל הכיף.

עם זאת, הם קולטים שפת גוף ומצבי רוח הרבה יותר מהר וטוב מבני אדם. אחרי שנים ביחד כל מה שהייתי צריך כדי שהכלבה שלי תעשה משהו זה להעיף בה חצי מבט...

פורסם

די FALOU ! אתה עוד תגרום לי להראות את האישיות המשוגעת שלי בפורום !:roll:

הכלבה שלי איתי כמעט תשע שנים ולא עובר שבוע בלי שאני תופס אותה לבד ואומר לה שאני יודע שהיא יודעת לדבר והיא יכולה לגלות רק לי ואני לא אגלה לאף אחד :)

אתה מנהל שיחות ארכוות עם כלבים? אתה צריך לראות את האנשים ברחוב רואים אותי מדבר עם הכלבה וחושבים שאני משוגע, אפילו הקניטו אותי בעבר בביה"ס על כך, אבל אני בן אדם שלא שם על אף אחד.

אתה רוצה דוגמאות לזה שהכלבה שלי אנושית? יש לי פשוט אין ספור.

ואתה יודע מה, בינינו, הייתי גו'בניק ויצא ליל ראות לא מעט פקידות שבשלטון המעטה הן לא חכמות וכן, אני מאמין שהכלבה שלי הרבה יותר חכמה מהן. בעצם, כל חיה יותר חכמה מהם :)

פורסם

אני מדבר עם הכלבה כל הזמן.

אתה יודע למה?

1. כי אם אנחנו לא מדברים אנחנו גם לא מפעילים את שפת הגוף שלנו מספיק.

2. הטון חשוב מאוד וכלבים קולטים את הטון מצויין

3. בסוף הכלב גם לומד מילים (ליד הכלבה שלי היינו מדברים על אוכל באנגלית כדי שלא תתחיל להזיל ריר. הבעיה היתה עם "פיצה" שאומרים אותו הדבר גם באנגלית וגם בעברית...).

• תוכן חדש...