Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר תל אביבי שחזר ארצה אחרי שהות ארוכה בחו"ל מתחיל לעבוד בירושלים.

כרגע מתנייד בת"א בלבד במוניות ואוטובוסים, אבל ברור לו שתחבורה ציבורית היא לא אופציה לנסיעה יומיומית ירושלימה.

הדבר הראשון שקפץ לי לראש כשבא להתייעץ איתי היה "טורבו דיזל ידני", אבל הוא מעדיפ אוטומטית - ולו משיקולי הפקק המעיק בגינות סחרוף המצפה לו מדי בוקר, וההזדחלות בתוככי עיר הקודש עד מחוז חפצו, אז החיפוש צומצם לטורבו דיזל אוטומטית.

חיפשתי קצת בפורום - פאסאט, אוקטביה, גולף, פאביה, מגאן.

הפאסאט יקרה מאוד, האוקטביה יקרה בביטוח, הגולף עצלה מעט, הפאביה לא מאוד נוחה ולגבי המגאן לא הבנתי אם מגיעה גם בתיבה אוטומטית - בכל מקרה אין מצאי בלוחות היד השנייה. (הכל מתוך הכתובים בפורום - לא נסעתי באפ אחת מהן, למעט הפאסאט, שהייתה מדהימה לטעמי).

- האם שווה (בגלל הקילומטרז' הדי פסיכי) לקחת הלוואה, למתוח את התקציב, ולרכוש רכב חדש, כדי לקבל אחריות ולחסוך הפתעות ? התוכנית היא להחזיק את הרכב לשלוש שנים לפחות, 150K קילומטר זה לא צחוק....

- האם כדאי לשקול רכב מוסב לגז ?

- עוד משהו שלא חשבתי עליו ?

תודה מראש על כל התייחסות,

שי.

פורסם

זו אכן בעיה. אני בהחלט מבין את הדרישה לרכב אוטומטי בגלל הפקקים - אבל הקונה צריך לעשות שיקול דיי רציני כי לרכב אוטומטי (אפילו טורבו דיזל) מן הסתם תהיה צריכת דלק גבוה יותר ובלאי גבוה יותר (גיר אוטומטי).

המכוניות האידאליות עבורו הן מגאן 1.5 טורבו דיזל או C4 טורבו דיזל בגרסאות הידניות (אלו מכוניות שעושות את ה 20 ק"מ לליטר - והמצמד שלהן ר-ך מאוד, פשוט לא מרגישים אותו).

לדעתי, בנסועה המדוברת, שווה לקחת הלוואה עבור רכב חדש כגון הנ"ל עם אחריות מלאה ל 3 שנים (מוגבל בק"מ - בד"כ עד איזור ה 100K ק"מ).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נקודה קטנה לגבי גז:

לחבר יש גולף 1800 מוסבת גז, האוטו שלו צורך 1:10 לערך, הברלינגו שלי צורכת 1:18 בערך, אם תשקלל את העלות של הגז (3.05 פעם אחרונה שאני נכנסתי עם הגולף למלא לפני שבועיים) אל מול הסולר (5.28 פעם אחרונה לפני שבועים ומחיר לא מוזל זה היה 7.33) אז תגיע פחות או יותר אל אותה העלות, הק"מ ברכב גז עלול להיות גבוה כמו בדיזל, יש מנועי בנזין שלא נבנו לק"מ ארוך, יש שכן אז צריך לבדוק את הנושא יותר לעומק.

לגבי פאסאט: מנסיון ארוך טווח על אחת גיר רגיל וגם אחת אוטומט, לדעתי פשוט אין על האוטו הזה, תענוג לשבת תענוג לנהוג תענוג לנסוע והצריכת סולר סבירה בהחלט, אני הייתי מותח לכיון הלוואה וקונה משהו חדיש, כמובן במידה והוא יודע שיוכל להחזיר את ההלוואה הזו.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

שיקנה טויוטה ויסב אותה לגז, הוא יברך כל יום על הקנייה.

או הכי בטוח, שיילך על ליסינג תיפעולי שלא במסגרת העבודה,ואז יש לך ראש שקט .

פורסם

תודה רבה על התגובות עד כה.

איציק : זה היה גם האינסטינקט הראשוני שלי. אדם שנוסע לבדו לירושלים מדי יום - אין צורכ ברכב גדול כמו הפאסאט, על כל העלויות הנוספות הכרוכות בכך.

GL-10 : אתה מתכוון להסבת הטויוטה החדשה, הרובוטית, לגז ? אישית אני לא מחבב את הרכב הזה כלל, ועל כן מתקשה להמליצ עליו הלאה..... אשתי נוהגת בקורולה 2006 (ליסינג) ומרוצה ממנו מאוד. אפשר/ מומלצ להסב רכב בן שנתיים לגז ?

דעתי האישית היא שאם כבר מוסב לגז - הרי שכדאי להתמקד בדגמי סובארו, למשל, שם ההסבה היא 'מקורית' בתמיכת היבואן, מה שיכול לחסוך צרות בעתיד. האם יש עוד יבואנים שמציעים רכב מוסב לגז כבר בשער הסוכנות ?

תודה לכולם !

שי.

פורסם

לכל אחת מהדרכים שצויינו עד כה יש את היתרונות והחסרונות שלה.

1. לקנות טויוטה קורולה חדשה ולהסב אותה לגז - יצא אותו מחיר כמו לקנות טורבו דיזל, אבל למכור אותה אחרי 3 שנים ו 150K ק"מ יהיה קל רק אם האוטו ימכר במחיר זנות (עשרות אחוזים מתחת למחירון). בדיזל יותר מקובל שיש ק"מ גבוה + העובדה שדיזלים כאלה יש מעט - ומי שיחפש יהיה מוכן להתפשר על אוטו במצב מצויין למרות הק"מ המדובר.

2. טורבו דיזל יהיה הרבה יותר חזק מכל 1.6 אוטומטית בנזין - שלא לדבר על מוסבת גז שעלולה לצרוך יותר גז (כ 10%) ולאבד במעט מהביצועים.

3. מגאן טורבו דיזל ידנית 1.5 עולה 114K ש"ח, יותר זול מקורולה חדשה.

4. מגאן טורבו דיזל 1.9 אוטומטית עולה 151K ש"ח - יקרה אבל אולי שווה את זה.

5. מנוע דיזל יותר יעיל ממנוע בנזין - ולמי שעומד בפקקים, הדיזל יהיה עדיף (הודות לאפשרות לעבוד בתערובות עניות מאוד) וצריכת הדלק הכללית תיפגע ממש מעט ביחס למנוע בנזין (שהוא פחות יעיל ממנוע דיזל).

6. היתרון של הבנזין נעוץ ב-2 דברים בלבד: היצע מגוון עם תיבות אוטומטיות + שקט בנסיעה (למרות שהדיזלים החדשים של היום הם סופר-שקטים ! ולא מרגישים שמדובר בדיזל).

7. ל C4 ולמגאן יש איבזור בטיחותי עדיף ביחס לקורולה (6 כ"א ו ESP - ובקורולה יש 4 כ"א ללא ESP).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק - אתה עושה לי יופי של סדר בראש :-P .

מה לגבי אימפרזה בת שנתיים, נניח, מוסבת לגז ? גיר אוטומטי יפני, ירידת הערכ הגדולה כבר מאחוריה כך שמחיר הרכישה בוודאי קרוב לתקציב המקורי ובעוד 3 שנים תמיד יהיה מי שיחפש סובארו במחיר ריצפה, יחליפ חטיבת כח ויסע בה עוד עשור לפחות.

אני חייב להסכים עם זאת שנתוני המומנט וצריכת הדלק אכן מצביעים על טורבו דיזל כבחירה המועדפת. זה הגיר האוטומטי שמייקר מאוד את החבילה, שלא נותן לי מנוח...

פורסם
איציק - אתה עושה לי יופי של סדר בראש :-P .

מה לגבי אימפרזה בת שנתיים, נניח, מוסבת לגז ? גיר אוטומטי יפני, ירידת הערכ הגדולה כבר מאחוריה כך שמחיר הרכישה בוודאי קרוב לתקציב המקורי ובעוד 3 שנים תמיד יהיה מי שיחפש סובארו במחיר ריצפה, יחליפ חטיבת כח ויסע בה עוד עשור לפחות.

אני חייב להסכים עם זאת שנתוני המומנט וצריכת הדלק אכן מצביעים על טורבו דיזל כבחירה המועדפת. זה הגיר האוטומטי שמייקר מאוד את החבילה, שלא נותן לי מנוח...

אז שוב חזרת למכונית בנזין שאם תאמץ אותה בעליות + תוסיף פקקים + ערכת גז, תעשה לך ביום טוב 10-11 ק"מ לליטר - ואם נהיה ממש לארג'ים אז 12 ק"מ לליטר. לא מתקרב ב-כ-ל-ל למה שאתה יכול לקבל מטורבו דיזל קטן (1.5-1.6) - ושלא לדבר על זה שטורבו-דיזל כמו הנ"ל לא יתאמץ בעליות ויאכל הרבה פחות דלק בפקקים.

בגלל הדרישה של חבר שלך לגיר אוטומטי, הוא יצטרך להתפשר לא מעט על עלויות האחזקה וצריכת הדלק (בכל זאת - גם גיר אוטומטי וגם מחיר קניה גבוה יותר).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לקנות רכב חדש, במטרה לחסוך כסף זה אוקסימורון.

כבר עדיף לקנות אוקטביה לשלם עליה יותר על הביטוח.

הגולף איטית? יש לה מנוע או כמו של האוקטביה או חזק יותר.

הבורה נראית לי פשרה סבירה, אני אישית ממש לא אוהב את האוטו, אבל הוא מתאים לדרישות.

מכנית הוא זהה לאוקטביה.

אבל הוא מעט פחות נפוץ ובעל שוק חלש מעט יותר (זול יותר בקניה).

ובהחלט רכב שיכול לעמוד במשימה בכבוד.

שווה בירור בנוגע למחירי ביטוח.

מה בנוגע לרכב בנזין קטן וחסכוני כדוגמת יאריס או פונטו. אם אין צורך בגודל, ויש בעיה למצוא רכב דיזל מתאים אז לפי דעתי יש להתחשב גם בהן.

פורסם

עומר - אני חייב לציין שלא ירדתי לסופ דעתך....

מי שצריכ לנסוע 50K בשנה לא ממש יכול לחסוך כסף, העניין פה, לדעתי, הוא למצוא את הרע במיעוטו. לרכב חדש יש יתרונות בהקשר הזה - אחריות, שקט נפשי משום שלרכב אין שום "עבר" וכמובן - יותר זמן נסיעה ללא תקלות ושחיקה, כך שאני לא בטוח שמדובר כאן באוקסימורון. אם יימצא במקרה בלוחות רכב בן שנתיים עם 30K קילומטר, אז אתה צודק, אבל הסיכוי לכך די קלוש, בפרט בדיזלים.

לגבי רכב בנזין קטן - זה בהחלט פיתרון, אבל יש כאן את האלמנט הפסיכולוגי של "כביש בינעירוני ברכב קטן מדי". האמת היא שגם אני הייתי מרגיש יותר בנוח, ולו מנטלית, אם הייתי צריכ להתחרות בשלל המשאיות שעל כביש 1 ברכב כמו פאסאט מאשר עם יאריס או פונטו.

תודה !

שי.

פורסם

תכוונתי לירידת הערך.

סכום ירידת הערך ברכב החדש יהיה בערך כפול מברכב משומש, ואולי אפילו יותר לאור כמות הנסועה הגבוהה.

נכון שברכב משומש תצטרך להשקיע יותר בתחזוקה, אני לא מאמין אבל שזה יגיע לסכומים שווי ערך לנפילת המחיר של רכב חדש.

אני חושב שלפני החלטה על קניית רכב חדש שווה לפחות לנסות למצוא רכב משומש ראוי.

אם תראו שכל המכוניות בעלות ק"מ גבוה מאוד, מוזנחות וכו' ויש ביכולתם לקחת הלוואה ולהינות מרכב חדש אז מה טוב.

לפי דעתי זאת צריכה להיות תוכנית ב'.

אתה לא הולך לקנות רכב דיזל בן 6-7 עם 300 אלף ק"מ. אתה הולך לקנות רכב בן כ4-3 שנים. סביר להניח שתמצא רכב עם 100-150 אלף ק"מ ואלו בהחלט מכוניות שעומדות ב300 אלף ק"מ. נכון שטיפולים יעלו, אבל גם על רכב חדש שיסע 50 אלף בשנה תצטרך להשקיע, יומו של הטיימינג יגיע וכו'.

בקשר לרכב קטן, אני כן קצת מבין, ואני לא הייתי ממליץ לאף אחד בלב שלם לסוע 50 אלף ק"מ בשנה בסופר מיני.

למרות שמבחינה הגיונית לא אמורה להיות עם זה בעיה.

הכול בראש!

פורסם

אני הייתי לוקח פולו SDI הכי חדשה שנכנסת בתקציב (נראה לי הם נמכרו עד 2005).

הייתה לחבר שלי כזו, 1:20 זו לא מילה גסה, הרכב אומנם לא שיא האמינות וגם הטיפולים לא הכי זולים אבל סה"כ נותן תמורה יפה מאוד.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

שלום

לאור ניסיון ארוך טווח (חבר טוב מאד) שנוסע על מגאן דיזל 1.5 האוטו מעולה לא עושה יותר מידי בעיות (הוא כבר ב190K)

סוחב טוב צריכת דלק עם רגל כבדה 1/17-18 נוח ובטיחותי.

ובקילומטרג' שהוא מתכוון לנסוע לא היתי ממליץ על דיזל משומש אלא אם הוא בן גג שנתיים וגם לא על בנזין שאז ההפרש בצריכת הדלק מאד משמעותי (אם לא נוסעים בעדינות מירבית 1/12 רק הטויוטה קורולה מגיעה).

מהפאסאט וכל WV הייתי מתרחק הם מצוינים עד 150K שאז הכסף הגדול מתחיל לנזול (נסיון של שני פאסאטים בורה אחת והרבה חברה במוסך).

פורסם

מנסיון של אח שלי עם סובארו מוסבת גז, באופצית הגז, המנוע חלוש ומחייב לחץ אינטנסיבי על הדוושה, דבר הגורם לצריכת דלק אשר מגיעה לעיתים ל 8\1 , לא חסכוני , שלא לדבר על הרכב..

אם מה שמענין אותך הוא צריכת דלק, ובק"מ כזה זה מה שצריך לעניין, אין מנוס מבחירה של מנועי דיזל, ולטעמי אני הייתי רוכש רכב חדש וידני.. , וזאת מטעמים פשוטים:

א. ידני - חסכוני יותר, וסיכוי נמוך יותר לקילקולים.

ב. חדש - אחריות יצרן , איבזור בטיחות, ובעיקר ראש שקט.

קח בחשבון שרכב דיזל משומש עשה במינימום את ה 100,000 ק"מ במהלך שנתים עד שלוש במקרה הטוב, כך שאם יש צורך ברכב ל 3 שנים, קח בחשבון שלמכור רכב עם 250,000 ק"מ זה בטוח יהיה סיפור לא קטן.

בכל מקרה, ממליץ לך לעשות סבב מהיר אצל היצרנים או חברות הליסינג, לעיתים יש בידם רכבים אשר מוחזרים עקב סיום חוזה לא מתוכנן, ואז יש רכב חדש יחסית עם מעט ק"מ, וניתן להוציא אותו במחיר טוב.. (במיוחד אם מדובר על המאגאן 5.1..)

חשוב ביותר להגדיר תקציב, כיוון שאם מדובר על עד 120 אלפי ש"ח, או אז המאגאן היא הבחירה, אם מדובר על 150 אלף ש"ח, כי אז יש אלטרנטיבות מענינות מאוד..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

דאוס אקס מאכינה !

בעקבות העיסוק האינטנסיבי בנושא, והתשובות (המצויינות !! תודה לכולם !) שזרמו מהפורום, נבהל חברי והבין שהוא לא רק אמור לשלם על 50K קילומטר בשנה, אלא גם ממש לנהוג אותם !

כמה שיחות טלפון מאוחר יותר הוא גילה שהחברים לעבודה עושים 'פול' הסעות מסודר מאיזור ת"א לירושלים, ושהמעביד עצמו מסבסד מונית אל מקום העבודה ובחזרה מס' פעמים בחודש, לפי "צרכים מבצעיים"....

כך שהצורך התחלף ממכונית לנהג יחיד שעושה קילומטרז' אסטרונומי, למכונית נוחה ל-4 אנשים שנוסעת ירושלימה מלאה לגמרי פעם בשבוע, ועושה קילומטרז' שנתי ממוצע.

לדעתי זה ממש נהדר - גם 'ירוק' יותר, גם חסכוני ובעיקר - פחות משעמם מנהיגה לבד מדי יום.

אני כמובן לא אפתח שרשור נוסף, משום שהצורך החדש נפוץ הרבה יותר והפורום מלא תשובות - זה הזמן להפעיל את החיפוש. לפחות ישאר שרשור מצויין ומלא אינפורמציה לשואלים הבאים.

תודה לכולם !

שי

• תוכן חדש...