Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אני לא נוסע הרבה , אז למה לא לקנות דיזל ?? מה הסיבה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אומרים שאם נוסעים קצת אז עדיף בנזין, ואם נוסעים הרבה עדיף דיזל,

אם אני לא נוסע הרבה , נוסע מידי פעם לנסיעות ארוכות 100K+\- אבל עדיין לא יעבור את ה15000-20000 ק"מ בשנה.

למה לא לקנות עדיין דיזל? אחזקה יקרה? חלקים יקרים ? מה ?

אני מדבר על סקסו 1.5D או קסרה 1.9D מול קסרה 1.8P ידנית.

תמיר

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שווה היום כבר מ 100K ק"מ.

ההבדל באגרה הוא רק 800 ש"ח.

ההבדל בצריכת הדלק הוא שיפור של כ 50% (סקסו 1.5 דיזל תיסע פי 2 ק"מ על כל ליטר לעומת הקסארה 1.8 בנזין, אם לא יותר) וכמו כן הבדל של איזה 1.5 ש"ח לכל ליטר (תלוי באיזה תחנות/הנחות מדובר).

קח בחשבון שהתוכנית העתידית של המדינה היא להשוות את המיסוי על הדיזל למיסוי של הבנזין, שהם יעלו אותו מחיר ואז לבטל לחלוטין את ההבדל באגרת הרישוי.

אז כל מה שיעמוד לזכות הדיזל הוא צריכת הדלק העדיפה.

עד אז, קנה דיזל ותהנה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני נוסע קרוב לשנתיים בקסארה HDI, עשיתי כבר קרוב ל-50,000 ק"מ. מרווחי טיפול הם 15,000 ק"מ ולא 20,000 (או 30?) כמו בבנזין, אבל הטיפולים אותם טיפולים: שמן+פילטר, פילטר אויר+מזגן, פילטר דלק כל 30, ברקסים וכו' (לא הכל מחליפים כל טיפול)

צריכת דלק עומדת על 1:15 בקיץ ומעל 1:16.5 בחורף (ממוצע משולב). אמינות טפו-טפו-טפו חמסה חמסה 3 נקישות בעץ מלח אחורי האוזן, ללא רבב. לא ראתה אצלי מוסך (בכלל. הטיפולים מספיק פשוטים בשביל לעשות לבד או בעזרתו האדיבה של ארנון)

90 כ"ס שמרגישים הרבה יותר בנסיעה יומיומית מכיוון שהם מגיעים כבר ב-2700 סל"ד. זה אומר שאתה משתמש בכל הכח שיש לאוטו רוב הזמן בנסיעה יומיומית, בלי לעשות רעש שיביא את היושבת לצידך למחאות.

בשביל להתקדם בקצב דומה בבנזין צריך לחיות קבוע מעל 4500 סל"ד, שזה לא נעים, לא חוקי לפי החוק המנדטורי השורר ברכב בעל תפוסה זוגית, וישים אותך בתחנת הדלק אחרי פחות מ-10 ק"מ לכל ליטר.

חוצמזה הבנתי שמשנה הבאה תוספת אגרה יורדת ל-400 ש"ח, ולפי 70 אג' הפרש לליטר ו-10% פחות בצריכת דלק, את מקבל את האגרה חזרה כבר אחרי כ-5000 ק"מ.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

משום מה, בכל עת שעולה השאלה בדבר כדאיות השימוש בדיזל, השיקולים העקריים הם שיקולי עלות/תועלת. אחד השיקולים החשובים ביותר שעולה, אבל בהחבא, הוא המומנט הפנטסטי של מנוע הדיזל יחסית למנוע בנזין. נהיגה קצרה במכונית כזו, במיוחד עם מגדש טורבו ( ומרבית המכוניות הפרטיות עם מנועי דיזל מצוידות במגדש כזה ) תמחיש מיד למה כוונתי. פשוט תענוג.

פורסם

תמיר אתה ממש צודק. למה לא לקנות דיזל באמת? הכי פשוט זה לקחת מחשבון ולעשות את החשבון הידוע (אם תעשה חיפוש בפורום עשו אותו כבר הרבה). חשב מחיר ליטר דלק/סולר, חשב צריכת דלק, חשב הפרשי אגרה וטיפולים. גם במקרה של 15000 ק"מ בשנה לא תחסוך הרבה עם דיזל, אבל בטוח שלא תשלם יותר ממה שהיית משלם על בנזין.

פורסם
גם במקרה של 15000 ק"מ בשנה לא תחסוך הרבה עם דיזל, אבל בטוח שלא תשלם יותר ממה שהיית משלם על בנזין.

המשפט הזה *קצת* סותר את עצמו.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

למה סותר? ככל שאתה נוסע יותר ק"מ בשנה ברכב דיזל אתה למעשה מגדיל את החסכון. לדוגמא, אם אתה נוסע 30K ק"מ בשנה בדיזל אתה תחסוך יותר מאשר אם תיסע 20K ק"מ בשנה עם דיזל. ככה שתיסע פחות ברכב דיזל כך החסכון לעומת רכב בנזין יקטן עד שהוא יהיה שווה פחות או יותר בשלב כלשהו.

מקווה שהסברתי את עצמי ברור :)

פורסם

אם אתה חוסך, גם אם חסכת קצת, זה ברור שאתה לא משלם יותר מאשר האלטרנטיבה השנייה.

זה עובד ככה:

נסעת קצת - בנזין משתלם יותר מסולר.

נסעת בינוני - בנזין וסולר שווים.

נסעת הרבה - סולר יותר משתלם מבנזין.

בנקודה השלישית, ברור שאם כבר הגעת למצב שחסכת משהו, לא היית משלם יותר על בנזין, אחרת לא חסכת כלום אלא הפסדת.

יש מבין?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לדעתי זה לא הכי נכון מה שאמרת......

כי אם יש לי סקסו 1.5D או סקסו 1.4 בנזין.

שתיהם עומדים בבית, אז בשנה אני ישלם 700 שקל יותר. שזה 60 שקל כול חודש, על הדיזל.

במידה ונסעתי 5000 ק"מ בשנה, כבר חסכתי את את האגרה בדיזל.

החלפים +\- אותו מחיר, שניהם מנועים דיי פשוטים, בנזין, דיזל (בלי טורבו).

חישוב מהיר, כדי לכסות על ה60 שקלים לחודש הפרש (58.34X12= 700),

אני צריך שיהיה הבדל במחיר הדלק.

אחרי חישובים: אם סקסו 1.5D עושה 100 ק"מ ב30 שקלים. וסקסו 1.4P עושה 100 ק"מ ב45 שקלים.

אז ההפרש הוא 15 שקל ל100 ק"מ, אז אם אני יסע 400 ק"מ אני יגיע ל60 שקל הפרש,

אז מספיק לי לנסוע 400 ק"מ בחודש כדי לכסות על 60 שקל, שחישוב מהיר 4800 ק"מ בשנה כדי לכסות על האגרת הדלק בין סולר לבנזין. במידה וזה 700 שקלים הפרש.

מה דעתכם ?

תמיר

פורסם

זה לגבי הרכב הספציפי הזה.

תוריד גם מחיר פלאגים שאתה משלם במנוע בנזין, אבל גם מחירי חלפים מעט יקרים בדיזל.8)

לפי דעתי רכב דיזל משתלם, אבל ההיצע הוא לא גדול, ובנוסף לכך מכוניות דיזל משומשות בעלות ק"מ רב בדרך כלל.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

כל מה שנאמר כאן לטובת הדיזל נכון, ואני מסכים עם כל מילה.

אבל לא העלו פה נקודה חשובה אחת :

אם ניקח את הדוגמה שלך, נניח סקסו 1.4 וסקסו 1.5D נניח מודל 1998

סקסו בנזין ממוצעת תיהיה כנראה מיד פרטית עם 120- 130 אלף ק"ם,

וסקסו דיזל תיהיה עם 250 ויותר אלף ק"ם, כשהיד הראשונה ככל הנראה היתה חברה או גוף מוסדי.

נכון, שנמוע דיזל בעל אורך חיים גדול יותר, אבל כל יתר המכלולים זהים באורך חיים.

זו לדעתי נקודה משמעותית, כשמדובר במכונית בסדר גודל המחיר הזה.

רק שיפוץ משאבת הזרקה והחלפת ציריות וגיר אחרי 250 אלף ק"ם יעלו לך יותר ממה שתחסוך על פערי הדלק בשנתיים-שלוש.

• תוכן חדש...