Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אני לא נוסע הרבה , אז למה לא לקנות דיזל ?? מה הסיבה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים עם בוקי, בדגם הזה לא ממש משנה דיזל או בנזין, אגרה ומחירי דלק זה כסף קטן.

אל תשכח שזה לא רכב יפני שנוסע עם 0 תקלות, האקזמפלרים של הדיזל עשו הרבה יותר קילומטר וסביר להניח שגם נטחנו קצת יותר.

אני משער שאם תמצא קסארה דיזל שמורה עם קילומטראז' מתחת ל200K ק"מ יהיה לזה מחיר.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שכחו לומר לך שדיזל זה גם פשרה על רעש גבוה יותר, יש כאלה שביכלל אלרגים לרעש דיזל. זה מסריח יותר.ובשפה לא מקצועית עצל דהיינו מגיב לאט יותר. אז אם החיסכון לא משמעותי - אוביקטיבית וסוביקטיבית. לא כדאי דיזל.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

לחיסכון המובנה של מנוע הדיזל יש מחיר,כי כידוע אין ארוחות חינם.

גם הדיזל המשובח ביותר יתחיל להרעיש ולקרקש אחרי 200K,תגובת הדוושה שלו רחוקה משל מנוע בנזין,תיקונים גדולים יקרים בהרבה,וזה עוד לפני שדיברנו על מחירי הסולר שהולכים ומיתקרבים למחירי הבנזין.

סע בסקסו 1.4 ועבור אחר כך לסקסו 1.5D ותבין על מה מדובר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
קונדסון- לדעתי המשפט שלו מנוסח מצויין. במקרה של 15K, תחסוך מעט. וגם אם לא תחסוך , בגלל טיפול או משהו דומה, עדיין בטוח שלא הפסדת.

וואו, כולכם הברזתם משיעורי הבנת הנקרא בבית הספר היסודי?

יש סכום מסויים שעולה להחזיק רכב בנזין.

נניח - 10,000 בשנה.

אם שילמת על רכב הדיזל פחות מזה - חסכת.

אם לא חסכת זה אומר ששילמת סכום זהה או יותר מזה - ואז או שאתה בשיוויון או שהפסדת.

אין טעם לכתוב "גם אם לא חסכת לא הפסדת", כי זה משפט שלמעשה לא אומר כלום.

או ששילמת פחות מ- 10,000 ואז חסכת, או ששילמת 10,000 ואז זה עלה אותו הדבר, או ששילמת יותר מ- 10,000 ואז הפסדת.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

גם הדיזל המשובח ביותר יתחיל להרעיש ולקרקש אחרי 200K,תגובת הדוושה שלו רחוקה משל מנוע בנזין,תיקונים גדולים יקרים בהרבה,וזה עוד לפני שדיברנו על מחירי הסולר שהולכים ומיתקרבים למחירי הבנזין.

סתם שתדע לאמא שלי יש מרצדס c220 שנת 98 עברה חצי מיליון וקצת קילומטר [לא היתה מונית לא..] דיזל.

אין רעשים אין קשרקושים וכל מיני אותיות מוזרים שאמורות לציין רעשים בתוך האוטו. יש קצת לכלוכים על העור - אבל היא מתעצלת לנקות אותם. אין בעיות עד עכשיו חוץ מטיפולים וכנראה שעוד מעט יהיה צריך להחליף את הידית הילוכים כי במוסך אומרים שכניראה היא נרטבה [אוטומט].

אגב היא ממש נקשרה לאוטו[?] אמרתי לה שנקנה חדש שאני יעזור לה לקנות חדש אבל היא אמרה גם אם יביאו לי מיליון שקל אני לא יחליף. [מי אמר קשר ריגשי?]

צריכת דלק 1-16 בנסיעה לאילת.

1-13 עירוני.

רכב דיזל הרבה יותר מעניין מרכב בנזין אני לא מעוניין בבנזין ורוב הסיכויים שלעולם לא יהיה לי מכונית על בנזין למרות שאני לא פוסל - פשוט אוהב דיזל.

אגב הדיזלים החדשים כבר אין להם רעש של טרקטור הרעש יותר מעודן ואפשר להגיד אפילו ממש יפה.

פורסם

העתיד שייך לדיזל - מכמה סיבות:

1. נצילות גבוה יותר (הודות ליחס דחיסה גבוה יותר, אפשרות לעבוד בתערובות עניות ועצם העובדה שמנוע דיזל לא עובד בתת לחץ- מה שמאפשר לו לנשום טוב יותר בסרק ולעבוד ללא מצערת).

2. זיהום אויר (עם התפתחות הטכנולוגיה הדיזלים כבר לא עייפים, מזהמים ורועשים כמו פעם)

3. צריכת דלק (פועל יוצא של נצילות גבוה יותר).

האירופאים כבר הבינו את זה ו PSA מדווחים על רמת מכירות של מעל 50% דיזל לשוק הפרטי.

הודות לכך הם ערוכים היטב עם מנוע טורבו דיזל מסילה משותפת, בפיתוח יחד עם פורד, בנפח 1.6 ל'.

המנוע הזה משודך לכל רכב אפשרי של הקונצרן והוא מספק בין 75 ל 110 כ"ס, תלוי בניהול המנוע והרכב אליו הוא משודך.

כדוגמא, המנוע הזה נמצא כיום על הג'אמפי החדש שהגיע לישראל, C4 חמש דלתות, C4 פיקאסו עם תיבה רובוטית, ברלינגו, פרטנר וכמובן עוד הרבה דגמים שלא הגיעו לארץ עם מנוע דיזל בגלל חוסר ביקוש (207 דיזל, 307 דיזל שכבר לא נמכרת וכד')

את תחילת דרכו של השת"פ הזה ראינו ב C3 טורבו דיזל 1.4 ל' שנחשבת לסופר-חסכונית.

בחישוב פשוט, המנועים הללו עושים כ 15 ק"מ לליטר ללא שום בעיה. אני יודע שה C4 עושה בקלות 17 ק"מ לליטר בעיר ומחוץ לעיר עוברת את רף ה 20 ק"מ לליטר (ויש שאמרו כבר 22-24 ק"מ לליטר). המנוע טורבו-דיזל מסילה משותפת של רנו (בנפח 1.5) עושה בקלות את ה 19 ק"מ לליטר.

בהנחה שאתה מחזיק מנוע 1.6 בנזין ובא להשוות אותו מול המנוע הנ"ל עם תיבה ידנית, צריכת הדלק שלך בעיר טובה יותר בסדר גודל של לפחות כ-50% (!) ביחס למנוע בנזין 1.6 עם תיבה אוטומטית.

אם אתה עושה 15000 קמ לשנה, אתה חוסך לפחות 5000 שח בדלק. בחישוב פשוט, הוצאות על דיזל (עולל טיפולים ותיקונים - יחד עם אגרת רישוי) לא עוברים את ההפרש של 5000 שח בשנה. ז"א שבכל מצב אתה מרוויח, גם את המחיר של סולר היה שווה לחלוטין למחיר של בנזין.

כל עוד אתה לא מחפש רכב ספורטיבי ואת הריגוש של משיכת הטורים לשמיים, הדיזל הוא בשבילך... (אני יודע שלפחות לשימוש היום-יומי שלי, יש סיכוי גבוה מאוד שהרכב הבא או הנוסף שלי יהיה דיזל).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
המשפט הזה *קצת* סותר את עצמו.

בגלל ההודעה הזו צביקי רשם שהכל בסדר.

לא הייתה שום סתירה במשפט שלו, הוא אולי חזר על אותו מסר פעמיים אבל ללא סתירה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אם העתיד שייך למשהו,אזי הוא שייך למכוניות היברידיות.

הטויוטה פריוס היא דוגמא מצויינת לחיסכון מדהים משולב בביצועים מצויינים ובפליטת מזהמים נמוכה ביותר.

אין ספק שחלה התקדמות עצומה בפיתוח מנועי דיזל,אבל את התכונות הטבועות בהם,לטוב ולרע כלום לא יכול לשנות.

פורסם
אם העתיד שייך למשהו,אזי הוא שייך למכוניות היברידיות.

הטויוטה פריוס היא דוגמא מצויינת לחיסכון מדהים משולב בביצועים מצויינים ובפליטת מזהמים נמוכה ביותר.

אין ספק שחלה התקדמות עצומה בפיתוח מנועי דיזל,אבל את התכונות הטבועות בהם,לטוב ולרע כלום לא יכול לשנות.

הטויוטה פריוס לא חוסכת בכלום.

נתון חיסכון בדלק שלהם הוא בנסיעה על 50 על מסלול סגור.

צריכת הדלק שלהם בכביש מהיר זוועתית בגלל מנוע 1.5 שלא מצליח לסחוב את המכונית הכבדה.

בתוך העיר הם באמת מיצרים פחות זיהום אויר בזמן שהמנוע החשמלי עובד,הבעיה שבמציאות רוב הזמן מנוע הבנזין עובד.

הייברד היחידי שנשמע מבטיח זה של פיג'ו.שהוא דיזל חסכוני גם בכביש מהיר ופחות מזהם את האויר ממנוע בנזין.

אייל

פורסם

היתה לך טויוטה פריוס או שנסעת במכונית כזו לפני שאתה פולט שטויות בקצב רצחני?!

מעדות של 8 אנשים שיש להם פריוס,עולה שצריכת הדלק שלה בעיר הינה 15-16 ק"מ לליטר.

ואין למנוע ה 1.5 שום בעיית ביצועים-להיפך,הפריוס מכונית זריזה למדי.

המקום היחיד שצריכת הדלק שלה לא מדהימה זה מחוץ לעיר,שם לא בא לידי ביטוי יתרונו של המנוע החשמלי.

ותמיד צריך לזכור את המומנט העצום של המנוע החשמלי ששום מנוע שריפה פנימית לא יכול אפילו להתקרב אליו.

פורסם
היתה לך טויוטה פריוס או שנסעת במכונית כזו לפני שאתה פולט שטויות בקצב רצחני?!.

הרבה זמן לא צחקתי ככה.

אני מחפש לך השוואות למכוניות דיזל.

בנתיים תקרא את זה:

A road test in the Toyota Prius consistently registered a combined fuel economy of 45, compared to its listed EPA rating of 60/51

http://www.autobytel.com/content/shared/articles/templates/index.cfm/article_page_order_int/2/article_id_int/753

נתונים של הפריוס

estimated performance:

Zero to 60 mph: 12.5 sec

אייל

פורסם

הטויוטה פריוס היא דוגמא מצויינת

אחד המנהלים של המועדון שלנו לקח אותה לנסיעת מבחן.

הנתון הכי מדהים שלה, זה שהוא חזר עליו שוב ושוב ושוב ושוב... 50 קג"מ !

50 קג"מ !

זה יותר מומנט מ EVO F**KING 9 !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

......

השוואה לא לעניין בכלל.

סע ב-C3 בנזין 1.4, ועבור אח"כ ל-C3 דיזל 1.4. אני מבטיח לך שלא תרצה לחזור.

שכחו לומר לך שדיזל זה גם פשרה על רעש גבוה יותר, יש כאלה שביכלל אלרגים לרעש דיזל. זה מסריח יותר.ובשפה לא מקצועית עצל דהיינו מגיב לאט יותר. אז אם החיסכון לא משמעותי - אוביקטיבית וסוביקטיבית. לא כדאי דיזל.

פשוט שטויות. אני לא יודע מתי בפעם האחרונה נסעת על דיזל מודרני. בקסארה שלי, למעט בעמידה במקום, לא ניתן לשמוע את המנוע כלל, בכל סל"ד, בכל עומס.

מבחינת תגובת מנוע, שוב למעט יציאה מהמקום בה מורגשת השהיית טורבו קלה (אבל לא היית מתלונן אם זה היה טורבו בנזין נכון?), זמינות הכח היא מיידית תחת הדוושה גם בסל"דים שבבנזין היית צריך להוריד שני הילוכים בשביל להתחיל לזוז.

לגבי הסרחון יכול להיות שאתה צודק, אבל אצלי באוטו יש מין פטנט כזה שבו האגזוז מופנה לאחור ולא לתוך תא הנוסעים כך שאני לא ממש יודע על מה אתה מדבר.

(add lightness' (Colin Chapman'

• תוכן חדש...