Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

[איחוד הודעות]: לא נראה לי להשאיר כאן את החשבוניות, זה עלול להזיק לי בעתיד.

מי שמעוניין לפנות אלי לקבלת הוכחות אנא בקשו בהודעה פרטית.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוקר-טוב,

קראתי את ההודעה שלך שוב פעם וגם ראיתי את הקבלות.

אתה פנית למוסך עם תלונה ברורה, תקלה שמהווה סיכון בטיחותי והמוסכניק שהינו בעל מקצוע קיבל את האתגר לפתור את הבעיה עד כאן הכול בסדר.

1. המוסכניק אמור לפתור את התקלות שנגרמו בזמן טיפול ברכב על חשבונו קרי,תיקון האזעקה והאמוביליזר.

2. עלייך לבקש את שיחזיר את המחשב התקול ויחזיר את הרכב למצב לפני שנכנס למוסך (מצבר עלייך).

3. המחירים שהוא גבה עבור שעות עבודה הם יחסית מאוד יקרות למוסך פרטי (1200 שקל)

נסה להגיע עם המוסכניק לפשרה כספית ותנפנף עם תביעה משפטית, ולאחר מכן גרור את הרכב מהמוסך למוסך אחר שהציעו לך בפורום וסגור עניין.

תביעות משפטיות עלולות להיות סחבת ארוכה מאוד שגם אתה עלול להפסיד ימי עבודה ולגרום לך ללחץ דם גבוה.

איזה כייף לי :)

פורסם

בוקר טוב מרק,

עם *****, כמו עם *******, לא מגיעים לפשרות. (תוכן לא ענייני- ההנהלה)

לוקחים אותם פעם אחת לבית משפט, מראים להם שאתה לר פראייר וככה הם בד" נרגעים.

אחרי שאני אגמור איתו, מס הכנסה ומעמ יתחילו.

כשהם יגמרו, אמנון לוי יתחיל.

אתה לא יודע כמה אנשים שלחו לי מייל והזדהו איתי. מסתבר שרצים לא מעט סיפורים על המוסך הזה אבל אנשים מפחדים שאם הם יפתחו את הפה גרוסמן לא יטפל להם יותר במכונית.

תודה,

יוסטין

פורסם

אם בפורום יעודי לנושאי רכב מישהו מעלה התרשמות+חוויות ממוסך X ומתאר את הדברים כפי שהוא רואה אותם מנק' מבטו...האם זה נחשב הוצאת דיבה?

זה הוצאת דיבה רק אם הוא היה משקר או מסלף את העובדות כדי לחזק את טיעוניו.

בעלי מוסכים רבים נהנים מההמלצות שחברי CF כותבים עליהם כאן, אז אני לא רואה שום בעיה עם הצד השני של המטבע כאשר מישהו עובר חוויה כל כך מאכזבת לתפיסתו ומוצא את הזמן לשבת ולכתוב עליה פה.

כמובן שהצד השני (המוסך וקיפניס) מוזמנים להגיב כאן ומאחר ואורן גולש פה אני מאמין שהדבר הובא לידיעתו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אנשים מפחדים שאם הם יפתחו את הפה גרוסמן לא יטפל להם יותר במכונית.

תודה,

יוסטין

למה? האם לאלה שאינם מרוצים, אין אופציה למוסך אחר חוץ מהנ"ל, לגשת אליו לתיקון רכביהם?

ומה קרה למוסך של אלון DONT_PANIC ? למה נסגר?

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אלון עבר לשפץ יאכטות באיטליה, כנראה הרבה יותר משתלם.

ולא, אין הרבה אופציות, לפחות בת"א. אם אין לך סאאב בת שנתיים שלוש, עדיין באחריות, אין לך מה להתקרב למוסך הרשמי.

וחוץ מהרשמי ומגרוסמן יש את איציק זקן שקצת מתעסק עם סאאב והמוסך בכפר אחים (לתל-אביב, הקטע של לשים את האוטו בבוקר ולקחת בערב לא כ"כ ישים).

והנה חיזוק לטעון שלי:

מוסכניק אחר התקשר עכשיו ל-UMI ושאל כמה עולה החלק- (ECU).

תשבו, המחיר שהמוסכניק קיבל הוא 26,500 שח + מעמ. אותו חלק שגרוסמן מוכר ב-1200 + מעמ

וב- ebay עולה 25$.

עכשיו אתם מבינים למה לסאאב יש שם רע בישראל?

יוסטין

פורסם
אם בפורום יעודי לנושאי רכב מישהו מעלה התרשמות+חוויות ממוסך X ומתאר את הדברים כפי שהוא רואה אותם מנק' מבטו...האם זה נחשב הוצאת דיבה?

צודק!

הפכתם את הפורום לבית משפט? כולם מחפשים הוכחות? האם גם מכל מי שכותב מכתב שבח אתם מבקשים הוכחות?

זכותו של אדם לטעון טענות ולהגנתו תעמוד חובת תם הלב ואמת דיברתי אשר תגנה עליו אם וכאשר יתבע.

את אותן הקבלות הוא יצטרך להוכיח בבית המשפט, ורק שם.

אם בכל זאת חוש הצדק הטבעי שלכם מפותח במיוחד, תועילו להרים טלפון לאותו מוסך ולהפנות את תשומת ליבו לפירסום דנן ולבקש את תגובתו בעניין.

לבעל הסאאב ליבי איתך (אם זה מנחם אותך) מאחל לך הצלחה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מנקודת מבט של בעלים של סאאב 9000 גריפין, שמטופלת באדיקות במשך כ 3 שנים אצל אריה גרוסמן ואורן קיפניס, אני מצר על השם הרע שפותח השירשור מוציא להם.

אני מרוצה מכל הטיפולים והעלויות של הטיפולים שביצעתי אצלהם מאז ומעולם.

הם מהבודדים בארץ שיודעים לטפל בסאאב כמו שצריך, יש להם ארסנל חלפים משומשים וטובים ואין-ספור ניסיון.

בנושא החלפים, 25$ זה לא 1200ש"ח אבל מה ציפית? שתקנה בEBAY והשליח ירכיב לך את החלק ברכב?

טיפול בסאאב יכול להיות מורכב ולפעמים ויש חלקים שלוקח לא מעט שעות מוסך להרכיבם, ומכאן ההבדל במחיר. (שלא לדבר על ההבדל מ 26K שיקחו לך בUMI)

פורסם

בעלי מוסכים רבים נהנים מההמלצות שחברי CF כותבים עליהם כאן, אז אני לא רואה שום בעיה עם הצד השני של המטבע כאשר מישהו עובר חוויה כל כך מאכזבת לתפיסתו ומוצא את הזמן לשבת ולכתוב עליה פה.

כמובן שהצד השני (המוסך וקיפניס) מוזמנים להגיב כאן ומאחר ואורן גולש פה אני מאמין שהדבר הובא לידיעתו.

לאור מספר לא קטן של אשכולות שהתפרסמו בפורום שלא היה להם שחר והם פרי המצאתו של הכותב בלבד אני נוהג לבקש הוכחה לנכונות הדברים בכדי שלא נבזבז אנרגיה לריק ולא נטחן מים.

זו הסיבה שביקשתי לראות קבלה.

בכול מקרה לפותח האשכול אני מאחל לך הצלחה בתביעה המשפטית, נסה גם לקבל חוות דעת נוספת משמאי רכב שזה עיקר מקצועו.

פורסם

מוטי,

כששמתי בבוקר את הרכב במוסך, ביקשתי שיתקשרו ויבקשו אישור לפני ביצוע העבודה, כולל עלויות.

אריה גרוסמן התקשר ואמר לי "אצלי אנשים משאירים את הרכב בבוקר, לוקחים אותו בערב ומשלמים מה שצריך.

אם התיקון כרוך באלפי שקלים, אני כבר אתקשר אליך".

כמו כן, הרכב נכנס כשהוא יכול להניע ולנסוע.

אריה גרוסמן טען שהוא פתר את התקלה ולא אמר שזה קשור למחשב, רק אחרי הצהריים הוא חזר אלי ואמר שהוא לא מצליח להניע את הרכב,

בגלל שהמחשב התקלקל.

מילא הוא היה עוצר בשלב הזה, מתקשר ומבקש אישור. מה שהוא עשה זה להחליף את המחשב ללא אישור שלי וניסה להוציא ממני 1200 שח + מעמ, ולא הסכים לשחרר לי מיידית את הרכב עם גרר (אחזקת רכוש שלא כדין). מבחינתי אם הרכב הניע כראוי בבוקר ולא מניע אחה"צ, מישהו במוסך גרם לנזק ו/או חבלה. באותה מידה הוא היה יכול לשפוך לי שמן ברקס על המכסה מנוע, לעלות עם הרכב על מסמר או כל דבר אחר שקורה במוסכים. אבל כל זה באחריותו. צריך שיהיה לו ביטוח מפני דברים כאלו ולפצות את הלקוח אם דבר כזה קורה, לא לנסות למכור לו חלק שהוא הגיע איתו למוסך תקין (לפחות מבחינת הנעה ונסיעה. אולי המחשב גם עושה קפה אבל אני אסתדר טוב גם בלי זה).

סופ"ש נעים ובטוח,

יוסטין

פורסם
לאור מספר לא קטן של אשכולות שהתפרסמו בפורום שלא היה להם שחר והם פרי המצאתו של הכותב בלבד אני נוהג לבקש הוכחה לנכונות הדברים בכדי שלא נבזבז אנרגיה לריק ולא נטחן מים.

זו הסיבה שביקשתי לראות קבלה.

.

ומאותה סיבה למה אתה לא מבקש קבלה ממי שמהלל מוסך?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
ומאותה סיבה למה אתה לא מבקש קבלה ממי שמהלל מוסך?

מחזק את דבריך:

מי שמהלל מוסך יכול להיות בעל המוסך או מי מטעמו - אבל ההמלצה מתקבלת בפורום.

נכון שמי שמשמיץ יכול להיות המתחרה של המוסך - אך הכלל צריך לפעול באותה המידה לכל כיוון.

במאמר מוסגר אציין שכל חבר פורום צריך לשקלל עד כמה ההודעה רצינית. כאן נכנס לתמונה הוותק של כותב ההודעה, היכרות קודמת עם איתו ועם טיב הודעותיו וכיו"ב.

לדעתי יש להסב את שימת ליבו של נשוא התלונה לתלונה, כדי שתהיה לו הזדמנות נאותה להגיב.

השמצה פרועה? שיגש בעל המוסך ויתבע את נזקיו.

פורסם

להלל ולומר דברים טובים על מישהו או מוסך זה ממש שונה מדברי זעם וכעס והשמצה.

דורקי שאלה לי אליך איך זה נשמע לך ומה זה מעורר אצלך.

דורקי, אתה אחלה של בן אדם ! אתה מקסים !

דורקי, אתה חתיכת מנייק ! :twisted:

פורסם

מצטרף ל"סולל הדרך" ומחזק את יוסטין, על יחס כזה מגיע לבנאדם לקבל בראש.

שילמת הרבה כסף, אמרו לך שהאוטו תופס מקום במוסך, תחליט מהר ?! והרכב עדין לא תקין ?!

יש להוציא את הרכב בכל מצב ולהזהיר את מי שרק אפשר. אנשים כבר התחרפנו מהכסף שהם עושים.

על מה אתם מבקשים מהבנאדם קבלות ? רק היחס והצורה שתלשו לו דברים מהאוטו, הלחיצו אותו, דחו אותו,

המציאו כל פעם סיבה אחרת, ובסוף הרכב עומד בן ערובה במוסך ללא כל חוב מצד בעליו ? בקבלות הם יכולים לסדר הכל יפה...

אז על מה אתם מבקשים לראות קבלות ? יהיה כתוב שם "אני גנב מניאק" ? לא. הבנאדם היה שם, אני לא מאמין שהוא

ישקר לגבי היחס אליו וכל השאר.

יוסטין, תהיה חזק. הלקוח תמיד צודק, יש את איגוד המוסכים והאגודה לצרכן.

פורסם

אולי כדאי לנסות ולחשוב קצת מעבר לנקודת הפוקוס של המוח, לנסות להבין את המדיום הזה שנקרא אינטרנט ופורומים.

האינטרנט הוא מדיום חדש יחסית, אבל הטלבזיה, עליה נעשו לא מעט מחקרים מדיום וותיק יותר בעל נקודות חפיפה מסויימות לאינטרנט.

ועכשיו שאלת מיליון הדולר, מהי השפעת הטלבזיה על ציבור הנמענים שלה?

האם לטלבזיה שפעה רבה וחזקה או להפך השפעה חלשה?

אם ניקח לדוגמא את הסידרה ארצ'י בנקר (לזקנים שבייננו), הרי ארצ'י בנקר היה גזען שוביניסט.

האם מתן במה ציבורית לדמות גיזענית גורמת להזדהות של הצופים עם ארצ'י בנקר? האם שידור שכזה מעודד את הגזענות? (תשובות במהופך בסוף)...

אם אתה סבור שהתשובה היא "כן" אז סביר להניח שאתה רואה בפורום מדיום בעל השפעה חזקה ואתה מאמין שכל הפלצה של משתתף גורמת לכל העדר לקבל החלטות על בסיס הודעה כזו או אחרת.

אם אתה חושב שהתשובה היא "לא" אתה כנראה בדעת רוב ומבין שלא כל מה שכותב פלוני אלמוני הוא נכון או "דבר אלוהים חיים" ואולי לא צריך לקחת כל כל מה שכתוב במלוא הרצינות היות ובאמת לא ניתן לדעת מי עומד מאחורי כתיבת ההודעות ואיזה אינטרס יש לו או לה.

אני חושב כמו הרוב שדברים צריכים להילקח בעירבון מוגבל ולא צריך לעשות קרקס מכל אחד שפורק לחץ. קורה שגם מוסכים טובים מפשלים (בדיוק כמו שקורה שקורולה מתקלקלת :-P) וזה יכול לקרות מהמון סיבות וזכות חופש הביטוי היא זו שצריכה לעמוד מול עיננו, גם אם קיים חשש לפגיעה באחר. מנגד יקומו כל אותם הסנגורים (כפי שקרה גם כאן) שיהללו ישבחו ויחלישו את עוצמת הפגיעה.

היחידים שעשויים להיפגע הם מפעילי האתר שחשופים לתביעת דיבה ועדיין למרות שכך הפרקטיקה מלמדת שמדובר במקרים בודדים בלבד ואל לזה לעצור את חופש הביטוי, הפלורליזם המחשבתי והחרות האישית.

מאחל לכולם שבת שקטה ובטוחה.

• תוכן חדש...