Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דניאל : נידמה לי שבעניין סאאב נוצר מעגל קסמים בסגנון מה קדם למה הביצה או התרנגולת?

לסאאב אין הרבה מוסכים כי הרכב כמעט ולא נמכר כחדש - ואין מכירות רכב חדש כי אין שירות...

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דורקי שבת שלום,

היצרן VW ואני מאמין שכול ייצרן מכובד מספק לרשת המוסכים המורשים ספרות ללמוד עצמי שנקראת SSP-Self study programme לשם לימוד והדרכה בסיסית להכרת הדגמים החדישים והטכנולוגיה החדשה.

בעבר ניתן היה להשיג חינם אין כסף את הספרות ולצערי היום אני רוכש את הספרות הזו (די זול בסביבות 4.5 אירו).

דוגמא ראה קובץ מצורף (הקובץ חינמי ככה שאין ליצרן התנגדות לפרסמו)

מומלץ לרכוש ספרות זו לשם היכרות מעמיקה של הרכב גם לנהג ובמיוחד למוסכניקים ספרות זו יכולה לקצר תהליכים.

איזה צעצוע יש לך היום ?

European On Board Diagnosis-Service Training.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם
אז מה אתה ממליץ ליוסטין בעצם? להתקפל...? :x

אני לא מכיר את הסיפור של הצד השני, שבחר לא להגיב כאן, ולכן התייחסותי היא רק לצד הלקוח.

לשלם הון תועפות על תקלה שלא נפתרה, לבטל מערכות מיגון ברכב ללא אישור, לדרוש כסף על תקלה שנגרמה תוך כדי עבודה המוסך? רכב נכנס בנסיעה וצריך לצאת על גרר! הייתה אתה מקבל את זה כלקוח? אצלך במוסך לקוח היה מקבל דבר כזה? לא נראה לי.

אין פה עניין של התקפלות, לא הכל שחור ולבן בחיים.

לא קראנו\שמענו את הצד השני בסיפור - ומדובר במרכיב קריטי לצורך ייעוץ מדוייק ונכון.

יש לנו כאן עניין עם רכב נדיר ומוסכים שלא מוכנים כמעט לגעת בו או להסתכל עליו. אם זאת היתה קורולה ברור שהצעד הנכון היה להטיס את הרכב משם למקום אחר, אבל מדובר במקרה מאוד ספציפי ומאוד מיוחד שדורש התייחסות נכונה וראיה מערכתית על כל השלכותיה (הכלכליים והבריאותיים כאחד).

לדעתי, טוב יעשה אם יגיעו שני הצדדים לפשרה ולא ילכו ראש בקיר. נכון שלפי "החוקים היבשים" צריך לפעול אחרת, אבל צריך להסתכל על הדברים בצורה הנכונה כי יש כאן קייס מיוחד ולא שגרתי.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מרק אתה רואה במיקרו רק את VW. כל היצרנים מספקים חומר לימוד זהה ומתורגם לטכנאים שלו, מערך ההדרכה של מספר יצרנים עולה על VW בכמה מונים.

פורסם

המרכיב הקריטי ליעוץ לא קיים לדבריך ולמרות זאת סיפקת אותו:

תהיה סבלני, גש אליו למוסך ודבר איתו. תגיד לו שיחליף את המחשב ושיפתור את התקלה. *אחרי* שהוא יפתור את התקלה כמו שצריך, תשלם לו כמה שצריך ותבקש התחשבות במחיר. זה אולי יהיה יקר - אבל תחסכו לעצמכם המון זמן ועצבים ששווים בריאות. הכסף והזמן שתפסיד בללכת לבתי משפט וצרות אחרות יעלה לך יותר הן כלכלית והן בריאותית.

איציק

זאת התקפלות! למה הוא חייב להחליף את המחשב אצלו? ולמה הוא צריך לשלם על המחשב אם בכלל הרכב נכנס נוסע?

את האמת לא רציתי להכנס כלל בעימות בין המוסך ליוסטין, רק בגלל שהצד השני בסיפור חסר לנו, רציתי להשאר יבש ועינייני בתחום הטכני והמנהלתי, התגובה שלך הקיפצת אותי כי ניכר בה שבחרת עמדה.

טוב, אז בחרתי גם עמדה, עמדה טובה יותר כי העובדות לכאורה ונכון לעכשיו לטובת הלקוח.

התגובה שלך האחרונה כבר נשמעת יותר טוב, להגיע לפשרה זו תמיד הדרך הנכונה, הבריאה והמקובלת.

חשוב לזכור כי הפתרון לתסבוכת הזו לא תצא מדפי הפורום אלא במוסך או בית המשפט.

פורסם

מרק - אתה צודק.

א-ב-ל יש לנו נטייה אנושית לשפוט כל ארוע לפי המשקפיים שאנו מרכיבים (לדוגמא: מה ההוא יעשה? את מה שאני הייתי עושה בסיטואציה דומה).

כל חברי הפורום הם אוטו-מניאקים במידה כזו או אחרת, אנחנו נהנים ללמוד דברים חדשים על כלי הרכב שלנו.

אך צריך לזכור, שכמדובר במכונאים שבמוסך - שלא לכל אחד מהם יש את המרץ והחשק ללמוד נושא חדש, לא לכולם יש את היכולת להבין ספרות טכנית (גם אם היא זמינה) וכידוע לכל - אנגלית שפה קשה... :wink:

לכן, לצד בעלי המקצוע שמתעדכנים ללא הרף יש גם את האחרים שבטוחים שאין שום בעיה שמברג גדול לא יכול לפתור.

הקושי הגדול של בעלי הרכב הוא לזהות מי מבין המוסכים שייך לאיזו קבוצה.

פורסם

התגובה שלך האחרונה כבר נשמעת יותר טוב, להגיע לפשרה זו תמיד הדרך הנכונה, הבריאה והמקובלת.

חשוב לזכור כי הפתרון לתסבוכת הזו לא תצא מדפי הפורום אלא במוסך או בית המשפט.

כל יום שהרכב במוסך הוא הפסד ללקוח. הפסד של עלות רכב שכור (הרכב הכי קטן + גיר רגיל עולה 1000 שח לשבוע, בלי דלק).

אני חושב קודם על טובתו של הלקוח- שהרכב יהיה תקין וברשותו. אח"כ זו זכותו המלאה לתבוע את בעל המוסך על תיקון שלא לצורך או גרימת נזק ברשלנות בזמן עבודה על הרכב.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היי

לגבי איביי, אני הזמנתי משם רכב שלם בחלקים (חבילות), המחירים שם פשוט מצחיקים עד ליידי גיחוך ולכן,אני חושב, שכן כדאי לקנות דרך איביי, גם חלקים משומשים שם בארה"ב , אלו חלקים שלא ראו שמש ישראלית מימייהם, ובד"כ נראים ועובדים באופן פנטסטי!

בנוסף הגימור והפיניש בד"כ בחלקים שמגיעים מארה"ב , הגימור הוא שונה ומשובח יותר, החלקים מגיעים עם תוספות או אפשרויות, שאין פה, כי לפה מביאים את המינימום שצריך.

בכל אופן זה שיקול שלך.

בנוגע לעניין שלך עם המוסך, אני לא הייתי שותק לו, לך לתביעות קטנות ותגיש תביעה, עלות הגשת תביעה הינה 10% מסכום התביעה.

אין מה לעשות,בארץ שלנו ניתן לומר שהוא מין מונופול מורשה.

בנוגע לתקלה בריכבך, אם תרצה להגיע לצפון (קריות), אני יכול לעזור לך,או לנסות לעזור, בכל אופן, איבחון התקלה או שלא יעלה כלום,או שיעלה סכום סמלי , באם לא נפתרת בעייתך...לא תשלם כלום!

בברכה.

פורסם
כל יום שהרכב במוסך הוא הפסד ללקוח. הפסד של עלות רכב שכור (הרכב הכי קטן + גיר רגיל עולה 1000 שח לשבוע, בלי דלק).

אני חושב קודם על טובתו של הלקוח- שהרכב יהיה תקין וברשותו. אח"כ זו זכותו המלאה לתבוע את בעל המוסך על תיקון שלא לצורך או גרימת נזק ברשלנות בזמן עבודה על הרכב.

איציק

אמת! (חוץ ממחיר הרכב השכור- ניתן למצוא בהרבה יותר זול :wink: )

אבל לצורך תביעה על רשלנות וכו' צריך עדויות וממצאים, כל עוד הרכב במוסך או שיצא משם מתוקן הוא לא יכול לעשות זאת או שיתקשה מאוד לעשות זאת.

לאחר שיוציא את הרכב משם (במצבו הנוכחי) הוא יוכל להביא מומחה (שמאי) שיבדוק את נסיבות המקרה ויוכל להכין חוות דעת מקצועית שתהיה קבילה בבית משפט.

פורסם
לאחר שיוציא את הרכב משם (במצבו הנוכחי) הוא יוכל להביא מומחה (שמאי) שיבדוק את נסיבות המקרה ויוכל להכין חוות דעת מקצועית שתהיה קבילה בבית משפט.

אבל אם אתם אומרים שאין כמעט מוסכים שיודעים לטפל בסאאב, מהיכן יביא שמאי/מומחה שכן ידע להעריך ממה נגרם הנזק ?

Veni Vidi Vici

פורסם

הסיבה שבעלי הסאאבים בורחים בהמוניהם (כל ה-10) לכיוון מוסכים פרטיים כמו אריה גרוסמן, אורן קיפניס וישראל דיקר הם מוסכי סאאב המורשים.

מהתרשמותי, מוסכי סאאב של UMI:

א. לא רוצים לטפל בסאאב - יש להם טונות של דהייולט וקוואליר בחוץ שמתקנים אותם טיק-טק בלי יותר מדיי דיאגנוסטיקה, מה אני צריך עכשיו לשבת על הדבר הזה חמש שעות לנסות להבין למה המנורה של הווישרים נדלקת?

ב. לא יודעים גם כ"כ איך - הם עובדים בשיטת האלימינציה - מתחילים להחליף חלקים (לא פעם הוחלף גם מנוע קומפלט) עד שהבעיה מסתדרת.

עכשיו שזה באחריות, אז ניחא.

אבל שאנחנו צריכים להתחיל לשלם על זה... :shock:

ד"א, סאאב הוא רכב מאוד מכניקל-פרינדלי, כלומר בעת ייצור הרכב (אמיתי לגמרי) חשבו איך לאפשר למכואי גישה נוחה וטובה לכל החלקים, מרווח מתאים ועוד.

מי שמכיר את הרכב ועובד בעיקר עליו יודע איך להתייחס אליו ולנצל את זה.

מי שעובד רוב היום על אביאו שבעת ייצור הרכב (גם כן אמיתי לגמרי) חשבו איך לעשות אותו הכי זול שאפשר, ונתקל פעם ב.. בסאאב, לא הייתי מגדיר אותו כמומחה גדול.

בסופו של דבר אכן רכב הוא רכב, וה"סיבוך" הגדול כ"כ בסאאבים היא האלקטרוניקה שכיום הולכת ומתסבכת בכל רכב חדש ככה שעם הזמן המוסכים יתמקצעו בזה יותר ויותר.

אני לא יגיב על המקרה נדון, בייחוד שאורן גולש כאן ולא צריך דוברים למיניהם (בטח לא כאלו שלא מכירים בכלל את הסיפור).

אבל 2 דברים אני מאוד רוצה לומר:

1. יוסטין - אני מאוד מקווה שלמרות מה שקרה, ואולי הקושי שלך למצוא מוסך מתאים את האהבה לסאאב לא תאבד. וכמו שאר חובבי הרכב תלמד להפריד בין הרכב המצויין לשירות האולי בעייתי שלו. (אני מאמין שכך יהיה, בהיותך בעל סאאב 3).

2. בנוגע לאורן קיפניס, מההיכרות שלי איתו שהוא טיפל לי ברכב, נתן לי רושם חד משמעי שמדובר באדם שבאמת טובת הרכב עומדת לפניו, וכמה גרושים לא מסנוורים אותו.

אני עדיין מחכה לראות את תגובתו.

בכל מקרה אני מקווה שמקרה יסתדר בסופו של דבר לטובה

בהצלחה.

פורסם
2. בנוגע לאורן קיפניס, מההיכרות שלי איתו שהוא טיפל לי ברכב, נתן לי רושם חד משמעי שמדובר באדם שבאמת טובת הרכב עומדת לפניו, וכמה גרושים לא מסנוורים אותו.

אני עדיין מחכה לראות את תגובתו.

בכל מקרה אני מקווה שמקרה יסתדר בסופו של דבר לטובה

בהצלחה.

מצטרף אליך ומחזק את דברייך, מהכרותי עם אורן קיפניס, התרשמתי, שהבחור מקצועי ואמין, ושטובת הרכב, בעיקר סאאב, עומדת לפניו, ולא הכסף מסנוור אותו.

מצפה לכליון עינים לתגובתו...

כפי שאמרתי ואני חוזר למטבע יש שני צדדים, וחובה לשמוע גם את גרסת הצד השני, אם כי כפי שהתרשמתי, הבעייה של יוסטין זה עם המוסך ולא עם אורן קיפניס.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אין לי סאאב, אבל אני מכיר היטב את אורן , ומכיר הרבה בעלי סאאב מרוצים שהוא עזר להם..

מבחינת דיאגנוסטיקה כללית, אני מכיר היטב את התופעה של התקנות מקומיות (אזעקה ישנה, אימובילייזר דפוק או פועל), הגעתי למסקנה אחת וגם מה שעשיתי ברכב שלי:

העפתי החוצה את כל מה שלא מקורי!!!

יש להרבה רכבים יער של חוטים לא מקוריים, ורק ההוצאה שלהם והופ.. פתאום התקלה נעלמת(כיבוי מנוע זה קלסי למקרה כזה...)

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

להזכירכם, מי ששילם לאורן ולמוסך בו הוא עובד זה אני ולא הסאאב שלי.

מה שאמור לעניין אותו זה טובת הלקוח ולא טובת הרכב.

אם הלקוח לא מעוניין ברסטורציה מדויקת של הרכב אלא בתיקון התקלה, עליו לברר קודם ולקבל אישור לעבודה.

עובדה שבמקרה שלי לא האזעקה ולא האימובילייזר, ובטח לא הסנסור אורות ברקס שהיה תקין לגמרי לא גרמו לתקלה.

למה אורן לא ניתק בעדינות והחזיר בסוף הבדיקה?

נכון שהבעיה שלי בעיקר עם המוסך אבל אורן עובד שם ולמיטב הבנתי הוא חלק מהמוסך. ביום חמישי כשרבתי שם עם גרוסמן

הוא מילא פיו מים (או אולי שמן ברקס) ולא אמר מילה. מעניין למה...

שבוע טוב,

יוסטין

• תוכן חדש...