Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יוסטין אני איתך!

כמו מכוניות הסאאב, כך גם מצב הלנצ'יות הלנצ'יות בארץ... אומנם יש מכונאים טובים ויש מכונאים פחות טובים, אך יחס כמו שקיבלת זה מחפיר! ואני מאמין לך לכל מילה, לא פעם נתקלתי באנשים שבעלי מוסך "זירזו" אותם לקבל החלטה שגויה (אין לי מקום לאוטו תחליט מהר...)

חוצפן לא קטן לנתק מערכות שאין לו זכות לנגוע בהם לפני שהוא בדק את אמיתות התקלה (אזעקה,נעילה וכו')

בהצלחה!

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רכב נכבה בנסיעה\בעמידה\באויר ? חבר לסורק תקלות. בשביל מה אתה מחזיק מוסך מורשה וציוד יקר ?

מה אתה מתחיל לנתק לבנאדם חצי מהאוטו ? מה אנחנו לפני עשרים שנה ? תעשה דיאגנוזה מסודרת.

פורסם

מוסכניק אחר התקשר עכשיו ל-UMI ושאל כמה עולה החלק- (ECU).

תשבו, המחיר שהמוסכניק קיבל הוא 26,500 שח + מעמ. אותו חלק שגרוסמן מוכר ב-1200 + מעמ

וב- ebay עולה 25$.

לדעתי אתה קצת מוציא את העניין מפרופורציות ועושה סלט שלם.

החלק שעולה 26,500 הוא חלק חדש לחלוטין. מהניילון.

החלק שגרוסמן מוכר ב 1200 + מעמ סביר להניח שהוא *מתוקן* או *תקין* שירד מאיזה רכב. אגב, זה מחיר זול מאוד למחשב רכב, בטח ובטח למחשב של סאאב שהוא לא רכב פופולארי סטייל קורולה :p

25$ זה המחיר שדורשים ב EBAY. אז מה ?

לרוב מדובר באנשים שיש להם ערימות של ג'אנק או אנשים שקנו חלקים כאלה ולא צריכים אותם. מדיניות המחירים "שם" שונה לחלוטין משלנו. במה שתקנה שם ב 10K$ פה תצטרך 100K ש"ח. תוכל למצוא הרבה דברים שעולים עשירית ממה שעולים אצלנו - ותוכל גם למצוא דברים שעולים כמו אצלנו.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
להלל ולומר דברים טובים על מישהו או מוסך זה ממש שונה מדברי זעם וכעס והשמצה.

דורקי שאלה לי אליך איך זה נשמע לך ומה זה מעורר אצלך.

דורקי, אתה אחלה של בן אדם ! אתה מקסים !

דורקי, אתה חתיכת מXXXX ! :twisted:

מרק אני חושב אחרת, "קבל ויז'ואל": לפורום מגיע משתמש חדש (אחיו של בעל מוסך) ומספר ניסים ונפלאות על המוסך (של אחיו), איך בנגיעה קסומה אחת נעלמו מהרכב שלו תקלות שאף מוסך אחר לא הצליח לאתר, איך יציקת מים קדושים על הרכב השיבה לו את נעוריו... השריטות נעלמו וגם השאסי התיישר.

כמה פראיירים קוראים את חו"ד המלומדת ומחפשים במוסך המהולל מזור לבעיותיהם, אבל אחרי תשלום של כך וכך זוזים (בעל המוסך טען להגנתו "לי זה עלה יותר!") הגרוטאה שלהם ממשיכה להיות גרוטאה...

ניגרם להם נזק כספי? ניגרם! - במה זה יותר טוב מהשמצה שיכולה לגרום נזק כספי למוסך?

לסיכום טענתי: מידע כוזב (חיובי או שלילי) גורם נזק באותה המידה. השאלה היא איזה צד בשרשרת המזון יינזק.

נ.ב. האופן שבו תיארת אותי במשפט הראשון ממש מדויק ונאמן למציאות ! :wink:

פורסם
אולי כדאי לנסות ולחשוב קצת מעבר לנקודת הפוקוס של המוח, לנסות להבין את המדיום הזה שנקרא אינטרנט ופורומים.

האינטרנט הוא מדיום חדש יחסית, אבל הטלבזיה, עליה נעשו לא מעט מחקרים מדיום וותיק יותר בעל נקודות חפיפה מסויימות לאינטרנט.

ועכשיו שאלת מיליון הדולר, מהי השפעת הטלבזיה על ציבור הנמענים שלה?

האם לטלבזיה שפעה רבה וחזקה או להפך השפעה חלשה?

אם ניקח לדוגמא את הסידרה ארצ'י בנקר (לזקנים שבייננו), הרי ארצ'י בנקר היה גזען שוביניסט.

האם מתן במה ציבורית לדמות גיזענית גורמת להזדהות של הצופים עם ארצ'י בנקר? האם שידור שכזה מעודד את הגזענות? (תשובות במהופך בסוף)...

אם אתה סבור שהתשובה היא "כן" אז סביר להניח שאתה רואה בפורום מדיום בעל השפעה חזקה ואתה מאמין שכל הפלצה של משתתף גורמת לכל העדר לקבל החלטות על בסיס הודעה כזו או אחרת.

אם אתה חושב שהתשובה היא "לא" אתה כנראה בדעת רוב ומבין שלא כל מה שכותב פלוני אלמוני הוא נכון או "דבר אלוהים חיים" ואולי לא צריך לקחת כל כל מה שכתוב במלוא הרצינות היות ובאמת לא ניתן לדעת מי עומד מאחורי כתיבת ההודעות ואיזה אינטרס יש לו או לה.

תן לי לנחש...שנה א' במסלול תקשורת וניהול של המכללה למנהל?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אם אתה חושב שהתשובה היא "לא" אתה כנראה בדעת רוב ומבין שלא כל מה שכותב פלוני אלמוני הוא נכון או "דבר אלוהים חיים" ואולי לא צריך לקחת כל כל מה שכתוב במלוא הרצינות היות ובאמת לא ניתן לדעת מי עומד מאחורי כתיבת ההודעות ואיזה אינטרס יש לו או לה.

אני חושב כמו הרוב שדברים צריכים להילקח בעירבון מוגבל ולא צריך לעשות קרקס מכל אחד שפורק לחץ. קורה שגם מוסכים טובים מפשלים (בדיוק כמו שקורה שקורולה מתקלקלת :-P) וזה יכול לקרות מהמון סיבות וזכות חופש הביטוי היא זו שצריכה לעמוד מול עיננו, גם אם קיים חשש לפגיעה באחר. מנגד יקומו כל אותם הסנגורים (כפי שקרה גם כאן) שיהללו ישבחו ויחלישו את עוצמת הפגיעה.

היחידים שעשויים להיפגע הם מפעילי האתר שחשופים לתביעת דיבה ועדיין למרות שכך הפרקטיקה מלמדת שמדובר במקרים בודדים בלבד ואל לזה לעצור את חופש הביטוי, הפלורליזם המחשבתי והחרות האישית.

מאחל לכולם שבת שקטה ובטוחה.

סולל הדרך שלום רב!

איננ יודע אם אכן קספר צודק ואתה מצטט מה שלמדת ,בשנה א במסלול תקשורת וניהול, של המכללה למנהל,אך

כידוע המציאות עולה על כל דמיון , וכל מה שלומדים במיכללה, לומדים באוניברסיטה של החיים, ובחינם !

מה שלמדתי בפורום זה בשנים האחרונות, שאין לקחת ברצינות רבה, כל הבלחה של חבר פורום חדש, ולא משנה מי הוא, וכבודו במקומו מונח,אני מאמין בתוך לבי שהוא דובר אמת, והקבלות שהציג בתחילה, והספקתי לעיין בהם הם אותנטיות, אך כפי שכתבתי

אני טוען שלמטבע יש שני צדדים, ואנו שמענו גירסה אחת של הצדדים, ועדיין לא שמענו את גרסתו של בעל המוסך, ושל אורן קיפניס, שהיה לי הכבוד לפוגשו, בשישי שעבר, בכנס בעלי המקצוע בפורום, ויצא לי לשוחח אותו ארוכות, ואני התרשמתי ממנו, שאמינותו אינה מוטלת בספק.

הבה נמתין, האם אורן קיפניס, ובעל המוסך יסכימו להגיב, ולהציג את גרסתם למקרה, בפורום זה.

בברכת שבת שלום

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מספר תובנות בנושא בטכני ולא רק.

שלב ראשון בתקלות מהסוג הנ"ל, שאם לא נתקלים בגרום התקלה מייד, ראשית יש להוציא מהמשוואה את מערכות המיגון וההתקנות שיש ברכב, המוסך פעל כשורה שעשה זאת. אך היה עליך לסכם זאת מראש איתך ורק בהסכמתך, ויותר נכון בסכמת חברת הביטוח שלך, כי הוא השאיר את רכבך לא מוגן ביטוחית. אם הרכב היה נגנב לילה למחרת כסף מהביטוח לא היית רואה!

כל עבודה שמבוצעת ברכב יש לסכם ראשית מחיר מול הלקוח, רק לאחר שהלקוח מאשר את ההצעה ע"י חתימתו בכרטיס העבודה או על ההצעת מחיר המוסך ראשי להתחיל את עבודתו, מותרת סטייה של 20% מהצעת המחיר, השיטה של לתקן ואז לקבוע את המחיר ולהשאיר רכב תקוע כבן ערובה במוסך אינה חוקית ואינה קבילה.

המוזר הוא שאחרי הטיפול הראשון, השני ושלישי חזרת והמשך להכנס למוסך ולשלם על תקלה שלא תוקנה, המצב עד כדי כך נואש לבעלי רכבי סאאב שאין להם איפה לטפל ברכבם?

פורסם
תן לי לנחש...שנה א' במסלול תקשורת וניהול של המכללה למנהל?

אני קצת גדול בשביל זה (עוד מעט עשור רביעי) וההשכלה שלי משפטית.

כל השאר ידע כללי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

איציק יקירי,

אין לי בעיה לשלם את ה-1200 שקל, פשוט הדרך בה הוא ניסה להוציא את זה ממני, אחרי שבוע שלם שהוא מורח אותי ולא

פותר לי את התקלה ובמיוחד כאשר הרכב נכנס למוסך כאשר הוא מניע (ונושם באופן עצמוני).

הצעתי לאריה 400 שקל, הצעתי לו להשכיר ממנו את המחשב עד שאנסה למצוא אחר אך זה לא הסכים לכלום. נדבק ל-1200 שח כמו זבוב ל...

אם אני יכול להביא את זה מ-ebay ב-25$, הוא יכול גם. ויש לו שם ים סאאבים זרוקים, הוא קונה רכב שלם לפירוק ב-1200 שח :)

הוא עוד צחק עלי בטלפון כששאלתי כמה עולה החלק, אומר לי "אתה יושב?"

ואחרי שסירבתי ללקנות את החלק ממנו הוא סירב לאפשר לי לגרור את הרכב עד יום ראשון.

בלית ברירה השכרתי רכב לשבת.

יוסטין

פורסם

סרב לתת לך לגרור את הרכב? למה לא הגעת בליווי שוטר וגרר והוצאת אותו?

כל מוסך יוכל להרכיב לך מחשב, לא צריך להיות מומחה לסאאב.

פורסם
איציק יקירי,

אין לי בעיה לשלם את ה-1200 שקל, פשוט הדרך בה הוא ניסה להוציא את זה ממני, אחרי שבוע שלם שהוא מורח אותי ולא

פותר לי את התקלה ובמיוחד כאשר הרכב נכנס למוסך כאשר הוא מניע (ונושם באופן עצמוני).

הצעתי לאריה 400 שקל, הצעתי לו להשכיר ממנו את המחשב עד שאנסה למצוא אחר אך זה לא הסכים לכלום. נדבק ל-1200 שח כמו זבוב ל...

אם אני יכול להביא את זה מ-ebay ב-25$, הוא יכול גם. ויש לו שם ים סאאבים זרוקים, הוא קונה רכב שלם לפירוק ב-1200 שח :)

הוא עוד צחק עלי בטלפון כששאלתי כמה עולה החלק, אומר לי "אתה יושב?"

ואחרי שסירבתי ללקנות את החלק ממנו הוא סירב לאפשר לי לגרור את הרכב עד יום ראשון.

בלית ברירה השכרתי רכב לשבת.

יוסטין

אוקיי.

תראה, עד כאן קראנו את האמת שלך. בסיפור הזה יש גם את האמת שלו (ואותה לא קראנו או שמענו עדיין).

לי אין מושג באיזה פלונטר הוא הסתבך עם האוטו שלך ולמה הוא לא מוצא את התקלה. מה שכן, מקרים כאלו מתרחשים וכידוע לא כל התקלות קלות לפתרון. יש מקרים מסובכים יותר שדורשים בדיקות מעמיקות יותר וברכבים שאינם פופולאריים גם לא תמיד יש הרבה אנשים שאפשר להתייעץ עימם ולהגיע לתובנות חדשות בנושא. הוא עשה בשכל שניתק את אמצעי המיגון המחורבנים אבל משם כנראה דברים החלו להשתבש.

את השיקול קניה\מכירה שלו אסור לך לעשות. אם הוא יכול לקנות את החלק ב 25$ מ EBAY והוא בוחר שלא לעשות זאת, זו זכותו המלאה.

אתה בתור לקוח תרצה אחריות על החלק (גם אם הוא משומש) והוא לא יוכל לספק לך אותה אם הוא יקנה אותה דרך EBAY. אגב, גם אם הוא יוכל לממש לך אחריות כזו או אחרת, זה יקח ימים ארוכים (ואף שבועות) עד שתקבל חלק תקין בחזרה. בקיצור, ביחסי מוסך עם לקוחות זה לא עובד ככה... עובדה שאתה רוצה את הרכב שלך כמה שיותר מהר ואתה מתלונן על כך שהוא שוכב כבר שבוע במוסך ולא מוצאים את הבעיה. היית מרגיש טוב יותר אם הייתי מחכה לחלק שבועיים שיגיע מחו"ל ? (עד ששלך יגיע לשם ועד ששם ישלחו לארץ).

לטובתך וטובתו, אני ממליץ לך לא להתחיל לאיים ולא להכריח אותו לקנות חלקים ממקום אחר. הכנסת אליו את הרכב למוסך כי נתת בו אמון אבל נקלעת למצב שאתה מתחיל לאבד אותו.

תהיה בטוח שהוא לא נהנה מזה שהרכב שלך שוכב אצלו כבר יותר משבוע, הוא מתוסכל לא פחות ממך ורוצה למצוא פתרון הולם לבעיה לא פחות ממך. כשמתחילים באיומים ולחצים, שני הצדדים מפסידים.

תהיה סבלני, גש אליו למוסך ודבר איתו. תגיד לו שיחליף את המחשב ושיפתור את התקלה. *אחרי* שהוא יפתור את התקלה כמו שצריך, תשלם לו כמה שצריך ותבקש התחשבות במחיר. זה אולי יהיה יקר - אבל תחסכו לעצמכם המון זמן ועצבים ששווים בריאות. הכסף והזמן שתפסיד בללכת לבתי משפט וצרות אחרות יעלה לך יותר הן כלכלית והן בריאותית.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז מה אתה ממליץ ליוסטין בעצם? להתקפל...? :x

אני לא מכיר את הסיפור של הצד השני, שבחר לא להגיב כאן, ולכן התייחסותי היא רק לצד הלקוח.

לשלם הון תועפות על תקלה שלא נפתרה, לבטל מערכות מיגון ברכב ללא אישור, לדרוש כסף על תקלה שנגרמה תוך כדי עבודה המוסך? רכב נכנס בנסיעה וצריך לצאת על גרר! הייתה אתה מקבל את זה כלקוח? אצלך במוסך לקוח היה מקבל דבר כזה? לא נראה לי.

פורסם
מספר תובנות בנושא בטכני ולא רק.

המוזר הוא שאחרי הטיפול הראשון, השני ושלישי חזרת והמשך להכנס למוסך ולשלם על תקלה שלא תוקנה, המצב עד כדי כך נואש לבעלי רכבי סאאב שאין להם איפה לטפל ברכבם?

רציתי להוסיף תובנה משלי, בעניין סאאב ובעניין קניית רכב:

בשנת 2002 קיבלתי הזמנה להשתתף באירוע השקה של סאאב שנערך ביערות הכרמל, הסיעו אותנו מתל אביב לאתר ההשקה, כיבדו אותנו במזון טוב, סיירנו ביקב "תשבי" ואף יצאנו לנסיעת מבחן בסאאב 9-3. הרכב נסע מצוין ונהנו מאוד מהחוויה.

במהלך היום הוצג בפני המשתתפים סרט תדמית של המותג 'סאאב' ומנהל המותג דאז (אם אינני טועה זה היה ירון גרטנר) הוסיף הרצאה משל עצמו. הוא סיפר על הטכנולוגיות החדשות שפועלות ברכב, הוא הזכיר את מערכת ה'בלו-טוס' (אז עוד לא ידעתי בכלל מה זה) האופציונלית ואת רשת הסיבים האופטיים שהותקנו ברכב.

לא התאפקתי ושאלתי אותו "ומי יטפל בכל זה?" - הוא גרד את ראשו וענה בכנות ראויה לציון "זו אכן בעיה".

זה היה הרגע שהבנתי שאין, אבל ממש אין מצב שאני רוכש את הרכב הזה. חתונה עם מישהי (אפילו דוגמנית) אומרת חיים עם כל המשפחה שלה וחתונה עם רכב (אטרקטיבי ככול שיהיה) משמעותה גם חיים עם מערך השירות שלו.

היום לפני שאני מחליט סופית על רכישת רכב אני הולך לבקר את מוסכי השירות שלו, זו המשפחה שאני אצטרך לחיות איתה בעתיד.

פורסם

איציק, אני לא עושה את החשבון שלו, רק רציתי להראות לך את הכוונות שלו.

גם אני איש שירות (אמנם מחשבים אבל יחסי לקוח-ספק דומים בכל התחומים).

לבנאדם היה ברור שאם אני יוצא מהמוסך בלי הרכב הוא לא יראה ממני יותר שקל בחיים.

הוא נאחז בלקבל 1200 שח במקום לראות איך הוא מקבל ממני 10K בשנה על טיפולים ואחזקה שוטפת.

איש ישר ובר דעת היה עושה דבר כזה?

פורסם
הוא הזכיר את מערכת ה'בלו-טוס' (אז עוד לא ידעתי בכלל מה זה) האופציונלית ואת רשת הסיבים האופטיים שהותקנו ברכב.

לא התאפקתי ושאלתי אותו "ומי יטפל בכל זה?" - הוא גרד את ראשו וענה בכנות ראויה לציון "זו אכן בעיה".

1. הוא ענה לך בצורה שגוייה ואני ממש מתפלא על תשובתו, סאאב 9-5 הקדימה את זמנה בעומס הטכנולוגיה החדישה דאז, ורמת המסובכות. עקב כך נדרשו להגיע להדרכה על דגם רכב זה, נציגים מכל העולם, ולעבור השתלמות מקיפה ולאחר מכן לערוך השתלמות ברמה ארצית לטכנאים של רשת המוסכים. זה לא משהו יוצא דופן כיום וכל דגם רכב שמוצג ע"י יצרן נערכת השתלמויות כזו. גם אם אין התפתחות טכנולוגיה חדשה שראויה לציון.

2. מאז עברו הרבה מים בירמוך והטכנולוגיה ברכב, כפי שאני רואה אותה בכל אופן, די הגיעה לרוויה, ומערכות החדשות כבר קיימות אצל הרבה יצרנים והרבה מומחים מכירים את כל השטיקים והטריקים, מספיק קריאה בדף אחד בפורום להבין שאת המומחים כבר יש לנו.

• תוכן חדש...