Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום הרכב היה במוסך אחר שבכלל לא מתעסק בסאאב אך הוא טיפל לי שבוע שעבר במזגן (במחיר מדהים של 350 שח כולל ואקום גז ובדיקת לחץ של חצי שעה). לבעל המוסך יש סאאב והוא הסכים לעזור לי גם אחרי החוויה עם גרוסמן.

- בעניין המזגן, החיבור אמנם נעשה באמצעות כפתור אך הכפתור בוצע במקום הנכון, בהתחשב לכל פעולות המחשב ברכב.

- הדיאגנוזה שלו תוך 10 דקות היתה איזשהו וסת הצתה. לאחר שהוא החליף אותו הרכב נשמע כמו שעון שוויצרי, פשוט לא יאמן.

אתה מפעיל מזגן, קפיצה קטנה וחוזר ל-1000 טורים, שם drive, neutral או reverse וזה נשאר על 1000 טורים בול.

זה פשוט לא יאמן, אני אומר לכם, מרכב מקרטע זה נהיה מינימום סובארו B4.

בעניין המחשב, הרכב הניע גם היום כמה פעמים והמוסכניק החדש המליץ לי לא לגעת בו בינתיים.

עד כאן העובדות. לגבי התגובה של אורן, בזמן שהותי במוסך הוא לא הזכיר רבע מהדברים שכתב כאן וכמו כן לא אמר במפורש שהאזעקה, האימובילייזר והנעילה המרכזית יבוטלו. כמו גם על הסנסור של האורות ברקס, הוא פשוט תלש וזרק. שני חוטים, חמש חוטים, לוחצים וזה עובד? הרכב עבר טסט לפני חודשיים? מה אתה נוגע?

מקווה שהסגה נגמרה. מעניין שאורן קיפניס מדבר בשמו של ישראל דיקר, שהתקשרתי אליו פעמיים בשבוע שעבר לגבי חלקים. הוא נשמע איש נחמד ואני הולך לבקר אותו מתישהו בקרוב. ואם הוא לא יסכים לטפל לי באוטו ההפסד כולו שלו. אני השארתי בשבוע אחד 3500 שח אצל גרוסמן ושילמתי לו למרות הכל עד הגרוש האחרון. האם יש לקוח טוב ממני?

בעלי סאאב, שימו לב! מה שאורן טוען זה שאם חלילה רבת איתו, אין לך מה להכנס למוסך של דיקר גם כן...

מוסכי סאאב כאילו? תקשיב ***נערך*** - יש עוד 200 מוסכים שמחכים בתור לכסף שלי. עם 2,3,4,20 חוטים וכמה שצריך!

סלאמת,

יוסטין

מר יוסטין - המנוי שלך בפורום יחסם אם תמשיך בכינויים מבישים ומילות גנאי, הפורום לא נועד לכך ואין להתבטאויות כאלו מקום כאן, להבא "תיבולים" בסגנון שרשמת יגרמו למחיקת ההודעה או השרשור לחלוטין, ללא התראה או הסבר - יענו מאפיה של הפורום

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רבותיי

זה בטח לא יהיה אובייקטיבי בעיניכם אבל מילא .

אני מכיר את יוסטין קרוב ל 20 שנה היכרות מעמיקה למדי עוד מהתקופה בה ניהל את מחלקת הסאונד בתיאטרון הקאמרי , וידע גם להתנהל מול שחקנים ואומנים ' מוטרפים למחצה ' באדיבות ובחן .

יש לי הערכה גדולה אליו כבעל מקצוע , ובעיקר כבן אדם :arrow:

הבן אדם לקח את עצמו ( לצערי ) לעסקים ועזב את התחום של הסאונד , לדעתי אבידה גדולה לענף ולתיאטרון , אבל מכיוון שאני לא כל כך בקשר איתו לאחרונה אני יכול לתאר לעצמי שהוא עושה חיל בעסקיו .

בכל מקרה בלי שום קשר להיכרותי איתו , דעתי היא שאם בעל מוסך או מכונאי מטעמו מתנהג בכזו גסות וזלזול בלקוח , אז המחיר שהוא ישלם יהיה גבוה למדי מעצם העובדה שדברים כאלה מתרוצצים ברשת ומגיעים לאוזניהים של לקוחות אחרים פוטנציאלים שיעדיפו להדיר גלגלי רכבם מכניסה למוסך הנ"ל .

תגובותיו של אורן אכן תמוהות , מנסות להיות מצטדקות אבל בין המילים אפשר לראות את ההתפתלות של הבן אדם , ואי הנוחות שגרם לעצמו בעצם ' הטיפול ' בלקוח במקרה זה .

כבר בתיאור הראשוני של המקרה היה ברור שהדרך בה בחר אורן להתעסק עם הרכב ( תלישות של צמות חשמל לא מקוריות לטענתו ) הינה עקומה .

יכול היה המכונאי - כפי שהציעו כאן קודמיי לבצע דיאגנוזה לרכב בלי תלישת צמות החשמל , ובדרך האלימינציה להגיע למקור התקלה .

אבל בחר לנקות את השטח על ידי הוצאתם של החיבורים המאולתרים שנעשו ברכב כפי הנראה ע"י בעליו הקודמים .

חבל מאד להיתקל בכאלה בעלי מקצוע שמנסים להפיל אותך ברשתם ולמלא בעזרתך כיסיהם בכסף לא ישר .

אני יכול לאחל ליוסטין רק טוב ובעיקר מינימום תקלות , הרבה כייף מהסאאב .

וגבר שיהיה לך יום כתום ...

:wink:

פורסם
אורן, תסלח לי אבל מה הקשר בין מפסק אורות בלם (מתג פשוט שסוגר מעגל) לתקלה שבגינה הוא הגיע? זכותו להמשיך לנסוע עם אלתור כזה כי הוא לא פוגע בכלום בשאר מערכות הרכב (אשמח להסבר אם אתה חושב שזה כן פוגע).

הלקוח ביקש תיקון מאולתר למזגן שיעקוף את הקשר שלו לשאר מערכות הרכב. אתה מצהיר שהתיקון בכל מקרה יתבצע לאחר פתרון בעית המנוע אז למה ההתעקשות?

זכותו של הלקוח להביא את חלקי החילוף ומה שהוא משלם בתמורה זה שאין אחריות על התיקון ובמידה והחלק פגום הוא ישלם שוב עבור העבודה. לא סתם מופרדת החשבונית במוסך לעבודה ולחלקים בניגוד למסעדה.

התגובה שלך לגבי מה שהלקוח יכול לעשות שכנעה אותי סופית לא להתקרב למוסך שלכם. מי שלא יודע לכבד לקוחות גם אם הם קרציות לא ראוי שיכנסו אליו. זכותך להשלים את התיקון ולבקש ממנו לא להיכנס אליך שנית אבל אין לך זכות להתיחס אליו כפי שהתיחסת במשפטך האחרון.

ידידי הצעיר, מנסיוני אני יכול לספר כי ניסיתי להתקין מנורת בלם לא תקנית, וכתוצאה מכך, לאחר מספר שבועות נורת ה ABS נדלקה ברכב- כמובן ששכחתי מהעניין ורק מומחה איתר התקלה!!

אני מצפה מבעל חברת מחשבים , שיודע שהרבה תקלות מחשוביות נפתרות באמצעות "פורמט" והתקנת היישום שוב, להבין שאין הרבה מכונאים ברמתו של אורן או איל נוימן וכו וכו.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

צבי,

אתה מערבב דברים שונים.

ישנן מכוניות אשר יצרנן תכננן כך שגם(לא לב) נורית האזהרה של ה-ABS תדלק בעת תקלה במע' תאורת הבילום(הונדה למשל, ולא צריכים להיות מומחים לשם כך, רק לקרוא בספר הרכב).

מכאן להסיק ולהשליך שתקלה במפסק הבילום משפיעה על תקינות זו או אחרת(מלבד מע' תאורת הבילום) הדרך ארוכה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אין ספק שהשרשור מאלף.

אוסיף רק את דעתי המקצועית, כאשר מתג אור הבלם תקול או מחובר על שני חוטים במקום שלוש, לא יגיע פלוס לסולונואיד נועל ידית ההילוכים, ידית ההילוכים תתקע על P.

כלומר אפשר לחבר המתג רק לשני חוטים, אולם יש לבטל את הסולונואיד.

אז שלא יעבדו עליכם. :razz:

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

זו בדיוק כוונתי.

כשמדובר במפסק ולא בחישן אין בעיה להתקין מעקף פשוטעל מנת לבצע דיאגנוסטיקה.

מעבר לזה שהמוסך יסביר ללקוח מה משמעות המפסק הלא מקורי ושיתן לו להחליט לבד אם להחליף או לא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
צבי,

אתה מערבב דברים שונים.

ישנן מכוניות אשר יצרנן תכננן כך שגם(לא לב) נורית האזהרה של ה-ABS תדלק בעת תקלה במע' תאורת הבילום(הונדה למשל, ולא צריכים להיות מומחים לשם כך, רק לקרוא בספר הרכב).

מכאן להסיק ולהשליך שתקלה במפסק הבילום משפיעה על תקינות זו או אחרת(מלבד מע' תאורת הבילום) הדרך ארוכה.

אני לא יודע אם מה שהיה לי ברכב מקביל לבעיה המתוארת פה אבל כשהיתה לי לפני כמה חודשים בעיה בחיישן של הברקס , האורות ברקס לא פעלו , נדלקו לי גם מנורות של ה-ABS , ESP , BAS ובנוסף שהפעלתי את הבקרת שיוט הברקס לא היה מבטל אותה ורק הוצאה ידנית של מוט הבקרת שיוט היה מבטל אותה.

פורסם
אוסיף רק את דעתי המקצועית, כאשר מתג אור הבלם תקול או מחובר על שני חוטים במקום שלוש, לא יגיע פלוס לסולונואיד נועל ידית ההילוכים, ידית ההילוכים תתקע על P.

כלומר אפשר לחבר המתג רק לשני חוטים, אולם יש לבטל את הסולונואיד.

אז שלא יעבדו עליכם. :razz:

דוד.

כל זאת תחת ההנחה שהסאאב דנן אכן מגיעה מהמפעל עם הסלונואיד הנועל את ידית ההילוכים.

שים לב שמדובר ברכב שיוצר בשנת 94', ואע"פ שבסאאב בד"כ ניתן למצוא את מיטב הטכנולוגיה הקיימת באותה תקופה בה יוצר הרכב, עדיין לא בטוח שברכב משנת יצור כזאת יש סלונואיד כזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

יוסטין שלום,

אני מחזיק סובארו אאוטבק שנת 98 שסבלה מבעיה דומה לבעיה של הסאאב שלך. ברמזורים או סתם תוך כדי נסיעה הרכב היה כבה. לאחר חיבור מחשב הרכב לסורק איתור תקלות, התברר שחיישן כניסת אויר למנוע (AFM) לא תקין. במוסך מרכזי סובארו דרשו ממני 2500 ש"ח פלוס מע"מ עבור החלק. לגיסי יש סובארו זהה, החלפנו חיישנים בין הרכבים והבעיה עברה לרכב שלו. בשלב זה יכולתי לחפש חיישן מתאים באינטרנט ואכן מצאתי דרך ebay. עלות החיישן כולל המשלוח היו 60$ כעשירית מדרישת המוסך המרכזי. החלפת החיישן היא פעולה פשוטה גם לאנשים חסרי ידע טכני. אני מקווה שהסיפור שלי יעזור לך בבעיה שלך.

ארז

ארז רונן

פורסם

שירשור מאלף.

קשה לי להשתחרר מההרגשה שעיקר האחריות ממצב הביש שאליו הגיעו גם הלקוח וגם המוסך, חלה על המוסך ועל צורת התנהלותו.

איך אומר חיים הכט - המוסך ממש לא יצא צדיק !

וההוכחה הסופית לכך התקבלה היום - התקלה בכלל במקום אחר מזה שהמוסך הצביע עליו.

אם יש למוסך טיפה הגינות הוא חייב להחזיר ללקוח לפחות חלק מהסכומים שהוא גבה.

פורסם
.......איך אומר חיים הכט - המוסך ממש לא יצא צדיק !

וההוכחה הסופית לכך התקבלה היום - התקלה בכלל במקום אחר מזה שהמוסך הצביע עליו.

.......

מה התקבל היום בשונה מ אתמול? פספסתי משהו?

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
רון, התגובה שלך רק מאששת כמה שאתה רחוק שנות אור מהמקצוע הזה. פתגם סיני עתיק אומר שאם אין לך מה לומר - עדיף שתאמר פתגם סיני עתיק :p

תקלות אקראיות או תקלות של כיבוי מנוע הן מסוג התקלות שה-כ-י קשה לאבחן. כן, בחלק מהמקרים נדרשת כניסה של הרכב מספר פעמים למוסך (!) ולצערי אין הרבה מה לעשות, לפעמים הלקוח צריך לנסוע כמה ימים ברכב (לאחר שבוצעה פעולה כלשהיא) בשביל לראות אם התופעה נעלמה או שעדיין קיימת. - צר לי, אני לא מקבל תשובה כזו, אם אני בא למוסך מומחה לרכב שלי אני מצפה שהוא יכיר אותו מאלף ועד ת', כולל תקלות מוזרות כולל מאפיינים וכולל הכל, אם הייתי רוצה פתרון לבעיה שלי בשיטה של ניסוי וטעיה הייתי הולך למוסך כללי - פותח השרשור הלך למוסך שמתמחה בסאאב, לא למוסך חצר. רחוק שנות אור? אני מטפל ברכב שלי וברכבים של חברים ולא קרה לי עדיין שהיתה תקלה [אפילו אקזוטית] שלא הצלחתי לחפור לגביה מידע עם קצת מאמץ, וזאת מבלי שיהיה לי נסיון עם סוגי רכב ספציפיים, אז תירוצים של "קשה לאבחן תקלות" אפשר להשאיר למקומות אחרים, מוסך מומחה אמור לכסות ה-כ-ל, אתה לא מסוגל? אל תתיימר להיות מומחה.

אתה חוזר על עניין רכישת מחשבי ניהול מנוע דרך EBAY וטוען ברוב חוצפתך ש 1200 שקל למחשב רכב זה מוגזם לחלוטין.

מי שם אותך לומר שזה מחיר מוגזם לחלוטין ? יש לך בכלל מושג כמה עולה מחשב חדש ? כמה עולה מפירוק ? כמה עולה מחשב מתוקן ? חביבי, 1200 שח למחשב תקין (ועוד של רכב נדיר !!!) זה מחיר מצויין - ושוב אתה מאשש עבורי וכל מי שקורא עד כמה שאתה רחוק שנות אור מהמקצוע הזה (להמשיך עם הפתגם הסיני העתיק ? :p). - להמשיך בהחלט עם הפתגם הסיני, כי רק בשרשור הזה חוץ ממני אני יכול לספור עוד לפחות שני אנשים שמכירים \ יודעים \ מבינים את יכולת הקניה שלהם, אנחנו לא בשנות ה80, יש לכולם היום נגישות לכל מקום כולל לEBAY, ו1200 שקל למחשב זה מחיר מוגזם, חצוף או לא חצוף, אי אפשר להמשיך להאכיל לקוחות \ אנשים בטיעונים המופרכים האלה של "עלויות של חלקים" חלאס, זה כבר לא עובד יותר.

ועוד משהו - הדבר האחרון שאתה יכול לומר על סאאב הוא שזה רכב נדיר, EBAY ארה"ב או EBAY של כל אחת ממדינות אירופה מלא בחלקים, ויותר מזה - מכיוון שמדובר ביצרן רכב עם מסורת מאוד מכובדת יש גם המון מועדוני מעריצים לרכב הזה ושם אפילו קל יותר למצא חלקים - תירוצים של רכב נדיר אלה תירוצים של בעלי מקצוע עייפים.

שוב אני חוזר ואומר; EBAY הוא לא מדד למחירי חלפים לשוק הרכב שלנו. EBAY הוא לא הפתרון עבור הלקוח הישראלי הממוצע שמגיע למוסך. EBAY הוא לא הפתרון למוסך שמכבד את עצמו ורוצה לתת אחריות אמיתית על המוצר שזה עתה רכש הלקוח.

EBAY זו בועה שמתאימה בדיוק לאנשים כמוך, כמוני ועוד כמה כאלה שמסתובבים כאן בפורום. אולי לא איכפת לנו לבזבז זמן וכסף על מוצר בלי אמא\אבא\אחריות\WHATEVER, אבל ללקוח שאין לו מושג מהחיים שלו ורוצה את הרכב שלו תקין כמה-שיותר-מהר ועם אחריות-כמה-שיותר-טובה-וארוכה, לא זו הדרך !

אני מסכים איתך שיש לקוחות שזה לא מענין אותם, אבל אלה גם הלקוחות שיגיעו למרכזי של UMI ולא יבואו למוסך נידח שמתמחה ברכב נידח עוד יותר [פה בארץ בלבד, בעולם סאאב היא ממש לא יצרנית נידחת]

מלקוחות כאלה אתה יכול לגבות איזה מחירים שבא לך, לספר להם סיפורים על הנדירות של המחשב או על תקלות שאפשר לאבחן רק פעם בחצי שנה כשהירח בחצי הסהר, מלקוחות אחרים, שטיפה מכירים ויודעים מה מגיע להם - כבר קשה לסבן אותם, ואולי לא כולם הם כאלה, אבל לי יש חברים שמתייעצים איתי, לך יש חברים שמתייעצים איתך ואני מאמין שהפורום הזה נושק להמון מעגלים חברתיים בהם מידע עובר ובתוכו הוא גם מכיל את הידיעה שיש חלקים שפשוט לא משתלם לרכוש בארץ - כשהמדד, באופן טבעי ונכון, הוא שווקים בעולם - בכללם - EBAY.

איציק

12345

חזרה למבחנים גרמה לי כמעט לשכוח מהשרשור הזה.

התגובות של אורן היו מעט מאכזבות לטעמי, מאוד לאקוניות וקצת מתחמקות מהטענות שהעלו יניב ושי.

כמו שכתב עמית, כנראה שבאמת יש איזה ענין ברור לחלק מהנוגעים שהוא יעלם לו אי שם בין דפי הפורום :)

לו אני הייתי המוסך - בטוח שהייתי רוצה בזה בעצמי.

ורק מילה אחרונה לפותח השרשור [וכתבתי את זה גם בתשובתי לאיציק] - ליצרן הרכב שלך יש המון אתרי חובבים בכל העולם - אם אתה נתקל בבעיה חפש קודם כל שם, סביר להניח שאתה לא הראשון שחווה את הבעיה הזו...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
ערב טוב.

צר לי על עוגמת הנפש שנגרמה לך ולמשפחתך אך מדוע אתה מזהיר אותנו?

לא עשינו לך דבר וחצי דבר.

בברכה

חיים יוד.

נראה לי שאתה טועה... הוא התכוון שהוא מזהיר אנשים אחרים מפני המוסך הנ"ל ולא מזהיר אנשים בכוונה של מפחיד

פורסם
אין ספק שהשרשור מאלף.

אין דרך אחרת לבטא את השירשור הזה.

מתגובת המשתתפים אני מניח שבכל צד נמצא אדם מיוחד שזוכה למחמאות רבות מהאחר.

עיקר העניין והוא זה שצריך להיזכר כחומר למחשבה היא בעיית התקשורת בין שני האדונים המכובדים.

בעלי המלאכה שעוסקים בנושאים טכנים ראוי שיזכרו שרוב בני האדם אינם בקיעים בפלפולי האלקטרוניקה והחשמל המאפיינים את הרכבים המודרנים. כדאי היה לנסות ולהסביר כבר בתחילת הדרך את ההשלכות של אילתורי החשמל על מערכות הרכב בכדי למנוע מצג שווא של תלישת חוטים ופירוק רכיבים שלא לצורך.

מנגד ראוי היה שפותח השרשור יתקומם כבר בתחילת מעשה ולא בסופו, מה שיצר בסופו של יום פערי ציפיות וידע גדולים בין הצדדים ועל כך נשוא הסכסוך.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
מה התקבל היום בשונה מ אתמול? פספסתי משהו?

דני

דני - אני פיספסתי :oops:

רק היום קראתי את העדכון, לכן גם התייחסתי אליו כאילו שהוא מהיום.

• תוכן חדש...