Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שאמרתי, אינטריור מפואר בפסאט.

מי שמעניין אותו יופי פנימי ויוקרה = שיקנה פסאט.

מי שרוצה רכב יותר טוב באותו כסף,אמינות לאורך זמן,אחזקה,עלויות שוטפות,ביצועים,סחירות,אחיזת כביש ברמה אחרת...יקנה B4.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הפאסט לא רק עם תא נוסעים נעים יותר, אלא שילוב מנוע +גיר יותר טובים (לא משנה מה יש לסובארו הDSG לוקחת :lol:), נוחות נסיעה גבוה יותר, תדמית יוקרתית יותר ממה שעולה הרכב, בטיחות גבוה יותר.

מי שקונה רכב ב200 אלף שקל ככל הנראה ימכור אותו בתום תקופת האחריות, אז קצת פחות מעניינת אותו האמינות.

GL10 לא ברור מה יש לך נגד רכבים אירופאים, אבל הפאסאט לוקחת כאן בנוקאוט את הB4, וחוץ מתדמית אמינות אני לא יודע מה יש לB4 להביא לזירה.

במיוחד קשה לראות איך אתה חושב ששילוב של מנוע FSI + תיבת DSG נחותים בביצועים ממנוע 2 ליטר ותיבת 4 הילוכים.

דווקא בסחירות לפאסאט יכול להיות פה יתרון מכיוון שהיא לא נפוצה בדגמי הליסינג.

גם מאד מוזר מה שאתה מציין פה עלויות שוטפות - בלי לבדוק ההגיון שלי אומר שלמכונית הגרמנית יש זמן ארוך יותר בין טיפולים, בגלל שתכלס יש לה תיבה ידנית היא אמורה להיות גם יותר חסכונית בדלק (שלא לדבר על האופציה של הדלק). ביטוח האמת אין לי מושג אבל סובארו זה יחסית אוטו גניב אז גם כאן לא בטוח שיש יתרון לסובארו.

פורסם

כן, אבל בואו לא נשכח שהB4 זולה בגירסת ה2.0 בכמעט 50K מהפאסט והשאלה היא, אם ההבדל מצדיק את הפער?

כל אחד יעשה את החשבון לבד....

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
כמו שאמרתי, אינטריור מפואר בפסאט.

מי שמעניין אותו יופי פנימי ויוקרה = שיקנה פסאט.

מי שרוצה רכב יותר טוב באותו כסף,אמינות לאורך זמן,אחזקה,עלויות שוטפות,ביצועים,סחירות,אחיזת כביש ברמה אחרת...יקנה B4.

הפאסאט נוחה יותר, מרווחת יותר, מצוידת יותר יוקרתית הרבה יותר, מצוידת בגיר מתקדם הרבה יותר, חסכונית יותר, שנמשיך ??

אתה בעל דעות פרו יפנית מוחלטת, מכליל את כל הרכבים האירופאים כנחותים מול האלילות העולות מיפן..

כאשר פורטים את הרכב לפרוטות, במסגרת 150 אלפי ש"ח הB4 אכן זוהרת , והיא נותנת תמורה טובה מאוד לכסף.

אך בתקציב של 200 אלף ש"ח הפאסאט הינה הבחירה הנכונה, ועדיפה עשרות מונים על ה B4, לדעתי.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

מאיפה אנשים מבססים את הטענות שלהם? ממתי הפאסאט נוחה יותר:loco:. במבחן ההשואתי (היחידי לדעתי שנעשה בארץ) בין הפאסאט לבין הB4 נטען שהB4 רכה ונוחה משמעותית מהפולקסוואגן הנוקשה. הפאסאט הייתה כל-כך לא רכה עד שהם טענו שאפילו המאזדה 6 נוחה יותר!

לזכות הסובארו גם הנאה מנהיגה שבפאסאט רק ניתן לחלום (תקראו את מבחן הדרכים שעשה AUTOCAR לפני שנה בין ההונדה אקורד לפאסאט כדי להבין עד כמה ההבדלים עצומים.

לשואל השאלה, לדעתי האישית הסובארו עדיפה, היא זוכה לציוני בטיחות עדיפים. אתה מקבל רכב עם שלוש שנות אחריות (לאודי בת שנתיים אין כבר אחריות). האודי מכונית מאוד מאוד נוקשה ופחות נוחה ורכה מהסובארו. שתי המכוניות לא מצטינות במרווח האחורי (בטח בהשוואה למובילות בתחום- סיטרואן C5) ועדיין הגג ליושבים מאחור, בסובארו עדיף-גם כי המושבים שם מאוד נמוכים. רמת האיבזור בסובארו גבוהה יותר ובסך הכול מכונית טובה מאוד.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

אני לא יודע מהיכן לקחת את הבטיחות הטובה יותר של הסובארו, אין מידע על הריסוק של ה B4 , לעומת 5 הכוכבים של הפאסאט.

ולגבי הנאה מנהיגה.., זה לא היה אחד מהפרמטרים המבוקשים.

ובסכום של עד 200,000 ש"ח, עם כל הכבוד לסובארו אין הרבה מה להציע.

פורסם

למי שחשוב האינטריאור - שילך על הפאסאט (שתמיד היתה מוצלחת מאוד בנושא הזה).

...אבל מי שמחפש 3 שנים אחריות (ולא שנתיים ב VW), שילוב מנוע וגיר מצויינים, מראה אכזרי ומוכן להתפשר על קשיחות מסויימת בנוחות הנסיעה (אני הסתדרתי איתה היטב בכבישים מצולקים, לא ממש סבלתי) צריך לשקול גם את האקורד 2 ליטר EXECUTIVE.

למרות שלא מדובר בגיר DSG מדובר ברכב שהוכיח עצמו מבחינת אמינות, שילוב מנוע וגיר מעולים (הבדלים של 4 עשיריות השניה במיאוץ המפורסם 0-100 בינה לבין פאסאט FSI), צריכת דלק מצויינת (לא פחות מזו של הפאסאט FSI) ומהירות סופית גבוה יותר.

תענוג של נהיגה בשביל רכב בקטגוריה הזו, זוויות גילגול אפסיות וביצועי מנוע מעולים. בידוד הרעשים מצויין וצריכת הדלק שפויה (אני יכול לומר שלפי ניסיון שלי, אחרי שהאוטו עמד כמה שעות בפקקים וקרעתי לו את התחת בכל לחיצה על הגז - עדיין השגתי תצרוכת דלק של 7 ק"מ לליטר שמשמעותם בנסיעה רגועה יותר ושפויה, סדר גודל של כ 9 ק"מ לליטר ב-ע-י-ר).

הסימלון שלי מדבר בעד עצמו.

אם כבר עלויות האחזקה של הפאסאט - האקורד לא תהיה רחוקה מהן (רק בגלל הביטוח) אבל תרצה את הנהג (שיחפש את זה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני לא יודע מהיכן לקחת את הבטיחות הטובה יותר של הסובארו, אין מידע על הריסוק של ה B4 , לעומת 5 הכוכבים של הפאסאט.

ולגבי הנאה מנהיגה.., זה לא היה אחד מהפרמטרים המבוקשים.

ובסכום של עד 200,000 ש"ח, עם כל הכבוד לסובארו אין הרבה מה להציע.

כשדיברתי על בטיחות, התכוונתי לאודי A4.

נתחיל במבחני הריסוק של IIHS האמריקאי, שם בודקים מבחני ריסוק קדמיים במהירות של 65 קמ"ש צידי ב 40 קמ"ש ואחורי ב20 קמ"ש. תוכל לראות בקישור שהבאתי שלסובארו ציונים טובים יותר מלפאסאט.

http://www.iihs.org/ratings/summary.aspx?class=30

אם נבדוק במבחני הריסוק של ANCAP שהיא השלוחה האוסטרלית של NCAP מדדים זהים למעט ניקוד בונוס על התראה על אי חגירת חגורה. תראה שלסובארו B4 (ליברטי) ציוני בטיחות עדיפים על האודי. הסובארו קיבלה 5 כוכבי ריסוק (עם 4 כריות אויר) בעוד שהאודי קיבלה 4 כוכבים (עם 6 כריות אויר).

בדיקה נוספת מעניינת, האוטבק הקודמת (זו שהוצגה בשנת 98 שהיא זהה לחלוטין לB4 דור קודם יש ציוני בטיחות כמעט זהים על אלו של האודי שהיא כאמור מכונית הרבה יותר חדשה ומודרנית וזה עפ"י מבחני הריסוק של NCAP.

שים לב שגם פה הסובארו נבחנה עם 4 כריות אויר ובאודי יש 6 כ"א.

http://www.euroncap.com/tests/subaru_legacy_outback_2002/136.aspx

http://www.euroncap.com/tests/audi_a4_2001/88.aspx

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
הפאסאט נוחה יותר, מרווחת יותר, מצוידת יותר יוקרתית הרבה יותר, מצוידת בגיר מתקדם הרבה יותר, חסכונית יותר, שנמשיך ??

אתה בעל דעות פרו יפנית מוחלטת, מכליל את כל הרכבים האירופאים כנחותים מול האלילות העולות מיפן..

כאשר פורטים את הרכב לפרוטות, במסגרת 150 אלפי ש"ח הB4 אכן זוהרת , והיא נותנת תמורה טובה מאוד לכסף.

אך בתקציב של 200 אלף ש"ח הפאסאט הינה הבחירה הנכונה, ועדיפה עשרות מונים על ה B4, לדעתי.

אתה צודק, אני הגזמתי,אני חוזר בי, הפסאט היא הבחירה הנכונה.

תתחדש ובהצלחה.

פורסם

הערה קטנה אבל בכוונה טובה לפסאט הגיר בבנזין הוא 6 אוטומטי לא DSG בדיזל זה DSG ותמיד עדיף ברמת המחירים הזו לרכוש רכב חדש מאשר משומש ולא לשכוך שהאודי תגיע לגיל 4 היא תיתעבד במחירון בעוד היפניות ירדו בקצב איטי

פורסם

קצת סדר,

קודם כל מה שכתב ROEY B על מבחן הריסוק האמריקאי נכון מאוד, יש לי קלטת בבית (שממש חבל שאני לא יכול להעביר אותה איך שהוא למחשב) שרואים בה את ה B4 הקודמת במהלך ריסוק ומקבלת את הציון הכי טוב לאותה תקופה (רוסקו שם בעיקר אמריקאיות), מראים את ההבדל בין ריסוק לגאסי ישנה שקיבלה ציון לא רע ואת אותה B4 דור קודם שבעצם סובארו למדו מ"טעויות" ותכננו את איזורי הקריסה בצורה מושלמת.

מדובר פה עכשיו על ה B4 החדשה שהתכנון הבטיחותי שלה עוד יותר השתפר, מבחינת בטיחות אני לא מצליח לחשוב על רכב שהייתי מרגיש בו יותר בטוח מה B4, ולא מעניין אותי איפה הצליחו לדחוף עוד כריות אויר ברכבים אחרים ועוד יותר לא מעניין אותי ה ESP.

מישהו חושב שהביצועים של הפסאט טובים יותר? לא נהגתי בפסאט ואין לי ניסיון עם DSG, אבל מה שאני כן יודע זה ש"האכלתי אבק" עם ה XT שלי גם את הגולף החדשה וגם את הפסאט החדשה 2 ליטר FSI בלי יותר מדי מאמץ (סובארו טורבו שנת 86 כבר אמרתי?), כדי שה B4 תראה את המספר שלי מאחורה הייתי צריך לנהוג כמו שהיד וגם זה רק במהירויות יחסית נמוכות אחרי זה ה B4 אומרת לי ביי ביי.

אין ל B4 מה להציע מול הגרמניות? כל מי שחושב ככה שיקח B4 לנסיעת מבחן וינסה לאבד איתה שליטה, הוא יכול לנסות עד מחר, בעצם עד שיגמרו לו הצמיגים.

עד לא מזמן הלגאסי B4 נחשבה לרכב מיושן ולא ברמה אחת עם שאר הרכבים בקטגוריה, פתאום עם יציאת הדגם החדש שקפץ מדרגה ענקית גם בעיצוב הפנימי וגם בעיצוב החיצוני ה B4 הפכה ללהיט, רוצים לשמוע סוד? יותר מדי לא השתנה, סובארו משתמשים עדיין באותו הרכב מנצח כמו תמיד: 4X4, מרכז כובד נמוך, הכל באוטו יושב בצורה סימטרית, אמינות מוחלטת, בטיחות מעולה.

מה שקודם רק מביני עניין ידעו, עכשיו כולם יודעים בצורה אחרת, הרי במדינה הזאת שכל אחד מסתכל על השני וחושב שלא יתכן שלשכן יהיה בקרת אקלים\בקרת יציבות\יותר כריות אויר\יותר כוחות סוס\יותר יפה\ יותר חדש וכל הבולשיט הנלווה, ולו לא יהיה.

אני מתכוון לזה שאנשים לא מתיחסים למעלות האמיתיות של ה B4, אז סובארו באו והעלו טיפה את הכוחות סוס, ייפו את המראה, הוסיפו כל מיני דברים מובנים באוטו, הגדילו ג'אנטים ופתאום "וואוו איזה אוטו" 165 כוחות סוס זה יותר משאר המתחרות, אז נכון שכולם מרוויחים מזה אבל סובארו היו צריכים לצעוק את זה עד שהפוזה תינזל החוצה כדי שיתלהבו ממנה, בשבילי ה B4 היא הרבה יותר מעיצוב יפה ויותר כוח (האמת שכח באמת היה חסר למימוש הפוטנציאל) אלו הם רק בונוסים מאוד נחמדים וחבל שלא כולם רואים את זה ככה אלה יעדיפו אוטו רק בגלל הכיתוב ESP על הבג'ז כאילו הוא עכשיו נהיה סופרמן או ג'אנטים ענקיים לשיפור הפוזה.

אנשים צריכים לעשות הפרדה בין מה שמוכרים להם לבין מה שהם באמת צריכים, כל התוספות האלה בסופו של דבר מקשים ומייקרים את האחזקה של האוטו כשהוא מזדקן, תראו למשל את BMW גרסה 7 משנות ה 90, מה שיש בה יצרנים אחרים לא העזו לאבזר את הרכב שלהם ואם תתעלמו לרגע מהביטוח, מי יכול להחזיק היום BMW כזאת, זה המון המון כסף, רכבי המנהלים של היום כמעט כולם מאובזרים כמוה (לא באותה איכות אבל עדיין): ג'אנטים ענקיים, בקרות אקלים,יציבות, כריות אויר, מחשבים, חשמל וכו', רוצים לנחש מה יעלה בגורלן כשהן יתחילו להזדקן? אני יודע את התשובה.

בסובארו אין ESP ובקרת יציבות בדגם המדובר, במקום זה יש 4X4 מצויין שפשוט עדיף יותר, וגם פחות משהו להתקלקל.

רכבים מפנקים עם עוד פונקציות שאפשר לחיות בלעדיהן ובכלל צריך עוד נוסע בשביל להתעסק איתן (זה פוזה נטו "שלי מפואר יותר" "יש לי יותר כפתורים באוטו") חכו שזה יתקלקל, סובארו כמו כל יצרן רוצה להתקדם עם הטכנולוגיה, מצאו פשרה מעולה, עיצוב פנימי יפיפה בדיוק עם מה שצריך, מערכת שמע מובנת, בקרת אקלים ידידותית למשתמש ומי שמכיר טוב את סובארו יודע שמיקום כפתורי האיתות\אורות\מגבים\חלונות וכו' לא משתנה, אין איתם תקלות.

אז לכל אלה שמנסים לחפש למה לא עדיף B4 או יותר נכון סובארו (התדמית הזולה שלה לעולם לא תעזוב אתכם) תפסיקו לחפש אותה על שטויות כמו אוטו גניב יותר או פחות מתקדמת מהשאר, החסרונות של ה B4 כמו גיר "מיושן" מתגמדים לעומת היתרונות שלה, תלמדו הרכב מנצח לא משנים, זה למה סובארו לא ממהרת לחדש כל רגע בניגוד להרבה יצרנים אחרים.

אני לא מבין מה אתם רוצים, שה B4 תציע עוד יותר ממש שיש לה עכשיו? אולי 200 כוחות סוס, אולי את הגיר של ה STI חסר לכם בה משהו? הכפתורים שלה לא עשויים מזהב, הציפוי הפנימי שלה לא מספיק יוקרתי בשבילכם? לכו תקנו את ה B4 עם ה 3 ליטר.

דרך אגב, יש אנשים שלא אוהבים לשבת נמוך, לאלה שישיבה נמוכה לא מפריעה להם אם ה B4 לא מספיק נוחה להם כנראה שיש להם סטנדטים מאוד מאוד גבוהים בנוחות.

זהו, סיימתי להתעצבן, אני יכול להמשיך ככה עד מחר אבל צריך לישון.

לילה טוב.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

העצבים כנראה גרמו לך לא לדייק בהרבה מאוד פרטים..

על פי דבריך , הקידמה לא נדרשת, בואו נחזור לימי ה DL , ונחיה באושר ועושר עם גרוטאה ללא ABS, ESP, ללא אזורים סופגי אנרגיה כי זה אמין ומוכח..

לגבי אובדן אחיזה בB4, אני קראתי על עיתונאי רכב אשר הצליח למרוח את הרכב, כך שזה לא קשה במיוחד..

"בסובארו אין ESP ובקרת יציבות בדגם המדובר, במקום זה יש 4X4 מצויין שפשוט עדיף יותר, וגם פחות משהו להתקלקל.

המשפט הזה הינו אוולי לחלוטין, כיוון ש ESP היא בקרת יציבות, וכיוון שהנעה כפולה אינה מונעת מצבים מסוכנים ואינה יכולה לחלץ נהג ממצבים שהESP יעשה זאת , לא בכדי המערכת תהיה חובה בארה"ב בשנים הקרובות ואירופה בדרך לשם..

לגבי 4X4, אני מציע לך לעבור שוב על החומר, המערכת אומנם מעולה לצרכים מסוימים, אך היא בוודאי אינה מסוגלת לבצע את המטלות שאתה חושב שהיא נבנתה עבורם..

תלמדו הרכב מנצח לא משנים, זה למה סובארו לא ממהרת לחדש כל רגע בניגוד להרבה יצרנים אחרים.

לא מחדשים כי אין כסף.., האימפרציה היוצאת היתה רכב בינוני ומטה, קטן וצפוף, עם מנוע 1.6 ליטר חלש, ועיצוב פנים ארכאי... , הרכב מנצח ?????????

פורסם

בסובארו אין ESP ובקרת יציבות בדגם המדובר, במקום זה יש 4X4 מצויין שפשוט עדיף יותר, וגם פחות משהו להתקלקל.

ESP זו מערכת נילוות ל ABS שכבר קיימת בסובארו אבל היבואן לא מצייד את כל הדגמים שלנו בזה. בסובארו קוראים לזה VDC ורק הדגמים היקרים מצויידים בה (B4 בדגמי ה 3 ליטר למשל). בכל שאר הדגמים (למעט דגמי האימפרזה 1.5 הנעה קדמית) יש בקרת משיכה בלבד (ושוב, רק הדגמים עם מנוע 3 ליטר נהנים מבקרת יציבות).

מבחינת איבזור בטיחותי לדגמי הלגאסי\B4 תמיד היה מה להציע בעולם אבל היבואן שלנו פשוט לא הביא אותם מאחר והם מייקרים את הרכב. לכן - כבר לפני מעל 10 שנים, כשבדגמים של הלגאסי (דור שני) כבר היתה מערכת בקרת משיכה, כאן בישראל לא ידענו ולא שמענו על זה. אותו דבר עשו לנו עם כריות אויר ו ABS בלגאסי ובאימפרזה (הפשוטות), היבואן פשוט לא מביא.

מערכת AWD היא מערכת שפוטנציאל התקלות שלה הוא הרבה יותר גדול מ ESP. למה ? כי עוד 2 ציריות מאחורה, חיישנים, דיפרנציאל מרכזי ומערכת ממוחשבת לשליטה הם עוד חלקים שעלולים לגרום לצרות. זה אומנם מתקלקל מעט יחסית - אבל הפוטנציאל קיים. מערכת ESP היא מערכת סופר-יעילה שעובדת על מערכת ה ABS ולמעט חיישן G, תוכנה, וחיישן זווית הגה - לא מסבכת את העניינים יותר מידי.

מבחני הריסוק בדגמי הלגאסי לאורך השנים תמיד היו טובים (עם איבזור בטיחותי נורמלי, לא כמו שמגיע לישראל). 2-4 כריות אויר ורמת הבטיחות לאורך השנים תמיד נשארה טובה מאוד (הדגמים ללא הכריות, באופן טבעי, סבלו מדירוג נמוך יחסית לאותה תקופה אבל עדיין היו טובים ביחס לדגמים אחרים ללא כריות אויר).

העיצוב פנים-חוץ בלגאסי אף פעם לא היה "פורץ גבולות", אבל תמיד היה בסדר לאורך כל השנים - גם אם לעיתים כתבתבי רכב נהגו לכנות אותו "מעט מיושן" או "לא עדכני". דווקא בדגם האחרון ה B4 הקיימת כבר עומדת לחלוטין בסטנדרטים של היום ועיצוב הפנים-חוץ עדכני ביותר ונעים מאוד לעין.

עיצוב הפנים של הפאסאט הנוכחית ביחס ל B4 הנוכחית הוא לא משהו שיפיל אנשים מהרגליים, בטח ובטח שלא אותי. העיצוב נעים לעין בשתי המכוניות - ולמרות שתאשימו אותי בחוסר אובייקטיביות, זה של ה B4 נקי יותר ונעים יותר לעין (ויהיו כאלה שגם עלולים, השם ירחם, להסכים איתי בעניין הזה).

עיקר המשאבים מופנים לספינת הדגל של היצרן, שהיא כמובן ה B4. החל משנת 89 בה הוצגה אותה ספינת דגל (לגאסי) הרכב עובר מקצה שיפורים ושינויים בממוצע כל 4-5 שנים (89-94, 95-99, 00-03) שכולל תמיד שינויים בעיצוב הגוף ופנים הרכב (שינויים מוחלטים ולא "מתיחה קטנה" ושינוי פנסים) וכמובן גם שינויים טכנולוגיים (בלמים, מע' הזרקה וכד').

באופן טבעי האימפרזה היא מכונית עם פוטנציאל מכירות (בעיקר ה WRX\STI שהם נתח שוק עיקרי ב"לחם וחמאה" של סובארו בכל העולם) שמציעה דגמים חזקים וטובים במדינות אחרות ובעיקר בתצורת סטיישן או סדאן-טורבו. בשנים האחרונות היא גם מציעה אופציה של מכונית משפחתית קטנה עם מנוע קטן לטובת צריכת דלק טובה (1.5 ל' - ביפן - כמו זה שהגיע אלינו זה עתה).

במחירים הנהוגים בישראל אין יתרונות עצומים לאימפרזה הנוכחית על פני מתחרות אחרות. עיקר היתרונות נעוצים במוניטין הטוב שיש לדגם הזה ובמנוע החדש. היא אכן צפופה ביחס למתחרות אבל עדיין מציעה רמת נוחות טובה יחסית ובטיחות פאסיבית טובה (4 כוכבים). למי שמחפש את העיצוב הפנימי-חיצוני הסולידי ורוצה ללכת על בטוח, זו האופציה.

---------------------------------------------------------------------------------------------

הדיון התחיל משאלה של B4 חדשה או A4 בת שנתיים - משמע, תקציב של כ-150K ש"ח.

משם זה המשיך הלאה ל 200K שח ואפילו קצת יותר, זה אומר שהאופציה ל B4 כבר נופלת אם המתלבט רוצה להוציא את כל ה 200K ש"ח (ולא פחות מזה) ואין לו גם יותר מזה (כי B4 עם מנוע 3 ליטר זה כבר סיפור של 260K ש"ח - ואין שום גרסה באמצע).

כל זה משאיר אותנו עם הפאסאט 2.0FSI, אקורד 2.0SPORT (עם 6 כריות אויר, בקרת יציבות וכל האיבזור הסטנדרטי) ועוד מכוניות אחרות בקטגוריה שלא הזוכרו (407, פרימרה, אוונסיס...).

לכל האחרות יש יתרון חשוב מאוד: 3 שנות אחריות מלאות במקום 2 בפאסאט. במכוניות המודרניות של היום זה חשוב.

מכאן ואילך מדובר בטעמו האישי של המתלבט, אני יודע שאני הייתי מתלבט בין האקורד ל-B4.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

CX25GTI יש לי כמה אי דיוקים כמו שאיציק חידד עכשיו.

לא הבנת אותי, הקדמה מאוד נדרשת, כל חידוש מבורך אבל לא כל דבר צריך.

אם כבר הזכרת את ה DL, זה התמורה הכי טובה לכסף שנע על כבישי ארצנו, עוד 20 שנה אימפרזה 1.5 תהיה כמו DL של פעם המון בעלים של מכוניות אחרות יצטרכו לשבור את הראש לעשות לרכבים שלהם ישוריי קו, זה כבר לא יהיה להם משתלם כלכלית.

בבטיחות של ה DL לא הייתי מזלזל, האוטו שלי זה DL בתחפושת, לפני שנתיים היתה לי תאונה עם XT, החלקתי על כתם שמן באמצע סיבוב (סיפור ענק כשלעצמו, שאני אספר עליו כשיסתיים המשפט שלי נגד העירייה) נכנסתי חזיתית לתוך עמוד תאורה מתומן, מה שבלם את העוצמה מהעמוד היה המנוע, משם האוטו נזרק 5 מטר קדימה, רוצה לדעת איך יצאתי משם? בלי שריטה.

כמה שכואב לי להזכר בזה:

PIC00184.JPG

PIC00187.JPG

אין בתמונה הזאת את מימד העומק כדי להבין כמה קטלני זה היה.

אגב גם עם 4X4 וגם עם ESP הייתי מגיע למצב הזה, ואני לא היחיד שהתחלקתי שם.

אז הינה לך מבחן ריסוק של סובארו DL, הציון שלי 5 כוכבים (הנהג בלי שריטה) וזה עוד היה אוטו עם מכה בשאסי (מפגיעה חזיתית).

תראה לי עוד רכב שנת 86 שהייתי יוצא ממכה כזאת בחיים (חוץ מוולוו).

איציק הבהיר לי במה שהוא כתב על נושא ה ESP, פה טעיתי, מודה, אבל אני טוען ש 4X4 עדיף, כבר שמעתי על מגאנים שהסתחררו בגלל מיכשולים למיניהם, ה ESP עוזר ואני בטוח שמציל אנשים מתאונות אבל היא תוציא אותך ממצבים שיש סיכוי טוב שבכלל לא תדע עליהם אם היית עובר שם עם ה B4.

"האימפרזה מיושנת" זה הסטיגמה שאני הכי שונא, נו אז מה אם זה מיושן? זה לא נכון שכלום לא השתנה בה, היא לא הכי טובה בקטגוריה שלה זה בטוח אבל היא תמורה מעולה לכסף שמשלמים עליה.

חזרה לעניין היוקרה והקידמה, אקורה חטיבת היוקרה של הונדה ולקסוס חטיבת היוקרה של טויוטה עשו צעד חכם, הם מייצרים מכוניות די דומות, גרסאות הבסיס הולכות לטויוטה והונדה והגרסאות היותר מפוארות ,חזקות ויפות הולכות ללקסוס ואקורה, סה"כ אותם רכבים רק שההוצאות עליהן יהיו הבדלים של שמיים וארץ.

למי שיש הרבה כסף להוציא על אוטו, פאר ויוקרה זה דבר נפלא, לא צריך לחשוש מתקלות כי זה לא נזק לכיס לתקן אותן, אפשר לנצל כל פינוק שיש באוטו ולחרוש עליו עד שהוא מתפגר, אבל לאנשים שרוצים להחזיר קצת מהכסף שהם שילמו בסופו של דבר הם צריכים להסתכל קדימה ולראות מה הכי מתשלם להם.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

אני שמח מאוד שיצאת מהתאונה הזו בשלום !!

לעניין, לא ראיתי מאגאן מסתבסבת עם מערכת ESP, וכבעלים של אחת ממודל 2008, אני חייב להגיד שבלתי אפשרי לגרור את הרכב לפרובוקציות, הוא קוטע את הפאן כבר בתחילת פסיעת הגלגלים החוצה..

אם אתה רוצה להינות, יש כפתור קסם לניתוק..

איציק הבהיר לי במה שהוא כתב על נושא ה ESP, פה טעיתי, מודה, אבל אני טוען ש 4X4 עדיף, כבר שמעתי על מגאנים שהסתחררו בגלל מיכשולים למיניהם, ה ESP עוזר ואני בטוח שמציל אנשים מתאונות אבל היא תוציא אותך ממצבים שיש סיכוי טוב שבכלל לא תדע עליהם אם היית עובר שם עם ה B4.

המשפט הנ"ל ריק מתוכן, ונועד לשמר על העמדה המקורית שלך..

הESP, ימנע את מצב ההחלקה , שנהג סופר מיומן יוכל אולי להשתלט עליו ב B4 עם הההנעה הכפולה..

אתה מיחס חשיבות רבה למערכת ההנעה הכפולה, אך לבדה היא אינה פיתרון, ESP בהחלט כן.

האימפרציה מיושנת, צפופה , לא נוחה, בזבזנית, ודי מכוערת..

אחי מחזיק את מודל 2007 המונעת בגז, הרכב פשוט נראה ומרגיש מיושן, וגם אינו אמין כל כך עם מגוון תקלות מעצבנות..

• תוכן חדש...