Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סובארו פעם הציגה את עצמה עם לאונה ולגאסי בעיקר,

מה היום הם מצעים לקהל הרחב ,עם ג'יפים,מיני,וואן,דגל?

אתה יכול להשוות תפרוסטר מול פגארו? או מול HRV לאנד קרוזר?

ג'יזס. כזאת כמות של בורות כבר הרבה זמן לא ראינו כאן בפורום, אבל נשתדל לסייע כמיטב יכולתנו.

1. פורסטר לא בא להתחרות בלנד-קרוזר, בכלל לא אותה קטגוריה (לנד-קרוזר מדבר לשטח, פורסטר מדבר לכביש-שביל\כביש-שטח קל).

2. HRV ? אולי אתה מתכוון CRV (שמתחיל "רק" מ 250,000 ש"ח והלאה - מול 180K לגרסה ההתחלתית של הפורסטר האוטומטי).

נכון ששלושתם לא ממש ג'יפים לדעתי אמיתיים אבל תכלס ,פרוסטר אמין גם לי שום מילה רעה עליה אין לי ,אבל שורה תחתונה זה ג'יפ /כבישביל,מעפן בכל תחום ,המחיר שלו לא מצדיק אותו בכל תאוריה,כי מי שקונה לאנד קרוזר או פג'ארו 75% זה לא לשטח אלא לפוזה בלבד ,פרוסטר לא עונה לדרישות של כלום ,לא פוזה ולא שטח ,בגלל זה אין לו שוק בארץ נקודה!

שלושתם שייכים לקטגוריות שונות.

הפורסטר הוא בעל פוטנציאל שיפורים אדיר (בעולם ובארץ) לא פחות מלנד-קרוזר או CRV. החל ממתלים (הגבהות, הקשחות וכד'), דיפרנציאלים וכיוצ"ב. זה אחד מהדגמים בקטגוריית הכביש-שטח שמציע את רמת הנוחות הטובה ביותר עם התנהגות מצויינת.

אגב, בניגוד לפורסטרים הראשונים שנראה יותר קופסתיים ומרובעים, הדגם האחרון בהחלט בעל מקדם פוזה חביב ביותר.

איפה הדגל של סובארו? B4 זה שיא הפאר שלהם, להונדה יש את לג'אנד עזבו שהיא נראת כמו קאמרי מאחורה וכמו אימפלה מקדימה ,אבל יש ברכב הזה טכנולוגיה שאין בBMW ,ואיפה המיניוואן של סובארו,

B4 בגרסאות המכובדות הוא רכב שמתחרה (בחו"ל) מול מכוניות מהשורה הראשונה (גם BMW, אודי ומרצדס), כך שמה שאתה רואה בארץ זה מה שהורגלת אליו כאן בארץ (סביר להניח עוד מהתדמית הפשוטה של ה DL) אבל זה לא מה שקיים בשאר העולם. גרסאות עם מנוע 3 ליטר (6 צילינדרים), הנעה כפולה, מושבי עור וכל הפינוקים (נכון, יש את חלקם גם כאן בארץ, אבל בחו"ל האופציות לאיבזור הרבה יותר נדיבות מאשר כאן בארץ).

ולגבי זה שיש טנדרים שמבוססים על הB4 שלא מיבאים לארץ ,תאמין לי היבואן של סובארו לא מפגר הוא יודע למה הוא לא מיבא כי יהיה לו תחרות מאוד קשה עם, ברלינגו,מציבושי,טיוטה,ועוד

אחד המשפטים היותר אהבלים שלך...

אתה יודע למה הוא לא מייבא את הבאחה ?

1. בגלל שמדובר בדגם אמריקאי שצריך לעבור תקינה אירופאית - לכן לא בטוח שזה יצליח.

2. בגלל שאין עדיין גרסת דיזל (!) ולטנדרים מונעי בנזין אין כמעט זכות קיום כאן בארץ, פשוט אנשים לא קונים.

שוב אני אומר ,סובארו אמינה אין ספק ,וארז אני לא נגד אימפרזה אבל סיוויק 2002 יותר איכותית ויפה,וחזקה ,מאימפרזה

דווקא את מודל 2002 בחרת ? זה אחד הדגמים הכי גרועים שלהם אי פעם.

לא חזק, לא יפה וגם לא ממש יותר איכותי מאימפרזה.

תגיד, אתה אמיתי ? :lol: :lol: :lol:

על סובארו 91 עד 98 לא נותנים מעל מחירון בהונדה כן למה? עזוב קישקושים של תוספות בצד גם אני לא חבר שלהם

כי יש ביקוש לרכב כזה

בתור מי שדווקא כן חיפוש (עבור ההורים) הונדה סיביק מהמודלים המדוברים אני יכול לעדכן אותך שאתה מבלבל את המוח.

עקב המחירים המופרזים של לוי יצחק אנשים פשוט לא משלמים אפילו מחירון. אין לך בכלל מושג כמה מכוניות ראיתי עם ק"מ נמוך, יד נמוכה ומצב כללי טוב במחיר נמוך באלפי שקלים מהמחירון.... לא אחד ולא שניים. ואלו לא מכוניות שהיו אצל ערסים אלא מכוניות שהיו אצלי בעלי משפחות, במצב מעולה - ועדיין המחיר היה נמוך מהמחירון (כן, גם אני הופתעתי). מה שלא הצלחתי למצוא זה אימפרזה ממודלים 98-99 אוטומטיות ובמצב סביר מיד פרטית, מצחיק הא ?

הייתי מסכם ואומר שלשתיהן שוק מעולה וביקוש ער (נסה להשיג אימפרזה אוטומטית, יד נמוכה + פרטית)..

מה שאני בא להגיד זה דבר אחד ,לא גדולה להכנס לשוק עם 2 רכבים יחסית מוצלחים ולהתחרות מול חברות שצרכים להתחרות עם 5 6 רכבים ,ולהגיד סובארו הכי מוצלח מכולם

לא ברור לי על איזה 2 רכבים אתה מדבר, אבל ליבואן כאן בארץ יש דגם מתאים כמעט לכל קטגוריה; ספורטיביות (WRX\STI), משפחתיות זולות (אימפרזה 1500 סמ"ק RX), משפחתיות חזקות (אימפרזה 2000 סמ"ק GX), משפחתיות סטיישן (אימפרזה סטיישן 1.5 או 2.0), כביש-שביל (פורסטר רגיל, פורסטר טורבו, אאוטבק 2.5 ואאוטבק 3.0), מנהלים פשוטות (B4 2.0), מנהלים חזקות (B4 3.0 SPEC.B) ומיניוואן (טריבקה 3 ליטר).

בארץ לא נמכרים טנדרים (קיים רק בגרסה אמריקאית -> "באחה"), לא נמכר מיקרו-וואן (PLEO\STELA) ולא נמכר דגם מיני (R1\R2). יחסית ליצרן קטן היצע הדגמים לא רע בכלל (וברור שליצרנים שתופסים נתח של רבע מכדור הארץ והמכירות בכל העולם - יהיה יותר תקציב ויותר כח לייצר דגמים נוספים וטכנולוגיות מתקדמות).

כמו בכל דבר בחיים, יש טובים יותר ויש טובים פחות - אבל צריך להסתכל על החבילה הכוללת ולראות עד כמה היא מאוזנת בהתאם לצרכים של הקונה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ג'יזס. כזאת כמות של בורות כבר הרבה זמן לא ראינו כאן בפורום, אבל נשתדל לסייע כמיטב יכולתנו.

1. פורסטר לא בא להתחרות בלנד-קרוזר, בכלל לא אותה קטגוריה (לנד-קרוזר מדבר לשטח, פורסטר מדבר לכביש-שביל\כביש-שטח קל).

2. HRV ? אולי אתה מתכוון CRV (שמתחיל "רק" מ 250,000 ש"ח והלאה - מול 180K לגרסה ההתחלתית של הפורסטר האוטומטי).

שלושתם שייכים לקטגוריות שונות.

הפורסטר הוא בעל פוטנציאל שיפורים אדיר (בעולם ובארץ) לא פחות מלנד-קרוזר או CRV. החל ממתלים (הגבהות, הקשחות וכד'), דיפרנציאלים וכיוצ"ב. זה אחד מהדגמים בקטגוריית הכביש-שטח שמציע את רמת הנוחות הטובה ביותר עם התנהגות מצויינת.

אגב, בניגוד לפורסטרים הראשונים שנראה יותר קופסתיים ומרובעים, הדגם האחרון בהחלט בעל מקדם פוזה חביב ביותר.

B4 בגרסאות המכובדות הוא רכב שמתחרה (בחו"ל) מול מכוניות מהשורה הראשונה (גם BMW, אודי ומרצדס), כך שמה שאתה רואה בארץ זה מה שהורגלת אליו כאן בארץ (סביר להניח עוד מהתדמית הפשוטה של ה DL) אבל זה לא מה שקיים בשאר העולם. גרסאות עם מנוע 3 ליטר (6 צילינדרים), הנעה כפולה, מושבי עור וכל הפינוקים (נכון, יש את חלקם גם כאן בארץ, אבל בחו"ל האופציות לאיבזור הרבה יותר נדיבות מאשר כאן בארץ).

אחד המשפטים היותר אהבלים שלך...

אתה יודע למה הוא לא מייבא את הבאחה ?

1. בגלל שמדובר בדגם אמריקאי שצריך לעבור תקינה אירופאית - לכן לא בטוח שזה יצליח.

2. בגלל שאין עדיין גרסת דיזל (!) ולטנדרים מונעי בנזין אין כמעט זכות קיום כאן בארץ, פשוט אנשים לא קונים.

דווקא את מודל 2002 בחרת ? זה אחד הדגמים הכי גרועים שלהם אי פעם.

לא חזק, לא יפה וגם לא ממש יותר איכותי מאימפרזה.

תגיד, אתה אמיתי ? :lol: :lol: :lol:

בתור מי שדווקא כן חיפוש (עבור ההורים) הונדה סיביק מהמודלים המדוברים אני יכול לעדכן אותך שאתה מבלבל את המוח.

עקב המחירים המופרזים של לוי יצחק אנשים פשוט לא משלמים אפילו מחירון. אין לך בכלל מושג כמה מכוניות ראיתי עם ק"מ נמוך, יד נמוכה ומצב כללי טוב במחיר נמוך באלפי שקלים מהמחירון.... לא אחד ולא שניים. ואלו לא מכוניות שהיו אצל ערסים אלא מכוניות שהיו אצלי בעלי משפחות, במצב מעולה - ועדיין המחיר היה נמוך מהמחירון (כן, גם אני הופתעתי). מה שלא הצלחתי למצוא זה אימפרזה ממודלים 98-99 אוטומטיות ובמצב סביר מיד פרטית, מצחיק הא ?

הייתי מסכם ואומר שלשתיהן שוק מעולה וביקוש ער (נסה להשיג אימפרזה אוטומטית, יד נמוכה + פרטית)..

לא ברור לי על איזה 2 רכבים אתה מדבר, אבל ליבואן כאן בארץ יש דגם מתאים כמעט לכל קטגוריה; ספורטיביות (WRX\STI), משפחתיות זולות (אימפרזה 1500 סמ"ק RX), משפחתיות חזקות (אימפרזה 2000 סמ"ק GX), משפחתיות סטיישן (אימפרזה סטיישן 1.5 או 2.0), כביש-שביל (פורסטר רגיל, פורסטר טורבו, אאוטבק 2.5 ואאוטבק 3.0), מנהלים פשוטות (B4 2.0), מנהלים חזקות (B4 3.0 SPEC.B) ומיניוואן (טריבקה 3 ליטר).

בארץ לא נמכרים טנדרים (קיים רק בגרסה אמריקאית -> "באחה"), לא נמכר מיקרו-וואן (PLEO\STELA) ולא נמכר דגם מיני (R1\R2). יחסית ליצרן קטן היצע הדגמים לא רע בכלל (וברור שליצרנים שתופסים נתח של רבע מכדור הארץ והמכירות בכל העולם - יהיה יותר תקציב ויותר כח לייצר דגמים נוספים וטכנולוגיות מתקדמות).

כמו בכל דבר בחיים, יש טובים יותר ויש טובים פחות - אבל צריך להסתכל על החבילה הכוללת ולראות עד כמה היא מאוזנת בהתאם לצרכים של הקונה.

איציק

איציק הנדסת אינוש,איכות,עיצוב,וחוזק,זה אין לסובארו אתה רוצה להמשיך לשבח את חברת סובארו בהצלחה

אני לא משמיץ אף חברה פשוט לא סובל גרוטאות שלא שוות תכסף שלהם

אם לפרוסטר אתה קורה ג'יפ אז מי אני שיגיד שאתה טועה

ואם אתה מביא לי 50000 מיליון גרסאות של B4 שזה אותה גברת בשינוי אדרת אז שיהיה לך לבריאות

אני רואה DL 93 וB4 זה אותו רכב מבחינתי

סובארו לא מתקדמים ולא יגיעו לרמה של טיוטה ,הונדה,פסאט,וכ' גם בעוד 20 שנה

וזה שהם בחו''ל מתחרות באאודי וBMW זה בדיחה בפני עצמה

הגרסה הכי טובה שהם יעשו בחיים לא ישתווה לBMW

ו83 בטח לא למילה אאודי תהיה בטוח

ואמרתי לך הרכב הזה שאתה קורה לו מיניוואן טריבקה,נראה כמה יקנו תדבר הזה בארץ עוד בדיחה מבית סובארו

מתנייד על קינג שחור 06 עם צריכה דלק של האמר H2

פורסם
איציק הנדסת אינוש,איכות,עיצוב,וחוזק,זה אין לסובארו אתה רוצה להמשיך לשבח את חברת סובארו בהצלחה

ואם אתה מביא לי 50000 מיליון גרסאות של B4 שזה אותה גברת בשינוי אדרת אז שיהיה לך לבריאות

ואמרתי לך הרכב הזה שאתה קורה לו מיניוואן טריבקה,נראה כמה יקנו תדבר הזה בארץ עוד בדיחה מבית סובארו

טוב, כנראה שלדבר עם קיר זה עדיף (אחרת רק דביל יחשוב ש DL93 ו-B4 זה אותו הרכב מבחינתו)...

איציק - שעדיין לא מאמין שביזבז כ"כ הרבה זמן על כזה אהבל :lol: :lol: :lol:

נ.ב.

אני ממליץ לך על קורס בהבנת הנקרא.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
טוב, כנראה שלדבר עם קיר זה עדיף (אחרת רק דביל יחשוב ש DL93 ו-B4 זה אותו הרכב מבחינתו)...

איציק - שעדיין לא מאמין שביזבז כ"כ הרבה זמן על כזה אהבל :lol: :lol: :lol:

נ.ב.

אני ממליץ לך על קורס בהבנת הנקרא.

איציק כל אחד יבחר מה שירצה אתה חושב B4 אני חושב לאדה

בחירה שלך

ואתה יכול להתבטא יותר יפה אהבל זו מילה שלימדו אותך בבית בתור ילד?

אני לא משווה B4 לDL93 אני צוחק

ואני לא משכנע אף אחד מה לקנות ומה לא פשוט אני אומר מה שאני חושב על כל רכב

אני רוצה לשאול אותך שאלה פשוטה , אתה מקבל בחירה רכב מהעבודה מה תקח,B4,מונדאו,אקורד,קאמרי פאסט:?:

ולגבי ההבנת הנקרא שלי כך אני כותב קורה שטועים

פורסם

אני רוצה לשאול אותך שאלה פשוטה , אתה מקבל בחירה רכב מהעבודה מה תקח,B4,מונדאו,אקורד,קאמרי פאסט:?:

B4 או אקורד. את ה B4 לא בדקתי במסלולי הנסיעה היום-יומיים שלי (ולמרות כל מה שנוהגים לומר כתבי הרכב, הסתדרתי מצויין עם הקשיחות של האקורד על הכבישים המצולקים של ר"ג, ב"ב ופ"ת). סביר להניח שה B4 תספק את אותה קשיחות עקב קוטר ג'אנט ענק (17") וחתך נמוך להחריד (215/45 בסובארו מול 195/55 של האקורד עליה נהגתי).

לזכות האקורד ביצועים מעולים, צריכת דלק מצויינת (לדעתי), הנדסת אנוש מעולה ומראה קרבי (עניין של טעם, אני אהבתי).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק זה מה שאני אומר , אף אחד לא אמר B4 זה פח זבל

פשוט גם אני מעדיף תהתנהגות כביש,הנדסת אינוש וכ' באקורד

נגררתי פה לשיחות בתרד הקודם לא רלוונטים לנושא על בטיחות סובארו ישנות וכ'

פורסם

כמה שטויות אתה יכול ליכתוב?! למקרה שאתה לא יודע מנוע הבוקסר של ה-B4 חזק יותר מהמנוע של האקורד ושל הפאסאט!

בקשר להנדסת אנוש,איזה בעיה אתה רואה בהנדסת האנוש של ה-B4?,נכון העיצוב קצת פחות טוב משל המיתחרות,אבל האיכות ואיכות ההרכבה ברמה גבוה! ה-B4 נחשבת גם לאוטו בטיחותי(יותר מהאקורד).ל-B4 אחיזת כביש והגה עדיפים בהרבה משל הפאסאט וכך גם הנוחות.בקשר למקום בתא הנוסעים,ישבת פעם במושב האחורי של האקורד? כי אם כן היית יודע שאין השוואה בינו לבין המושב האחורי של ה-B4!.ב-151 אלף שקל תקבל ב-B4 מנוע חזק,4X4,בקרת אקלים,בקרת שיוט,מערכת מקורית קוראת MP3 עם 6 רמקולים,4 כריות אוויר,הגה מצופה עור,ג'אנטים 17' וכו'.. באקורד תקבל באותו המחיר בקושי 2 רמקולים ושתי כריות אוויר!,והפאסאט עולה מעל ל-190 אלף שקל!.תוסיף לזה אמינות מצוינת,שמירת ערך וסחירות טובה ומחירי חלפים וטיפולים נמוכים ותקבל מכונית מצויינת ובמחיר מישתלם. רק לפי מה שכתבת-על כך שאתה רואה את ה-B4 והלאונה כאותו הדבר אני יכול לראות מה אתה מבין!

פורסם
איציק זה מה שאני אומר , אף אחד לא אמר B4 זה פח זבל

פשוט גם אני מעדיף תהתנהגות כביש,הנדסת אינוש וכ' באקורד

נגררתי פה לשיחות בתרד הקודם לא רלוונטים לנושא על בטיחות סובארו ישנות וכ'

כנראה שיש לך עוד במה להרחיב את אופקיך בכל הקשור לבטיחות רכבים.

מבחינת מנוע - לשתיהן יש מנוע מעולה (150-160 כ"ס) וזה של ההונדה משודך לתיבת הילוכים מצויינת בעלת 5 יחסי העברה (שהם יחסית ארוכים... אילולה היו עושים אותם קצרים יותר, האוטו היה אפילו יותר זריז ממה שהוא כרגע - ולא שכרגע הוא לא טיל קטן...). החיסרון של ה B4 בגרסאות ה 2.0 ל' עדיין נעוץ בתיבת ההילוכים בעלת 4 יחסי העברה ולא 5. בגרסאות עם מנוע 3 ליטר יש תיבת הילוכים עם 5 הילוכים אוטומטיים (שבטח תיכנס מתישהו לליין של הדגמים עם המנוע הקטן יותר).

אגב, לשתי המכוניות מראה נעים לעין בתא הנוסעים.

B4

06-int-dash.jpg

ACCORD

10424.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
קח בחשבון ביטוח יקר להחריד באודי, טיפולים יקרים גם כן, ובכלל האחזקה של אודי תהיה יקרה בהרבה מזו של הסובארו.

ממליץ לך ללכת על הסובארו, הרכב טוב בהרבה מהתדמית שלו בארץ.

[]אני מחזיק באודי A4זמן קצר,לכן בענין אחזקה קרי טיפולים,אני לא יכול להביע דעה,[/size][/b]

[]אך לגבי ביטוחים הם זולים משמעותית,אתה יכול להיכנס לאתר השוואת ביטוחים ולעשות סקר שוק טלפוני לכמה חברות ביטוח ותהיה מופתע לטובה.כמובן שמחיר הביטוח שונה מאחד לשני אך אני מציע לעשות השוואה למול הסוברו,מבחינת חברות הביטוח בביטוח חובה האודי בשל בטיחותה (נבחרה כמכונית הבטוחה בעולם בכל הקטגוריות)עדיפה ולכן המחיר נמוך,[/size][/b]

[]ביטוח מקיף גם עדיף היות והאודי פחות גניבה מהסוברו חביבת הפלשתינאים ,כמו כן דע כי חברות הביטוח קובעות מחיר לפי סטטיסטיקות,ואוכלוסית בעלי אודי נחשבת לסולידית בהרבה מאוכלוסית בעלי סוברו כל זה מביא למחיר נמוך.[/size][/b]

[]אל תתן לאנשים להטעות אותך, בדוק דברים לבד ,[/size][/b]

[]יש גם יתרון ברכישת רכב בן שנתיים שלוש היות וירידת ערך משמעותית כבר היתה,ואותה ספג הבעלים הראשונים,[/size][/b]

[]קח גם בחשבון עינינים ''פעוטי'' ערך כמו איכות ההרכבה של הרכב,המוצקות שלו והבטיחות שהוא מעניק.[/size][/b]

פורסם

באמת שאלוהים ישמרינו.

קראתי את השרשור הזה ברפרוף וכבר נהייתי טיפש יותר.

יש פה ברברנים רציניים בפורום עם יותר מידי זמן פנוי (ועוד אני המובטל).

מבחינה כלכלית אין לי ספק שהB4 תהיה מכונית קלה יותר לכיס.

אבל עם כמה שהיא באמת מכונית טובה היא, לפי דעתי, נכנסת לקטגוריית מכוניות ה"סתם" ששם היא נמצאת עם רבות וטובות.

הA4 היא אמנם לא מכונית מיוחדת מאוד אבל נותנת קצת אקסטרא, במיוחד בהרגשה.

אם בכל זאת בחרת בקניה ההגיונית (סובארו) הייתי מציע לך לבדוק את המתחרות שלה, כי אם כל הכבוד הAWD ואחיזת כביש מעולה הם לא תחליף לבקרת יציבות.

ואפילו שיש לה 5 כוכבים במבחני הריסוק (וגם שXT משנות ה-80 יכולה לפרק עמודי חשמל בלי להרגיש בכלל :silly:) עדיין יש לה 2 כריות פחות ממה שצריך שיהיו לה.

ובאופן כללי אין הרגשה של משהו מיוחד או מפנק בסובארו (אך עם זאת הנדסת אנוש ברמה שלא נופלת מכל רכב מודרני אחר) ולמען האמת אני לא מאמין שיש גם בהרבה ממתחרותיה (6 אקורד וכו').

תחשוב על זה.

נ.ב.

יש לי B4 07'.

פורסם

אתה מתכוון עמודי חשמל יכולים לפרק XT בלי להרגיש בכלל :roll::?

F1000028a.JPG

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

קראתי את כל התגובות, יש לי רק שאלה אחת ומשפט וחצי:

לכל העונים בשירשור הזה, אני מבין שבבעלותכם A4, פסאטים חדשים,אקורדים חדשים,קמארי חדשים ושאר מכוניות היוקרה...

תכלס, משהו פה נהג על B4 חדשה 2.0 ליטר או 3.0 ליטר פעם ?

בחול יצא לי לעלות על גירסת ה 3 ליטר, לא לנהוג אומנם, אך הגימור שם ברמה של לקסוס מבפנים,ולא,אני לא מגזים!

לארץ מה שמביאים זה הכי נחות,זה ידוע, גם הדיאלים המתפרקים הגיעו בלי מזגן 1300 סמ"ק, בדיחה , בעוד שבחו"ל היו גם גירסאות של מנועים 1800 טורבו 4 על 4, ואפילו היו גם מנועים 2300 ...כן...על לאונה מסכנה.

אז לכל המתלהמים והמבינים, הכי קל לדבר, אבל הכי חכם זה לנסות ולהתנסות, לפני שמדברים, תעשו נסיעת מבחן בקיצור.

לילה טוב.

ה B4 מדהימה!

פורסם

חברים יקרים,

ברברנו פה מעל ומעבר על הB4 A4 אקורד פסאט וכ'

כל השיחות שלי פה זה על ארץ ישראל ,שאני רושם בי 4 ככה וככה כל אחד קופץ ''תראה בי 4 בחו''ל''

יש'' לסובארו טנדרים חדשים בחו''ל''

שורה תחתונה אני לא הבאתי פסאט או אקורד מחו''ל כדוגמה אני מדבר על הארץ בלבד

אני יודע טוב מאוד שיש B4 לא כמו לוקסוס כמו רולס רויס

אבל לא בידינו ולא במדינתינו, במדינתינו יש B4 עם רמת גימור נחמדה לא יותר מזה

ובעלי B4 גם יגידו ואמרו פה גם אחד מעלי שהיא לא הכי מפנקת

ושאני משווה רכבים אני מתכוון לארץ בלבד ברור שבחו''ל יש תטופ, מי כמוכם יודעים עוד מתקופת האסקורט בחו''ל היה רמה

פה היה פשוט

פורסם

בקרות יציבות, ESP למיניהן, אני מנסה לחשוב איך להסביר בצורה הכי ברורה (לספקנים) למה ה AWD של סובארו כן עדיף, אני אנסה:

תחשבו שיש לכם כלב עם 2 רגליים אחוריות משותקות, מה עדיף? לשקם לו את הרגליים כדי שיוכל ללכת כמו כלב רגיל או לחזק לו את הרגליים הקדמיות כדי שיוכל לדדה יותר טוב?

אוטו עם הנעה קדמית הוא אוטו מוגבל, אין לו חלוקת כח נכונה בין כל הגלגלים, אין לו גיבוי מהגלגלים האחורים אם אחד הקדמיים פוגע במשהו \ עולה על משהו חלק \ פנצ'ר וכו' במיוחד באמצע סיבוב.

עוד דוגמא: קחו 2 מכוניות זהות האחת עם מנוע 8 שסתומים והאחת עם 16 שסתומים, המנוע עם ה 16V ינשום יותר טוב, יעבוד יותר טוב ויספק יותר כח, אם נצא מנקודת הנחה שאין להם תזמון שסתומים משתנה ונשדרג עכשיו את ה 8V לכזה, ההספק שלו יעלה קצת אבל עדיין לא יעבוד כמו ה 16V, ואם נשדרג את ה 16V לתזמון שסתומים משתנה יתווסף לו פי 2 יותר הספק ממה שה 8V השיג מהשידרוג שלו כי ל 16V יש פי 2 יותר שסתומים, ככה יהיה עם B4 מול רכב הנעה קדמית + בקרת יציבות, ו B4 + בקרת יציבות מול רכב הנעה קדמית + בקרת יציבות.

הדוגמא הזאת נכתבה לפי ההיגיון, אם טעיתי במה שכתבתי אני בטוח שאיציק ישמח לתקן אותי :wink:.

אז לסיכום הנושא הזה: בקרת יציבות זה דבר מעולה, מציל חיים, מונע מצבים מסוכנים, מאפשר נהיגה עוד יותר מהירה אבל מערכת ה AWD של סובארו יותר יעילה ממנה, בסובארו כל הגלגלים משתתפים בנסיעה ולא נגררים סתם אחרי הקדמיים גם כשהקדמיים "חכמים".

המצב הטוב ביותר זה בקרת יציבות + AWD.

למי שקונה רכב, בקרת יציבות מהווה שיקול נכבד, בגרסאת הבסיס של ה B4 השיקול הזה לא צריך להיות.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

• תוכן חדש...