Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:roll:

נכון שזה סובייקטיבי אבל אני לא היחיד שנהנה יותר בעליה להר (למשל)

ופחות בירידה או במישור.

"I teach the fools some basic rules"

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כייף לנהוג בעליות מפותלות ובכבישים הררים, אבל זה מצריך מנוע חזק.

בהקשר שלך פותח השרשור אני לא בטוח שזה מתקיים :wink:

מסלול נהיגה שכזה החביב עליי בארץ, הוא כביש כינרת פוריה יער שוויץ.

וגם כביש מעלה גלבוע.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• אחראי פורום
פורסם
הוא כביש כינרת פוריה יער שוויץ.

הוא מצויין :mm_yeah:

אבל קצר מדי :twisted:

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
כייף לנהוג בעליות מפותלות ובכבישים הררים, אבל זה מצריך מנוע חזק.

מסלול נהיגה שכזה החביב עליי בארץ, הוא כביש כינרת פוריה יער שוויץ.

וגם כביש מעלה גלבוע.

כביש מדהים!

עשיתי אותו מנהלתית עם המשפחה, וחשבתי כל הדרך איך אף אחד לא כתב עליו בפורום. (אגב חיפשתי תירוץ לרדת ולעלות שוב [בשביל הנוף], תוך כדי מחאות מהמושב האחורי שלא תכננתי טוב את המסלול ;-))

אגב, מי שמסיים שם טיול בפיקניק ורוצה לחזור למרכז, עדיף שיצא מיער שוויץ ויטפס עם הכביש עד הסוף...

אביעד

פורסם

הסיבה שיותר כיף לנהוג בעליה בפיתולים מאשר ירידה בפיתולים היא שבעליה לוחצים על הגז ובירידה מפמפמים את הברקס.

המלצה, צומת כוח-מלכיה.

פורסם

חשבתי יותר בכיוון של הסבר פיזיקלי הקשור בהעברות משקל

ה1.6 העגלתית שלי עושה את העבודה אם לוחצים אותה8)

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

בעליה בד"כ אפשר לנהוג קצת יותר קרוב למגבלות, אם אתה מעריך איזו פניה לא כמו שצריך יותר קל לך להאט.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לא סובל עליות - הרבה יותר קשה לגרום להעברות משקל מועילות ובעיקר מקבלים תת-היגוי ביציאה מסיבובים. המועדף בשבילי הוא מישור, או - הכי טוב - הכל מהכל, פשוט כביש נהיגה זורם ולא בכיוון אחד מסויים. ירידות זה בעייתי בגלל העברת המשקל התמידית קדימה והבלימות (אני גם נוהג מאוד חזק על הברקסים, גם אלו של הGTI מעלים אצלי עשן אחרי כמה זמן בכביש טכני).

אם אתם מדברים על כבישים פתוחים ורחבים, נניח כמו העליות במכתש רמון, בהם אפשר להגיע למהירויות גבוהות ולא צריך להאיץ יותר מדי (כי אתה שומר על מומנטום), אז זה באמת כיף - יותר בטוח ומאוד זורם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

למי שאוהב לנהוג ולהרגיש את המנוע: רק עליות.

סדום-ערד, עתלית-נשר (טוב, יש שם גם ירידה...), חמת גדר-רמת הגולן, בית שמש-נס הרים, צומת חטיבה שבע-צפת, ובטוח שיש עוד כמה כאלה.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

נכון שזה סובייקטיבי אבל אני לא היחיד שנהנה יותר בעליה להר (למשל)

ופחות בירידה או במישור.

יותר משקל על האחוריים פירושו נטייה פחותה להיגוי יתר, נטייה מוגברת לתת היגוי, ובנוסף יותר קל להאט את הרכב- כך שיותר קל לנהוג אגרסיבי.

הקושי הוא יותר בהאצה (בייחוד בהנעה קדמית), אבל קושי בלהתקדם יותר מהר עוד לא הפחיד אף אחד...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הכביש של יער שוויץ מהנה במיוחד,

אבל לא מומלץ בחודשי החורף החורפיים (כי יש חודשי חורף קיציים) - הניקוז של הכביש לא הכי טוב, והוא מתמלא בוץ (ואני לא מתלהב מהחלקה כמעט עד לתהום..).

ולגבי המלצה על כבישי עליות - כל העליה היא גם ירידה אם עושים אותה בכיוון ההפוך ;)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

עליות, ללא ספק אחד הדברים המהנים, לשמוע את המנוע נוהם, לסחוט את הגז, לשחק עם ההילוכים ולתקוף עיקולים :)

בחורף נסעתי עם חברים לחרמון ,2 מכוניות, מאזדה 3 ליסינג, והאוטו של אבא שלי, סיטרואן C4 טורבו דיזל ידנית.

העליות לחרמון ובכללי הנסיעה היתה פשוט חלומית, אני רגיל ל1.6 העגלה שלי (כרזימה), ופתאום הטורבו דיזל 1.6 הזאת נותנת בעיטות ב2000-2500 סל"ד וצועקת שהיא רוצה עוד, העליות לחרמון היו פשוט גן עדן, המאזדה 3 כבר מזמן נהפכה ללכלוך על המראה, חבר שלי שליידי כבר בשלבים של התקף לב :). אתם אולי חושבים כמה כבר אני מתלהב מ1.6 ליטר טורבו-דיזל, אבל לא תדעו כמה מהנה היא. יציבות ואחיזה לא מהעולם הזה, לא יודעת מה זה תת היגוי, כמעט גם לא היגוי יתר. מה גם שהיא לא אוהבת לבקר בתחנות דלק, בנסיעה מנהלתית היא עושה 950 ק"מ עירוני-בין עירוני לטנק מלא (על הצג באוטו רשום ק"מ1000 ).

• תוכן חדש...