Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן עליות זה כיף

במיוחד כאלה מכורכר ,עם בורות והצלבות באמצע ,ורכב קיבוץ (לאו דווקא 4X4)

אה אתם מדברים על עליות סלולות?

כן זה גם נחמד.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בחורף נסעתי עם חברים לחרמון ,2 מכוניות, מאזדה 3 ליסינג, והאוטו של אבא שלי, סיטרואן C4 טורבו דיזל ידנית.

העליות לחרמון ובכללי הנסיעה היתה פשוט חלומית, אני רגיל ל1.6 העגלה שלי (כרזימה), ופתאום הטורבו דיזל 1.6 הזאת נותנת בעיטות ב2000-2500 סל"ד וצועקת שהיא רוצה עוד, העליות לחרמון היו פשוט גן עדן, המאזדה 3 כבר מזמן נהפכה ללכלוך על המראה, חבר שלי שליידי כבר בשלבים של התקף לב :). אתם אולי חושבים כמה כבר אני מתלהב מ1.6 ליטר טורבו-דיזל, אבל לא תדעו כמה מהנה היא. יציבות ואחיזה לא מהעולם הזה, לא יודעת מה זה תת היגוי, כמעט גם לא היגוי יתר. מה גם שהיא לא אוהבת לבקר בתחנות דלק, בנסיעה מנהלתית היא עושה 950 ק"מ עירוני-בין עירוני לטנק מלא (על הצג באוטו רשום ק"מ1000 ).

מצחיק שאתה אומר את זה. במקרה כתבתי את מבחן הדרכים ל-C4 עבור מגזין אוטו, וההתרשמות שלי הייתה די שונה - ה-C4 טורבו דיזל מגיעה עם צמיגים ירוקים ודי עלובים. זה בצירוף עם היגוי מהיר ו"תחת שמח" ללא העזרה של בקרת יציבות (שפשוט אין בגרסה הזו - אולי עכשיו כבר יש?) הוביל לאיבודי אחיזה ממש לא נעימים במהירויות נמוכות. במילים אחרות - האחיזה הייתה פשוט גרועה.

מעבר לזה - כמובן שהיא תשאיר למאזדה 3 1.6 עשן (שחור) בעליות, ובו זמנית תעשה קרוב ל-1000 ק"מ למיכל, שזה בפירוש מגניב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
זה בצירוף עם היגוי מהיר ו"תחת שמח" ללא העזרה של בקרת יציבות (שפשוט אין בגרסה הזו - אולי עכשיו כבר יש?) הוביל לאיבודי אחיזה ממש לא נעימים במהירויות נמוכות. במילים אחרות - האחיזה הייתה פשוט גרועה.

מה לא נעים?

מה לא נעים???

בגלל עיתונאים כמוך הלך הדור.

תתבייש!!!

:lol:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מצחיק שאתה אומר את זה. במקרה כתבתי את מבחן הדרכים ל-C4 עבור מגזין אוטו, וההתרשמות שלי הייתה די שונה - ה-C4 טורבו דיזל מגיעה עם צמיגים ירוקים ודי עלובים. זה בצירוף עם היגוי מהיר ו"תחת שמח" ללא העזרה של בקרת יציבות (שפשוט אין בגרסה הזו - אולי עכשיו כבר יש?) הוביל לאיבודי אחיזה ממש לא נעימים במהירויות נמוכות. במילים אחרות - האחיזה הייתה פשוט גרועה.

מעבר לזה - כמובן שהיא תשאיר למאזדה 3 1.6 עשן (שחור) בעליות, ובו זמנית תעשה קרוב ל-1000 ק"מ למיכל, שזה בפירוש מגניב.

רוני

לא יודע למה התרשמת ממנה בצורה כזאת, אבל לשם ההמחשה, גם בירידות מהחרמון שהמהירות היא יותר מכפולה הC4 אחזה מצוין ולא עזבה את הכביש, ההיגוי נוח ומדויק אך ההגה שלדעתי מסתובב רק גלגל ההגה ולא מרכזו זה קצת מציק צריך להתרגל.

בקשר לצמיגים הירוקים שאמרת לא הבנתי מה הכוונה, הC4 באה עם צמיגי מישלין ברוחב 205, לא זוכר איזה דגם בדיוק.

מה הכוונה לצמיגים ירוקים ?

פורסם
לשם ההמחשה, גם בירידות מהחרמון שהמהירות היא יותר מכפולה הC4 אחזה מצוין ולא עזבה את הכביש

המהירות יותר מכפולה ממה?

:?

בצמיגים ירוקים יש מרכיב חסה גבוה (כמו שברכבים יפניים יש מרכיב פסיפלורה).

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
המהירות יותר מכפולה ממה?

:?

בצמיגים ירוקים יש מרכיב חסה גבוה (כמו שברכבים יפניים יש מרכיב פסיפלורה).

יותר מכפולה מאשר העלייה, תחשוב, תקרא, תחכים...

סרוניס, יש מצב שאתה מתכוון לירודים ?

המישלין שמגיעים עם הC4 לא מספיקים?

פורסם

הוא מתכוון ל"ירוקים" כמו מפלגת ה"ירוקים". יעני שומרים על איכות הסביבה.

מדובר על צמיגים בעלי התנגדות נמוכה לגלגול (כלומר מבזבזים פחות אנרגיה, כלומר חוסכים כמה אחוזים בודדים בדלק).

הבעיה היא שהיתרון הזה בא על חשבון אחיזה.

הסדרה של מישלין שנקראת "אנרג'י" היא כזו, ומגיעה עם לא מעט רכבים חדשים.

כמובן שלמישלין יש גם דגמים אחרים עם מאפיינים שונים לגמרי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
הכי טוב בירידה.

גם יותר מהר וגם חוסכים בדלק :lol:

עזוב את החיסכון.

בירידה עם הנעה אחורית אתה יכול לעשות 'תל אביב דריפט'... :lol:

לדעתי בירידה הרבה יותר מעניין, ואם יש לך מנוע חזק אפשר לעשות גם הרבה הרבה כיף.

פורסם

ירידות ועליות זה נחמד, אבל לא בצורה קיצונית שפוגעת באיזון של הרכב בסיבובים.

שינויי גובה קצרים זה נחמד, אבל עדיף שמה שיקשר ביניהם יהיה כביש מישורי. אני אוהב שהאוטו מאוזן כך שאפשר לשחק איתו בלי תת היגוי בגלל עליה או חשש לנשיכה מהזנב בירידה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

הפעם האחרונה (וגם בערך היחידה) שחוויתי נהיגה ספורטיבית בעליה, הייתה עם חבר והסיוויק שלו (2003), ולמכירים את חיפה, העליה של עמק השמש נעשתה ברובה על הצד :lol:

חוץ מזה, כן עליה מקנה תחושת בטחון, ונותנת להרגיש את המנוע כמו שצריך ולאו דווקא את הברקסים..

יום נעים :)

(דרך אגב, בשעה טובה, מוצלחת ומאוחרת מאוד, עברתי טסט!)

טל

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

נראה לי שאני היחיד פה, אבל אני הרבה יותר העדפתי נהיגות ספורטיביות בירידה......

הסיבה כמובן שברכב כמו ה-106,שקיבל את הכינוי "שילדה מטורפת" (:wink:) בזכות הזנב השמח שלו, הרבה יותר כיף לנהוג נהיגה ספורטיבית בירידה,שכן יותר קל לעשות העברות משקל נשלטות,ולהכנס להיגוי יתר.

אחד הכבישים שהכי נהנתי בו היה כביש דימונה-צומת ערבה, בקטע של הירידות והעיקולים לצומת ערבה,לא חושב שיש כביש מהנה יותר מבחינה טכנית מאשר הכביש הזה בשעת לילה מאוד מאוחרת,שגם קריר בחוץ והמנוע נושם כמו שצריך,וגם קל לזהות תנועה מהנתיב הנגדי (פשוט רואים מרחוק את אלומות האור של המכוניות העולות מעלה).

היתה תקופה....

נהיגה בעלייה נותנת בטחון מכיוון שהיא הרבה יותר נשלטת,היא נותנת "אפקט" של כוח (כל העלייה המנוע צורח), וברגע שמרגישים שהגעת למגבלות האחיזה,רק צריך לשחרר את הגז....והרכב מתרסן.

זה מאוד תלוי בסגנון נהיגה לדעתי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

התכוונתי לירוקים, והסבירו את זה כבר לפני. בכל מקרה falou - זה שאני נהנתי לא אומר שמשה לוי שקנה C4 יהנה מהתחת השמח של האוטו החדש שלו :wink: ומעבר לכך - הצמיגים הירוקים לא ממש תורמים לתחושת הבטחון בזמן איבוד האחיזה, והעדר מערכת ה-ESP (ושוב, אולי זה כבר השתנה) בוודאי לא עוזר לאחר שהרכב איבד אחיזה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
כן עליות זה כיף

במיוחד כאלה מכורכר ,עם בורות והצלבות באמצע ,ורכב קיבוץ (לאו דווקא 4X4)

אחח...רכב קיבוץ.

יש לי הרבה חברים קיבוצניקים, זה כל כך נכון.

לאף אחד לא ממש אכפת עד לאיזה חורים הם נכנסים עם הרכב. יותר טוב מכל טנדר מצוי.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

אני בהחלט עם עידן, מעדיף את הירידות.

בהנעה אחורית חלשה יחסית, הדריפטים בפירוש ארוכים יותר, המהירות כמעט כפולה, ושימוש אינסטיבי בברקסים.

הירידה המעודפת עליי, זה הירידה משער הגיא, מתחנות הדלק ועד ליציאה לבית שמש.

רק בלילה, שהכביש כמעט ריק.

אביחי

• תוכן חדש...