Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני לשפר את הבמה הקדמית ולהוסיף הד וופר בדלת שיעבוד על נפח תיבה אטומה

אבל בוופרים שלא כמו בסאבים אין מידע כמה ליטר האלמנט צריך.

למישהו יש השערה כמה ליטר בממוצע ממולץ לשים למיד 6.5 או 5.25?

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

זה לא נכון יהיה לשער, אני יכול להגיד לך שישנם וופרים של 6.5 שיעבדו בצורה מעוררת הערצה ב 4 ליטר, ויש כאלו ש 15 לא מספיק להם. צריך לקחת וופר ספציפי, להעביר את הנתונים שלו(אין לגבי וופרים מידע של כמה ליטרים אבל נתונים תמיד יש) לתוכנה דוגמת WINמשהו, לא זוכר את השם, ואז לתכנן תיבה שתיתן לך את גרף ההיענות הרצוי, לשחק עם גודל התיבה וגם אם יש מספיק מקום לנסות לתכנן אולי עם פורט ולא לשלול את עניין הפורט.

פורסם

יכול להיות שבאתר של החברה של הרמקול הספציפי ישנם נתונים לגבי נפח מומלץ.

איזה וופר אתה מתכוון להוסיף? ובאיזה חיתוכים?

מתחדשת*

פורסם

אולי אני אנתץ איזה מיתוס או שניים בנוגע לנפחים כרגע, אבל כשיצרן רמקול משחרר לשוק רמקול לרכב הוא לוקח בחשבון שהרמקול ישב בנפח של דלת סטנדרטית, הווה אומר בין 20-30 ליטר. ליצרן אין שום סיבה לציין את הנפח הספציפי האופטימלי שהרמקול צריך מכיוון שכנראה אז אף אחד לא היה קונה את הרמקול (כמה אנשים מכלל האוכלוסיה יבנו תיבות לפי נפח?), ולכן הרמקולים מיועדים לפעול וישמעו טוב גם בנפח דלת.

מי שלא קונה את זה מוזמן במפגש הקרוב להגיע ולשמוע איך הייבריד נשמעים בתוך דלת ולא בתיבה "מומלצת מחשב" של 9 ליטר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אבל זה קצת בעייתי ששני רמקולים יעבדו יחד באותה תיבת דלת בגלל זה אני רוצה לבנות אחד מהם תיבה נפרדת

פורסם

איתמר פה אתה לא צודק.

בספר של סטים של DLS רשום הנפח הדרוש ולא רק לוופר גם למיד.

גם ראיתי באתר של FOCAL המלצות לנפחים.

פורסם
איתמר פה אתה לא צודק.

אולי תוכל בבקשה להביא לי קישור שאני אראה פחות או יותר נפחים ממולצים

פורסם

לא ממליץ לך לנסות להכניס את המיד הזה לשום תיבה קטנה מנפח הדלת

HU: Pioneer 880prs, Component: mbq-qsc216 Rear: mbq RUA 216 Amp1: p.g x400.1Amp2: MBQ PAB4100 Sub: Infinity kappa perfect 12.1

פורסם
איתמר פה אתה לא צודק.

יש נפח מומלץ לכל רמקול, אבל יצרן הרמקול יודע ש 99.8% מהמשתמשים לא יעבדו בנפח הזה.

אי לכך הרמקול מסוגל לעבוד טוב מאוד גם בנפח גדול יותר כמו של דלת למשל.

במילים אחרות אין רמקול שמומלץ לעבוד ישירות בתוך הדלת, מה גם שהדלת היפנית \ קוראנית \ גרמנית שלנו היא כולה חתיכת פח מווברצת שגם ככה לא מהווה תיבת תהודה אופטימלית, אבל אין לנו ברירה.

לסיכום, אם אפשר לבנות תיבת תהודה מומלצת ומחומר קשיח - מה טוב.

אם לא אז זה לא סוף העולם. בידוד ואיטום כמו שצריך בדלת וכל רמקול ישמע כמו מיליון דולר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר , רציתי לשאול , אם לפי הגרף הענות של אלמנט המידוופר יש לו גרף טוב מ80-1500 , האם אם תשים אותו בתיבה עשויה מMDF בדלת , האם לדעתך תקבל גרף הענות שיתן יותר ? כלומר יהיה למשל 60-2000 ? והאם זה בכלל מעשי לבנות תיבת תהודה אטומה בדלת ?

בנוסף לכך אם בונים תיבת תהודה, האם זה אומר שלא צריך איטום ? אני מדבר על גרמניות

בברכה יהודה

פורסם

אני לא איתמר אבל ננסה בכל זאת

תיבה אטומה שמתוכננת לוופר, לרוב מכל התיכנונים שראיתי עד עכשיו דווקא את התדר התחתון היא מעלה אותו קצת זאת אומרת אם הוא היה 45 אז הוא יעלה ל 60-70, אבל מצד שני קצה הגרף במקום להתחיל לרדת ב 1500, הוא יהיה כמו סרגל עד 3.5K, (מעניין לאיזה וופר אני מתכוון :roll:), מעשי מאוד לבנות תיבה אטומה אבל מצריך המון השקעה והמון עבודה, גם בגרמניות עדיף לתת שיכבה או 2 של איטום בדלת

פורסם

רק נייר הוא חומר יותר גרוע מפח כתיבת תהודה לרמקול.

קצת קשה לעשות תיבה בתוך הדלת שכן הדלת שופעת במנגנונים (חלון, מנוע חשמלי, נעילה מרכזית) ובעלת מקום תמרון מוגבל בשל קורות החיזוק וההגנה.

אם יש לך אפשרות לעשות תיבה חיצונית על הדלת (פיבר או MDF) גו פור איט.

ברגע שיש לך תיבת תהודה חיצונית שכלל לא קשורה לחלל הדלת אין צורך לבצע בידוד (אלא אם אתה מעוניין להפחית במקצת את הרעשים הנכנסים לרכב מבחוץ).

איתמר.

• תוכן חדש...