Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי משטרה צבאית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ביחידת הבילוש נכללים הלוכדי עריקים, אך(!) לוכדי עריקים אינם עושים אותה עבודה כמו שהבילושניקים הפנימיים והחיצוניים ביחידה עושים.

לגבי המדים, אנשי בילוש שעובדים על אזרחי, כמוני, מחוייבים לשאת אישור, בדומה לאישור נשיאת נשק של מאבטחים, על מנת לנסוע בתחבורה ציבורית רכבות וכדומה.

שוטר צבאי, מיחידת השיטור (היחידה שמתעסקת בדוחות),כאשר בתפקיד צריך להזדהות בצורה נאותה , כלומר תעודת שוטר עם חוגר בלבד וכובע וסרט מ"צ.

"שוטר" צבאי שנוהג על מאזדה 3 (שלא נכללת ברשימת המכוניות שהצבא משכיר ליחידות המוסוות שלו), מבחינת יחידת בילוש בצבא, שיושב עם חבר שלו, ושמסמן לך לעצור ככה, הוא שוטר שקיבל אתמול את התעודה ורוצה להתלהב.

שו? :shock:

שמע במקרה (באמת במקרה, לא הייתי הולך למ"צ מבחירה :? ) אני משרת במ"צ ורואה מקרוב מה השוטרים עושים ועוד יותר מקרוב מה הבלשים עושים...

אין יחידת בילוש, בלש זה מקצוע, כאשר הם נחלקים ללוכדי עריקים ולבלשי מצ"ח (לוכדים משרתים במ"צ והבלשי מצ"ח במצ"ח... ויש גם את אלה של הלשכת גיוס שמתעסקים עם משתמטים)...

האישור לנסוע בתחבורה ציבורית לא קשור, לבלשים (חוקרים ועוד כמה) יש תעודה שבעצם מעניקה להם את הזכות לעבוד על אזרחי במסגרת תפקידם...

ושוטר צבאי מחוייב להציג רק תעודת שוטר, הוא לא חייב להיות עם כובע, או סרט או בכלל להיות על מדים...

ותתפלא, אבל יש סיורים (ועוד כמה פעילויות) שבהם השוטרים יוצאים ברכב סמוי ועל אזרחי כדי שלא יזהו אותם...

יותר מזה, שוטר צבאי יכול לרשום דו"ח לרכב צבאי אפילו כשהוא סתם יוצא לבלות בשישי (עדיין לא נתקלתי באחד כזה, אבל תיאורטית זה אפשרי)

ולגבי המאזדה לא יודע מאיפה המידע, כי אני אישית נהגתי על מאזדה 3 שכורה במסגרת הצבא...

בכל מקרה זה ה50 אגורות שלי על מ"צ להיום...

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבחור היה סמל ראשון קשה לי להבין שהוא עשה פוזות על חבר שלו

מה שכן על המאזדה הייתה מדבקה איך אני נוהג של חברות הייטק

האוטו של ההורים של אחד מהם זה בטוח

בקיצור נקווה לטוב בבית דין

קשה לי באמת לאמין שמישהו יקשיב לי זה אני נגדו למרות שיש איתי אנשים שהיו באוטו

עדיין המילה שלו מול שלנו

והוא כן נתן לי להגיב בדוח והסביר לי את העברה

בקיצור אכלתי אותה סתם ככה על כלום כמה עצוב

כל שוטרי המ''צ האלה שעושים כי הם יכולים מה הייתי עושה להם

אני מקווה שהם נחמדים שם בבית דין אני שמעתי שלא

LIFE IS GOOD IF YOU HAVE VW

למכירה סאב http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=139659

פורסם

מה כבר יעשו לחייל בסדיר? 100 ש"ח מהמשכורת וריתוק (שאגב יהיה רק תאורטי אם אתה בקשר טוב עם המפקד )

הדאגה תהרוג אותך לפני :wink:

יהיה טוב אח שלי

ותספר מה היה...

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
שו? :shock:

שמע במקרה (באמת במקרה, לא הייתי הולך למ"צ מבחירה :? ) אני משרת במ"צ ורואה מקרוב מה השוטרים עושים ועוד יותר מקרוב מה הבלשים עושים...

אין יחידת בילוש, בלש זה מקצוע, כאשר הם נחלקים ללוכדי עריקים ולבלשי מצ"ח (לוכדים משרתים במ"צ והבלשי מצ"ח במצ"ח... ויש גם את אלה של הלשכת גיוס שמתעסקים עם משתמטים)...

האישור לנסוע בתחבורה ציבורית לא קשור, לבלשים (חוקרים ועוד כמה) יש תעודה שבעצם מעניקה להם את הזכות לעבוד על אזרחי במסגרת תפקידם...

ושוטר צבאי מחוייב להציג רק תעודת שוטר, הוא לא חייב להיות עם כובע, או סרט או בכלל להיות על מדים...

ותתפלא, אבל יש סיורים (ועוד כמה פעילויות) שבהם השוטרים יוצאים ברכב סמוי ועל אזרחי כדי שלא יזהו אותם...

יותר מזה, שוטר צבאי יכול לרשום דו"ח לרכב צבאי אפילו כשהוא סתם יוצא לבלות בשישי (עדיין לא נתקלתי באחד כזה, אבל תיאורטית זה אפשרי)

ולגבי המאזדה לא יודע מאיפה המידע, כי אני אישית נהגתי על מאזדה 3 שכורה במסגרת הצבא...

בכל מקרה זה ה50 אגורות שלי על מ"צ להיום...

קיימות מאזדות 3 בצבא, אך לא ביחידות הספציפיות של משטרה צבאית שעליהן מדובר.

בילוש עוברים קורס לאחר הטירונות, שלאחר הקורס כל אחד מהם מקבל שיבוץ, הן ללוכדי עריקים, הן למצח (בעיקר עבירות סמים ונשק), וכדומה, לא נפרט.

שוטר צבאי שעוסק בשיטור עובר במסגרת הקורס, שיעורים על רישום דוחות נכון, ודברים נוספים, שוטר צבאי שעובר קורס בילוש\מעברים\עצש"ים לא לומד במהלך הקורס איך לרשום דוחות ומעידך אינו יכול לרשום דוחות, מה שהוא יכול לעשות זה לקחת את הפרטים, לאחר הזדהות כשוטר ולהעביר את הפרטים בצירוף תלונה ליחידתך.

זה ה 50 אגורות שלי על מ"צ להיום, לילה טוב.

פורסם

שוטר צבאי יכול לרשום דו"ח לרכב צבאי אפילו כשהוא סתם יוצא לבלות בשישי (עדיין לא נתקלתי באחד כזה, אבל תיאורטית זה אפשרי)

אתה אומר לי שאם אני עורך קניות בסופרמרקט וכך גם שוטר צבאי שלא בתפקיד כרגע (נאמר שגם הוא אחרי יום עבודה וגם הוא עורך קניות) ושנינו נפגשים בסופר ואני לא מדוגם או אפילו נגיד שאני נמצא על מדי ב' באותו הרגע אז הוא יכול לתת לי דו"ח סתם ככה?

אני לא מאמין....

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
מה כבר יעשו לחייל בסדיר? 100 ש"ח מהמשכורת וריתוק (שאגב יהיה רק תאורטי אם אתה בקשר טוב עם המפקד )

הדאגה תהרוג אותך לפני :wink:

יהיה טוב אח שלי

ותספר מה היה...

מה אתה אומר???

בית דין צבאי לתעבורה סמכויותיו כבית דין אזרחי לתעבורה והוא יכול לשלול לך את הרישיון האזרחי.

סרגיי, היית לבד ברכב? ואם לא האם זה מצויין בדו"ח?

פורסם

אני הייתי חוקר מצ"ח, והדברים לפי מה שאני מבין הם כך:

אנשים פה רושמים שטויות ברמות...

דבר ראשון הדו"ח קביל... הוא לא חייב להיות עם כובע או כל דבר אחר, כל עוד הוא מראה לך תעודת שוטר צבאי זה מספיק, והוא יכול לרשום לך את הדו"ח גם אם הוא על אזרחי... על תעודת השוטר כתוב בפירוש מאחורה שהיא תקפה רק עם תעודת חוגר, ואם הוא על אזרחי, הוא יכול רק לקחת פרטים ולתת למפקדים שלו מה עשית, כדי שהם ידווחו למפקדים שלך.

לוכדי עריקים הם גם בלשים :idea:לא הם לא, הם עובדים ביחד, אבל יש להם קורסים וסמכויות אחרות.

אתה אומר לי שאם אני עורך קניות בסופרמרקט וכך גם שוטר צבאי שלא בתפקיד כרגע (נאמר שגם הוא אחרי יום עבודה וגם הוא עורך קניות) ושנינו נפגשים בסופר ואני לא מדוגם או אפילו נגיד שאני נמצא על מדי ב' באותו הרגע אז הוא יכול לתת לי דו"ח סתם ככה?

מה שכתבתי למעלה תקף גם כאן, אבל הוא חייב להיות ממש בן זונה כדי לעשות את זה. אני יכולתי מליון פעם לדווח, ובחיים לא עשיתי את זה.

פורסם

לתת דו"ח בסופרמרקט הוא לא יכול, כי מ"צ חייבים אישור מבעל המקום כדי לפעול במשהו שמוגדר כשטח פרטי (לדוגמא סופרמרקט, קניון וכד')

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני לא מאמין....

יוסי.

ראשית, כמו שנאמר זה מקום פרטי ולא ציבורי לכן אולי תהייה בעייתיות... דבר שני, אני דיברתי על עבירות תנועה (בעבירות הופעה אני לא ממש בקיא)... כלומר אם שוטר צבאי יוצא לבלות שישי בערב ורואה רכב צבאי מבצע עבירה הוא יכול לקחת את הפרטים ולרשום את הדו"ח ביחידה (אני לא סגור רק אם הוא יכול לרשום את זה באותו המקום או לקחת את הפרטים ואז לרשום את הדו"ח כשהוא חוזר ליחידה. אבל שמע, הסיכוי שמישהו ירצה לעשות את זה בזמנו הפנוי הוא אפסי)...

דבר שני, בית הדין יכול גם להכניס לכלא, בנוסף לשלילת רשיון. מה גם שזה שחתכת מישהו נחשב לעבירה חמורה יחסית, אבל זה תלוי גם על איזה שופט אתה נופל... אני אישית לא הייתי סומך על זה שהשופט יהיה נחמד, והייתי חושב על כמה שיותר הסברים (עיצה שלי, אל תדבר אפילו על ההופעה של הש"צ בבית דין, זה לא יעזור בכלל, תנסה להתמקד יותר בעבירה עצמה)...

שוטר צבאי שעובר קורס בילוש\מעברים\עצש"ים לא לומד במהלך הקורס איך לרשום דוחות ומעידך אינו יכול לרשום דוחות, מה שהוא יכול לעשות זה לקחת את הפרטים, לאחר הזדהות כשוטר ולהעביר את הפרטים בצירוף תלונה ליחידתך.

לא דיברתי על שוטר שעבר קורס בילוש אלא על אחד שעבר קורס שיטור, והוא כן יכול לרשום דו"חות גם על אזרחי... זאת הייתה הכוונה שלי...

על תעודת השוטר כתוב בפירוש מאחורה שהיא תקפה רק עם תעודת חוגר, ואם הוא על אזרחי, הוא יכול רק לקחת פרטים ולתת למפקדים שלו מה עשית, כדי שהם ידווחו למפקדים שלך.

לוכדי עריקים הם גם בלשים :idea:לא הם לא, הם עובדים ביחד, אבל יש להם קורסים וסמכויות אחרות.:

נכון, אבל אם הוא הזדהה באמצעות התעודה, הוא כן יכול לרשום דו"ח על אזרחי (אישית ראיתי שוטר רושם דו"ח על אזרחי במסגרת התפקיד)

והם דווקא כן... המקצוע שמוזן ללוכדים הוא בלש, ודבר שני על התעודה של הלוכדים (שנקראת "תעודת בלש משטרה צבאית") במ"צ רשום "חייל זה הינו בלש במשטרה צבאית"

פורסם

לך על הטיעון שלא ביצעת את העבירה, בשום פנים ואופן אל תיתפס לקטנות כמו כובע או סרט.

ובלי שום קשר, לגבי התנהגותו הלא בוגרת של השוטר: כתוב במייל הצבאי "גיא ג" וCTRL-K

וחפש את רע"ן שיטור מבין כל השמות. שלחו לו מכתב מסודר לגבי ההתנהגות הנ"ל של השוטר.

במכתב הזה אל תזכיר בשום פנים ואופן שאתה מבקש לבטל את הדוח, אלא רק מבקש שהשוטר יטופל משמעתית, כי אתה בטוח בצדקתך, ואת זה תוכיח במשפט במידה ויהיה.

או אז יזמנו אותך לבירור, השוטר הצבאי לא ירצה להסתבך עם קבילות (אל תאיים עליו בקבילה מפורשות, אלא תגיד שאתה לא הולך לעבור על זה בשקט) ובבירור הזה תטען לביטול הדוח.

אגב, טיעון שיכול לשמש נחמד הוא שאי אפשר לזגזג ולחתוך עם משאית (זה מה שפורד), ושאתה נהג טוב (במידה ואתה כזה).

אביעד

פורסם

לפי מה שאני יודע,חייב להיות אישור להיות על אזרחי,אני בסדיר לקחתי מ"צ טרמפ שהיה על אזרחי,מצריפין לרמלה,שהגענו לרמלה הוא הציג תעודת מ"צ +אישור בגדים אזרחי,וכתב לי תלונה על עקיפה מימין וחגורה,וזה אדם שלקחתי טרמפ.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

למ"צ פצ"ן יש מאזדה 3 מושכרת ומן הסתם הם נוסעים על אזרחי. מעבר לזה יש שוטרים צבאיים שיש להם אישור לאזרחי

והתפקיד שלהם הוא להסתובב בתחנות מרכזיות וצמתים ולדפוק דו"חות, בעיקר על דיגום לחיילים ועבירות תנועה לנוהגים ברכבים צבאיים.

ד"א יצא לי לשמוע על רכב אזרחי לגמרי עם שלט למכירה ובכלל - רכב שלא נראה מחשיד. על ההגה ישב קצין על אזרחי ולידו חיילת גם כן על אזרחי, שניהם מ"צ והם אספו חיילת טרמפ ו"חטפו" אותה ישר לשיפוט מהיר על נסיעה בטרמפים

ככה שאצלהם הכל אפשרי.

אני במקומך הייתי כותב מייל למי שצריך, מצרף המלצת מפקד שיחזק את זה שאתה נהג זהיר ושולח לרע"ן שיטור.

חשוב לא לרדת לרמה אישית ולכתוב שהשוטר עשה עלייך פוזות, היה בלי כובע וכו' כי דברים כאלה מעצבן לשמוע והייחס שלהם יהיה בהתאם.

שיהיה בהצלחה :-D

פורסם

אתה יכול לפנות במייל אפילו מהבית ולשאול את כל השאלות הטכניות שמענינות אותך.

אני חושב שלא כדאי שתזדהה כחייל, ובטח לא כחייל שנתפס.

לדעתי פנה כאזרח המתעניין.

http://www.aka.idf.il/chamatz/contact/?catId=39013&docId=

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

3 דברים:

1. שלילת רישיון צבאי לא תקפה על האזרחי (אני אומר מניסיון של מישהו שמחט תפס אותו על 126 קיבל שלילה שלך הרישיון הצבאי לשלושה שבועות)

2.כל חייל יכול להגיש תלונה על חייל אחר וגם על מ"צ (הדוגמא של הסופר..)

3. סתם לידע כללי כבר אין עצשי"ם

לירן

http://chevyman.hevre.co.il/

זכרו-בכביש אין מועד ב'

• תוכן חדש...