Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי משטרה צבאית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
3 דברים:

1. שלילת רישיון צבאי לא תקפה על האזרחי (אני אומר מניסיון של מישהו שמחט תפס אותו על 126 קיבל שלילה שלך הרישיון הצבאי לשלושה שבועות)

ם

הדברים שלך לא מדוייקים כלל וכלל.

אם תשפט בפני בית דין צבאי על עבירת תעבורה, זכותו של שופט צבאי לשלול לך גם את האזרחי, הוא אף מציין זאת בפסק הדין.

בדרך כלל הוא אומר זאת בנשימה אחת ולכן לא קולטים ברגע הראשון מה נאמר.

הם אומרים זאת כך: "חודשיים שלילת רשיון צבאי ואזרחי". (את המילה אזרחי לא תמיד קולטים מיד).

לתשומת ליבך - כאשר אתה מגיע לדיון בבית משפט צבאי מבקשים ממך בקבלה למסור להם את הרשיון האזרחי ואת הרשיון הצבאי. הסיבה לכך היא שאם השופט ישלול לך את הרשיון, הם לא צריכים לחכות שתביא להם ותמרח את הזמן בתירוצים של שכחתי, לא הבאתי, זה בבית וכו', הם כבר לקחו מראש. אם לא ישללו לך את הרשיון, יחזירו לך את הרשיון מיד לאחר המשפט.

גם אם השופט לא שלל לך את הרשיון האזרחי, בכל מקרה תוצאות הדיון מועברות למשרד הרישוי האזרחי כדי שהם יחליטו אם הם רוצים להוסיף לך עוד משהו כגון אמצעי מתקן כלשהו.

כותב שורות אלה מדבר מנסיון - קצין מ.צ. שנסע אחרי ברכב צבאי עצר אותי כשאני נהגתי ברכב צבאי, לקח פרטים, טען שנהגתי במהירות 110 בכביש של 80. לא היה לו פנקס לרשום דו"ח אבל ההזמנה למשפט הגיעה אלי כעבור מספר חודשים.

הגעתי לדיון בבית הירוק, כפרתי בעובדות וכמובן באשמה, נדחה להוכחות. דיון נוסף הגיע אותו קצין מ.צ. שזכר וזיהה אותי עוד לפני הדיון. באותו יום כל מי שעלה לפני למשפט, קיבל שלילה אזרחית וצבאית.

הגיעה תורי, המשכתי לכפור בעובדות ובאשמה. לא היה צילום,לא היה ממל"ז ולא שום אמצעי טכמולוגי, זולת מד המהירות של הרכב של קצין מ.צ. שטען שנסע אחרי ולא הצליח לעקוף אותי עד שהגענו לרמזור ולדבריו אם ב- 100 לא הצליח לעקוף אותי סימן שנסעתי יותר מ-80 שהיה מותר.

השופט השתכנע, אבל גזר עלי רק 150 שקל ללא כל שלילות.

יצאתי מאוד מבואס מההפסד, אבל שמח שזה נגמר כך.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כותב שורות אלה מדבר מנסיון - קצין מ.צ. שנסע אחרי ברכב צבאי עצר אותי כשאני נהגתי ברכב צבאי, לקח פרטים, טען שנהגתי במהירות 110 בכביש של 80. לא היה לו פנקס לרשום דו"ח אבל ההזמנה למשפט הגיעה אלי כעבור מספר חודשים.

הגעתי לדיון בבית הירוק, כפרתי בעובדות וכמובן באשמה, נדחה להוכחות. דיון נוסף הגיע אותו קצין מ.צ. שזכר וזיהה אותי עוד לפני הדיון. באותו יום כל מי שעלה לפני למשפט, קיבל שלילה אזרחית וצבאית.

הגיעה תורי, המשכתי לכפור בעובדות ובאשמה. לא היה צילום,לא היה ממל"ז ולא שום אמצעי טכמולוגי, זולת מד המהירות של הרכב של קצין מ.צ. שטען שנסע אחרי ולא הצליח לעקוף אותי עד שהגענו לרמזור ולדבריו אם ב- 100 לא הצליח לעקוף אותי סימן שנסעתי יותר מ-80 שהיה מותר.

השופט השתכנע, אבל גזר עלי רק 150 שקל ללא כל שלילות.

יצאתי מאוד מבואס מההפסד, אבל שמח שזה נגמר כך.

זה בכלל לא חוקי מה שהוא עשה... אסור לו להסתמך על מד המהירות ברכב שלו, כדי למדוד את המהירות שאתה נוסע בה...

זה כמו שאני אעמוד על הכביש, אראה אותך עובר ואגיד שהרגשתי שנסעת מהר...

אם הוא לא מדד אותך באמצעות ממל"ז או כל דבר אחר, אני לא מבין איך השופט הרשיע אותך...

להגיד שנסעת לא בהתאם לתנאי הדרך וכדומה בסדר, אבל להגיד שנסעת מעל המהירות המותרת הוא לא יכול...

ראית אולי את הדו"ח? במה האשימו אותך?

פורסם
הוא הודה בעצמו שהוא נסע על 100 בכביש של 80? איזה טמבל.

לא.

אני אסביר לך ולמי שבפורום לא יודע, בפורד F350 צבאיות (או סמי פורד במילים אחרות) מותר לנסוע ולהגיע עד 80 קמ"ש בכביש מהיר. הפורד הצבאית מוגבלת עד 100 קמ"ש ואפשר לגרד איתה בקושי את ה110\ 120 עם בנזין מלא בירידה.

יש כל מיני דרכים לבטל את ההגבלה (לפחות בתאוריה, אני לא ראיתי את זה במו עיניי).

אם לדוגמא השוטר הצבאי תפס את הפורד באיילון (הגבלה לכל שאר הרכבים, למעט הפורד, ל100 קמ"ש) והפורד נסעה על 100 קמ"ש והשוטר הצבאי נסע נאמר ברנו מגאן, אזי השוטר הצבאי לא עבר עברה והנהג בפורד כן.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

מסוכן להיות נהג בצבא הא? טוב, נשתדל לשמור על מהירות סבירה.

אגב, מישהו יודע מה ההגבלת מהירות בצריפין? 30? 50? בשום מקום אין תמרור מהירות!

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
לא.

אני אסביר לך ולמי שבפורום לא יודע, בפורד F350 צבאיות (או סמי פורד במילים אחרות) מותר לנסוע ולהגיע עד 80 קמ"ש בכביש מהיר. הפורד הצבאית מוגבלת עד 100 קמ"ש ואפשר לגרד איתה בקושי את ה110\ 120 עם בנזין מלא בירידה.

יש כל מיני דרכים לבטל את ההגבלה (לפחות בתאוריה, אני לא ראיתי את זה במו עיניי).

אם לדוגמא השוטר הצבאי תפס את הפורד באיילון (הגבלה לכל שאר הרכבים, למעט הפורד, ל100 קמ"ש) והפורד נסעה על 100 קמ"ש והשוטר הצבאי נסע נאמר ברנו מגאן, אזי השוטר הצבאי לא עבר עברה והנהג בפורד כן.

דבר ראשון אני די בטוח שמותר לנסוע ברכב הזה עד 90/100 ולא עד 80 (אולי אתה מתבלבל עם האמר)... והיא מוגבלת עד 100 אם אני לא טועה, אבל בלי ההגבלה (שדרך אגב לא בעיה לבטל) הפורד מגיעה ל160+ מנסיון...

דבר שני הוא דווקא כן ציין שהכביש היה מוגבל ל80,ככה שגם הקצין בעצם הודה בזה שהוא נסע 100 או 110...

ודבר שלישי כמו שאמרתי אסור להסתמך על מד המהירות של הרכב כדי למדוד מהירות של הרכב אחר, זה לא קביל, ואני לא מבין איך השופט הרשיע אותו...

מסוכן להיות נהג בצבא הא? טוב, נשתדל לשמור על מהירות סבירה.

אגב, מישהו יודע מה ההגבלת מהירות בצריפין? 30? 50? בשום מקום אין תמרור מהירות!

יש שם אולי תמרור שמורה על כניסה לדרך עירונית? כי אם כן אז המהירות 50 מן הסתם...

פורסם
דבר ראשון אני די בטוח שמותר לנסוע ברכב הזה עד 90/100 ולא עד 80

גדי, עם כל הכבוד אלייך אני לא דיי בטוח אני בטוח נקודה. בסמי פורד צבאית מותר לנהוג עד 80 קמ"ש בלבד.

תודה לסרגיי על הפירוט שפרסם לגבי כל רכב ורכב, שזה בעצם תמיכה במה שאמרתי.

לנהג בצבא יש כ"כ הרבה פלוסים כגון פטור משמירות ועוד דברים, המינוס הגדול הוא המשטרה הצבאית.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

למה המהירות המותרת בצריפין היא 30?! אין שום תמרור תקני שאומר זאת. כתוב את זה בקטן על השלט ליד שער יפו, אבל זה לא ממש תמרור. אם כבר 50.

וסתם בשביל השעשוע:

נראה לכם שעו"ד טוב יצליח להוכיח שמותר לנסוע 80 בצריפין? [לפחות מהכניסה משער יפו] (כביש בין עירוני ללא שטח הפרדה).

כביש 44 הוא בינעירוני, ואין שום תמרור שאומר שנכנסים לשטח עירוני בכניסה לצריפין משער יפו.

פורסם

לנהג בצבא יש כ"כ הרבה פלוסים כגון פטור משמירות ועוד דברים, המינוס הגדול הוא המשטרה הצבאית.

יוסי.

לא נכון.

לפחות לא אצלנו (קריה-ח"א).

Suzuki Jimny

• תוכן חדש...