Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך הרכב ??

מה לבדוק בדקדקנות לפני הקנייה ?

טיפים, המלצות והארות יתקבלו בברכה מבעלי רכב, ובעלי נסיון .

מבקש לא לנסות ולהגיד לי שזה צרפתי ולא אמין, אלא המלצות ועצות מנסיון.

תודה לכל המגיבים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

מנוע 1.6 ליטר, ידני אם אמצא, אבל לצערי רובו המכריע של ההיצע אוטומטי..

פורסם

מדובר על מנוע K4M כמו אצלי. מנוע עצמו אמין בתנאי שנעשה שימוש בנוזל קירור איכותי. בעיות חשמל קטנות ומעצבנות הן חיישן קראנק והתקע שלו מה שיתבטא בזיוף מנוע וחוסר עקביות בניסיונות התנעה (פעם מניע, פעם לא). קוילים הם גם תקלה מוכרת לרוב אבל הרבה פחות בשנה הזאת. בגיר ידני החלפת קלאצ' יקרה מאוד במורשה (סביב 4K ש"ח) בגלל הצורך בהוצאת הגיר מהשלדה. לבדוק שנעשה טיימינג בזמן והוחלף פולי מנוע שהיה עליו RECALL. חשוב מאוד גם לברר שהוחלפה משאבת מים היות ואורך חיים שלה בממוצע 3-4 שנים. לבדוק את כל מותחני רצועת האביזרים + פולי מדחס במיוחד. עם הזמן פולי מדחס מפתחת חופש שיתבטא ברעש של חריקה אחרי פעולת מזגן. הדבר יצריך החלפת מדחס כולו (אף אחד לא מחילף רק את הפולי - מניסיון) ומחירו של חדש לא זול. פולי אלטרנטור גם הוא בעייתי היות ועם הזמן נשחק ומתקרב למכלול עצמו מה שבסופו של דבר יגרום לפגיעה באלטרנטור עצמו. תושבות בולמים המשמיעות רעש של תופים מתקרבות לסוף חייהן ומחיר של כל צד נע סביב ה-1000 ש"ח (רק מקדימה יש).

לבדוק תושבת מנוע ובמיוחד את התושבת גיר (בצורת עצם) היות והאחרונה לא מאריכה חיים בגלל תיכנון לקוי.

*אני מתייחס לגיר ידני.

אל תוותר ותמשיך לחפש. הגיר האוט' לא מומלץ.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

אני יכול לספר לך שלאבא שלי יש כבר סניק בפעם השניה.

הראשונה היתה 2002 נפח 2000 אוטומט, מלבד בעיה באיזה קונקטור (רכב לא מניע) עלות תיקון 300 ש"ח לרכב היו אפס תקלות במשך 4 שנים (כמדומני עם 60000 ק"מ). רכב מפואר מאוד ומנוע חזק.

הוא היה כל כך מרוצה שהוא קנה שוב סניק חדשה הפעם 1.6 אוטומט משיקולי מחיר.

היום אחרי פחות משנה עם הסניק עדיין מרוצה עם אפס תקלות.

מצד שני היו רבים שהתלוננו על בעיות חשמל וגיר.

כפי הנראה גם מזל משחק תפקיד ברכישה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בספר רכב כתוב 120K ק"מ או 5 שנים אבל מניסיון מעט מאוד רכבים מגיעים לק"מ כזה מבלי לקרוע את הרצועה. אישית, החלפתי אחרי 85K ו-3 שנים. בחו"ל ההמלצה של בעלי ניסיון היא להחליף כל 60-70K. להקפיד להחליף את כל המותחנים ומשאבת מים בהחלפת טיימינג. מומלץ לבצע גם במורשה בגלל מס' כלים של רנו המתאימים במיוחד להחלפת הטיימינג במנועים הללו ונמצאים כמעט רק אצל מוסכים מורשים (כמובן שיש יוצא מן הכלל גם בזה).

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

ליאור, תודה רבה על ההשקעה ותשומת הלב , קבל :-P

לאור הנסיון עם התוצרת (מאגאן 06), לא מפחד מסיפורי האימה, אבל טוב לדעת להיכן אנו צועדים..

האם יש למי מכם מידע על קרסו טרייד אין ??

האם הם "אמינים" ?

נותנים אחריות כלשהי על הקניה ??

ושוב תודה לעונים.

פורסם
בספר רכב כתוב 120K ק"מ או 5 שנים אבל מניסיון מעט מאוד רכבים מגיעים לק"מ כזה מבלי לקרוע את הרצועה.
אתה טוען שרוב המגאנים קורעים את רצועת הטיימינג???

gruebel.gif

פורסם

ממש לא ! אבל בטיפול במורשה מסתכלים בהיסטוריה ולרוב ממליצים לבצע החלפה יותר מוקדם. לא פעם ייצא לי לשמוע המלצת מנהל עבודה ללקוח לבצע החלפה יותר מוקדם מהרשום.

כאשר אני קניתי את הרכב (כחדש), ההמלצה הייתה כל 120K ק"מ. כיום אני פחות מודע לטווחים הללו היות ואני מחמיר מאוד באחזקה שלי מעבר להמלצות יצרן.

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...