Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אישית, מה שאני לא אוהב בלהעביר ל P, זה שזה עובר גם דרך R ולא משנה כמה מהיר אתה, אני שם לב הרבה פעמים אצל אנשים נדלקים אורות לנסיע אחורה. אני לא יודע איך מתוכננים אורות לנסיע אחורה, האם הגיר באמת משלב הילוך אחורי, או שזה רק חיישן שמזהה שאתה עומד לשלב הילוך אחורי.

וטוב שתי סיבות נוספות:

1. להעביר ל P זה פשוט ארוך (D->N->R->P)

2. מצריך ללחוץ על הכפתור.

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ההגיון שלי אומר שכל עוד אני במצב D -> יש רעידות -> יש חיכוך = בלאי.

בדומה להחזקת הקלאץ' חצי-מחובר להילוך בזמן עמידה, כהכנה לזינוק למשל - שם ידוע לי בבירור שזה גורם לבלאי מוגבר.

אולי אני לא מבין לגמרי איך עובד ממיר המומנט בהשוואה לקלאץ' של תיבה ידנית.

כשקניתי את הקורולה שלי (דגם 2001), לפני 3 שנים, עשיתי בדיקה בקומפיוטסט, שם נאמר לי מפורשות שמומלץ להעביר ל-N.

לא שאני בא לחלוק על המומחים בפורום, אבל יש לי עדיין תהיות לאור ההמלצה שלהם, וגם ההמלצה של חלק מהיצרנים כפי שכתבו פה.

אני כבר מתוך הרגל (לאחר שקיבלתי את ההמלצה מקומפיוטסט), עושה זאת כדרך קבע.

מעדיף ספציפית להעביר ל-N מסיבה פשוטה - הידית עוברת מ-N ל-D ובחזרה ללא צורך ללחוץ על לחצן הנעילה בצד הידית.

כדי לעבור לכל מצב אחר, חייבים ללחוץ על הלחצן, וכך אני יודע בוודאות שדחיפה\משיכה קלה, מעבירה אותי להילוך הנדרש, בלי הצורך להסתכל על הידית (אפשר גם לראות בלוח השעונים כמובן).

שימוש בבלם יד נעשה לעיתים רחוקות יחסית, ורק ברמזורים שאני מכיר כרמזורים ארוכים.

קרה לי פעמיים-שלוש שנתתי גז בניוטרל. חיכיתי שהסל"ד ירד בחזרה, ואז שילבתי ל-D.

כמובן, אני לא ממליץ על הנוהג הזה למי שיכול לטעות\להתבלבל בקלות ויכול להרוס את הגיר על הדרך...

פורסם
בקומפיוטסט, שם נאמר לי מפורשות שמומלץ להעביר ל-N.

יש אזכור כלשהו בספר רכב, שכתב היצרן, להעביר לN ברמזורים?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
מעדיף ספציפית להעביר ל-N מסיבה פשוטה - הידית עוברת מ-N ל-D ובחזרה ללא צורך ללחוץ על לחצן הנעילה בצד הידית.

כדי לעבור לכל מצב אחר, חייבים ללחוץ על הלחצן,

לדעתי זו הסיבה שזה תוכנן כך - גם אני מעביר ל-N ולא בגלל צריכת הדלק.

פורסם

זה מתוכנן ככה מסיבה בטיחות, שתוכל להוציא מהילוך בקלות.

נראה לי רעיון טיפשי למשועממים - תמיד יש את הסיכוי לשכוח להחזיר לD ולהדרדר אחורה לתוך מישהו (גם יש דיליי בשילוב לפעמים שיכול לגרום להדרדרות אם לא מחכים).

פורסם
יש אזכור כלשהו בספר רכב, שכתב היצרן, להעביר לN ברמזורים?

חיפשתי קצת ולא מצאתי אזכור שכזה.

מצד שני גם לא מצאתי איסור לעשות זאת 8) (בניגוד להמון איסורים אחרים כדוגמת - "אל תחזיק את הרכב בעמידה בעליה בעזרת שימוש בגז, אלא רק בעזרת הבלמים (יד או רגל)" - ציטוט מהזיכרון).

אני לא חושב שחוסר הנחיה בספר הרכב משמע שאני עושה משהו שיכול לפגוע במערכות הרכב.

אני מאמין שהסיבה שכך הרכב תוכנן היא בגלל שזה היה פשוט יותר למימוש, והיה אמין "מספיק" לאורך זמן - משמע, הבלאי לא כל-כך נורא.

העובדה שבמכוניות חדשות יש מנגנון שמנתק אוטומטית בעצירה מלאה ומחבר מחדש בלחיצה על הגז, מראה שכנראה זה בכל זאת עדיף אם רוצים לשמור על חיי הגיר עוד יותר זמן.

זו רק דעתי (שמבוססת על ההגיון שלי בלבד).

אבל, רק מי שמכיר באמת מקרוב איך המערכות הללו עובדות, ולא רק ברמה התיאורטית, יכול לבוא ולהגיד האם ניתוק וחיבור גורם ליותר בלאי מאשר חיבור קבוע, או ההיפך.

פורסם
אני מצטער, אבל אם אתה לא מסוגל לתפעל רכב אולי מקומך לא בכביש.

:mm_yeah:

זה מתוכנן ככה מסיבה בטיחות, שתוכל להוציא מהילוך בקלות.

באיזה מצב למשל ?

ראה לי רעיון טיפשי למשועממים - תמיד יש את הסיכוי לשכוח להחזיר לD ולהדרדר אחורה לתוך מישהו

טיפשי זה לעזוב את הבלמים ולעבור לגז, להדרדר אחורה ולהמשיך ללחוץ על הגז :brickwall:

פורסם

לכל מי שמפחד שישכח להעביר מ-N ל-D, אני ממליץ לנהוג על גיר ידני לשם קבלת פרופורציות.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
::

באיזה מצב למשל ?

::

נסעתי פעם אחת בשבילים של שטח חקלאי, עם סובארו לאונה 91', אוטומטית של ההורים.

בדרך לא שמתי לב לגומת קרקע שבלטה ופגעה לי ברכב מלמטה.

היות והשבילים היו בוציים, מיהרתי ללחוץ על הגז כדי לא להעצר לגמרי (ואולי להתקע).

הטורים עלו פתאום והרכב פשוט לא סחב בכלל.

מחשבה ראשונה שלי היתה ששברתי את הגיר.

כמה רגעים לאחר מכן שמתי לב שהידית קפצה מהמכה ל-N.

המצב הזה טוב מספיק? 8)

ככה גם למדתי שהידית יכולה לעבור בין המצבים בלי ללחוץ על הלחצן.

ולסובארו כמובן שלום :lol:

פורסם

לאחר חיפוש קצר בגוגל - אין בעיה להשאיר על D, אך בארצות חמות מצב זה יכול לגרום נזק

עקב התחממות יתר של השמן גיר ושם כן ממליצים להעביר ל-N בהמתנות ארוכות ולכן המעבר החלק

בין N ל-D.

N משמש גם למצב של גרירת רכב.

עכשיו עולה השאלה - האם זו אחת הסיבות לתקלות המרובות שיש לנו בגירים בארץ ?

האם המעבר ל-N היה מונע את כל אותם תקלות?

אצלי למשל - פוקוס 2004 שכבר עברה את ה- 200,000ק"מ ללא שום בעיה - לא הוחלף שמן מעולם.

פאסאט 2005 עם 195,000ק"מ ללא שום בעיה - לא הוחלף שמן מעולם.

יש לציין שאני ואשתי כן מעבירים ל-N בהמתנות ארוכות

גם על אוטומט צריך לדעת לנהוג :roll:

פורסם

מה שאני אומר, אם נוסעים עם תיבה אוטומטית הרבה זמן ופתאום מחליטים להתחיל לשחק בין N לD , יכול לקרות פשלות ששוכחים להחזיר לD. זה לא כמו בידני שאתה קבוע מתעסק עם ההילוכים וזה בא "טבעי".

אני מאמין שבעצירה בעצור לא תעבירו לN גם אם נוהגים לעשות את זה ברמזור אדום ... מה שיוצר מצב שזה לא הרגל, פשלות יקרו.

ומי שחי בסרט שהוא תמיד חד ומרוכז, אני מבטיח שאם יסע עם תיבה אוטומטית כמה שנים ומישהו יזיז לו לN ברמזור, הוא לא ילחץ ישר מהדרדרות קלה וימשיך להחזיק את הגז לשניה + עד שהוא יבין מה הולך.

פורסם

ממליץ לקרוא כאן:

http://ecomodder.com/forum/showthread.php/hypermiling-question-16974.html

עמידה בניוטרל חוסכת עשרות אחוזים בצריכה רגעית של דלק במכוניות מודרניות שנבדקו בשרשור (במאזדה 626 בת יותר מעשרים לא, קשור לדרך בה הרכב שולט על הסרק) - דגש על נבדקו בצורה מדעית ולא "נדמה לי" ו"לדעתי".

אז כן, אולי לפעמים כדאי ללכת לשחות בירקון...

פורסם

גם אני מאמין שזה יותר דופק את הגיר מאשר חוסך, ואפשר להחשיב נסיעה ארוכה כמו אימון רגל ימין :D

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...