Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3340342,00.html

שוב יום קטלני בכבישים - והוא אפילו לא התחיל.

הכתבה הנ"ל כמו הרוב הגדול של כתבות בנושא תאונות דרכים מדברת על התוצאות הקטלניות - על מיקום התאונה, שעת התאונה, תגובות וטענות.

אבל אף פעם - ותתקנו אותי אם אני טועה - אף פעם אין ניתוח מדויק של גורם התאונה האמיתי - אין אפילו נסיון לבדוק מה היה הגורם לתאונה. חוץ מהביטויים המוכרים "סטה מנתיבו" או "איבד שליטה" אין כלום: הנה (מתוך הכתבה האחרונה)

"רכב שהגיע לירוחם מכיוון דימונה סטה מנתיב נסיעתו במהלך עקומה ימינה תוך שהוא חוצה קו הפרדה רצוף, והתנגש ברכב שנסע בנתיב הנגדי." - לפחות הוסיפו עקונה ימינה.

"מכונית מסוג פורד, שנסע לכיוון יבנה, סטה מהנתיב ופגע בעוצמה במכונית פיאט פונטו"

"שהרכב בו נסע איבד שליטה מסיבה שאינה ברורה ופגע בגדר"

אני יודע - לא מתפקיד התקשורת לחנך וללמד, סיבת התאונה המדוייקת לא ידועה מיד אחרי התאונה, אבל למה לא לנסות ? אם יש מיקרה שכן יודעים את הסיבה המדוייקת למה לא לכתוב למשל: הנהג איבד שליטה בסיבוב ימינה כתוצאה מכניסה מהירה מדי לסיבוב (סיבוב שידועה ברמת הסיכון שלו מכיוון שהוא מתחדד אחרי 100 מטרים) איבוד השליטה היה בגלגליו האחורים שלפי בדיקה לא היה בהם גם מספיק אוויר ולכן גרמו להיגוי יתר. אפשר גם לעשות כתבה מספר ימים אחרי התאונה ובה לדבר על גורמיה.

אולי זה לא יתרום יותר מדי, אולי זה לא יציל חיי מאות אנשים - אבל אם זה יציל אפילו נהג אחד שיכנס לסיבוב הזה ויזכר פתאום בכתבה על התאונה מאתמול... זה שווה.

סיקור תאונות הוא חלק מתרבות מוטורית, אתם לא חושבים ?

להגיד סטה מנתיבו-> התנגש-> נפצע או גרוע יותר כל פעם, כתבה אחרי כתבה, גם בטלוויזיה וגם בעיתונות... זה כמו לסקר פוליטיקה בצורה של

טס->נפגש->חתם->מרוצה

אני מניח שהבנתם את הרמז

אשמח לתגובות בנושא.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הכתבים כותבים את מה שהמשטרה מאכילה אותם , בתוספת הניפוחים הרגילים הדרושים לכתבה ציורית בעיתון.

חלק גדול מן הכתבים בעיתונים השונים כותבים ללא צל של מושג על מה הם מדברים, העיקר למלא את העמוד.

לגבי התאונות עצמן - הסטטיסטיקה מתיישרת. בשנה שעברה הייתה ירידה זמנית (להערכתי בעיקר בשל הבטיחות המשופרת של המכוניות) במספר ההרוגים , אבל אוזלת היד של המשטרה והרשויות האחרות המעורבות (?) ממשיכה לעלות לנו בחיים.

פורסם

אני לא יודע למה זה מפתיע מישהו, כמו בכל שנה הגורם מספר אחת לתאונות הדרכים הקטלניות (אחרי פגיעה בהולכי רגל) הינו סטיה מנתיב. תבדקו את נתוני משטרת ישראל לגבי גורמי התאונות ותראו בעצמכם.

העיקר שימשיכו לפטם אותנו שהמהירות הורגת, ניסע לאט והכול יהיה בסדר.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
לסטיה מנתיב יש סיבה.

לא סתם סוטים מנטיב, הסטיה היא התוצאה של משהו שהוא הגורם האמיתי לתאונה.

סטיה נגרמת בגלל מספר גורמים, חלקם קשורים בנו הנהגים:- אתה בוודאי ראית באילון את אותם מתאבדים שיאים שנזכרים בשנייה האחרונה שהם צריכים לרדת במחלף השלום ומוכנים לעבור את כל ארבעת הנתיבים, המצחיק הוא שהם לא מבינים שגם אם הם ימשיכו וירדו בלה גארדיה הם יגיעו בכמעט אותו זמן בדיוק לאותו מקום. אתה מכיר את אותם נהגים שעסוקים בפלאפון, ילדים, איפור ולא שמים לב לכך שהם סוטים מן הנתיב. את אותם נהגים שבגלל חוסר הסתכלות או חוסר ידע בכיוון מראות לא רואים את אותו אופנוען שתמיד מופיע מבלי שהבחינו בו. כנאמר מקודם ישנם שלל סיבות שבנהיגה נכונה אנו הנהגים נוכל להוריד את כמות התאונות.

אבל גם לממסד יש חלק לא מבוטל בתאונות. שילוט לא מתאים ומבלבל. שינוי דרך או שיפוצים בכביש שלא מובן איך בדיוק צריך להמשיך (ראית את המעקף הזמני "הגאוני" שיש ברחוב ז'בוטיבסקי ליד הקניון הגדול?) ושלל דוגמאות שאם תרצה אשמח להרחיב אותם.

בלימוד נהיגה נכון ואמיתי בשילוב של טיפול בכבישים בעיתיים כמו גם לדעתי הורדת מיסוי על מערכות עזר לנהיגה (כדוגמת הGPS, לדעתי מע' כזו בכל רכב הינה חובה מכיון שהיא תעזור לאותם מעופפים להבין היכן הם נמצאים בפלאנטה) יעזרו להוריד את כמות תאונות הדרכים אבל שוב יותר כל וזול לפרסם בגלגל"צ שמהירות הורגת.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
סטיה נגרמת בגלל מספר גורמים, חלקם קשורים בנו הנהגים:- אתה בוודאי ראית באילון את אותם מתאבדים שיעים שנזכרים בשנייה האחרונה שהם צריכים לרדת במחלף השלום ומוכנים לעבור את כל ארבעת הנתיבים, המצחיק הוא שהם לא מבינים שגם אם הם ימשיכו וירדו בלה גארדיה הם יגיעו בכמעט אותו זמן בדיוק לאותו מקום.

מילא הם , אבל האדיוטים שכבר פספסו את השלום , הגיעו כמעט עד לה-גווארדיה, ואז מחליטים לחזור ברוורס עד השלום , תוך שהם גורמים לי לסטות מהמסלול.

ברגעים כאלה אני מצטער שאני לא נוהג על פול-טריילר...:evil:

פורסם

זה שמדובר ב-MR2 - קל להבחין.

אבל אם תשימו לב כריות האויר לא נפתחו. מישהו כאן צריך לקבל תביעה חזקה (או היצרן/יבואן - או הסוחר (במידה והיה) שתיקן את הרכב בצורה חפרית).

עם כל הצער למשפחה - דברים כאלה לא צריכים לעבור לסדר היום!!

התמונות:

1669_26513.jpg

1669_26514.jpg

פורסם
לסטיה מנתיב יש סיבה.

לא סתם סוטים מנטיב, הסטיה היא התוצאה של משהו שהוא הגורם האמיתי לתאונה.

צר לי על מותו של הבחור, אבל(....) בואו רק נגיד שבמקרה זה לא התשתית אשמה.

בתור פתח תקואי אני מכיר טוב מאוד את המקום בו קרתה התאונה

מדובר בקטע כביש חדש, רחב אבל קצרצר, מיד אחרי היציאה מכביש 5 (מחלף תקוה)

יותר מידי נהגים רואים את הסיבוב היפה שיש שם, ואחריו ישורת ורחבה וארוכה וחושבים שהנורבוגרינג הועבר לפ"ת. :evil:

ונכון, המעקף הגאוני (ה' ישמור) עליו מדבר רועי נמצא בסמוך, אבל אם תסתכל טוב בתמונה תראה שמדובר בגדר ההיקפית של הפארק, כמה עשרות מטרים לפני.

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם

אבל אם תשימו לב כריות האויר לא נפתחו. מישהו כאן צריך לקבל תביעה חזקה (או היצרן/יבואן - או הסוחר (במידה והיה) שתיקן את הרכב בצורה חפרית).

אתה בוחן התנועה שהיה באירוע , או שאתה סתם רגיל לכתוב שטויות ?

א. המכה הייתה צידית (בדוק את כל התמונות מהאתר שהבאת), לא מקדימה (את מחשבותיי בדבר הדרך בה קרתה התאונה אשמור לעצמי בשלב זה, עקב תוצאותיה). כריות האוויר הקדמיות לא אמורות להיפתח בכל מצב של תאונה.

ב. אתה מכיר את הרכב כ"כ טוב שאתה קובע שהוא היה אצל סוחר ו/או לחילופין טופל במוסך שהקפיד על תקינות הכריות ? ומה אם הן לא פעלו , הייתה התראה, אבל מי שנהג העדיף להתעלם מכך ?

אתה כבר ישר רץ לתבוע. יפה לך. :?

• תוכן חדש...