Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מציע שתפסיקו עם הדיון הזה, לפחות לבינתיים כל עוד שקונדסון ויוליה עדיין נסערים מכל הסיפור. ברגעים כאלו נאמרים דברים שלא בהכרח מתכוונים אליהם.

הדיון יכול לגלוש לפסים אישיים וזה לא עוזר לקידום שום דבר.

הכל נראה שונה כשמדובר במישהו שקרוב אליך/אתה מכיר, זכרו זאת כאשר אתם מגיבים.

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קונדסון, אם ההרוג לא היה חבר שלך, לא היית נזעק אפילו לרגע למקרא הדברים שכתבתי. היית מהנהן בראשך ואומר "יכול להיות, בהחלט יכול להיות". ואני הרי לא ניסיתי לפגוע בזכרו של חברך או בך. אין לי כל כוונה לפגוע ברגשותיהם של אנשים באבל. כשכתבתי את מה שכתבתי לא שיערתי שיהיה בפורום חבר קרוב שייפגע מכך, ואני בהחלט מצטער אם פגעתי בך.

that being said (איך מתרגמים את זה לעברית?), אין בי כל כוונה לחזור בי מדבריי. אם התפרש שהם קובעים באופן מוחלט את השתלשלות האירועים - וקשה לי לראות איך זה התפרש כך בעיניי אדם אובייקטיבי, שהבנת הנקרא שלו איננה מעורפלת עקב רגשותיו כלפי ההרוג - אז עלי להבהיר: אינני מכיר את פרטי המקרה. כל כוונתי היא להזהיר מפני מקרים כאלו בעתיד.

אני גם לא חושב שהתחושות שלי עומדות בסתירה מוחלטת למבחן המציאות. העובדות די ברורות - הוא נסע מהר, איבד שליטה והתרסק. הוא נהג במכונית ספורט בעלת תגובות חדות, שיכולה לעקוץ גם נהג מנוסה, ודוחפת לנהיגה מהירה גם נהג לא מנוסה. שוב אני מגייס את התחושות שלי: אם הפגיעה הייתה באזור אחר של המכונית והוא היה פה איתנו, יכול להיות שהיית מגיב אחרת? אולי זה הצער והיגון שמדברים מפיך?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קונדסון, משתתף בצערך.

אבל אתה לא צריך לקחת את רוני אישית כי הוא מדבר על מקרה כללי. אתה מסתכל על מקרה ספציפי.

ובאופן כללי, רוני בהחלט צודק.

אני השבוע נכנסתי עם המיאטה להחלקה ב 120 קמ"ש. הרגשה מדהימה, מטריפה ממש, אבל אחרי זה הברכיים שלי רעדו. במהירות כזאת גבוהה עם החלקה של ממש לא צריך יותר מאשר טעות קטנטנה והייתי נמרח על עץ.

אז גם עליי היו אומרים את המשפט ש"הוא לא ידע לנהוג והתלהב מרכב ספורטיבי"? יכול להיות. האם זה נכון? סיפור אחר.

לעומת זאת, האם היו צודקים אם היו אומרים את המשפט "בחור צעיר שנהג מהר על רכב ספורטיבי, ובגלל שהוא היה על רכב ספורטיבי הוא גמר את החיים שלו"? בהחלט!

עם טויוטה קורולה לא הייתי מסתכן ככה.

אז נכון, לא כל התאונות עם רכבים ספורטיביים נגרמות בגלל נהיגה ספורטיבית.

אבל התאונות שכן נגרמות בגלל נהיגה ספורטיבית נגרמות בעיקר בגלל פקטור הנהג. אין זה חשוב אם הוא נהג מנוסה או לא. זה כן חשוב שהנהג ניסה לנצל את האוטו נורא חזק - ונכשל (שוב, גם שומאכר וגם זעטוטון בן 17).

אני מאמין שלזה רוני ניסה להתכוון - וזה בהחלט נכון.

Back to the original - NC again.

פורסם

הMR2 זה רכב לא קל. מנוע מרכזי והנעה אחורית זה לא מתכון טוב במיוחד לכביש ציבורי, ואני לא יודע

מה היו יכולות הנהיגה שלו ואיך הוא נהג, אך צריך לזכור את זה ולהבין שמדובר ברכב ספורט

אמיתי שלעיתים יכול להיות מסוכן.

בכל מקרה צריך להפסיק עם הספקולציות וההנפצות. כשיהיו מסקנות עדיף שחבריו של הבחור

יפרסמו אותם כאן ונדע באמת מה התרחש ומדוע.

בכל מקרה ובלי קשר לאשם זה מקרה מזעזע ועצוב, וחבל על הבחור.

1.8T 8)

פורסם
הMR2 זה רכב לא קל. מנוע מרכזי והנעה אחורית זה לא מתכון טוב במיוחד לכביש ציבורי לעניות דעתי בכלל לא , לאנשים שהם נהגי מירוץ כן לאדם רגיל ולא משנה כמה קורסים הוא לקח , זה פתח לצרות . כי באוטו כזה הוא נותן תחושה שאפשר כמעט הכול , הענין הוא שכשמגיעים למגבלות הגבוהות שלו זה כמו תער , בשניה אחת אתה עובר ואין לך כמעט אזהרה שעברת את המגבלות של הרכב, ואני לא יודע

מה היו יכולות הנהיגה שלו ואיך הוא נהג, אך צריך לזכור את זה ולהבין שמדובר ברכב ספורט

אמיתי שלעיתים יכול להיות מסוכן.

בכל מקרה צריך להפסיק עם הספקולציות וההנפצות. כשיהיו מסקנות עדיף שחבריו של הבחור

יפרסמו אותם כאן ונדע באמת מה התרחש ומדוע. מסכים בהחלט

בכל מקרה ובלי קשר לאשם זה מקרה מזעזע ועצוב, וחבל על הבחור.

בהחלט חבל על הבחור , אבל הנקודה היא במשהו סרוניס צדק , ברכבים כ"כ ספורטיביים כאלו שמקדם הפאן שלהם כ"כ גבוה והמגבלות גבוהות , צריך המון שליטה עצמית , כמו שיש לנהגי מירוץ ע"מ להוציא מהרכב את הכול בלי להפגע .

לפי דיברי קונדסון הנהג בהחלט עשה הכול לשפר את כישוריו ולכן כול התגובות הן לא כ"כ בסדר , אבל חייבים גם לזכור במיוחד בפורום הזה שבו אנשים נוסעים במכוניות ספורטיביות ולא משנה אם זה קליאו או MR2 להזההר יותר

בברכה ותנחומי לאבלים יהודה

בברכה יהודה

פורסם
ואז נשאלת השאלה, מדוע לא בחרת להביא את המידע הזה לרשותנו במקום לחלק רמזים על כך שרוני טועה ולתקוף אותו על השערה כזו או אחרת? מה אתה עשית בשביל למנוע את ההרוג הבא?

1. אתה יכול לשער בנפשך (או שלא) שאני קצת פחות רציונלי מהרגיל בזמנים כאלו.

בלי קשר לעובדה שרוני, הפעם לפחות, טעה, כל עוד אין לו מידע מוכח שהוא צודק - אמור להישמר מעט בלשונו פעם הבאה ולסייג דבריו. לדעתי לפחות.

2. אני הדרכתי שנה שלמה "נהיגה נכונה" בבתי ספר בהתנדבות.

ואני יודע שיש אנשים שעזרתי להם לשנות את דרכיהן, אם אתה רוצה את הדוגמה הברורה ביותר - X PLANE.

מה אתה עשית?

חוץ מלכתוב ב"קארזפורום"?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אכן, עצוב וכואב לשמוע על כל כך הרבה הרוגים.

בנוסף לכך, כואב לקרוא את כמות התגובות שדומות בתוכנן לטוקבקים של ynet ושות'. את שחף אני פגשתי פעם אחת, עם הMR הידנית, במפגש של ה5, והוא לא עשה רושם של "ילד מפגר שלא יודע לשלוט ברכב" אלא של אדם בוגר, אחראי ורציני.

תראו, משהו שכולכם חייבים להפנים: טעויות קורות. פשוט מאוד. זה יכול לקרות ביונדאי אקסנט או טויוטה MR2 או אפילו פרארי אנזו. תאונות לא אומרות דבר וחצי דבר על רמת הנהיגה של אותו אדם, כי אם רק על כמות המזל או במקרה הזה חוסר המזל של שחף ז"ל. כולנו עושים טעויות. מי מאיתנו יעשו את הטעות ויתמזל מזלם ולא יקרה כלום, ומי מאיתנו יהיה חסר מזל, והטעות לא תהיה ברת תיקון- זה כבר לא תלוי בנו כל כך.

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם
1. אתה יכול לשער בנפשך (או שלא) שאני קצת פחות רציונלי מהרגיל בזמנים כאלו.

בלי קשר לעובדה שרוני, הפעם לפחות, טעה, כל עוד אין לו מידע מוכח שהוא צודק - אמור להישמר מעט בלשונו פעם הבאה ולסייג דבריו. לדעתי לפחות.

2. אני הדרכתי שנה שלמה "נהיגה נכונה" בבתי ספר בהתנדבות.

ואני יודע שיש אנשים שעזרתי להם לשנות את דרכיהן, אם אתה רוצה את הדוגמה הברורה ביותר - X PLANE.

מה אתה עשית?

חוץ מלכתוב ב"קארזפורום"?

לא הרבה, לפחות לא מעבר לעזרה לאי-אלו אינדיבידואלים. אבל לפחות אני מכיר בכך שחשוב לעסוק בנושא, שלרוב מודחק הרחק מהתודעה בזמנים טובים יותר. אף אחד לא רוצה להזכר כמה בעצם מסוכנת המכונית שלו ו\או הנהיגה הספורטיבית שלו כששום דבר רע לא קורה.

יש לי הרגשה שהדיונים כאן תרמו לתודעתם של לא מעט בני נוער. אני יודע שפעם הייתי כזה, וגם רוני היה כזה, ובעצם כמעט כל הכותבים הקבועים כאן היו כאלו, והדיונים והדעות כאן הם מה שעיצבו בשבילם עולם מוטורי מהנה, מושכל וזהיר יותר.

בגלל הסיבות האלו ממש, אני חושב שיש כאן מקום לדיון. המקרה כבר קרה, המעט שנוכל זה לדון בו כך שאולי אחרים ילמדו. גם אם ההשערות לא מתבררות כבעלות אחיזה במציאות, הן עדיין נגזרות ממקרים שקרו\יקרו וגם זה משהו.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אכן, עצוב וכואב לשמוע על כל כך הרבה הרוגים.

בנוסף לכך, כואב לקרוא את כמות התגובות שדומות בתוכנן לטוקבקים של ynet ושות'. את שחף אני פגשתי פעם אחת, עם הMR הידנית, במפגש של ה5, והוא לא עשה רושם של "ילד מפגר שלא יודע לשלוט ברכב" אלא של אדם בוגר, אחראי ורציני.

תראו, משהו שכולכם חייבים להפנים: טעויות קורות. פשוט מאוד. זה יכול לקרות ביונדאי אקסנט או טויוטה MR2 או אפילו פרארי אנזו. תאונות לא אומרות דבר וחצי דבר על רמת הנהיגה של אותו אדם, כי אם רק על כמות המזל או במקרה הזה חוסר המזל של שחף ז"ל. כולנו עושים טעויות. מי מאיתנו יעשו את הטעות ויתמזל מזלם ולא יקרה כלום, ומי מאיתנו יהיה חסר מזל, והטעות לא תהיה ברת תיקון- זה כבר לא תלוי בנו כל כך.

אורן

טעויות הן לא דבר בינארי. לטעות יש משמעות מסויימת שמשתנה עם התנאים. למשל, בפאסאט עם ESP טעויות לרוב נגמרות בשלום. בS2000 - או MR2 - כנראה שפחות. אי אפשר למנוע טעויות לחלוטין, אבל אפשר לצמצם אותן ואת האפשרות שהן יהפכו להיות עניין טרמינלי כמו במקרה הזה.

חשוב שאנשים יבינו את ההבדלים האלו. חשוב שיובן שמכוניות ספורט, במיוחד ישנות, לרוב בטוחות הרבה פחות - מכל היבט - ממכוניות "סטנדרטיות". חשוב שיובן שהמרווח לטעויות נהג קטן יותר מהרגיל וההשלכות רעות מאוד. אין כל קשר ספציפי למקרה הזה. באמת שאם התפוצץ לו צמיג, לא היה דבר שאפשר לעשות, כנראה, אבל זו הזדמנות להשפיע על אחרים, אפילו ברמת - "תראו, זה קורה".

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
לא הרבה, לפחות לא מעבר לעזרה לאי-אלו אינדיבידואלים. אבל לפחות אני מכיר בכך שחשוב לעסוק בנושא, שלרוב מודחק הרחק מהתודעה בזמנים טובים יותר. אף אחד לא רוצה להזכר כמה בעצם מסוכנת המכונית שלו ו\או הנהיגה הספורטיבית שלו כששום דבר רע לא קורה.

אמרת הרבה ולא אמרת שום דבר.

אני זוכר בכל רגע נתון כמה המכונית שלי מסוכנת.

שחף גם הוא זכר את זה. וזה לא משהו שבא כרגע מהפה שלי, זה משהו שמגיע ממדריך הנהיגה המתקדמת שהעביר אותו כמה קורסים ואמר לי את זה אתמול.

זה שההשערות שלך יובילו לדיון שלא קשור למציאות שאולי ישפיע על ילדון שקורא אותן זה טוב ויפה בתיאורייה, אבל כשזה פוגע ונוחת על מקרה ספציפי ופוגע באנשים זה כבר לא במקום.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אני זוכר בכל רגע נתון כמה המכונית שלי מסוכנת.
אז כנראה שאתה לא זקוק לדיונים כאלו. אחרים כן, ואפילו בשבילי זה wakeup call מדי פעם.

שחף גם הוא זכר את זה. וזה לא משהו שבא כרגע מהפה שלי, זה משהו שמגיע ממדריך הנהיגה המתקדמת שהעביר אותו כמה קורסים ואמר לי את זה אתמול.

לרגע לא טענתי אחרת. למעשה, לא התייחסתי למקרה הספציפי הזה כלל. אם תשים לב, גם, הת'רד כלל לא נפתח על המקרה הזה אלא גם על סוף השבוע הכואב שהיה - כך שאי אפשר לומר שזה לא המקום לדיון שמתנהל כאן.

זה שההשערות שלך יובילו לדיון שלא קשור למציאות שאולי ישפיע על ילדון שקורא אותן זה טוב ויפה בתיאורייה, אבל כשזה פוגע ונוחת על מקרה ספציפי ופוגע באנשים זה כבר לא במקום.

יפה? השקיעה יפה. הדיונים האלו יכולים להציל את חייו שכל מי שרק מוכן לשמוע - ויש לא מעט כאלו כאן.

בכל מקרה, דיונים אי אפשר, ולא צריך למנוע. הדבר הטוב ביותר לדעתי הוא להביא את העובדות על דיוקן, כפי שלבסוף עשית, ולתת למקרה הזה לשמש אזהרה לאחרים.

אין לי עוד הרבה להוסיף לנושא, אם בכלל.

פורסם

היום בשעה 10.5 עברתי ליד הכניסה לעיר כרמיאל ובכניסה עומדות שני מכוניות דיי מרוחקות אחת

מהשנייה כשלשנייהם איכשהו מרוסקות הפנם איביזה והנדה סייוויק נראת תאונה מפחידה...

2 המכוניות טוטל לוסט אבל מישו שמע ראה או יודע משו על נפגעים חס וחלילה?!

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

• תוכן חדש...