Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה יכול להיות 0.2 קמ"ש יותר מאשר לפני הבלימה, זה עדיין נקרא האצה.

אני יכול להראות לכם איך אני עובר עוד 4-5 קמ"ש עם גלגלים נעולים, על משטח מתאים.

אביחי

אני רוצה לראות. למתי קבענו?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תתפלא לגלות שהספידומטר לא עובד עם גלגלים נעולים...
זה נעשה ברכב עם הנעה אחורית, כך שהיה קריאה מהספידומטר.

אני רוצה לראות. למתי קבענו?
שיהיה חורף אמיתי.

אביחי

פורסם
זה נעשה ברכב עם הנעה אחורית, כך שהיה קריאה מהספידומטר.
ואיך בדיוק זה אמור לעזור לספידומטר לעבוד עם גלגלים נעולים? gruebel.gif
פורסם

לסיכום קצר.

יש סיכוי שרכב עם גלגלים נעולים יאיץ. זה יהיה כאשר קיים שיפוע מטורף (נקצין ל ואף ל 90 מעלות) וחיכוך נמוך מאוד (נקצין לשואף ל 0). במצב כזה גם עם גלגלים נעולים הרכב יאיץ אבל, הרכב לא יאיץ יותר מאשר אותו המצב ללא הבלימה אלה פחות.

בכל מצב נורמלי נעילת גלגלים תאט את הרכב.

מה שהבחור תאר היה שאחרי נעילת הגלגלים הרכב האיץ וזה לא הגיוני.

פורסם
לסיכום קצר.

יש סיכוי שרכב עם גלגלים נעולים יאיץ. זה יהיה כאשר קיים שיפוע מטורף (נקצין ל ואף ל 90 מעלות) וחיכוך נמוך מאוד (נקצין לשואף ל 0). במצב כזה גם עם גלגלים נעולים הרכב יאיץ אבל, הרכב לא יאיץ יותר מאשר אותו המצב ללא הבלימה אלה פחות.

במצב כזה גם עציץ יאיץ וחבל על כל המילים שבזבזנו על זה.
פורסם
זה יכול להיות 0.2 קמ"ש יותר מאשר לפני הבלימה, זה עדיין נקרא האצה.

אני יכול להראות לכם איך אני עובר עוד 4-5 קמ"ש עם גלגלים נעולים, על משטח מתאים.

אביחי

אם היה מדובר כרגע בימי יוון העתיקה, אין ספק שהיית מטפח עדת מאמינים שהייתה מקבלת את התיאוריה שלך אודות האצה עם גלגלים נעולים. אולי הם אף היו מבצעים השלכה של התיאוריה על הצבים שמחזיקים את העולם על שריונם.

לרוע המזל, 2000 שנה ומעט אינטואיציה אחרי, אפשר לציין, בבטחון-מה, את העובדות הבאות:

1. רכב שאינו סילוני, לעולם לא יאיץ אלא באמצעות גלגליו. לצורך האצה, הגלגל צריך לשאוף להסתובב מהר יותר ממהירותו הנתונה, לא לאט יותר. כמובן שכשהוא נעול, הוא לא מסתובב כלל, ולכן יכול לכל היותר להשאר במקום או להאט.

2. יתכן שנוצר בלבול מסויים מאחר ורכב שעובר ממצב של בלימה למצב של נעילת גלגלים, במיוחד על משטח חלק, מאבד חלק מהבלימה שלו (ולכן, בין היתר, הומצא הABS). יש לציין שזו לא האצה אלא הפחתה של התאוטה (כלומר, פחות תאוצה שלילית), מה שעשוי להתפרש אולי, מבחינת החושים, כהאצה, אבל זה לא כך. המהירות עדיין פוחתת.

עכשיו, צריך לקרוא למכבי אש, או שתרד מהעץ לבד?... ;)

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
יתכן שנוצר בלבול מסויים מאחר ורכב שעובר ממצב של בלימה למצב של נעילת גלגלים, במיוחד על משטח חלק, מאבד חלק מהבלימה שלו (ולכן, בין היתר, הומצא הABS). יש לציין שזו לא האצה אלא הפחתה של התאוטה (כלומר, פחות תאוצה שלילית), מה שעשוי להתפרש אולי, מבחינת החושים, כהאצה, אבל זה לא כך. המהירות עדיין פוחתת.

נקודה מעניינת:

מה ההבדל בין המצב המתואר (אם נוסיף שיפוע במגמת ירידה), לבין גולש סקי היורד במדרון (ואני לא מתחשב כרגע בשיפוע או נתוני חיכוך מדוייקים) - הגולש נמצא במצב בו החיכוך הוא יחסית נמוך, הוא בהחלט אינו משתמש בהנעה כלשהי (אלא אם כן הוא ביקר בחומוס אבו-חסן ממש לפני), והוא בהחלט מאיץ.

רמז - קטן עד כדי לא קיים

PUG-306 XSI MK2

פורסם

דיון משעמם מאוד, אבל מצב של הגברת מהירות עם גלגלים נעולים הוא לא תאורטי בלבד, ויכול לקרות אפילו בישראל.

הכוונה לכפרים שבעליה לחרמון כשיש שכבת קרח על האספלט.

שם אתה יכול לנעול גלגלים ולהשאר במהירות קבועה, ואם אתה ברחוב ממש תלול אפילו קצת להגביר מהירות בקטע התלול ביותר.

פורסם

2. יתכן שנוצר בלבול מסויים מאחר ורכב שעובר ממצב של בלימה למצב של נעילת גלגלים, במיוחד על משטח חלק, מאבד חלק מהבלימה שלו (ולכן, בין היתר, הומצא הABS). יש לציין שזו לא האצה אלא הפחתה של התאוטה (כלומר, פחות תאוצה שלילית), מה שעשוי להתפרש אולי, מבחינת החושים, כהאצה, אבל זה לא כך. המהירות עדיין פוחתת.

ניחוש שלי, הוא פשוט הכניס קלאץ'...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין מצב שרכב מאיץ בבלימה!!

אני נתקל בתאוריה הזאת המון בהדרכות. אנשים בטוחים שרכב ללא ABS מאיץ כאשר בולמים בלי לפמפם.

אנשים לא מקבלים את התגובה שהם רגילים אליה מכביש יבש(המהירות יורדת "מהר") ולכן מפרשים זאת כהאצה!!

אבל בפועל הרכב עוצר, לא משנה מידת החיכוך!! בסופו של דבר הוא יעצר!! כמובן שככל שיהיה פחות חיכוך (קרח/שמן/גשם ראשון) הרכב יגדיל את מרחק הבלימה שלו..

גם על משטח החלקה (שמדמה קרח) הרכב מוריד את המהירות!! (מנסיון)

המצב היחיד בו אולי הרכב "יאיץ" זה באמת אם תהיה בירידה עם שיפוע מטורף(אבל מטורף!!!!!) והכביש יהיה מכוסה בקרח ותנעל את הגלגלים. וגם אז אני בספק עד כמה ההאצה תהיה רצינית..

מה שקרה לכותב השרשור זה מקרה קלאסי של סדרת טעויות נפוצה במצב הזה, זה מתחיל באי התאמת המהירות לתנאי הדרך, זה ממשיך בהוספת היגויי תוך כדי מבט לתוך איזור הסכנה ומסתיים בנעילה של הגלגלים.. יש לו מזל שזה הסתיים כך.

בקיצור ההמלצה שלי אליך היא דבר ראשון לעבור איזשהו קורס בנהיגה מתקדמת (ולא מונעת!!)

ואם אתה לא מוכן להוציא את הכסף הזה על קורס, אז לפחות תקנה צמיגים אייכותיים ותבדוק לחץ אוויר בתדירות גבוהה(אחת לשבועיים).

ובכלל בגשם אל תיקח צ'אנסים כנס לאט לסיבוב וצא מהר(לא מבחינת מהירות הנסיעה) ובטוח. תמיד תוריד את המהירות בישורת שלפני הסיבוב ולא בתוכו.

בברכת נסיעה בטוחה

עודד(מסלולים)

פתגם סיני עתיק אומר:

כשאין לך מה להגיד, תגיד פתגם סיני עתיק:wink:

פורסם

תכלס צודק.. תלחץ חזק על הברקס וזהו.

לא יעזור פמפומים ואם אתה לא מנוסה בטח שלא יעזור בלם יד! ככה במקום להכנס אם אם הפרונט בעמוד היית נכנס עם הצד! במקרים כאלה כמעט ולא עוזר בלם היד! אל תנסה לעשות סתם שטויות. אני פעם נכנסתי לחלק רטוב בכביש בתוך סיבוב, הייתי על 25-30 וידעתי שהאוטו יחליק אם אני ילחץ עכשיו חזק על הגז. חח היה כיף אבל עשיתי את זה כמובן בכביש ריק בלי מכוניות מאחורה בצדדים או מקדימה וזה היה באמצע הלילה.

פורסם

אם הרכב נוסע בירידה (ולא חייבת להיות של 89 מעלות) והנהג משתמש בבלימת מנוע, לדעתי ייתכן מצב שבו בנעילת גלגלים (על משטח חלק), הרכב יאיץ.

עם בלימת המנוע בירידה, במצב בו יש אחיזה - בלימת המנוע מונעת את ההאצה.

בנעילת הגלגלים - מתבטלת בלימת המנוע, ואם הכביש חלק ובירידה - הוא יכול להאיץ.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אם הרכב בירידה אז הגרביטציה מתחלקת לשני צירים, - אמנם רובה בציר ה-Y, אבל גם בציר ה-X פועל כח של 9.8*המסה של הרכב, כלומר בהינתן חיכוך אפסי פועל כח בציר ה-X (מערכת צירים ביחס למישור ולא ביחס לשיפוע) ולכן הרכב יאיץ. מדובר על 0 חיכוך.

• תוכן חדש...