Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואם יורשה להוסיף עוד משפט לטובת מי שלא מכיר היטב את המושג "תאוצה": תאוצה היא לא מצב שאי אפשר לבלום אלא מצב שבו המהירות גדלה (אם נתעלם לרגע מתאוצה שלילית שמשמעותה מהירות הולכת וקטנה)

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוטו בבלימה אמרת שלא יאיץ, נניח בלי חיכוך אפסי, ירידה תלולה רגילה.

על האוטו יפעל כח מסויים כלפי כיוון הנסיעה, עכשיו נסיעה עם בלימה לא חזקה (שהכוח שהיא מייצרת קטנה מהכח שמופעל ע"י כדור הארץ) + תוספת קטנה של התנגדות האוויר ואני מאמין שיכול להיות מצב בו רכב מאיץ תוך כדי בלימה.

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

אתה בעצמך לא הבנת לאן אתה חותר. נסה אולי סירת מפרש, יאיץ יותר טוב.

אין האצה בבלימה. עבור על ספרי הפיזיקה ותבין למה. בלימה , גם על חיכוך כמעט אפס - היא גורם מפריע.

במצב הכמעט היפותטי שנתת , מהירות הרכב תגדל גם אם לא תיגע בדוושת הבלמים , ואף יותר מאשר בבלימה על משטח חלק לחלוטין. בלימה תמיד, אבל תמיד - תגרום להורדת מהירות.

פורסם
אני שמח שהרוב הבינו לאן חתרתי.

אביחי

נראה לי ש xgamer הבין:

אוטו בבלימה אמרת שלא יאיץ, נניח בלי חיכוך אפסי, ירידה תלולה רגילה.

על האוטו יפעל כח מסויים כלפי כיוון הנסיעה, עכשיו נסיעה עם בלימה לא חזקה (שהכוח שהיא מייצרת קטנה מהכח שמופעל ע"י כדור הארץ) + תוספת קטנה של התנגדות האוויר ואני מאמין שיכול להיות מצב בו רכב מאיץ תוך כדי בלימה.

פורסם

אין האצה בבלימה. עבור על ספרי הפיזיקה ותבין למה. בלימה , גם על חיכוך כמעט אפס - היא גורם מפריע.

במצב הכמעט היפותטי שנתת , מהירות הרכב תגדל גם אם לא תיגע בדוושת הבלמים , ואף יותר מאשר בבלימה על משטח חלק לחלוטין. בלימה תמיד, אבל תמיד - תגרום להורדת מהירות.

שים לב בבקשה לזה:

ואם יורשה להוסיף עוד משפט לטובת מי שלא מכיר היטב את המושג "תאוצה": תאוצה היא לא מצב שאי אפשר לבלום אלא מצב שבו המהירות גדלה

זה שהבלמים לחוצים, לא אומר שהעצם לא מייצר האצה.

אביחי

פורסם

ברכב ללא ABS, ועל משטח חלקק, זה אכן אפשרי, נעילת הגלגלים מאפשרת כניעה לכוח התמדה,

אבל זה לפרקים של עשיריות השניה. אני כמעט בטוח שלפותח השירשור לא היה ABS. (?)

אביחי

אז שים לב מה אתה כתבת בנוגע לעניין ההאצה בבלימה.

אתה טוען שנעילת הגלגלים תגרום לתאוצה.

לא נכון ומוטעה באופן מוחלט.

גלגלים נוסעים יגרמו לפחות תאוטה (שים לב - לא תאוצה , אלא תאוצה שלילית) מאשר גלגלים נעולים.

אל תכניס למשוואה גלגלים על סף הבלימה. זה גלגל שפועל עליו כח נגדי.

תאוצה לא קיימת בזמן בלימה.

פורסם
שים לב בבקשה לזה:

זה שהבלמים לחוצים, לא אומר שהעצם לא מייצר האצה.

אביחי

אם נסעת בכביש במהירות 30, לחצת על הבלמים והחלקת אין מצב שהמהירות שלך תעלה ל 40.

המצב היחיד שבו אני יכול לדמיין את מה שאתה אומר הוא אם לרוע מזלך לחצת על הבלם בדיוק כשהיית בראשו של מסלול סקי שחור...

ודרך אגב, אין דבר כזה "כח ההתמדה". יש "התמדה" או "חוק ההתמדה". זה לא רק דיון סמנטי שכן בשביל תאוצה חייבים כח ואילו התמדה אינה כח.

פורסם

וגם , באותו מסלול היפותטי , ללא הלחיצה על הבלמים - הייתה המהירות מטפסת ל-45 קמ"ש , וזו בדיוק הנקודה החשובה. בלימה תפחית את המהירות גם על משטח כמעט חסר אחיזה.

פורסם

הדוגמא הכי קרובה שאני יכול לחשוב עליה:

קח מראה ושים אותה בשיפוע. הנח גולה/כדור/משהו עגול על המראה (בחלק הגבוה ביותר כמובן) ושחרר - החפץ "יאיץ" במורד המראה.

יפה וטוב בתיאוריה. במציאות, במקרה הזה, נראה לי שבגלל שהרכב לא בלם, והנהג ציפה לבלימה, הוא חשב שהרכב "מאיץ".

PUG-306 XSI MK2

פורסם

זה יכול להיות 0.2 קמ"ש יותר מאשר לפני הבלימה, זה עדיין נקרא האצה.

אני יכול להראות לכם איך אני עובר עוד 4-5 קמ"ש עם גלגלים נעולים, על משטח מתאים.

אביחי

פורסם
וגם , באותו מסלול היפותטי , ללא הלחיצה על הבלמים - הייתה המהירות מטפסת ל-45 קמ"ש , וזו בדיוק הנקודה החשובה. בלימה תפחית את המהירות גם על משטח כמעט חסר אחיזה.

בלימה אולי תפתחית את התאוצה הטיפוס של המהירות עדיין תמשיך אבל בקצב איטי.

עריכה: מה שאאוץ' כתב זה כל הקטע שעם בלימה (מסוימת ועל משטח מסויים) התאוצה תקטן אבל עדיין תהיה תאוצה.

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם
עשיתם לי תאונת דרכים בראש.

מישהו יכול להאיץ/לבלום לכיווני ( מה שיגיע יותר מהר ) איזה אקמול שעשו לו פורטינג לזרימה מיטבית ?

כן! יש לי בשבילך נר אקמול מרוח בווזלין לזרימה מיטבית.
פורסם
זה יכול להיות 0.2 קמ"ש יותר מאשר לפני הבלימה, זה עדיין נקרא האצה.

אני יכול להראות לכם איך אני עובר עוד 4-5 קמ"ש עם גלגלים נעולים, על משטח מתאים.

אביחי

תתפלא לגלות שהספידומטר לא עובד עם גלגלים נעולים...

• תוכן חדש...